Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@alice107 -nie je to take idealne spravodlive ako opisujes. je pravda ze nikto nevieme presne podrobnosti, ale ono staci ze sa slecna socialna pracovnicka- a to v UK teda netreba extra vzdelanie na dane pozicie- chce preslavit a po pripadoch ako Baby P a mnoho dalsich spise posudok ako z hororu, z infekcie na pipikovi je sexualne obtazovanie a pod prifarbenia reality a chudera matka si moze od zufalstva trhat vlasy. Anglicania su v tejto oblasti uplne mimo. Pamatam si ako som chodila na masaze s malym a pracovnicka ma upozornila ze predtym ako ho zacnem masirovat ho musim upozornit ze sa ho idem dotykat, ze ide o masaz a tieto dotyky su ok- moje dieta malo 2 mesiace!! skoro som vybuchla v smiech ale kedze sa tvarila velmi vazne- usmiala som sa a myslela si svoje. ale uz na tomto vidno ako urcite veci prehanaju!!!!!!!
@aliza
vsak prave to 2 sa tu ozvali ze ich kamosky su v kontakte s chlapcami a ze chlapci boli tyrany bla bla bla....
ze zili len na mlieku proste ... totalne hlupoty a hlavna vec ze starsie fotky co mama ukazuje o detoch vobec nevyzeraju
jak keby deti hladovali, ziadne zapadnute tvare nic, proste je to loz neverim !!!!!
precitala som celeee....od zaciatku, do konca, s tym suvisiace clanky, slzy mi tecu po licach.....ani spat nemozem.....
@aliza Su to Slovaci a maju ist na slovensko, bez debaty a tam nech sa to riesi, podla zakonov nasej krajiny, kedze nebola sposobena ujma ziadnemu britskemu obcanovi, nemaju co riesit.
Aliza, zase sa zamysli, co hovoris. Ak sa hocijaky priestupok, alebo trestny cin stal na uzemi nejakeho statu, osoba bude stihana pravnym systemom daneho statu, nie krajinou povodu. Tak to funguje vsade na svete.
Ty ked v Britanii odtrhnes jablko na susedovom strome, tak Ta za to budu stihat Briti, nie Slovaci...
Chapem, ze je to prianie mnohych ale tak to v ziadnom pripade nejde.
vraj to uz riesia aj britske media http://udalosti.noviny.sk/pochybne-adopcie-deti...
ozaj a ten dokument s titulkami nebude?neviete?
@smallky tu nejde o konanie len socialnych pracovnikov.v eu v zapadnej casti je velky doraz davany na jemne odtienky ktore by mohli viest k nasiliu ci zneuzivaniu na detoch.pretoze aj v uk je vela pripadov tyrania a zneuzivania deti.zije tam vela pristahovalcov z roznych kutur a tak je tam vela tychto pripadov.
ver mi ze je lepsia jedna prevencia ako potom viacej zasahov.je to v zaujme deti.
ale v tomto konkretnom pripade nejde o mienku nejakej socialnej pracovnicky ktora by nemala patricne vzdelanie a havne prax.ale o to,ze na zaklade vaznych dokazov bolo zistene a sudom potvrdene tyranie dietata v rodine.
citala si vyjadrenie asmbasady uk?
vo veci odnatia deti zo starostlivosti v uk musia byt na to padne dovody.v tomto pripade boli prizvani znalci z roznych odborov a boli to nezavisli odbornici a na zaklade ich zisteni sud rozhodol o odnati.nie ziadna socialna pracovnicka bez vzdelania.
dnes prebehne odvolacie konanie vo veci.
rodicia maju moznost tvrdenia odbornikov na sude vyvratit.ak maju dokazy ze dieta nebolo tyrane.
aky problem teda maju ked sa citia nevinni?zalezi len na nich ako dokazu presvedcit sud o svojej pravde.a ten presvedcia len nezvratnymi dokazmi:
ale nie nejakymi protestami pred ambasadou.
do rozhodovania nezavisleho sudu nemozu hovorit ani politici ani statne institucie.ani na sk ani v uk.
@alice107 prosím ťa, prestaň už aj ty s tými svojími rozprávkami.. Kde si prišla na toto: "na zaklade vaznych dokazov bolo zistene a sudom potvrdene tyranie dietata v rodine". ????? Robíš zo seba múdru, ale keby si bola vážna právnička, ktorá žije v nemecku, francúzsku a ovláda aj systém v UK a je kapacita vo svojom obore, tak sa tu neznižuješ takýmito nezmyslami.. Prestaň sa už strápňovať prosím ťa.. Každý sme videli diskusiu po dokumente a tam zaznelo dôkazov až dosť..Taktiež čítame a vidíme prácu už aj iných nezávislých právnikov a medii, ktoré vedia o probléme týchto adopcii v UK a snažia sa ich riešiť.. A v konečnom dôsledku sme videli aj reakcie deti na matku.. Toto nezahrá nikto..
Ešte raz ťa prosím.. vykašli sa na túto tému aj na celú rodinu Boorových.. Taká špičková právnička ako si ty sa tu predsa nebude zahadzovať s nejakými "naivnými mamičkami, čo veria ešte v spravodlivosť a veria, že sa tie detičky vrátia k matke..
@bybi , ocenujem, ze si tu vyjadrila svoj nazor, aj napriek tomu, ze s tebou mnohi nebudu suhlasit. Mne pripominas toho pravnika (pracujuceho v UK) z diskusnej relacie po reportazi. Obaja sa zaslepene zastavate svojho chlebodarcovskeho systemu. Preboha, ved len v tejto diskusii je tooolko linkov na hrozne veci, co sa na ostrovoch deju. A vy ako zombici len meliete to svoje, ze keby sa o dieta starala, tak su spolu a zle veci sa nedeju, bez vetra sa list nepohne, bla bla bla. Som zvedavy co povies, ked ta raz tá obludna masineria (z ktorej peniaze idu tebe aj tomu pravnikovi) požuje a vypluje bez tvojich deti.
Zo stranky forced-adoption : For the present however, EVERY completely innocent mother in the UK is at risk of having their newborn baby snatched at birth by social services!!!!
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/3983341/...
ahojte, ja to práve pozerám , ale tomu vôbec nerozumiem. o čo tam vlastne ide? aké zneužívanie? a čo naše zastupiteľstvá, žiadna ochrana práv slov. občanov???
ved to je všetko proti zdravému rozumu.... absurdné ...
zaujimave ze nahradna rodina versus "ucitelka" slovenciny, si mozu informacie o detoch predavat beztrestne 😉
Len poznámka do pléna: Neviem, kto organizuje dnes ten protest pred ambasádou VB, ale prosím aj touto cestou organizátorov, aby si pripravili aspoň pár viet (konštruktívne a kultivovane formulovaných) smerom k Britom, aby tomu protestu dali pointu a aby to nevyznelo ako chaotické postávanie, pokrikovanie, nadávanie znudených mamín...
@katie555 a čo len ja mám taký názor??? Tak si láskavo prečítaj nadomnou diskusie a príbehy čo ľudia zažili a nestaraj sa do toho, aké mám ja vzdelanie .Len sa neposerte za Anglicko, čo to je pupok sveta alebo čo?! Však ked raz tebe zoberú deti, budeš pozerať, tak dopredu nehovor:(
@winona24
Nerada bych a ani nemuzu se venovat teto teme z ruznych duvodu:
jen bych rada napsala,- ze mne osobne tento pripad neprekvapuje (20 let posloucham podobne pripady a plac):
i zde v Italii je snadne prijit o deti z pouheho "podezreni"...rikaji tomu zde "prevence"..
Staci sousedka, ktera rekne, ze jste nechali dite samotne doma..nebo zavrene v aute a vy jste byly na nakupu... ☹
Opakovane spadnuti a uraz...muzou vse i kdyz nevinne - vse zkomplikovat...
t.j. Prevence
proc vznika tato prilisna Prevence? protoze neni cas na jednani...je nezajem...je spech a stres...nikoho nezajima vysvetleni...rikaji tomu "prava a ochrana ditete" a neberou v uvahu nic, ...vetsinou to trva i nekolik let, kdy se dite opet vrati do naruce maminky..vetsinou se vrati dite "ktere nepoznate"...ale to je nadlouho... ☹
@alice107 chjo, myslela som, ze sa debata posunula niekam dalej. Ale vidim, ze takmer vobec ☹ Ak sa nenahnevas, cielene z tvojej poslednej spravy vyberiem iba jednu, ale podla mna najpodstatnejsiu vec. Citujem:
"rodicia maju moznost tvrdenia odbornikov na sude vyvratit.ak maju dokazy ze dieta nebolo tyrane." nikto nemusi mat vysoskolske vzdelanie na to, aby pochopil uuplne banalnu vec. Ak je dieta tyrane a nezije v spolocnej domacnosti s ludmi, ktori ho tyrali, tak podla mojich informacii a verejnych skusenosti nechce byt v jeho blizkosti, ani nahodou. Alebo predpokladas, ze ak deti doma tyrali, boli odnate, dva roky ziju bez rodicov ale stretavali sa s mamou, ze by dieta psychickou a fyzickou traumou bolo stastne v pritomnosti takehoto cloveka a este sa aj "hralo" na schovavacku v taske?
Toto je moj posledny prispevok do debaty, lebo je to cele smiesne, az trapne co tu citam....Je mi smutno z toho, co vsetko moze spustit nestastie niekoho ineho. Ako niekto silou mocou potrebuje dokazovat svoju pravdu. OK, tvoje skusenosti nikto nespochybnuje, vo viac veciach s tebou suhlasim. Ale si ako zaseknuta platna, ktora ide stale dokola.
Podla toho co si napisala, si pravnicka, NIE PSYCHOLOGICKA. Nebudem sa papagajovat, ake vsetky fakty odzneli, co bolo a nebolo potvrdene/vyvratene sudom a znalcami. Boli podlozene FALOSNE FOTKY,ktore mali dokazat tyranie, bolo pochopitelne zamietnute!!!!! Vsade na svete funguje ako relevantny dokazovy material fotka tyraneho dietata aj s TVAROU. Presne z dovodu, aby to bol JASNY DOKAZ TYRANIA DANEJ OSOBY. To by si ako pravnicka mala vediet.
Velmi prajem nie len tejto mamine aj babine, aby sa im deti vratili a mohli sa stastne vratit domov a aby sa rodina aj ked po velmi zlej a taskej traume dala opat dokopy. A prajem to kazdemu, komu sa stala krivda, justicny omyl! Zial, uz davno neplati, ZE PRAVDA VZDY ZVITAZI! Viem o com hovorim z vlastnej skusenosti! Rozoberat to tu nebudem, nie je predmetom temy.
A kazdemu cloveku ktory dokaze dietatu umyselne ublizit ci uz fyzicky, alebo psychicky prajem, aby si to rovnako zazil na vlastnej KOZI! Takym ludom deti do opatery naozaj NEPATRIA! Nehadzme vsak vsetkych rodicov, opatrovnikov.....do jedneho vreca! Je to ponizujuce a urazajuce.
Kazdemu slusnemu a milujucemu rodicovi prajem z uprimneho srdca, aby ich deti mali pocit absolutneho stastia, istoty a lasky svojich rodicov!
@zuzana581 Zuzi, dotyčná Alice...bola dôležitá a príliš múdra aj v téme " capnutia dieťaťa po zadku", aj vtej téme ju už mali prispievajúce plné brýle lebo tiež tam mudrovala a "ohurovala" všetkyých svojím právnym vzdelaním. Nie všetko je o vzdelaní, čo som jej aj napísala ( tiež som právnik) ale aj o citoch, potrebách a inom...pre ňu je evidentne všetko len teória a písaný text, normálne som zase vytočená!!!!!
@drobec33
@erikaa19
@winona24 a ostatne.... prosim, nechajte to dotahovanie, nikam to nevedie... zamyslite sa skor nad tym, co som pisala vyssie, ako formulovat poziadavky alebo co vlastne adresovat dnes popoludni Britskej ambasade. Fakt sa bojim, ze to bude trapas s pistalkami, vrestiacimi detmi a mozno dvomi trasparentmi...
@zeleny_cajik a ja sa s niekým doťahujem??? 😕 😕 😕 😕 😔
Ten, kto chce troska vediet ako to bolo v dokumente, nech si precita prispevok od katrinka 8 o 22:53 zo 17.9.2012. Asi na 20 strane.
@winona24 vies co, klikla som na baby na poslednej stranke, ktoresem prispievali... nic osobne 😉 len sa to tu zvrhlo a diskutuje sa tu o veciach, ktore nikam nevedu, nic nezmenia... este stale je cas nieco urobit, aspon sa pokusit a tu mrhame energiou a casom uplne neefektivne.
na 21 strane
zla noc, zle sny, vsetko, co citam................ nech je to akokolvek, tato tema je tu pre tie deti, nie na to, aby sa maminky hadali, co bolo a co nie, nieco na tom bude, ked sa nebala s tym ist do TV, ide o tie deti, hlavne o tie deti, kazda mame svoj nazor, ale som rada, ze su tu maminy, ktore s tym chcu nieco robit a nie len necinne sa pozerat, co sa to robi,
ja si myslim tak isto, ze ide o organizovanu skupinu, je to obchod, na ktorom zarabuju, anglicania nechcu, aby sme im videli do hospodarstva, politiky, kralovska rodina zije v prepychu, maju stale svoju menu, diktuju EU co ano a co nie.......to je moj nazor, ich zdravotnictvo a socialny system nie je dobre nastaveny...........
co sa tyka maminky, nie kazda ma vysoku skolu a vie v tom chodit, mna by teda nenapadlo, ze by sa mi nieco take mohlo stat.......cely zivot sa ucim a studujem vzhladom na moje vzdelanie, ale nikdy som sa nenadradovala nad ostatnych, ze viem viac, ako niekto iny......nie som pravnik, na to ich mame, aby nam poradili, nie som ekonom, na to mam poradkynu, ktora mi v tomto radi........ ja poradim rada komukolvek, co sa tyka mojej profesie, no nikdy nekrutim hlavou, ze aky je ten clovek blby, ked nieco nevie......je mi luto, ze niektore maminky to zvrhli do inej roviny, odsudzovania a hladania nejakych chyb na tom, ze co keby, ak by......aj keby to bola z polovice pravda, nieco tu smrdi a mysliet treba na deti..............rada by som pomohla, ak sa cokolvek da, podpisat otvoreny list prezidentovi, toto nie je mozne, aby sa toto dialo a nechalo to ludi chladnymi, toto nie je boj o publicitu, o autorske prava, bulvar, o pravne klucky a frasky, vsade sa deju zle veci, ak je tu pravnicka, preco nepovedala nieco na obranu matky? je neskoro plakat nad rozliatym mliekom, ze preco nerobila toto a toto, verim, ze to skusala, mozno nema vysokoskolske vzdelanie, mozno nevedela, co robit, ako sa branit, ved tolko veci sme nevideli, mozno nemala ani peniaze na pravnu pomoc, lebo dobreho pravnika musis aj dobre zaplatit, mozno urobila chyby, mozno mozno mozno..............jedno je iste, v UK su deti, ktore patria na Slovensko, ide o tie deti........boze kolko zla je vo svete.............skusme len mysliet na tie deti, nie odsudzovat to a to, kto je zodpovedny, to nech sa riesi, ked budu doma................
@zeleny_cajik 😉 😉 😉 absolútne súhlasím...len ma zarazilo prečo ja.... lebo ja som naozaj minimálne prispela do tejto témy....viacmenej likujem príspevky s ktorými sa stotožňujem.... 😉

@aliza Parada! Tvoj prispevok o 01:26 -Tlieskam. Vyborne kladene otazky..na ktore dopredu aj tak vieme odpoved. Je to blbost jak vysita 😠