icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

natas4
14. dec 2012

@zuzana581 si rychlejsia 😉

zuzana581
autor
14. dec 2012

SUD
****************************************************************************************************************************************************

Martin Krpač

Zacatek soudniho liceni byl uz vcera odlozen o pul hodiny. Takze na 11. Uz jsou vsichni tady!!
****************************************************************************************************************************************************

martina005
14. dec 2012

http://www.kermanco.com/AboutUs/Webcam
prší.....dúfam a verím ,že šťastie pre Ivanku,babku,Martinka,Samka a ich otca.

zuzana581
autor
14. dec 2012

@natas4 ja to skopírujem aj takto, lebo nie každý je na FB a neviem, či to je vidieť aj pre tých, čo tam nemajú učet. Je? Nevieš?

OCENENIE PRE SKUTOČNÝCH HRDINOV.

autor: Ivana Boorová - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť, 14. December 2012 o 11:06 ·
.

Odovzdávanie cien sa včera večer nekonalo len v historickej budove NRSR (http://www.mzv.sk/servlet/content?MT=/App/WCM/m...), ale aj pred jej bránami.

V súvislosti s jednou z požiadaviek verejnosti, ktorou je POTRESTANIE VINNÍKOV, boli na proteste udelené ceny PAPAGÁJ ROKU 2012. Hlavným kritériom pri výbere víťazov našej "miniankety" bolo najčastejšie opakované slovné spojenie "v najlepšom záujme diaťaťa". Za takéto papagájovanie sa do top päťky dostali nasledovné osobnosti verejného života - ALENA MÁTEJOVÁ, NADEŽDA ŠEBOVÁ, PETER GURÁŇ, ZUZANA CHUDÁ a JOZEF MIKLOŠKO.

"Pri príležitosti Medzinárodného dňa ľudských práv podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák ocenil dnes, vo štvrtok 13. decembra 2012, v priestoroch Historickej budovy NR SR v Bratislave tri významné osobnosti verejného života, ktoré prispeli k rozvoju ľudských práv na Slovensku". Vonku pred budovou sa parelelne s oceňovaním osobností ministrom zahraničných vecí a europskych záležitostí Miroslavom Lajčákom konalo aj oceňovanie SKUTOČNÝCH HRDINOV.

Ivana Boórová – cena za neochvejnú nekonečnú materinskú lásku, vytrvalosť, statočnosť a vnútornú silu, ktorá jej nedovolí vzdať sa svojich milovaných detí. Za jej úsmev a dobrú náladu, ktorú dáva svojim deťom, aj keď jej srdce krváca. Za to, že im uľahčuje túto otrasnú životnú skúsenosť tým, že spolu s nimi zbiera body, aby mohli odísť z ľadového kráľovstva.

Za obrovskú VIERU, ktorú šíri medzi ľudí a dodáva odvahu aj ostatným matkám v núdzi.

Za to, že sa nebála hovoriť a bojovať proti Britskému sociálnemu systému a proti nečinnosti svojej rodnej krajiny.

Eleonóra Študencová – cena za najlepšieho občana v Slovenskej republike. Občana, ktorý chráni a bráni svoju rodinu a pomáha aj ostatným rodinám, ktorým Slovenská republika nepomohla a nijak im nedokázala zabezpečiť ochranu ľudských práv. Zároveň jej odovzdávame aj neoficiálnu cenu za NAJ BABKU, ktorá otvorila oči nielen celému Slovensku, ale postupne ich otvára celej Európe a svetu. Za to, že nepotrebuje ani právne vzdelanie na to, aby práva a záujmy svojej rodiny zastupovala sama lepšia, ako ktorýkoľvek z odborníkov, ktorý vo vnútri práve dostáva nejaké ocenenie za ochranu ľudských práv. Za to, že bez ohľadu na výsledok dosiahla už teraz prevrat v systéme a praktikách britského Social Services.

Martinko a Samko – Cena pre najstatočnejších chlapcov, ktorí vytrvalo a trpezlivo zbierajú body a čakajú na svojich záchranárov. Reprezentujú detičky, ktoré bojujú za práva dieťaťa.

Marica Pirošíková – Za srdce na správnom mieste, ľudskosť a spravodlivosť pri riešení problémov nútených adopcií. Za usmernenia a správne mienené rady jednotlivým účastníkom konaní. Za prehľad, odbornosť, empatiu a účinné riešenie nútených adopcií na medzinárodnej úrovni.

Dárius Haraksin, Martin Krpač - za novinársky prínos pri odhaľovaní praktík britského sociálneho systému, nečinnosti slovenských štátnych orgánov a za poukazovanie na porušovanie ľudských práv a práv dieťaťa.

Týchto dvoch redaktorov TV JoJ a ich reportáže, ktoré boli prínosom v mnohých smeroch zároveň z pozície verejnosti a divákov navrhujeme na Novinársku cenu 2012. Nielen že pomohli v konkrétnych prípadoch, ale pomohli aj mnohým rodinám, ako aj verejnosti k tomu, aby sa spojila a mohla poukazovať na bezprávie a nekalé praktiky.

Zároveň udeľujeme ocenenie aj celému spravodajskému tímu TV JOJ a portálu NOVINY.SK za obrovské nasadenie, snahu pomôcť, za informovanosť obyvateľov Slovenska o problémoch nútených adopcií a prínos v celkovom posune prípadoch slovenských rodín.

Jednou z oblastí Novinárskych cien je aj občianska žurnalistika v kategórii Najlepší článok uverejnený na blogu. Do tejto kategórie navrhujeme hneď niekoľko článkov Natálie Blahovej. Zároveň jej udeľujeme cenu za odvahu, profesionalitu a zásadné kroky, ktoré podnikla v boji proti porušovaniu ľudských práv rodičov a práv ich detí. Na odhalení legálneho biznisu aj tu u nás na Slovensku má veľké zásluhy práve ona.

Všetkým hore uvedeným budú do vlastných rúk doručené diplomy, "anticeny" v podobe papagájov a "skutočné ceny" v podobe anjelov a medovníčkov.

zuzana581
autor
14. dec 2012

Baby, Martin píše, že sa ešte stále nič nedeje... ☹ Mali začať o 11:00

katulka1141
14. dec 2012

ze ma to ani neprekvapuje.v anglicku je vsetko co je nemozne mozne :(myslim na nich a drzim palceky 🙂

janka987
14. dec 2012

aj my drzim palce!!!!!! Nech su uz deticky na Slovensku!!!!!!

anndrea
14. dec 2012

Neviete čo sa tam deje? už sa to nedá vydržať

sirinka
14. dec 2012

Martin Krpac Prestavka. Takhle ma vypadat boj o slovenske deti!!! Dnes palec nahoru. Uvidime uz asi za chvili!
Zobraziť preklad

zuzana581
autor
14. dec 2012

Martin Krpač TV JOJ

Pred 31 minútami v blízkosti lokality Bloomsbury, United Kingdom cez mobil.

Prestavka. Takhle ma vypadat boj o slovenske deti!!! Dnes palec nahoru. Uvidime uz asi za chvili!

zuzana581
autor
14. dec 2012

@sirinka aha, ty si to už dala, nevšimla som si.. hladala som niečo zvýraznené 🙂

emily76
14. dec 2012

ak im na tom sude naozaj ide o deti a ak si sudca nechce robit z huby...viete co, tak dnes musi poslat decka k mame a babke a hajde domov. DOMOV... tato nocna mora snad nikdy neskonci?? ☹ ☹

slniecko77
14. dec 2012

@zuzana581 Zuzi mas predstavu kto tam je? myslim tym slovensku stranu..dakujem
..nejake info o Ivanke?

zuzana581
autor
14. dec 2012

@slniecko77 No na Ivaninom súde sú dnes všetci. Darius, Martin, Cisárova.. Len neviem, kto je na tom Slávkinom, ale keďže píše Martin, že vedia podrobnosti, tak myslím, že tam majú niekoho svojho.

slniecko77
14. dec 2012

@zuzana581 tak super, verim, ze pre obe rodiny bude dnesny den krasny a vyjde slniecko 😵 aj ked tu cely den prsi a je sychravo

mamutka
14. dec 2012

to je neuveritelne ako dlho to trva 😔

zuzana581
autor
14. dec 2012

Ludia, toto ešte asi nie je overená informácia, lebo nejde ani od Martina, ani Dariusa, ani z oficialnej stránky Ivany, ale z novín markízy.. No pridávam to, lebo hrozne dúfam, že to je pravda.
http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/domace/potvrde...

demelza
14. dec 2012

no Zuzi, vyzera to, ze je to oficialne:
http://www.foreign.gov.sk/servlet/content?MT=/A...
paneboze 🙂

zuzana581
autor
14. dec 2012

@demelza Juchúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

kadri
14. dec 2012

😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

zuzana581
autor
14. dec 2012

Nieeee ☹ toto je na FB
Sud zacal po 11,30 a skoncil pred 15,00
Chalpci ostavaju cez Vianoce v Anglicku u anglicanov a mali by vycestovat na Slovensko 4. januara. Anglicka rodina sa ide odvolat na Odvolavaci sud. Viacinfa da p. Eleonora alebo dalsi ucastnici pojednavania. Som rozhorceny a idem spat pred nocnou

yukki
14. dec 2012

@zuzana581 no. Do .... 😒

zuzana581
autor
14. dec 2012

To znamená, že ak stihnú odvolanie, tak nebudú môcť ísť.. ??

sirinka
14. dec 2012

@zuzana581 uz vidim ako sa zase mobilizuju a ponahlaj sa ako v slavkinom pripade.... To uz nemoze byt normalne aby niekto skutocne tak tvrdo bojoval proti tomu, aby deti boli s vlastnou rodinou 😒 😠 😠

zeleny_cajik
14. dec 2012

z clanku v linku od @demelza

"Nakoľko ide o precedens, anglické súdy budú musieť prihliadať na význam biologickej rodiny, v prípadoch odoberania detí vo Veľkej Británii.
„Mám a vždy som mal záujem chrániť svojich občanov. Prioritou je, aby občania dodržiavali zákony krajiny, v ktorej sa rozhodli žiť, ale zároveň nemôžu byť ich práva zneužívané, pretože sú cudzincami,“ vyhlásil minister Miroslav Lajčák."

Já ti nevím Karle... váľam sa od smeichu, či zvraciam???

zuzana581
autor
14. dec 2012

@sirinka špiny špinavé.. ja som dnes už normálne na prášky.. a tá svinská markíza jak ma sere, tak neni možné... hyeny..

demelza
14. dec 2012

@zuzana581
:( :( :( och, to nebude mat koniec????

sirinka
14. dec 2012

@zuzana581 markiza sa ukazala aj s Lajcakom.... Riadne si hreju polievk a bez roboty

zuzana581
autor
14. dec 2012

Neviem sa ani pohnúť od počítača, stále preklikávam stránky, ale už vidím, že ak sa nikto neozýva, tak to nie je dobré znamenie..