Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@sirinka to je otazka na tu rodinu na co pouzili peniaze co vyzobrali........ja som videla sot ako dakuje babicka za vyzbierane peniaze.takze jej spoloz tieto otazky kolko dostali od dovercivych ludi a co s nimi urobili.
..a uplne mimo znamenalo uplne mimo temy.na to netreba lekarsky posudok.ci myslis ze ano?nemas uz co k teme napisat? tak este raz dobru noc.
jaaaaaj zienky uz tu mame zase trolla 😀 nedajte sa ztrhnut prosim vas je to pod vasu uroven 😅
@aliza ona hovorila, že nebrala ona.. Ona pracovala stále podla toho, čo sa vie..
@alice107 ak by bol protest, tak by som išla, prečo nie? Sudca vôbec nebral do úvahy posudok psychologa a kurátora.. Ivana nejde robiť, lebo jej to neodporučili a povedali, že by mala byť s chlapcami 24 hodín denne, kvôli adaptácii. Ona by robiť išla, ale nejde kvôli chlapcom.. Na toto sudca mal prihliadnuť..
@zuzana581 to sa neda, ze ona nebrala a on ano. Tak to v UK nefunguje. Vzdy sa berie na jedneho rodica so suhlasom toho druheho. Obaja su brani ako jedna rodina a je jedno, na koho sa ziada, kedze posudzuju financnu situaciu celej rodiny a podla toho vyrataju prispevky, cize na zaklade situacie oboch. Brali tie prispevky ako rodina, len boli na jeho meno. Ja viem, ze ona robila, ale prispevky museli brat aj tak, kedze to nestacilo.
@zuzana581 si pozri temu Som sama v anglicku a musim do prace....vacsina je na benefitoch, este to aj takto verejne vypisuju a radia druhym. Nikoho ani len nenapadne zbalit sa a ist domov, ale kazdy rata s tym, ze vsak anglicky soscialny system mi vsetko zabezpeci....ano, zabezpeci, ale....jedno velke ALE....nic nie je zadarmo, aj ked sa to tak na prvy pohlad zda.
@zuzana581 ty si videla to uznesenie o zamietnuti predbezneho opatrenia? ako ty vies posudit,co mal ci nemal sud urobit? co posudzoval a ako? alebo to mas len z podania pani boorovej ci jej matky?ver mi ,taketo veci moze posudit len odbornik a to sudca je.a ten rozhoduje nezavisle.a nejaky protest dufam nemoze zvratit jeho rozhodnutie vo veci.inak by nebol nezavisly a to by pre obcanocv sk malo katastrofalne nasledky v podobe nie pravneho statu.
vies,treba poznat objektivne skutocnosti a nie subjektivne pocity dotknutej strany.
nie neprisla.ja nevidim dovod a zmysel protestovat proti rozhodnutiu sudov niekde na uliciach.ak nejaky obcan sa domnieva,ze sud nerozhodol spravne v jeho pripade,pravny system sk mu dava dost moznosti na uplatnenie svojho prava pravnou cestou.
@zuzana581
Casy, kdy soudcove byly "nadlidma" skoncil..zdejsi system..i kdyz velmi korupcni bere konecne jednoho po druhem do vazby.. 🤐
Takze..protesty JSOU ucinne..nejdou do supiku jako stiznosti... ale do ULIC..a tam jsou lide slyset..pismenka nezustavaji zavrena v supliku..jsou videt i slyset!
takze do ulic.!!!!.je KONEC i pro Ty, co si mysli, ze jejich ruce mohou skrtit..nicit..dusit...a jsou nepostizitelni..
mohou pochybit-vsak jsou lide? ano, mohou, ale pokud se citi lidma,musi se omluvit a prehodnotit sve zavery..ale ONI se citi nadlidma...zachranovali si az do vcerejska svoji vlastni prdel....na ukor druhych...konecne prisel cas, kdy jejich prdelka je umistena na stejne mise.., kde jsou prdelky vrahu, podvodniku...
Vsak uz nikdo neveri na pohadky, kdy Dobrou vitezi nad zlem..v podani nadlidi:
Zakon je stejny pro vsechny 😀 😀 😀 😀
Prisel zvrat a je treba nadlidi vykopat ven ze svych der..znicily dost osudu a lidskych zivotu..vymenili silu, moc za lidskou KREV..
Zvirataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Bestieeeeeeeeeeeeeeee
Odzvonil konec a pohadce je konec 😅
@itwasajoke: Keby som mohla, tak by som Ti dala tisice lajkov. Ja ze, preco sa tato tema od vcera rozsirila o jednu stranu. Reku, asi sa nieco dolezite stalo. A to sa iba ohlasila Alica. Baby, nechapem, preco na nu reagujete. Prosim Vas: Aj ked Vas to pokusa, nereagujte nanu! Tak jej iba nahanate vodu na mlyn.
ahojte... no svata pravda,ze k niektorym prispevkom skoda casu a tukania do klavesy.Zabomytsie zavidiace ustipacne poznamky nic nezmenia iba opat vyvolavaju zbytocne nezhody az hadky.Alice to je neprajnost od zaciatku takze tazko na tom nieco niekto zmeni
Tak ako sme verili,ze Ivana bez deti neodide sa aj stalo- DETI SU TERAZ S MATKOU- nejakou silnou pozitvnou energiou a mozno aj tym co sme tu tolkych 251 stran popisali
TAK PEVNE VERIM,ze po odvolani sa toho rozsudku, ktore bolo vydane, ze nema zazemie to su opat len papiere. Existuje vela moznosti, ktore tie poziadavky naplnia -predsa moze byt spolumajitelkou bytu kde teraz byvaju a pod. a nejakych par hodin-myslim nejaky par-time- prace si urcite moze zohnat kym bude v praci babka deti opatri, TAKZE PEVNE VERIM,ZE DETI NAKONIEC AJ NA PAPIERI BUDU PATRIT MATKE.
Ono z ineho pohladu je to asi o zivote,ze jej hadze poriadne tazke az horiace polena pod nohy, ale vidime a sme svedkami ze to doteraz dobre az perfekntne zvlada, za to klobuk dole.Ale opat -hlavne ze v tom vsetko deti su zdrave dospeli musia veci zvladat.
Len treba na veci a riesenia pozriet realne ako je mozne podat pomocnu ruku ci dobru radu 🙂
caute..a ja stale ziiram...to ked clovek nema pracu tak nemoze mat deti??? ked nahodou pride o byvanie tak nemoze mat deti?? co toto ma byt??? deti chudobnych ludi su mozno viac zmotivovane byt uspesnymi ako mozno rozmaznane decka co maju vsetko...co toto je za spolocnost.....moja mamka po vojne vyrastala na slamniku co rusi a nemci vypalili vsetko..a bolo s rodicmi je silna a uspesna...co toto su za hluposti sorry--je mi luto rozmaznanych deciek...co z nich vyrastie...
system ma byt nastaveny tak ze pomoze rodicovi ziskat pracu mat peniaze na vyzivu pre dieta a nie trestat rodica..sorry zeny ale takato situacia sa moze stat kazdej....kazdu moze muz poslat kadelahsie..prist o pracu a ao byvanie..potom by sim bola zvedava na niekotre hrdinky tu..
Mna by este zaujimalo a to je otazka najme na tych, co Uk SS a kch sudnictvo a takisto aj SK sudnictvo obhajuju a stale tu tvrdia, ze vsetci tito zainteresovani konaju vylucne v zaujme deti a vylucne pre ich dobro, aky vyznam teda malo posledne rozhodnutie sudu, kde chlapci sli k babke a na SK, ked vlastne teraz by malibyt opat odluceni od rodiny a mozno dokonca navrateni do UK? To im ako pomohlo?
ahojte
tento film je dlhší, no ale nedá sa mi nepodeliť sa, ale prajem pevné nervy - aspoň sa problém (konečne, aj keď len časť problému) pomenúva na plnú hubu
@ladydianuska aspom nám oživila tému, aby nezapadla prachom 😀
Benjamínov prípad odročený o pol roka ☹
@zuzana581 no tak tomu sa hovori made in katastrofa ☹ ☹ ☹
@kvietocek7 Teror to je!!! Pozri na fb stránku Darius Haraksin TV JOJ. Nebudem to sem radšej ani kopírovať..
@zuzana581 to nemyslis vazne Zuzi ☹ 😠 aj udali dovod preco??
@slniecko77 Darius písal, že nechcú sa ani s ním rozprávať, lebo im hrozia vezením, ak niečo povedia. Vraj špičkový americký lekár potvrdil chorobu lámavých kostí a aj tak na to serú.. ☹
@zuzana581 nemam slov, velmi smutne ☹
@natas4 =a vies ty vobec ze na podpis v uk sa nechodi raz mesacne,ale kazde dva tyzdne.... ze si kludne mohol poziadat o transfer penazi a vtedy uk podporu pobera na sk... ze tak vysoke benefity su len v pripade ze ma na seba napisane detii a pobera children benefit co v jeho pripade mozne nieje a maximum co moze dostat je 300na byt a 72lib podpora tyzdenne co k tvojim vypoctom ani len nepriblizilo..... v zivote si v uk nebola ani polovica z vas a idete to tu odsudzovat..keby Borova bola taka svata tak jej decka nevezmu.. kritizovat druhu zem vam ide krasne,ale otvorte oci a kuknite sa jak sa zije tu a ako na slovensku .... keby tu masovo brali deti tak tu nezije tolko imigrantov a nieje nam tu dobre ...
@liverpool81 a vies co???? bola tu raz jedna ako ty 😉 😉 😉 🙂 🙂 🙂 zila v UK ako ty aj rozpravala ako ty....
😉 😉 ze v UK len tak bez priciny deti neberu, a tie pripady kde sa to stalo, tam urcite muselo nieco byt, a ze ona je nevinna, jej sa to stat nemoze. Ale predstav si STALO SA. dieta jej vzali, dokonca bola obvinena z tyrania, ...{co ani I. Boorova nebola, len jej muz podozrievali zo "sexualneho nasilia, ale sud ho oslobodil}...

@alice107 tak trosku k teme, podla teba cela vec sluzila na propagaciu a vyzobranie penazi. Dokazes uviest presnu sumu, ktora bola pripisana bud Ivane alebo Eleonore na ucet, na co tie peniaze pouzili a odkial mas takuto informaciu?