icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

svetllana
18. sep 2012

@luk25 No veď to. A pritom to je typická JPP správa - "Jedna pani povedala". Kto je tá žena? Kto ju osobne pozná? Bóže, veď tisíce takých a všelijakých iných správ viem napísať aj ja a každá jedna z nás a posunúť to do éteru ako fakt! A to je nejaký dôkaz ??? Toto? 😠 Neposkytla jediný dôkaz, jediný argument, ktorý by jej tvrdenie potvrdzoval...sú to len a len slová. Narozdiel od jej chabých vyjadrení sme videli dokument na vlastné oči, plný dôkazov, argumentov a svedeckých výpovedí, fotiek, videí...Ale...splnilo to svoj účel, ľudia začali pochybovať..Presne o to jej išlo. Aj keď ja si osobne nemyslím, že o to išlo konkrétne jej. Ako som tu niekde už písala, podľa mňa je toto cielený plán z vyšších sfér. A ne, nekukávam veľa kriminálok 😀

digysa
18. sep 2012

@alice107 Ok, povedzme, ze rodicia deti tyrali...brutal. Vsetko bolo dokazane....fajn.

A co robila detom babka? 😒

luk25
18. sep 2012

prave ide v jojke prenos, mam slzy v ociach kolko ludi ich prislo podporit

dana_l
18. sep 2012

pre vsetkych ktory sa chcu zapojit do hnutia ktore chce pomoct v "schvalenom kradnuti deti statom" je link
tento pripad ktory sa stal obcanom nasej republiky nie je jediny, su ich stovky. a rodicia su bezmocni kym sa ludia nespoja a nepovedia DOST

https://www.youtube.com/watch?v=RNsiwhnxg_I
palomka
18. sep 2012

konecne dobra sprava, slovensko moze zasahovat do konania 🙂 🙂 🙂

monika15
18. sep 2012

@palomka
hej takze vydaju deti???
su uz nejake nove spravy.... sledujem ale nic zatim som nezachytila.... ☹

monika15
18. sep 2012

@luk25
v akom programe kde o ktorej '?????

maznacik007
18. sep 2012

nie len povolili obnovu konania pre procesne chyby... aspon ja som tak to chapala ze o to sa bojuje... teraz bude nove konanie... a uvidime teda ze co... myslim ze pocas konania by mala mat aj narok na stretavanie sa s detmi... 😵

luk25
18. sep 2012

@monika15 islo to na jojke v spravach, ale zajtra ja joj plus o 20"00 budu davat znovu ten dokument a nasledne diskusiu

luk25
18. sep 2012

@monika15 ako hovori
@maznacik007 budu sa znovu prešetrovat ciže deti nesmu ist na adopciu až o skoncenia sudu, a o to im islo to bola ich posledna sanca, a myslim že teraz sa im podari dostat deti spät,lebo sa do toho zaagažovalo dost ludi 🙂

monika15
18. sep 2012

@luk25 super super tesim sa velmi... strasne luto mi bolo deti :(((

monika15
18. sep 2012

ty brdo dostat deti a okamzite von z UK....!!!!!!!!!!!

strawberry17
18. sep 2012

dnes spred ambasady, klobuk dole pred vsetkymi co tam dnes boli 😵 😵 😵

elly2009
18. sep 2012

Ahojte baby,
citam vas uz druhy den,vcera sa mi podarilo dokumnet sledovat...
moja dnes uz 3 rocna dcera sa narodila v Londyne.
ked mala asi 7 mesiacov,mali sme problem s prikrmovanim. proste je sialene tvrdohlava a ako 7 mesacna sa rozhodla,ze nebude jest. behala som krizom krazom po doktoroch,poslali na mna psychologicku,ktoru som vyhodila v prvy den jej prichodu z domu.
Aby som to objasnila. Prisla asi 19 rocna "skusena" a zivotom ostrielana baba,ktora deti neplanuje najblizsich 11 rokov a robila akoze cvicenia chovania dietata.
dala mi potom dotaznik,ktory som "vyhodila" za nou ako z domu odchadzala. v dotazniku sa pisalo,fakt baby nevymyslam si:
- dieta "povie" co zje na obed (7 mesacne urcite toho narozprava)

vtedy som s dcerkou sadla na prve lietadlo a odisla na vysetrenie na Svk kde mi pani doktorka s 30 rocnou praxou povedala, ze vyzera uplne normalne a nemam sa stresovat....

irriss
18. sep 2012

@monika15
Nekric hop, kdyz se jeste nepreskocilo.. 😉 ☹

Nesmime zapominat, ze zmanipulovat deti je lehke...a ze ysetrovatele a psychoogove UMI strcit detem do pusy slova to vime take...
pouziji kresby, kostky...a uvidi i v cernobile kyticce "vraha" 😖 😠

Osobne jsem pesimista... 😎

irriss
18. sep 2012

@elly2009
souhlas... 😉
Tady se rodice obavaji jit i s ditetem k logopedicce - protoze prvni krok je psychologie a zkoumani rodiny - ne pomoc v dane veci 😎

habibi78
18. sep 2012

v stredu o 20:00 odvysiela JOJ PLUS druhy diel aj s diskusiou....

monika15
18. sep 2012

@irriss ja viem....ja dufam.....

monika15
18. sep 2012

@strawberry17 baby to superrrrrrrrrr
skoda ze som tam nemohla byt :(

elly2009
18. sep 2012

Co sa tyka chlapceka, baby P, ktoreho vsade dokolecka omielaju, ano je to pravda, islo o zanedbanost zo socialnej strany, kedy chlapceka navstevovali a "nevsimli" si, ze s nim nieco nie je v poriadku. V tom case islo o mega boom v Anglicku, kedy si myslim, ze media "nafukli" celu podstatu... Ale islo o matku, ktora bola z tyranej rodiny, takze ako sama tvrdim, videla to ako "spravny" postup pri vychove jej vlastnych deti. Tu islo o to a teda aj stale ide, ze cim mate viac deti, tym je k vam socialny system "stedrejsi". Ona vlastne deti vyuzivala iba ako jediny zdroj k ziskaniu financii.
Ucitelky v skole a v skolke podavali staznosti na urady, upovedomovali vsetkych, ze deti su spinave, hladne, zanedbane...

Ked som si precitala "pribeh" chlapceka baby P, bolo mi sialene smutno. Smutno z nedbanlivosti, nepochopenia a nasledne ulozenie trestu cloveku, ktory chlapceka tyral celych 9 mesiacov len 6 rokov.

Ludia sa burili, avsak sudca ostaval stale chladny. 6 rokov za neprestajne a brutalne tyranie? Ze co??? Skor by pochopili trest smrti, ako 6 rokov.
Nechcem rozoberat o aku formu tyrania islo, staci si vygooglit pre tych, ktori vedia anglicky baby P a pochopite.
Najhorsie je, ze matka sa prizerala. Ona dostala 3 roky.
O dva roky po uzatvoreni pripadu vyslo najavo, ze otcim znasilnil jej vtedy dvojrocnu dceru, tak dostal dozivotie.
Ale aj tak... Dozivotie v luxuse...

Vtedy sa do toho obula vlada a vsetko sa donekonecna riesilo cele 3 roky. Ked uz to upadalo do zabudnutia, zase to nejake medium vytiahlo, nafuklo.....
Takze vsetko sa sprisnilo. Opatrenia, socialka...

monika15
18. sep 2012

bybi Napisem len jeden komentar, lebo sa mi zdviha zaludok ako sa jej vsetci zastavate len preto ze zo seba robi chuderku. Zijem v Anglicku. Moja velmi dobra kamaratka chodi presne tych dvoch chlapcov, ktorych tejto "starostlivej" mamicke zobrali "ucit" slovencinu. Hra sa s nimi a rozprava na nich slovensky, lebo ich nahradna mam chce, aby vedeli svoj rodny jazyk. Plati ju ich nahradna mama, ktora sa o nich momentalne stara. Ja robim v organizacii ktora umiestnuje odobrate deti do rodin. Kazdy den pride tona emailov kde su reporty o zanedbavanych, tyranych a aj sexualne zneuzivanych detoch, ktore boli rodicom odobrate. Samozrejme ze mamicky sa biju do prs a ohanaju kade tade, ako im boli deti nepravom odobrate. Vsetci ostatni su vinni. Ja som tiez matka a nebojim sa ze by mi niekto moju dceru zobral aj ked zijem v Anglicku. Preco??? No lebo sa o nu staram.

Tu je status, ktory dala ta dotycna kamoska, ktora chlapcov vidi kazdy tyzden na soju stenu na fb, aby aspon svojim znamym otvorila oci:
Nemozem uverit co pocuvam z TV JOJ,ake klamstva to vysielaju a ludia,co to pozeraju tomu veria!!!Ja pracujem jeden den v tyzdni pre Anglicanov,ktori adoptovali slovenske deti a ich mama sa ocitla v TV JOJ a urobila so seba chuderu v spolupraci s jej vlastnou mamou..pravda je ale uplne inde!!!..preco sa nikto neopyta na dovod preco boli deti slovenskym rodinam v UK odobrane???prave matka deti,s ktorymi som v kontakte ja svoje vlastne deti tyrala!..starsi chlapcek do dvoch rokov nejedol nic ine len mlieko a bol stale zatvoreny v prenosnej postielke,mal silnu infekciu ucha a vlastna matka si to ani nevsimla..tu v UK prebehol riadny sud so vsetkymi dokazmi od nemocnice a policie,kde bolo tyranie dokazane. Ked matka chlapcov videla,ze v sude
v UK nema sancu,zapojila do procesu Slovensky goverment a na poslednom pojednavani sa zistilo,ze vsetky vypovede slovenskych psychologov a sociologov boli zfalsovane!..matka priniesla 2 rocneho chlapceka do nemocnice a on bol od pasa dole modry!!!chlapci rozumeju po slovensky,ale nehovoria..nechcu,maju neskutocny stres z toho,ze by mali byt vrateni do pekla,z ktoreho ich britska socialka vytiahla..a "blbi"Briti,ako ich VY nazyvate prave tymto chlapcom vytvorili skutocny domov..chlapcek abosolvoval viac operacii ucha,chlapcom sa dostava hodnotna vyziva,byvanie a aj vzdelanie..zda sa,ze Britom zalezi na tychto detickach viac ako ich vlastnym rodicom..ja som slovenska mama zijuca v UK a nebojim sa,ze by mi niekto chcel vziat dieta,lebo sa o neho normalne staram!
Včera o 21:03 • Odpovedz • Páči sa mi to • 2 • •

takze je nick bybi vymyslene len kvoly tomu aby tu bola vyprovokovana hadka?? kde je ta super kamoska co chodi deticky ucit po SK.....
hlupost.... hambi sa ...... taka tragedia a niekto sa nad tym dobre bavi !!!!!! NO COMMENT....

digysa
18. sep 2012

Baby navrhnite tento album od @strawberry17 do "VYBRALI SME", aby to vsetci videli....

https://www.modrykonik.sk/fotoblog/strawberry17...

elly2009
18. sep 2012

baby, klaniam sa... Zimomriavky mi behaju po celom tele z tych fotiek.... Waaaaaaw..... Ja verim, ze jej pomozete a mate moju podporu....

ludka77
18. sep 2012

akurát dávali na joj, že v stredu na joj plus o 20:10 budú príbeh vysielať

winona24
18. sep 2012

Mam zimomriavky na celom tele .... ja som bohuzial nemohla ist .... mali sme rodicko a muž sa nemohol uvoľniť zroboty.... akurat som s naty ihrisku a pozeram vas cez mobil .... je super kolko prislo ludi .... pre mna znak toho , že ludskost a spolupatričnost sa nevytratila 😉

katrinka8
18. sep 2012

@luk25 - to fakt? O tych peniazoch myslim... ja som tu diskusiu totiz nevladala dopozerat... postrehla som, ze oni do toho vstupili len po zmene riaditelky. Takze ale budu ich zastupovat, ci nie?

irriss
18. sep 2012

Jen tezko se Statni instituce vzda sveho presvedceni...jen tezko uzna "omyl" ci zpochybeni...stala by se neduveryhodnou i vzhledem k ostatnim predeslym nebo paralelne probihajicim jednanim...a to jen tak nedovoli......budou hledat cokoliv, aby bud proces prodluzovali a nebo aby neco nasli...nejhorsi je, ze kazdy den bez mamy je nejen dlouhy ale i nenavratitelny...

katrinka8
18. sep 2012

@alice107 - keby si si pozrela ten dokument, tak by si pocula, ze babicka povedala, ze pravoplatne rozhodnutie sudu o pozbaveni obvinenia z tyrania maju. Azda nebude v priamom prenose diskusie vytahovat vsetky spisy, ktore k danemu pripadu za 2 roky trvania maju. To uznas azda, ze by nemalo zmysel a casovo by to bolo nesmierne narocne. Taktiez si nemyslim, ze by si dovolila tvrdit, ze taketo rozhodnutie maju, keby ho v skutocnosti nemali...
Nemyslim si, ze mam naivne predstavy o realnom zivote, nic v zlom 😀 Len rozum mi hovori, ze keby v tomto pripade bolo vsetko pravne a legalne, nikto by nemal zaujem takto rozputat takuto medialnu vojnu (myslim tym teraz nielen TV JOJ, ale aj ostatne slovenske statne organy a institucie) a taktiez by splnomocnenec SR pri Europskom sudnom dvore - takisto pravnik ako Ty (teda pravnicka) - netvrdila, ze Velkou Britaniou BOLI porusene medzinarodne dohody o ochrane deti a ine (kedze teda ja nie som ten pravnik, neviem ich presne nazvy, ale keby si si pozrela diskusiu, presne by si pocula, co konkretne porusene bolo).
To, ze v pravnickom slovniku neexistuje pojem "forced adoption" este neznamena, ze nieco, co takto niekto pomenoval, neexistuje. Nikdy nevies, ci taketo pomenovanie prave vdaka tomuto pripadu nebude zavedene aj v sudnych kruhoch ako pomenovanie toho, co vyjadruje.
Pre mna prevencia tyrania neznamena, ze odoberieme a dame nasledne na adopciu dieta akemukolvek rodicovi, ktory pride s dietatom k lekarovi "so zapalenym pipikom" - to by bolo zavretych rodicov. Ako ma ta prevencia v praxi vyzerat prave hovoria tie porusene konvencie a medzinarone dohody 😉
Ja by som takisto mohla nazvat Tvoj pohlad na realitu zivota ako naivny, ak veris, ze vsetci uradnici, pravnici, socialni pracovnici a pod. dodrzuju literu zakona a ich slova a ciny su "svate" a ze su neomylni. Ja som tomu neverila nikdy, lebo peniaze hybu svetom, mala som moznost vidiet, ako fici svet vysokej politiky - naozaj zblizka. Takze naivny pohlad na realitu zivota naozaj nemam. Nemam chut sa s Tebou dotahovat o tieto pre mna v tejto chvili nepodstatne veci, nevidim dovod neverit tomuto pribehu, lasku k matke male dieta zahrat nedokaze. Tyrane deti sa nebudu spravat tak, ako Martinko a Samko. Ak vidis svet cez paragrafy, tak skus na chvilu zavriet Zbierku zakonov, povznes sa nad to, ze si pravnicka a pozri sa na svet srdcom. Pozri sa na tie deti a pochopis, ze to, co sa stalo, je peklo. Ak mas deti, tak to urcite dokazes. Mozes ma nazvat naivnou alebo emotivnou, ale tu nejde o paragrafy tu ide o deti, o matku, rodinu a o zive bytosti. Nejde o tovar a ani o zlozky v sudnych spisoch. A ludia pre zivot emocie potrebuju 🙂

digysa
18. sep 2012

@irriss mas absolutnu pravdu a toho sa bojim aj ja...ale mozu to zvrtnut na to, ze ako "vinnik" dostane nie trest, ale podmienku.... stale budu vitazi, lebo ju budu povazovat za tu, co sa nestarala o svoje deti, ale polahcia jej okolnosti (kedze je z toho velky proces uz aj u nas) a daju jej deti s tym, ze ju budu monitorovat a bude pod dohladom socialky....
Podla mna jej tie deti nezoberu. 🤐

krtho
18. sep 2012

Prosim vas,je mozne tento dokument zhliadnut niekde na nete?Nejako sa k tomu nemozem dopatrat
Dakujem