icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

ewellina
20. sep 2012

Ahojte, ja som to s tými "bodíkmi", čo zbierajú nepochopila. O čo vlastne ide?

zeleny_cajik
20. sep 2012

Baby, mne je smutno z toho, aki su ludia zli... Zas mi ostal rozum stat nad statusom lentilka29 a dalsimi, co s nou suhlasia... To kde sme? Normalne ma to desi, ako ludia rozmyslaju. Najma to, ze su to matky ☹

svetllana
20. sep 2012

@ervenka Pocas dovolenky Ti urcite nikto nezobere deti. Boze moj, sak toto je uz moc prehnane 🙄

cinderella.
20. sep 2012

@ervenka uplne suhlasim. tento pripad sa ma tak dotkol, ze ja kricat budem. ved iba vdaka verejnosti sa pohli lady. toto je skandal, ktory sa nesmie len tak ututlat.

a este sa chcem spytat, ci sa riesia aj ostatne pripady alebo len boorovci? ak len boorovci, ako sa potom musia citit conkovci, vdaka ktorym sa toto vsetko dostalo na povrch? ja len dufam, ze teraz sa budu ozyvat dalsie a dalsie postuhnute rodiny. zase mi je do placu ☹

svetllana
20. sep 2012

@ewellina Ahoj, ona sa snazila urobit toto lucenie hravou formou pre tie deti, lebo oni to nechapali, preco sa to deje, preco su u cudzich a nie s rodicmi. Tak Ivana vymyslela to zbieranie bodov, aby si chlapci mysleli, ze to je len hra, ktora skonci..

nana85
20. sep 2012

@ewellina iba hra pre deti,"ze akoze" inspirovane filmom Zivot je krasny

ewellina
20. sep 2012

@nana85
@svetllana Aha, no hej, len si neviem predstaviť, že by dvojročné dieťa rozumelo nejakému zbieraniu bodov. Dúfam len, že táto hrozná hra sa raz naozaj skončí.

svetllana
20. sep 2012

@cinderella. A myslis si, ze pomoze, ked tu na ich pode bude vykrikovat o ich zlom systeme nejaka Marka z Hornej Dolnej?? Asi ne, akurat sebe narobis zle, lebo urcite Ti budu chcet zavret hubu, ked sa to dostane ddo usi kompetentnym. Toto musia vyriesit ine kalibre a ne my. My sa mozeme akurat tak chranit a. Keby si bola na SK, nepoviem, ale si tu, v krajine, kde sa to deje. nuz, ak sa chces dobrovolne ohrozovat (a aj tak Ty sama nic nevyriesis,), prosim...😉

kvietocek7
20. sep 2012

@ewellina pozri si film '' ZIVOT JE KRASNY ''

cinderella.
20. sep 2012

citali ste o pripade, ked anglicki manzelia, ktori sa usadili vo francuzsku, prisli takto o babatko? vraj ss len tak prificali do francuzska a male babo vzali rodicom, ze babo je brit, ma byt v britanii. sud rozhodol, ze ss maju babo hned vratit naspat rodicom do francuzska, ale ss povedali, ze to nie je mozne, ze babo nema este svoj pas, tak nemoze cestovat. ked im bolo povedane, ze ako babo teda vzali do uk, tak ss si zas vymysleli, ze teraz im ho aj tak vratit nemozu, lebo ma vela ludi zo ss dovolenku a bude to mozne az o par tyzdnov ??? citali ste o tomto pripade? neviete, ako sa vyriesil? tusim to bolo tento rok.

cinderella.
20. sep 2012

@svetllana ja viem, ludia su tu mala ryba 😢

ewellina
20. sep 2012

@kvietocek7 ale ten chlapček v tom filme bol o niečo starší, nie?

barcelona94901
20. sep 2012

@cinderella. včera spomínali 39 rodín ,..stále to zdoraznovali
a hanba uradníkom,politikom,velvyslancom a celej ten čiernej diere čo o tom vedeli ,cely čas ,mna vcera vytrelo 😕 😕 😕
mali by to vsetko vymeniť, potrestať aby sa už nikdy nič neopakovalo ,začo tam beru platy,za kávičku 😕 tá babka bola super,ako im to tam natierala ,tie ich vyhovorky ,velvyslanec,že treba otočiť list ,sila 😕my to máme celé na prd

lenka3007
20. sep 2012

pozeram ti diskusiu a ta Ilkova jake ksichty hadze a ocami prevraca, total vyzera, ze to ma cele hlboko tam, kde slnko nesvieti... Ale p.Eleonora im dobre dava vyzrat, klobuk dole, silna zena, priebojna, neda sa...

svetllana
20. sep 2012

@zeleny_cajik Mam dost!!!!! 😠 😠 😠

kvietocek7
20. sep 2012

@zeleny_cajik vsetko je to fakt na ruby 🙄 🙄 ☹ ved aj ti co drzali mrtve dievcatko v tom ruzinovskom panelaku 3roky!!!!!!!!!!!! to uz ani cynizmus a morbidita majhrubsieho zrna asi nie je, a uradnici sa tvarili ako mrtve chrobaky -no strach a hroza.... asi sa nad ludskou zlobou a zmyslanim neda ani pozastavovat 🙄 😕
Ale ja verim,ze Ivana jej deti dostane domov, len horsie ze iny mozu dopadnut podobne koli zmyslaniu ludi co pravdu otacaju presne opacne - a to budi vo mne velku hrozu 🙄

kvietocek7
20. sep 2012

@lenka3007 to je len dalsia chudera co sa vymachlila aby si chrbat ochranila ble ble na nu.... 😠
Babka, pani Eleonora zatial vsetkych svojimi vedomostami uprace pod koberec

svetllana
20. sep 2012

Hlavne tie vyroky, ze "mam tam rodinu, a oni povedali..." A co ked povedali????? Co ako?????!!!! Nejaky Fero alebo Anca povedia, ze je to blbost, lebo o tom nemaju ani paru a jasne, tak je to blbost!!! 😠

lenka3007
20. sep 2012

a ten velvyslanec, ze poziadal o moznost stretnut sa s detmi, on sa tam obhajuje a prvy krat poziadal minuly mesiac.

kvietocek7
20. sep 2012

@ewellina neviem presne -ide o pointu, ktoru ona uvadza...zbieranie bodov, ako sa aj tu spomina

lenka3007
20. sep 2012

@kvietocek7 ved to, kazdy sa tam len brani, nikto si nedokaze priznat "ano, urobili sme chybu, mrzi nas to, preto sa to pokusime napravit" to ozaj huba boli, ked si ma niekto priznat chybu???? jaaaj, strasne nervy mam... a to len prvu hodinu kukam....

dai
20. sep 2012

@zeleny_cajik toto je dost nefer... nemyslis? lentilka predsa napisala ze uradnici su odveci a ze sa maju deti vratit na slovesnko... len to ze si dovolila spochybnit nevinnost pani ivany hned z nej robi zlu matku?
baby zamyslite sa aj vy trosku nad sebou... odsudit inych ludi len preto lebo si dovoluju spochybnit nieco o com maju info len z tv je trosku silna kava, nemate pocit?

a prave kvietocek7 ze ten pripad spominas... mozno ze ta matka tiez bola milujuca ako pani ivana... a len ten jej debil bol uchylak ktory ich vsetkych mlatil... mozno ze je to tak aj v pripade pani ivany kde jej muz je tak nejak opomynany, vobec nevystupuje, k nicomu sa nevyjadruje... ci to vam vobec nie je podozrive? 😔

kvietocek7
20. sep 2012

@svetllana ja by som chcela vidiet tych co si tam prasili popol z hlavy,ze akoby to ony znasali keby to boli ich deti??!!

kvietocek7
20. sep 2012

@dai tazko povedat... ja aj pri tej vcerajsej diskusii som to nemohla poriadne pozrat ako sa tam zraaaazu vsetci chceli vyplazit zeby nahodou neprislo na nich, aby nahodickou neukazal na nich priamy prst!!!
HLAVNE NECH TO VSETKO DOPADNE V PROSPECH IVANY A DETI, OSTATNE JE UZ ZA NAMI, A ESTE ABY TAM NEOSTALI TI DARMOZRACI CO TO VSETKO SPOSOBILI

evkasus
20. sep 2012

@dai Ja iba k tomu otcovi...na tom, ze nikde nevystupuje nie je vobec nic....lebo ja keby som bojovala o deti, tak mu to nedovolim. Okrem toho v dokumente sa sam vyjadruje. Ale je podla mna iba v zaujme deti a v zaujme uspechu v tejto kauze, aby on zostal v uzadi. Sud sa nenakloni spolku : matka, babka a otec (obvineny z tyrania alebo zmeuzivania).

kvietocek7
20. sep 2012

@lenka3007 PRESNE TAK, TO TAM VELMI CHYBALO, OSPRAVEDLNIT SA!!!

ervenka
20. sep 2012

@svetllana dobreeee, tak budeme vsetky sediet so zalozenymi rukami, stastne, ze sa to deje inym a nie nam. A isto sa nic nezmeni... 😔 velmi zaujimavy postoj. Akoze nehas co TA OSOBNE nepali? Ak mozem zase nieco pritiahnut za vlasy- tebe je asi jedno v akom systeme zijes.. Halvne,ze ty a tvoja rorina je ok.... Smutne a chladne...

lenka3007
20. sep 2012

@kvietocek7 presne... prave su tam, kde babka ukazuje fotky deti, ako sa zranili v pestunskej starostlivosti... je to strasne, ani kavu som dnes nemala a tlak mam vyssi ako moj astara mama 😠 😠 😠 😠

natas4
20. sep 2012

@zeleny_cajik teraz som si precitala status lentilky...radsej sa tam ani nezapojim, zas by som sa vytocila...uz som sa vcera zapojila a pisala k jednemu takemu statusu o cervenych nechtoch...tam bolo ovela viac zien, ktorym prekazalo to ze Ivana malo plakala, mala upravene nechty a usudili, ze niet sa comu cudovat ze jej vzali deti ...ked som si tie komenty citala bolo mi smutno

t1nulka
20. sep 2012

zeny, pozerali ste spravy na JOJke? chudak Daro Haraksin, ani vyjadrit sa poriadne nevedel, tak ho nasrali! Kreteni obycajni darmozracski 😠 ze nejdu na poslanecky prieskum do centra na právnu ochranu, lebo majú obed, a majú iný program a pod. no mne sa rozum zastavuje!!! 🙄