icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

sylvia30
20. sep 2012

pred chvíľou dávali na JOJ-ke v správach, že poslanecký pieskum na tom ludskoprávnom výbore nebude 😠 , redaktor hovoril, že to ešte nemajú pripravené, že zachvílu to pustia celé, ale, že "páni" poslanci sa strašne vyhovárali, že musia ísť na obed, majú iný program 😠 😠 , len škoda, že keby nebolo našich daní, tak by "páni" poslanci akurát tak žobrali popri ceste 😠 ...neskutočne ma se.ie toto prehnité Slovensko 😠

svetllana
Odpoveď bola odstránená
evkasus
20. sep 2012

@t1nulka to je sila...alebo skor nenormalna trufalost postavit sa takto k celej veci 😠

popelka5000
20. sep 2012

Od prveho dna,ako som videla,tento dokument,som znechutena z GB aj SK.
Z anglicka,ze toto tam robia s detmi,s nevinnymi dusickami,cistymi,zoberu ich mame a otcovi,nemaju ziadne fakty podlozene,aby to mohli spravit a odnaju deti rodicom.Toto potvrdzuje,ze sa citia,ako nadradeny narod.Dokonca zivota,nenavidim anglicko a anglicanov,tak aj slevenske institucie,ktore to maju na haku.Po vzhliadnuti vcerajsej diskusie,som mala chut vyhodit tv von z okna.Vsetci okrem Nicholsonovej si tam kryli prdele.Ako je mozne ,ze na takych postoch ,tento a mnoho inych pod.pripadov zametu pod koberec,,,,????
Preboha co je toto za zeny a muzov,ktory tam pracuju???
Ako niekto moze napisat ,ze ALE MALA CERVENE NECHTY IVANA....vy si aj citate po sebe co niektore pisete?Nie?Mali by ste....Su to 2 roky!!!Ta zena musi dalej zit a normalne a ano aj sa umyt aj si nalakovat nechty a ocesat sa,keby sa o seba nestarala a chatrala,kto bude stat za jej detmi????
Poniektore co tu pisete a spochybnujete ,pozrite si znova dokument a diskusiu a ked nepochopim vo co go,pozrite si to znova a znova.Cloveku zo srdcom ,staci raz,ale evrim tomu ,ze je tu kopaaaaaaaa necitlivych zien,ak sa to teda da tak nazvat.
Ja mam len obrovsky strach o svoje deti ,v akej krajine som ich porodila????Slovenska republika....jedno velke FUUUUUJ Anglicko detto.

svetllana
20. sep 2012

@ervenka A este nieco. Ty vies houby o tom, jak ma zasiahol tento pripad a kolko slz som vyronila, tak netvrd, ze som sebec a ze hlavne, ze sa to nedeje mne!!! Ja mam len zdravy rozum a usudok a viem, co si mozem dovolit!!!

liave
Odpoveď bola odstránená
gorka
20. sep 2012

Dufam,ze o tom natocia film.nech sa o tom dozvedie vsetci!!!je mi z toho strasne smutno,chudatka deticky:(((((

evkasus
20. sep 2012

Pre @ervenka a @svetllana ...zbytocne nedorozumenie medzi vami dvoma.... 😖
Ervenka si asi neprecitala diskusiu dozadu...inak by vedela, ze Svetlane tento pripad az moc lezi na srdci. A je na Ivaninej strane.
A myslim, ze kazdy ma pravo rozhodnut sa, ako chce v tomto pripade pomahat. 😉

barcelona94901
20. sep 2012

@sylvia30 však včera spomenuli aj Bugára ,aj Hrušovskeho...že nech sa to presunie 😠
to by chcelo celé vyčistiť ,fakt tam len šupu nohamu 😖

svetllana
20. sep 2012

@ervenka A este nieco. Neviem, ci som tu nahodou v tejto diskusii nebola prva, co napisala, ze treba spravit transparenty a ist pred ambasadu! Keby som bola na SK, stojim v prvom rade!!!!! Tak ma nenazyvaj chladnou!!!!!!!! Ma absolutne nepoznas, len za to, ze si prekrutis alebo nepochopis moje slova!! Jedine, co tvrdim je, ze nijako nepomoze a ani to neni bezpecne, ked budeme my, obcania, a este k tomu aj neobcania, lebo ja som Slovenska v cudzej krajine, sirit medzi anglickym ludom taketo informacie!

natas4
20. sep 2012

@t1nulka no mna to ani neprekvapilo 😖 darmozraci

svetllana
20. sep 2012

@evkasus Ja by som pomohla, ale s rozumom! Nie bezhlavo preboha! 😠

barcelona94901
20. sep 2012

@kvietocek7 to tiež nechááápem ,,kde boli urady,lekárka,škola..???ved mrtve dieťa nikomu roky nechybalo..fakt v akom štáte to vyrastaju naše deti ☹ akože zbavia sa uradničky a potom po dalších volbách si ju dosadia,to má byť všetko????

t1nulka
20. sep 2012

@sylvia30 no nemajú to pripravené, to znamená, že asi ešte nestihli upratať všetko pod koberček... tak im ešte dajú nejaký ten čas, aby nič nenašli a nemuseli vyvodzovať dôsledky... to je strašné 😢

t1nulka
20. sep 2012

@natas4 mna to prekvapilo z toho hladiska, ze napriek velkej medializacii si toto dovolili...

natas4
20. sep 2012

@liave presne tak...podla mna je silna zena..a hlavne musi byt silna, kvoli detom!!! nemoze sa opustit, musi zit pre ne..keby sa opustila tak by tym detom nepomohla...a to, aby niekto sudil, kolko slz kto vyplace ....aaaaa otvara sa mi nozik vo vrecku 😠 nikto nevie kolko slz vyplakala Ivana doma do vankusa, nikto nevie kolko bezsennych noci mala, nik nevie kolko pasazi z dokumentu museli vystrihnut, aby Ivane bolo rozumiet co hovori...ved v dokumente ide hlavne o to co povie a nie kolko slz vyplace !!!!

eaka
20. sep 2012

Keď ste tu spomínali naše slovenské baby P, práve som v novinách čítala predpoveď psychológa, že jej menšia sestrička bude asi doživotne poznačená, keďže prvé tri roky života nezažila lásku a bezpečie... že z nej asi bude bezcitná matka... a ďalej, teraz sa vybavuje, aby šla do domova.. no to jej už len pomôže.. ☹ a takéto dieťa, ktoré by to potrebovalo, to nebude v zrýchlenom konaní bez možnosti námietok uvoľnené na adopciu...to sa bude presúšať po domovoch, lebo "rodičia" mu raz za rok pošlú pohľadnicu.. ☹ Úžasný systém

maja22
20. sep 2012

Od extrému k extrému. Na Slovensku sociálni pracovníci nezasiahnu, ani keď sa podozrenia z týrania množia a v Británii sa sociálni pracovníci tak boja, aby ich neobvinili z nečinnosti, že sa činia až moc 🙄 V oboch prípadoch však trpia práve tí najnevinnejší ☹

tara2
20. sep 2012

Ahojte,
vcera som pozerala diskusiu na JOJ Plus a musim povedat, ze som mala dost a to mam dost silny zaludok 😠 . Najviac ma dorazil pan velvyslanec, ktory stale opakoval to iste, ze sa s detmi stretnut chcel a akosi si nevsimol, ze mu polozili uz inu otazku a jednu chvilu som mala pocit, ze ani nevie co sa ho pytaju 😅 ... A ani pani z velvyslanectva na mna neurobila dobry dojem, ked jej pani Eleanora povedala, ze sa jej v podstate vysmievala, tak len otocila hlavu cim vlastne potvrdila, ze hovori pravdu...hanba velka pre cele velvyslanectvo. Vzdy som si myslela, ze ludia z velvyslanectva maju svojim obcanom pomahat v nudzi, ale to som si asi zle myslela, naivna som... hoci raz som uz sluzby velvyslanectva vyuzila, nie sice toho v Anglicku, ale v Malajzii a tam nas skutocne pekne prijali a pomohli manzelovi s jeho problemom s pasom, takze nie kazde velvyslanectvo je neschopne...a nasa krajina by sa asi mala zamysliet nad vymenou ludi na nasom zastupitelskom urade v UK a tiez by sa mali vyvodit sankcie a postihy...to sa neda nechat len tak, ze otocme list ako pan velvyslanec povedal 😠 . No mala som dost...Teraz sa tesim, ze som ich sluzby nebola nutena vyuzit pri mojom 2 1/2 rocnom pobyte v UK a velmi sa tesim, ze sme sa s mm vratili na SK a rozhodli sa mat nase deti tu. Jednu dobu som mala nutkanie este tam zostat, trocha si este zarobit, porodit tam dieta a az potom sa vratit domov, ale ked som zistila, ako u nich funguje zdravotnictvo tak som sa ako zdravotacka s vysokoskolskych vzdelanim a niekolko rocnej praxe na lozkovom oddeleni rozhodla, toto riziko nepodstupit 😀 . Na to mi stacilo par navstev svojich znamych v nemocnici ci doprovod nasich pacientov z Care Home kde som pracovala...kto nezazil a nevidel, neuveri 😀 . Ale inak tam bolo fajn aj ked som sa uz tesila domov 🙂 . A co sa tyka tych veci okolo SS, ja tomu verim. Mojej kamaratke z CR sa tam vyhrazali, ze jej zoberu malu a to len kvoli tomu, ze vraj niekto povedal, ze sa o nu nestara...co vobec nebola pravda. Poznala som ju, velmi dobre sa o nu starala, mala 2 prace, aby vsetko zabezpecila pretoze jej anglicky vecne naliaty priatel bol viac v pube ako doma a ak aj doma bol tak spal alebo kukal futbal ci dostihy 😖 . Mne to prislo ako keby dal niekto tip na malu - zlate kucerave dievcatko by asi niekoho potesilo...tak ju zacali otravovat a vyuzivali pritom, ze nevie dobre po anglicky. Jedine stastie bolo, ze tam bol s nami jeden cech co hovoril anglicky perfektne a vzdy sa chodil s nimi hadat, ked ich prisli otravovat....tak to po par tyzdnoch nastastie vzdali

mima595
20. sep 2012

@barcelona94901 - ja len k tej skole..tiež som nad tym rozmyslala, ako je možne, že nikto neskontroloval nastupenie skolskej dochadzky...a prisla som na uplne jednoduche riesenie, co sa stalo aj nam...byvame inde, ako v mieste trvaleho bydliska, deti sme zapisali do skoly, kde byvame /ale nemame tu prechodny pobyt/..na adresu trvaleho pobytu mi prisla vyzva, že som nezapisala deti do skoly...tak riaditelke skole volal moj otec /ale je pravda, že sa poznaju/..tak jej oznamil, že sme sa zapisali na tu a tu skolu..ci jej treba nejaky papier..že nie, že ona si to poznaci...
možno sa to takto udialo aj v tomo pripade.....

ale nechpaem lekarku a socialne pracovnicky......ci ta matka nechodila s tou mladsou k lekarke??? a tej alebo teda sestricke nebolo divne, že nikdy neprisla so starsou???

zuzana581
autor
20. sep 2012

@maja22 presne.. zlatý stred, to je to, čo by bolo treba aj tu, aj tam..

popelka5000
20. sep 2012

@tara2 Vies co dobre si to vystihla ja by som tej blondine gen.p*** mala chut dat jednu cez obrazovku,nechutna,arogantna svina

cinderella.
20. sep 2012

prave som zo schranky vybrala noviny a zaujal ma inzerat, kde stat hlada pestunske rodiny. Citujem:

"Foster with Greenwich, help build brighter futures. We need new foster carers. With your help children in care can achieve happiness and success whilst living in safe and stable foster homes and can have the best choice by
staying CLOSE TO FAMILY, friends and school."

A teraz co za to ponukaju:
- an excellent financial package
- the opportunity for qualifications

A teraz PODMIENKY NA TO, ABY SA CLOVEK STAL PESTUNOM:
- you must like caring for children
- have a sence of humour
- have a spare room

Takze som z toho pochopila, ze anglicke deti maju narok zit v pestunskej starostlivosti blizko pri ich rodine, aby sa mohli stretavat. A co potom Martinko a Samko? V tomto pripade sa ma akoze Ivana s celou slovenskou rodinou prestahovat do Anglicka, aby mohli stretavat deti? Pride mi to ako obrovska diskriminacia. Aj slovenske deti maju predsa pravo byt blizko pri rodine.

No ale su "uzasne" prisne podmienky na pestunov. Aby sa radi starali o deti, mali zmysel pre humor a volnu izbu ... ja viem, ze tie rodiny este preveruju a stale su s nimi spojene, aby vsetko kontrolovali, ale ved aj pestuni ich mozu tyrat.

ervenka
20. sep 2012

http://www.telegraph.co.uk/comment/9545361/Fore...
o.i. sa pise- ....but also to remove children from foreign families in Britain, even when they may only be visiting here on holiday...
Takze ja si nevymyslam,ked som napisala, ze SS beru deti aj ludom, kt. su v GB na dovolenke...
@svetllana neurazaj, nedavaj, dobre? DAkujem

jolinka
20. sep 2012

@mima595 predpokladam ze k lekarke ani s mladsou nechodili, a v tom veku uz nie su ani povinne ocko...{po 5tom veku}...najblizsie potom v 11 roku.

a s tou sk. dochadzkou...prave hovorili, ze nie je ziadna centralna evidencia, ze vedia zistit, ked dieta bolo zapisane a nenastupi do skoly, resp. ma absencie...to socialka kontroluje. ale ak nebolo vobec na zapis, tak to nemaju ako zistit, vela deti ide na zapis v inom obvode ci meste ako trvaly pobyt a nie kazda prisluchajuca skola si ziada od rodicov doklad ze dieta niekde zapisali...napr. ale od nas to skola podla obvodu ziadala a my sme museli uviest adresu skoly kde dieta nastupilo a predpokladam ze si od nich vypytali doklad.

svetllana
Odpoveď bola odstránená
popelka5000
20. sep 2012

http://udalosti.noviny.sk/pochybne-adopcie-deti... a zase riesime co sa dialo pred dvoma rokmi,neriesime vobec deticky ,nevolame do GB ,necestujeme tam ,aby videli prasivy ang.ze za nimi stojime....

cinderella.
20. sep 2012

@tara2 hej, vsak aj ten pravnik v monaku povedal, ze chlapci boli pravdepodobne na objednavku. a fakt to vyzera tak, ze si ss vyberaju rodiny cudzincov alebo chudobnejsie rodiny, ktore nepoznaju zakony, nevedia perfektne po anglicky, nemaju peniaze na drahych pravnikov. ss kona co najrychlejsie, a kym sa chudak cudzinec spamata, co sa vlastne stalo, uz su deti v anglickej rodinke.

slniecko77
20. sep 2012

@dana_l dakukem ti velmi pekne 😉 vecer pozriem

niki080
Odpoveď bola odstránená