icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

barcelona94901
20. sep 2012

nehádajte sa baby

digysa
20. sep 2012

WOW...ja som s vami skoncila na 40-tej strane baby.....a vy tu uz 58-u mate.
Kde si mozem pozriet ten dokument? Alebo precitat? Aby som sa opat mohla pustit do debaty??? Som z toho taky chujko...

Dal tu niekto link na ten vecerny program z JOJ zo vcerajska? Na ktorej strane je? Alebo ho sem este raz hodte... Idem do roboty, budem si citat tych premeskanych 18 stran 😅

Inak ohladne @alice107 -viem, ze je jedina, ktora ma odlisne nazory, ale klidek..... Ano sme tu vsetky, co mame rovnaky nazor...ale som si ista, ze na Sk su aj zeny, ktore uplne s kludom vravia, ze si to Ivana sama posrala....
Bohuzial....
Musime akceptovat nazor kazdeho, ale suhlasit s nim nemusime...

svetllana
20. sep 2012

@niki080 To je tak, keď sa chce niekto spraviť Matkou Terezou a myslí si, že tým, že zhodí druhého, tak vyvýši vlastnú dobrotu a dôležitosť. Ale viem, že to, že ma obvinila neprávom, je jasné..Ale už sme to uzavreli, dúfam, nech sa jej darí, nič iné jej neželám...tak ako všetkým. 😎

jolinka
20. sep 2012

@digysa tu nejde len o odlisny nazor..skor bohorovnost jeho prezentacie 😒 ale pre mna je to uzavreta kapitola... 😉

drobec33
20. sep 2012

Baby! V prvom rade sa musim priznat, ze zodpovednost za zmazane prispevky, je mojou "zasluhou" 🙄 V dobrom som chcela riesit jeden problem v tejto teme a podla toho co som videla, sa udial pravy opak. Iba som upriamila pozornost na celu diskusiu zo strany adminov, odpoved doteraz z ich strany nemam, akurat sklamanie... 😖
Existuju vsade pravidla, ale vzdy a vsade sa pravidla porusuju a budu. Jedine co som naozaj v tomto konkretnom pripade predpokladala, je cit a snaha nieco pochopit. Velke sklamanie pre mna znova, prave v tejto teme... 😢
A teraz k podstate temy. Ak teda este mozem... 🤐 Dolezite teraz je, aby slovenska strana urobila asap to, co mali uz davno. Ziadat vydanie deti na slovensko. Dnesny prieskum je otrasna fraska, cez to vsetko vsak verim, ze niekto kto bol vcera priamo ucastny debaty v JOJke, bude konat spravnym smerom!
Kocky prepacte, je mi to luto. Spat to nevratim....neviem co si mam o tom mysliet.. 😨

zuzana581
autor
20. sep 2012

@popelka5000 no veď to je typické, zasa sa nerieši problém...

slniecko77
20. sep 2012

@hajanka prosim ta, daj vediet ako sa Ivanka vyjadrila k nicku bombrlo a s tym suvisiacimi odkazmi, asi ako jedna z mala nemam FB..a rada by som sa dozvedela co najviac
..mna hned po odvysielani tej kauzy napadlo, ze to bude s velkou pravdepodobnostou ona 😉

jolinka
20. sep 2012

@drobec33 kasli na to...zmazanych prispevkov tu uz bolo 😉 teda ja som mala v tejto teme premieru 😀 😀 😀

popelka5000
20. sep 2012

http://www.webnoviny.sk/svet/londyn-vyvazal-do-... ja mam dost spiny uchylne bezcitne

slniecko77
20. sep 2012

@digysa tu je: http://www.joj.sk/noviny-special/noviny-special...
..ja si ho pozriem az vecer..teda diskusiu som vcera stihla

zuzana581
autor
20. sep 2012

@drobec33 netráp sa tým 🙂 tak to už občas s adminmi chodí.. myslím si, že nebude na teba nikto nahnevaný 🙂

drobec33
20. sep 2012

@zuzana581 dakujem, to take podstatne pre mna nejako nie je. Skor ide o to sklamanie. Ale nedalo mi priznat sa, aj ked sa mozem mylit. Faktom vsak je, ze podnet z mojej strany padol. Ale uz to nebudem dalej rozmazavat...Nemam problem priznat si omyl, alebo chybu..

drobec33
20. sep 2012

@slniecko77
@digysa obrnte si pred tym nervy niecim na ukludnenie, bola to riadna fraska v priamom prenose. Ale babi Eleonora tam zopar jedincov upratala s eleganciou damy tam, kam patria...

zuzana581
autor
20. sep 2012

@popelka5000 za toto, že celé roky obchodujú s deťmi by už mali naozaj "zaplatiť".. veď to je jeden velký hnus.. ☹

fra
20. sep 2012

@popelka5000 ( http://www.webnoviny.sk/svet/londyn-vyvazal-do-... ) to som netušila... vedela som len o Aborigencoch v Australii, ale prašť ako uhoď aj tam to organizovali vlastne Briti ☹
http://en.wikipedia.org/wiki/Stolen_Generations
zdá sa, že tato tradícia brania detí britskými uradníkmi z povodných rodín so snahou odtrhnut ich od ich povodu má velmi hlboké korene 😠 ... samozrejme nehodlam ich hadzať všetkych do jedneho vreca, len je to smutné...

barcelona94901
20. sep 2012

mna troška prekvapila reakcia mamín,ktoré žiju v uk..píšu,že uk system je ok,že pani Ivane v čomsi neveria,pretože im sa nič také nestalo..myslím si,že maju strach,čo s nimi bude,či sa nezmení k ním správanie,kedže su sk,žiju tam,pracuju tam,maju obavy z toho,že čo ak to príde až tak daleko,že budu potrebovať prac.víza a ich rozhorčenie mi príde ako "dajte jej deti,nech už tu máme pokoj"
nech sa to utrasie a tak mi to pride aj z sk strany..otočme list..a pome dalej..to je vyjadrenie mi stále znie v ušiach,myslím si,že by trebalo vyčistiť uplne všetko,nielen ambasádu ,ved to nie je normááálne čo sa deje..a ako sa k tomu postavili poslanci,..ideme na obed 😕 myslím si,že tam nemaju čo robiť vobec 😠

aliza
20. sep 2012

baby, ja sa bojim jednej veci a to, ze ak sa to bude tahat dalsi rok, uz tie deti nemusia dat babke z dovodu, ze to nie je dobre pre deti. Bol tu uvedeny jeden pripad anglickej rodiny, ktorym takto zobrali deti kvolipodozreniu z tyrania. O 3 roky vyslo najavo, ze dieta tyrane nebolo, ale malo nejaku poruchu prijimania potravy a to malo za nasledok tie zranenia. Deti im vsak aj tak nevratia, vraj uz to nie je pre ne dobre, po takom dlhom case.

ddanniellita
20. sep 2012

kočky nečítala som celú diskusiu, ale chcem vyjadriť obrovskú podporu celej rodine, a hlavne veľa sily babičke, ktorá im to natrela, bolo mi zle z pracovníčok úradu, ktoré sa len obhajovali - hanba im
nechutné že sa niečo takéto stalo a nikto nezasiahol

2771963
20. sep 2012

britania je stat aristokratov a tak to aj vyzera mladi ludia idu za pracou urobia si tam zazemie porodia deticky chcu aby sa ich deti mali lepsie ako ony tu a teras sa musia bat o buducnost svojich ratolesti co sa uz na tom svete deje to je nieze hrozne ale strasne tiez mam dceru v britanii a som velmi rozhorceny co sa to tam deje tesime sa ze nase vnucata sa budu mat lepsie aspon materialne a nakoniec sa budu musiet vratit do nasej skorumpovanej vlasti a chudoby velkej nezamestnanosti vyjadrujem velku nespokojnost aj nasej vlade a konkretne ambasade v britanii!!!!!!

barcelona94901
20. sep 2012

@aliza to je hrozné a este hroznejšie je,že u nás deti neriešia ,až ked je neskoro,ked je decko utýrane,zneužité,mrtvé,dobité,s následkami,až potom hľadaju nejakeho viníka ,otras..
až mi je zle,ked si predstavím čo čaká naše deti v tejto krajine? a čo v inej? tento svet je skutočne celý zvrátený?

drobec33
20. sep 2012

@aliza kks, ako moze niekto povedat, ze vratit deti rodicom po 3 rokoch nie je dobre?! Postavit takeho k stene a na mieste zastrelit 🙄 🙄 🙄 Duplovane, ak su tie deti v stalom kontakte s rodicmi!

cinderella.
20. sep 2012

@drobec33 konkretne v tom pripade deticky uz adoptovali. neboli vo foster care, ale uz v adoptivnej rodine. sud sa im ospravedlnil, ze spravil chybu, ale vraj sa uz s tym neda nic robit, lebo by to bolo zle pre deti, keby boli vytrhnute z adoptivnej rodiny, v ktorej boli uz tri roky.

drobec33
20. sep 2012

@cinderella. fakt mi tu chyba ten vracajuci emotik... 🙄 🙄 🙄

danculik
20. sep 2012

Ahojte, sledujem túto kauzu odkedy to odvysielali na Joj-ke. Chcem zaželať pani Ivanke veľa síl aby to dobojovala do konca, verím jej že to zvíťazí a plne ju podporujem. Je to strašné čo sa to tu deje. Len ma napadla jedna otázka, na britských web stránkach som sa dočítala že majú ešte jednu dcérku, neviem či je to pravda, viete mi povedať? Ak ano viete čo je s ňou? Kde je?...a taktiež čo ma zarazilo, čítam túto diskusiu od nedele a fakt nad niektorými príspevkami sa mi rozum zastavuje, ako napríklad písala tu jedna pani/slečna že chodí doučovať tých dvoch chlapcov slovenčinu, tak keď ju chodí doučovať, prečo potom keď mama s babkou na nich hovoria po slovensky tak iba rozumejú ale už neodpovedajú?...čo zabudli?...alebo sa nedoučili?...no dúfam, že všetko dopadne dobre a budú čochvíľa na SVK..aj keď zo strany politikov a zainteresovaných ľudí v našej vláde to nevyzerá ružovo, pevne však verím, že sa stane zázrak. ahojte.

cinderella.
20. sep 2012

boze, na tej fb stranke "stolen children of the UK" pridavaju stale rodicia v anglicku nove a nove pripady. davaju tam fotky svojich deti, ktore im ss ukradli. ziadaju, aby ludia vsetko zdielali a pridavali sa, nech si to pozrie cely svet. aj na youtube dokonca aj vcera pribudli nejake videa rodicov, ktori nepravom prisli o deti. zeby sa to trosku pohlo vdaka slovensku?

stanushqa85
20. sep 2012

dufam ze vtej reportazi z poslanec.prieskumu pekne ukazu ktorí konkretni politici to maju v pazi, aby sme im to dali patrične zožrať 😠 ja som taka vytočená

danculik
20. sep 2012

.neviete mi povedať kedy uvidime nejake nove info o tom ako sa to dalej pohlo?

cinderella.
20. sep 2012

@danculik to si nevsimaj, ten prispevok bude urcite vymysleny. len mi je luto pani ivanky, lebo je v tak tazkej situacii, ako si vacsina z nas nevie ani predstavit, a aj napriek tomu jej chcu este ludia ublizit 😢

dana_l
20. sep 2012

@digysa http://www.joj.sk/noviny-special/noviny-special...

ale poviem ti pri pozeranii adrenalin budes ma vyyyysoky

aliza
20. sep 2012

@danculik ani nejde o to, ze deti nevedia po slovensky, ale bizarne je to, ze ta pani/slecna 'doucovatelka' vraj povedala, ze deti nehovoria po slovensky preto lebo im to pripominalo traumu, ktoru vraj zazili u Ivany. Tak mi preboha povedzte, naco tam chodi ucit slovencinu??? ked im slovencina pripomina traumu???
a podla vsetkeho Ivanin manzel ma deti z predchadzajuceho vztahu