icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

janano
21. sep 2012

@popelka5000 neboj sa, ako sa vravi, bozie mlyny melu pomaly, ale spravodlivo....dojde na kazdeho jedneho znich, na vsetkych, co zatvarali oci a odstrkovali rukami, ja verim, ze sa im vsetko vrati a stonasobne !!!

popelka5000
21. sep 2012

@katie555 tu skor ide o mentalitu naroda odjakziva a nie o jedincov ,jasne ze sa najdu aj super mami a otcovia ,ale väcsina su to studene cumaky....co si zakryvaju oci pred tymito hroznymi vecami a cloveka to napr:na SK neprekvapi ,ale od Anglicka hej pretoze sa hraju na velmoc sveta a robia tam taketo veci,asi tak.

zuzana581
autor
21. sep 2012

@katie555 verím, že aj ty máš okolo seba skvelých ludí.. Povedz mi teda svoj názor.. prečo Anglicko cenzuruje tieto veci, prečo sa o tom nehovorí, prečo sa nezmení systém.. prečo tie milujúce rodiny nesúcitia s tými ukradnutými deťmi a nesnažia sa s tým niečo robiť???

katie555
21. sep 2012

@popelka5000 chces povedat ze na slovensku zije kazdy v harmonickej a milujucej rodine??? tak ti poviem 10 rokov dozadu tiez som si myslela ze su chladni, ale po case clovek spozna viac ludi a pride na to ze to je blbost...Ale zase na druhej strane by som povedala - londyn nie je dobrym prikladom aki su anglicania (a tiez pravych anglicanov aby tam clovek hladal lupov) cim severnejsie ides tym su ludia milsi ...Takze zbytocne nemusite skatulkovat

zuzana581
autor
21. sep 2012

@katie555 a prepáč, neškatulkovala som, nechcela som, aj som v príspevku 9:16 napísala že nie všetci..

monnaa
21. sep 2012

Ahojte baby, čítam tuto diskusiu, len nestíham moc prispievať, taktiež mi je z toho všetkého zle ako vám .....neviem si predstaviť, že by moje deti zaspávali bezo mňa / 3 - ročný syn doteraz zaspáva jedine so mnou / , a že by som ich 2 roky nemala doma :( , no hrôza si predstaviť...

Len sa chcem spýtať, teraz konkrétne sa na čo čaká ? Je plánované nejaké nové jednanie v tejto veci , alebo čo ????

popelka5000
21. sep 2012

@katie555 nie nevravim ze na sk su vsetci milujuci rodicia ,ani tu nikoho neskatulkujeme treba pozornejsie citat prispevky a vobec odbocujeme od temy tu sa riesi p.Boorova a jej deti +spiny anglicke z SS .Pekny den ti zelam.

irriss
21. sep 2012

@zuzana581
Ahojky!Dnes rano jsem mluvila s jednou z maminek spoluzaka mych deti..Je advokatka, podotykam,nezna mezinarodni pravo..
Z toho,co jsem ji rekla..vyvodila 2 zavery..
Manzelstvi MOZNA nebylo rozvedeno- protoze zrejme nedoslo ke splneni separacni lhuty manzelu...
nebo z podezreni "manipulace" z ruznycch duvodu -dam ti priklad..zde zavedli novou dan z bytu-nemovitosti...a je spousty duchodcu co se na "oko" rozvadeji 😉 aby nemuseli platit dan... 😎 V posledni dobe jim neni ani povolena separace...je to zprisnene.. 😉
Podnet k rozvodu se stal tzv.neduveryhoodnym.....

Prekazkou k ziskani deti zpet bude TAKE to, ze "priznala" otce vinnym.... ☹ do papiru nevidime...muze byt i jine zakulisi... 😠 😖

Zde se odebiraji deti i manzelum,kteri se nedokazi V KLIDU dohodnout o pobytu ditete..Dite seodebere do "domova", kde ceka nez se rodice dohodnou... 😢

katie555
21. sep 2012

@popelka5000 asi si v zivote nestretla americanou ked si myslis ze anglicania sa hraju na pupok sveta ....ale nevadi ...No nemam pocit ze by ste riesili len boorovu a SS ....som tu videla tolko narazok na anglicanov a aki stasni rodicia su atd atd (nehovorim ze od teba) len by ma zaujimalo ze kto vas vsetky slovenske mamy korunoval za naj mamy na svete?? vsetko ako sa vychovavaju deti na svk je lepsie nez tu ?? pozri sa na to z pohladu matky inej narodnosti (a nemyslim anglicanky teraz) nemyslis ze niektore postupy (balenie babetiek do dvoch plienok, zavinovacky, zehlenie veci pre babo z oboch stran) by im prislo nanajvys divne ?? kazda matka robi to co uzna za najlepsie pre svoje dieta...a nie je vsetko len to dobre co poznas z domu. Sem tam mam pocit ze slovaci ziju s klapkami na ociach
@zuzana581 lebo tu su ine zakony na media tiez nez doma ...necitala si a nepocula si jasne ze to nemozu dat do medii??

janano
21. sep 2012

@katie555 no ja si myslim, ze balenie do dvoch plienok je uz davno pase aj na SK. Nie si jedina, co zije v zahranici...a ja tiez viem vela veci vytknut tunajsim matkam... a ked uz hovoris o zavinovackach...aj tu odporucaju babatka, co su nekludne zabalit pevne, ale do decky, pretoze tu zavinovacky nepoznaju 😕 a laduju tu kravske mlieko do deti uz pomaly od pol roka, deti tu chodia do skoliek aj od 10 mes., co je strasne skoro... ta vychova na SK nie je az taka zla 😉

katie555
Odpoveď bola odstránená
janano
21. sep 2012

@katie555 a poviem ti, Sk este velmi dlho bude povazovane viac za stat vychodneho bloku a nie EU....a tak sa aj ku nam budu spravat 😒 A som stastna, ze slovaci aspon teraz dali o sebe vediet a neschovali hlavy do piesku, ako to mavaju vo zvyku

irriss
21. sep 2012

@janano
@katie555

Chapu, ze to svadi k jinemu Tematu. 😉 .ale at to tu nezavrou...toto je velmi citlive otevirani uplne jine temy, kam nekdo muze prijit zasahnout dost drsne a strhne se tu Boj,kdo a co je lepsi...jaky system..pro a proti

mlicko, pleny, ockovani - to je vetsinou duvod k zavreni tem na MK ☹

zuzana581
autor
21. sep 2012

@katie555 ale proti každému zákonu sa dá ohradiť.. ak by to Angličanou zaujímalo, postavili by sa proti tomu a všetkých by nezavreli.. štát by musel niečo zmeniť..

janano
21. sep 2012

@irriss ja viem 🙂 o vychove mozeme diskutovat do aleluja a vzdy sa bude jednemu pacit biele a druhemu cierne 😉

A vela ludi zmeni nazor, ked pridu VLASTNE deti, nie tych druhych 🙂

irriss
21. sep 2012

@zuzana581

Problem je v tom "vsetci"..dokud se problem nestane problemem VSECH.....nic se nezmeni a do ulic pujde jen teoreticky malo lidi..
Ja to vidim tady..skoro neni na chleba..ale dokud je, nic se nestane...ale to, ze driv bylo i "na vino"...nestaci k podnetu na boj do ulic..
musi se prijit hromadne i o ten "chleba" 😒

zuzana581
autor
21. sep 2012

@janano presne ako píše @irriss nenechaj sa prosím strhnúť do debaty niekde úplne inde.. lebo nechceme ďalšie žabomyšie vojny.. Nato sú tu tie mocnosti aby v nás vyvolávali strach, hnev, nenávisť, zúfalstvo... ☹

katie555
21. sep 2012

@zuzana581 tak a preco vy nezmenite zakony na sk? ked je to take jednoduche ako tvdis..Na svk mame mnoztvo na hlavu postavenych zakonov a to neriesis ? zaujimaju ta len tie anglicke - nehovorim ze ten zakon z adpociou je ten najstasnejsi ale pochopte uz raz su tu ine zakony a prisnejsie a maju na to dovod ..

irriss
21. sep 2012

@janano
Ja mam 4 deti od 22 do 9 let...prosla jsem si dvoj-troj balenim, zavinovackou... vyvarovanim v hrnci, valchou misto pracky az po luxus ..a stejne bych nic nevracela a nemenila..vychutnavala jsem si miminko a jeho "ocicka a prdelinku" i tak... 😉

irriss
21. sep 2012

@zuzana581
Libis se mi!!!! 😉 ...take jsem takto bojovala..BUD a NEBO...principy a prava...a nakonec jen slzy....protoze to nestaci... ☹

zuzana581
autor
21. sep 2012

@katie555 táto téma nie je o zákonoch na SK.. Ano niektoré sú velmi zlé, ale SK nekradne cudzincom deti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

janano
21. sep 2012

@katie555 ale tu nejde o to, ze je tam prisny zakon, ale o to, ze robia tie adopcie "nelegalne" a beru deti aj tam, kde nie je treba...a ked pridu na to, ze spravili chybu, neberu na to ohlad a pre nich niet cesty spat 😠

irriss
21. sep 2012

@zuzana581
Vsimla sis me zpravy o advokatce? co tomu rikas??Ja za chvili musim jit 😉

zuzana581
autor
21. sep 2012

@irriss veď to, že človek velakrát bojuje, neuspeje, bojuje neuspeje.. až nakoniec stratí vieru a už sa len prispôsobuje.. Ale tak by to nemalo byť..

irriss
21. sep 2012

@janano
tzv, neomylni urednici..tady take urednici nezodpovidaji za sve chyby...ani jim nikdo nekontroluje odvedenou praci..jen posledni 2 roky se zvysila kontrola jejich absenci... 😉
Klidne do prace nechodili..tak ted maji pichacky..

zuzana581
autor
21. sep 2012

@irriss a tú správu som videla, keby bolo tlačítko nepáči sa mi, tak kliknem... Ja chápem, že vela vecí sa môže zneužívať.. ale vyšpičkovať zákony do extrémov nie je to pravé riešenie..

irriss
21. sep 2012

@zuzana581
I ja uz se prizpusobuju v mnohem...a vis proc?
Aby nebylo hur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..Sach Mat..zivot je jako na poli s figurkama.. 😠

irriss
21. sep 2012

@zuzana581
ano..ale jak se stavis k tomu, ze Ivana preci jen podlehla...ona priznala, ze jeji muz je vinen.. ☹
A nebo jsem to pochopila spatne ja?

...a pokud to vzala zpet ...tim se stala neduveryhodnou....pod vlivem a taktikou advokatu ☹ ☹ ☹

zuzana581
autor
21. sep 2012

@irriss zo strachu, lebo sa jej vyhrážali, že neuvidí už deti.. preto vlastne nemôže dostať deti späť ona, ale sa ich snaží získať babka... tak to ja chápem..