icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

dejnas
23. sep 2012

@evkasus média nám dennodenne podsúvajú hororové správy zo života... televízne noviny už nie sú, čím bývali kedysi... a ľudia už postupne "otupeli" aj voči týmto infoškám.... každý deň sa dozvieš, dočítaš ako niekto niekde niekoho prepadol, zabil... 😝 ľudia si už, žiaľ, začínajú na to bezprávie a zločiny "zvykať" ako na súčasť každodenného života... samozrejme, len pokiaľ sa ich to netýka....

mňa táto téma zaujíma... spočiatku ma veľmi šokovala a pohoršila, ale budem to sledovať do konca, pretože som zvedavá, ako to všetko dopadne... nielen to, či vrátia deti na slovensko - či už ivane alebo jej matke, ale aj to, ako silno a či vôbec zarezonuje tento prípad na vyššej úrovni...tj. či sa budú riešiť postupy sociálnych úradov v UK aj v rámci medzinárodných predpisov, keďže bolo pukázané, že dochádza k porušovaniu právneho systému EÚ

osobne tiež nerada, resp. vôbec nesledujem relácie typu Modré z neba...
ale občas neuškodí, keď sa ľudia dozvedia nejaké šokujúce informácie, ktoré ich "postavia do pozoru", prinútia zamýšľať sa a v lepšom prípade aj konať 😉

zuzana581
autor
23. sep 2012
dana_l
23. sep 2012

@irriss 😢 😢 😢

strawberry17
23. sep 2012

ja ked som videla dokument o Ivane tak som potom par dni nespavala...ani skoro nic nejedla, mala som uplne stiahnjuty zaludok...ked povedali, ze otvoria ten pripad odznovu, trochu som sa ukludnila a aj tym ze cely den skacem okolo maleho a domacnosti tak som uz nemyslela len na to, ale mala som aj ine povinnosti, svoje problemy
ale poviem vam kebyze zujem v anglicku tak sa bojim na kazdom rohu ci nahodou ma niekto nenahlasi za nieco, ze maly sa vala po zemi, a podobne (ma teraz obdobie vzdoru) asi by som tam zila v napati, strachu
ja ale nemam z mojich skusenosti ani pozitivnu mienku os slovenskych uradoch a o slovenskom socialnom systeme, sudoch, policii, atd, nikto vam nepomoze ked potrebujete, mozete sa pokrajat, azylove domy pre matky s detmi su tiez vacsinou len naplastou na oci, keby clovek vedel co sa tam naozaj deje, by sa pogrcal, a malokto vie, ze sa tam plati aj 150e mesacne, teda ak vobec ma "stastie" sa tam dostat...a co vlastne nikoho tu nezaujima ani to, ci zena dokaze vyzit s detmi z par korun a ci maju co jest a kde byvat
podla mna, by bolo ludstvo dakde inde a s deti by vyrastlo daco ine, ak by sa matky nemuseli hnat za peniazmi, aby vyzili (ci slobodmńe, ci vydate) a aby sa mohli venovat viac detom...

evkasus
23. sep 2012

@irriss 😉 Aby som sa trochu vysvetlila. Asi mi v tom aj trochu pomoze, to co pisala vyssie @dejnas.
Mam v podstate obavy z toho, ze aj voci tejto teme ludia zostanu otupeni. Lebo vzdy ked pride nieco sokujuce, tak nas to najskor emocionalne vezme a casom sa satavme unaveni z nestastia, ktore vidime okolo seba a radsej na to proste nemyslime.
Niekto sa stane voci tomu zlemu imunny a iny to radsej nechce vidiet a pocut. Tak napriklad poznam vela ludi, ktory z podobneho dovodu prestali sledovat spravy,
No a chcela som tym mojim minulym prispevkom vlastne povedat to, ze chapem, ze clovek nemoze zit iba v smutku a v tom, ze sa zaobera iba problemami a chapem to, ze aj kvoli svojmu dobru musi clovek obcas vypnut od tychto veci, lebo ho to berie a zranuje. Ale zaroven som chcela tym povedat, ze by sme mali touto temou zit aj nadalej...

irriss
23. sep 2012

@evkasus

Jen doplnim za ty, co prochazeji ci prosli smutkem zlem, spinou, nespravedlnosti.., ze i kdyz se dokazou smat, bavit o "nicem", resit kazdodenni zivotni problemy, "poprat se" ...
UMRELI UVNITR...postupne, ale zemreli...

Protoze zit a byt mrtvy zaroven se da...!!!
Neni nic horsiho nez "zive - mrtve dite" zaroven...
Protoze ten, kdo si projde peklem...uz navzdy bude zit "postizeny jako vojaci z Vietnamu"...necha svuj zivot pochovany..obcas se vzkrisi,ale v zapeti pozna,ze zit je sice krasne, ze je skoda, ze on umrel...

Jako rika Ivanka..sbiraji s klukama "BODY"..z filmu od italskeho herce a rezisera Roberto Benigni..
"La vita è bella"...
priserny film, kdo nevidel..nemohl pochopit strategii Ivanky..

Kazdy "sbirame body" v nasem zivote..ale vetsinou abychom si zkraslili zivot...Ti jako Ivanka,aby si zivot udrzeli... ☹

Mozna tezke pochopit..protoze pohled cloveka, ktery sleduje nestesti a ktery ho prozil...je rozlisny..Tim netvrdim, ze ten ci onen je spravnejsi..jen "rozlisny" ☹

evkasus
23. sep 2012

@irriss ☹ 😔

katrinka8
23. sep 2012

@irriss - uz dlho zbieram silu ci odvahu Ti napisat, ale vzdy to vzdam, lebo prichadzam na to, ze nedokazem dat "na papier" to, co vlastne chcem povedat. V hlave mi viri tak vela myslienok a neviem si ich utriedit. Ked citam Tvoje slova z tychto poslednych dni, tak niekde vo vnutri mi tecu slzy, ale z oci nic netecie. Akoby mi tie slzy niekde zamrzli.
Nikdy nepochopim to, co si si musela prezit. Nepochopim to preto, lebo som to nezazila, ja si len predstavujem, ako sa mozno citis, ako by som sa mozno citila ja... Viem, ze ziadne slova Ta nikdy nedokazu potesit, ze to sa neda, Chcela som Ti len prejavit velky obdiv, poslat aspon trochu povzbudenia, ze Ti prajem co najviac krasnych a stastnych chvil v zivote. A povedat, ze rada citam Tvoje slova, rady, lebo z nich citim vela zivotnej mudrosti a lasky.

irriss
23. sep 2012

@katrinka8 😉
Byla bych nerada, kdyby nekdo "kvuli mne plakal" ☹

"Vyuzila" jsem situace a prostrednictvim Ivanky jsem se snazila priblizit situaci, ktera je sice odlisna, ale stejne "ziva a realna"...

Rikala jsem si, ze "zivy pribeh" pomuze proniknout ...

Ja kdyz mam slzy "zamrzle"..poustim si napr. toto:

https://www.youtube.com/watch?v=rAmn_YJ-_Nc
katrinka8
23. sep 2012

@irriss - mne raz kamaratka hovorila, ze odkedy ma deti, ze vzdy takto slzavo preziva tazke osudy (najma maminiek a deti), ja som si vtedy myslela, ze tiez take veci tazko prezivam, a to napriek tomu, ze deti nemam. Potom sa narodila dcerka a zistila som, ze "sa mi to tiez stalo" - asi to my mamy mame tak niekde nastavene, ze so sebou viac sucitime, preto tie slzy, clovek si vsetko realne "prenasa" na seba, predstavi si seba v takej situacii... Mna aj ten film Zivot je krasny zakazdym rozplace. Vsetko sa mi zda take realne, take skutocne... ☹
Mate s Ivankou velmi podobny osud s Vasimi detickami - ani sa nedivim, ze sa Ti to takto spaja... ☹
Holubi dum ... krasne smutna piesen.

svetllana
23. sep 2012

Čaute kočky, dúfam, že neprehliadnete v zápale debatovania moju otázku 😅 Ale skúsim..Je už niekde na nete otitulkovaný ten dokument? Moja anglická priateľka si ho chce pozrieť, tak reku, či už to niekto spáchal 😎 Díky 😉

zuzana581
autor
24. sep 2012

@svetllana ja som písala aj do jojky, či by to nemohli otitulkovať, ale žiadna odpoveď neprišla. Ide o to, že oni majú na to autorské práva a stiahli to vtedy aj z youtube, keď to tam niekto zavesil a ak by sa to dalo otitulkovať "načierno", tak by to zasa stiahli..Skúsim im znovu napísať. Môžete aj vy, ktoré to zaujíma, možno ak budú mať viac podnetov na otitulkovanie, tak ich tam hodia..

irriss
24. sep 2012

Nechavam tu link na "lepsi rana"

Preji vsem...aby kazdy z nas (v nas) rozpoznal co mozna nejdrive "sveho blazna"

https://www.youtube.com/watch?v=secBv9vZEgo
katrinka8
24. sep 2012

Na margo tych titulkov, nepisal tu niekto na predoslych stranach, ze sa na tom pracuje? Ci sa mi to len zdalo? Je tu toho tak vela, ze trochu stracam prehlad 🤐

olinka166
24. sep 2012

prosím kto ešte nepodporil petíciu
tak dávam link... ďakujem

https://www.youtube.com/watch?v=cDRPtvdlA6Q

http://www.petice24.com/ivana_boorova-_bez_deti...

wifina
24. sep 2012

@irriss prepáč, nechcem byť necitlivá, ale nezachytila som presne (asi mi to uniklo), čo sa ti stalo. Predpokladám, že niečo podobné ako Ivane. Chcela som sa len opýtať, či tebe nepomohli z českých úradov, resp. či je ešte šanca, že by sa mohla tvoja situácia zmeniť. Či ešte môžeš ďalej bojovať... V každom prípade ti žalám veľa síl, nech je tvoja odpoveď akákoľvek...

eaka
24. sep 2012

@wifina čo tak si preklikať pár strán dozadu? to to tu má rozpísať ešte raz špeciálne pre Teba?

wifina
24. sep 2012

@eaka no, to som mohla čakať, že sa tu objaví múdra hlava s ešte múdrejšou odpoveďou, čo som čítala, asi 30 strán z tejto diskusie, všetko bolo len v náznakoch, nie konkrétne, aj som sa hanbila priznať, že nerozumiem a teraz už aj viem prečo...dokonca som použila ja uja googla si predstav 😖

elkazu
24. sep 2012

Ahojte, viete uz nieco nove v pripade Ivanky alebo jej mamy? Ja som nasla len info,ze p. Eleonora ma termin na 2.oktobra. To pise sme v clanku Lajcak kontroluje, ako sa ambasada zaujimala o adopcie v Britanii. Ale Ivanka bude mat asi ine konanie.Toto sa bude tykat asi len toho vydania deti do SR a zverenie babke. Dobre som pochopila?

aliza
24. sep 2012

@wifina iriss o tom pisala na strane 23 a 51 tejto diskusie

wifina
24. sep 2012

@aliza dik

mars83
24. sep 2012

neviem ci to tu uz bolo, ale celkom ma to zaujalo a prekvapilo .. reakcia Prezidenta na pripad pani Boorovej
http://www.prezident.sk/?spravy-tlacoveho-oddel...

aliza
24. sep 2012

@mars83 co z toho, ked prezident nemoze konat, nema zakonne kompetencie 😒 , moze len urgovat...no naco mame potom prezidenta? on aj urgoval a aj tak sa nanho vykaslali...nikto ho neberie vazne 😠

janano
24. sep 2012

tu je rozhovor s otcom - Vladimirom Boorom
http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/vladimir-b...

aliza
24. sep 2012

http://udalosti.noviny.sk/pochybne-adopcie-deti...
takze podla vsetkeho tie deti boli zanedbane 😢, inak by to Cisarova nehovorila, museli mat dokazy. A aj napriek tomu ich hned vratili na SK a to len vdaka tomu, ze nasa vlada zasiahla. A v Ivaninom priapade nebolo nic dokazane a len kvoli necinnosti slovenskej vlady musi Ivana a jej deti prechadzat tymto peklom 😠

eaka
24. sep 2012

@aliza Ďakujem, ja som sa síce do hladania pustila, ale po chvíli ma to prestalo baviť, ležala som dnes doma chorá.. 😉

aliza
24. sep 2012

@janano - no, zrejme uz viem, co bolo dovodom, ze sa to taha 2 roky a aj napriek stiahnutemu obvineniu im deti nevratili. Citujem rozhovor s jej manzelom:

Stále na ňu tlačili, aby potvrdila, aký som bol tyran, že som ubližoval jej aj deťom. Keď bol ten tlak príliš silný, neraz im to potvrdila. Neskôr sa jej to však uležalo v hlave a svoje tvrdenia odvolávala. Na základe toho sa ju potom snažili vyhlásiť za mentálne nepríčetnú.

takze pre toto im zrejme tie deti nevratili. Ivana sa ukazala ako nespolahliva, ktora meni svoje vyjadrenia a tym padom im dala dokaz, ze by bola kryla aj tyrana a tak bola pre deti nebezpecna. Ak dokazala potvrdit, ze im ublizoval a neskor to odvolala....tak co k tomu dodat. Ja viem, ten tlak musel byt priserny, o to SS aj islo, psychicky ju rozlozit, zneistit...

jolinka
24. sep 2012

@aliza no to su bezne vysetrovacie praktiky SSakov.

inak je zaujimave, aku moc ma SS v UK. ...ved ked su oni akoze "socialne sluzby" mali by sa v takych pripadoch venovat vyhradne starostlivosti o deti ...a zistovanie dokazov, viny a neviny rodicov nechat na pravomoci sudov...ved sudy by na to mali mat svojich nezavislych vysetrovatelov. 😒

a prave preto, ze SS ma zaujem na ziskavani deti a zaroven je opravnena vysetrovat rodicov, dotazniky, zistovania atd., predklada dokazovy material sudu atd... z tejto situacie je jednoznacne zrejme ze objektivita SS je v prd...li 😠 😠 😠 Sudy si uz len pozru poskytnuty predzuvany "dokazovy material" {samozrejme sud nezaujima akymi "vysetrovacimi metodami" SS k vypovediam dosli} a na zaklade toho rozhodnu...

nikoho netukne ze je tu stret zaujmov a predpojatost SS ako prekladatela dokazov????? 😠 😠 😠 😠 😠

aliza
24. sep 2012

@jolinka co na to povedat 😒, niekomu to takto proste vyhovuje. Ako bolo pisane na jednej z tych stranok, co tu dal niekto link, UK toto robi uz 100 rokov a preslo im to a stale im to prechadza. vsetko spravili super tajne a nikto nemoze o tom hovorit. Pekne si to zakonzervovali, nikto im do toho nezasahuje, nikto nespochybnuje, nepresetruje....aj ked vsetci vedia, ze sa to deje. Proste nehasia, co ich nepali 😠. Kvoty adopcii su naplnene, SS dostanu svoje milionove odmeny a hotovo, nic viac ich nezaujima. ucel svati prostriedky...

aliza
24. sep 2012

@jolinka a inak, nejak to tu utichlo ☹