Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
Nejak sa stracam v prispevkoch.you tube je plane videi ako o inane dokonca UK television to vysielala,tak neviem ci by jedno jojkarske bolo problem.ja dufam ze nieje ticho pred burkou ona sa taka na tie. Sudy ci?
To určite nie, v UK vedia, že sa to tu medializovalo, vyjadrovala sa k tomu aj vláda či čo tuším, to sa v dnešnom globalizovanom svete nedá utajiť..
Mna stale udivuje, preco o tom neinformuje STV a Markiza. Minimalne STV je verejnopravna televizia a absolutne nehovoria o tom, ze sa o pochybeni Centra pre pravnu ochranu deti a mladeze hovori v parlamente... som znechutena, ze ignoruju nielen tento pripad, ale aj to, ze statni uradnici, ambasada, MZV a ine statne institucie vobec nerobia to, co robit maju a neinformuju o tom verejnost... 😠
@evkasus - chapem dokument, aj tu Markizu, ale tieto veci ohladne statnych organov... Inokedy pokojne odvysielaju nieco, co aj ine TV, teraz nie. Hlavne ta STV ma teda poriadne sklamala svojim ignorantstvom, Markiza dala aspon jednu informaciu o tom predtym, ale STV absolutne nic, ani to, ze prebieha setrenie, rokovanie v parlamente a pod.
stanovisko britskej vlady http://www.pluska.sk/spravy/zo-zahranicia/brita...
baby nevie sa náhodou niečo nové?? kedy sa Ivanka stretne s detičkami?? nie som na FB, tak neviem..
ja som sa prave dozvedela okolnosti okolo posledneho sudu conkovcou.. zostala som len cumiet a nenachadzala slova... tak si predstavte ze vsetkym zucastnenym povedali inu hodinu a ine miesto konania sudu. len aby tam neprisli a mohli povedat ze nemaju o nich zaujem... lenze oni to vypatrali a ti na sude cumeli jak vyorane mysi, ze su tam a v takom hojnom pocte.. a uz sa pani eleonore ozvali dalsie rodiny ktore takto isto prisli o deticky...
tolko novinky zo zakulisia 😉
Stanovisko britskej vlády :
Veľvyslanectvo Veľ.Brit. a Sev.Írska v utorok tlmočilo stanovisko britskej vlády, ktorá odmieta obvinenia voči sociálnym úradom v UK zverejnené v slovenských médiach v súvislosti s odoberaním detí slovenským rodinám.
Britská vláda trvá na tom, že zainetresovanosť miestnych úradov v Británii je založená na obsiahlom a transparentnom hodnotení situácie,. Všetky procesy v prípadoch takýchto rodín musia byť údajne striktne v medziach zákona vrátane rozhodovania medzinárodne rešpektovaných britských súdov. Chceme opätovne uistiť slov.obč., že britské sociálne úrady volia možnosť vzatia dieťaťa do strarostlivosti len v prípadoch kedy najú vážne podozrenie zo zanedbania starostlivosti.....Ochrana zdravia a bezpečnosť detí je najvyššsou prioritou právneho systému UK.....v stanovisku sa uvádza, že deti budú vrátené naspäť do rodiny, ak sociálny úrad a britský súd určia, že neexistuje žiadna hrozba.........
a postrehli ste niektora co zobrali tym cechom 3 deti? to jedno jej vzali rovno z porodnice.. asi by som scvokla pri pohlade na prazdnu detsku postielku s kolotocom...
@alibabaa ano, je to pravda. maju presne stanovene, kolko deti maju dat na adopciu a naozaj maju vysoke odmeny, ak tento plan prevysia. takisto sa predbiehaju miestne urady medzi sebou, ktory kolko deti odobral. na youtube niekde bolo aj presne rozpisane, ktory kraj kolko MILIONOV libier zarobil na adopciach.
vyborne to vystihuje jedna fraza, ktoru pouzivaju anglicania, ktori bojuju proti tomuto systemu:
"RODIC VIDI DIETA, SOCIALNA PRACOVNICKA VIDI CENOVKU" ☹ 😒
@alibabaa a tak to mali pekne doma pripravene pre babatko, no mne by srdce puklo. bolo predsa vidno, ze je to slusna rodina, maju doma cisto a utulne.
na youtube nejaky pravnik (asi) hovoril, ze ss aj spolu s niekolkymi policajtmi chodia rovno k porodu, kde stoja priamo pri rodiacej a cakaju, kedy bude dieta "vonku", aby ho hned vzali. uplne sa mu rozum pozastavoval nad tym, ze naco traja policajti musia ist tiez, ked rodiaca zena tam chudera lezi niekolko hodin, uplne vycerpana ...
@cinderella. nad tým sa rozum zastavuje...asi každému, len nie ss a policajnému zboru... poznáte vtipy o policajtoch...no a takíto majú v rukách dooosť veľkú moc.. :-/
že kvóty na počet adopcií, no ja umrem... veď to im v tých ich gebuliach nedôjde, že počet adopcií nerovná sa počtu zachránených detí? že každý vychcaný po prachoch bažiaci zmrd si z toho vie pri tých dierach a vágnych definíciách zákona spraviť biznis?
hnus!!!
citala som clanok, kde mamicka porodila dvojicky, a ked sa vycerpana, ale stastna, sklanala v porodnici nad nimi, zazartovala:"ani si neviete predstavit, co ste urobili s maminkinym telom". zacula to zdravotna sestra, na druhy den prisla k nim socialka, ze im deti beru. nepovedali ani jedno slovo, preco im deti beru. ani neskor, ked uz boli sudy, nikto im nepovedal, ze kvoli tejto jednej vete im boli tie deti odobrate. preto oni celu dobu netusili, aku chybu mohli urobit. podotykam, ze tato rodina niekolko rokov nemohli mat deticky a myslim, ze mali aj par umelych oplodneni, takze tieto dvojicky boli pre nich uplne vsetko. ale dobra sprava, dostali ich naspat (no myslim, ze az ked mali dvojicky 1 rok - neviem, aby som neklamala, uz sa mi pletu informacie).
http://www.facebook.com/vojtech.slivka
Toto je ta ceska rodina, ktorym zobrali dcerku Miu a maju mat teraz sud, ci pojde mala na adopciu. A teraz im chcu zobrat aj 2-tyzdnove babatko. Nevedia, kam sa maju obratit. Tusim ceska republika sa k tomu stavia este horsie ako slovenska. Jedna baba pisala do ceskych medii a odpisali jej, ze oni este nepoculi, ze by sa taketo nieco stalo ceskej rodine, ze ak by sa stalo, tak sa potom zacnu o to zaujimat, ale ze prednostne sa staraju o cechov, preto o ivane a jej detoch nepisu.
zachytila som v telke, ze sa Ivanina mama vola Studencova.
@cinderella. ale tak to už je aké uletené???

A teraz pozerám, že už je to video odstránené..