Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
Ahojte, ja tento prípad nejak extra nesledujem, hoci pár dokumentov som pozerala. Jasné, že mi je ľúto maminy, detí a vlastne celej rodiny, ktorá by normálne mohla fungovať, ale kvôli chybe systému sa musela rozpadnúť a trpí množstvo nevinných ľudí. Osobne si ale myslím, že sociálny systém GB je dobrý a fakt sa máme od nich čo učiť. U nás úrady ani nepohnú prstom, aj keď majú niekoľko hlásení o tom, že dieťa je niekde týrané, pozornosť tomu venujú, až keď je neskoro 😠 Či v tomto staviam celý systém GB na piedestál a malo by to takto byť jednoznačne aj u nás, pretože u nás je kopec detí zanedbaných, týraných a nikto s tým nič nespraví. Ak s tým niečo začne robiť obyčajný človek, tak porušuje zákon a on je ten zlý. V tomto konkrétnom prípade bol anglický systém opatrný, čo je super. Horšie je, že mali zjavne problém priznať si chybu a napraviť to ešte kým sa do toho obuli médiá. Teraz si chybu tak ľahko nepriznajú a preto si budú nachádzať absurdnosti, aby mamine deti nevrátili. 😖
Určite však nenadávajte na sociálny systém GB, pretože sa od neho skutočne máme čo učiť 😉
ahojte tak vsetkym oznamujem ze ma kontaktovala prave socialka v uk ze idu cekovat moje deti ci sa o nich staram ...mam dost ☹
@slavka1212 to nemyslis vazne 😕 , asi by som na tvojom mieste balila kufre...
@aliza cakam na muza je v praci ....a idem riesit ☹
@slavka1212 drzim palce!
@slavka1212 kontaktuj nasu ambasadu a socialke neotvaraj, kym nebudes mat pri sebe skv zastupcu
@indiankaindi ako mozes povedat, ze GB system je dobry a ze sa mame od nich co ucit? ved to nebol iba tento jeden pripad, ale spominali, ze ich je asi 39 (len slovenských detí)...to uz nie je chyba v systeme, to je CHORY system..nezda sa ti? Ved to je vsetko zas len biznis, hovoria o tom samotni Anglicania, dokonca aj ten jeden poslanec rozpraval, ze to nie je normalne a ake praktiky robia, tak ja by som ich teda moc neobhajovala.
@vavrenka a ked neotvorim nebude to horsie ...ja nevieeeeeeem boze co robit ☹
@slavka1212 ja by som sa asi tiez priklonila k tej moznosti kontaktovat nasu ambasadu. Myslim si,ze teraz ked sa to zacalo uz aj verejne pretriasat, sa uz aj oni budu spravat trochu ustretovejsie a poradia ti, co robit. Drzim ti velmi palce, nech vsetko dobre dopadne.
@indiankaindi v com sa mame od nich ucit?že zobrali deti rodicom a dali ich na adopciu?ako nehnevaj sa ked už tak si pozri vsetky dokumenty a vsetky diskusie a som zvedava ci aj potom ich budes obhajovat. Napriklad vcera ked pani Nicholsonova povedala(a potvrdilo to aj centrum že maju spis tej rodiny) že sa im ozvala mamicka ktroej zobrali 3 deti-4,2 rocne a 7mesacne a to len kvoli tomu že to stredne dieta dala do nemocnice vysetrit pretože jej nechcelo jest a bolo chude(kolko mamiciek ma napr. u nas taketo problemy že dietatko nechce jest a nepribera-to im maju zobrat vsetkym deti s tým že je decko nepribera?)v nemocnici zhodnotili že je podvyžívene a zobrali jej ho a dokonca jej zobrali aj tie 2deti ktorím nic nebolo!!!!!!!!!!!!potom Nicholsonova hovorila že setrenim sa podvyzivenie nepotvrdilo a predsa jej deti nevratili ved to je do oci bijúci obchod s detmi!!!!!!!!!!!!a takisto ak pochybili rodicia preco niesu stíhaní???????????ale si kludne žiju a pracuju v UK a predsa im deti nechcu vratit!
@slavka1212 bud si zbalte este dnes kufre alebo fakt skuste volat, pisat vsade na centrum ci p. Nicholsonovej, budem držat palce
@slavka1212 skus napisat tej Cisarovej, ze si vystrasena a ze nevies, co mas robit. Ved taketo kontroly nie su rutinne, cize urcite ide o nejaky zamer. A urcite neotvaraj socialke, povedz im, ze ti poradili, ze im nemas otvorit. Neboj sa. Problem je s tym synom, co je v skole. Ako som zachytila, mozu zobrat dieta aj zo zariadenia a matke len zavolaju, ze dieta je u socialky. No nezavidim....skus kontaktovat co najviac ludi, skus aj ambasadu a ak ti nikto neporadi, tak utekajte domov. Podla mna maju zalusk na toho malickeho ☹ a dovod hladaju u velkeho lebo ten je zranitelnejsi, toho mozu ovplyvnit a nahuckat proti vam. No nezavidim a sama mam obrovsky strach. Syna som nedala ockovat, tak idem riesit, ze co s tym.
@indiankaindi lenže problém je, že oni nespravili chybu.. oni to robia vedome.. kradnú deti.. tému ani prípad nesleduješ, tak ti odporúčam naštudovať si toho viac a sama uvidíš, že to je cielené.. Tu si nevymýšlame konšpiračné teorie, ale vychádzame z množstva informácii, ktoré sme už o tomto a aj iných prípadoch čítali...
@slavka1212 ak nevies zohnat kontakty tak skus cez jojku ci fb,ci popripade na toho redaktora Dariusa Haraksina, nech ti poskytnu kontakty na nich,
@slavka1212 neotváraj dvere, kontaktuj Cisárovú, ako ti poradila Aliza.. Na ambasádu by som sa nespoliehala.. konzulka Chudá je jedna ruka s Leslie Page, čo tie deti kradne.. Držím palce..
@slavka1212 no mám dosť...ja by som asi odišla do SR, viem, že to nie je ľahké....držím palce
@slavka1212 nebude to horsie. ale urcite kontaktuj nasu ambasadu, resp. p. cisarovu ako radi @ zuzana581a soc. uradu zavolaj, ze ich pustis na kontrolu iba za pritomnosti oficialneho zastupcu slovenska
ha pracovnicky SS musi trafit že Conkovcom dovolili sa stretnut s detmi aj že im ich daju(aspon tak sa vyjadrila pani z centra že sa posnažia aby deti boli cim skor pri rodicoch)
@martinapb
@luk25
@zuzana581 nemyslím si, že je to až taký zámer sociálneho systému, ale myslím, že je fajn, ak viac kontrolujú starostlivosť o deti. Obchod s deťmi, sociálna mafia a pod. sú výrazy, ktoré sú trošku prehnané. Myslím, že si namýšľame viac, ako je pravda o tom, že práve GB má záujem o naše deti. lebo ich je skutočne málo a majú malú pôrodnosť, takže sa zameriavajú práve na naše deti, komplikujú si to nesúhlasom rodičov a možno mediálnym škandálom namiesto toho, aby jednoducho šli do nášho detského domova a adoptovali dieťa jednoduchou (minimálne jednoduchšou) cestou 😕 Ja si myslím, že jednoducho spravili chybu, ktorú si nechcú priznať, ale ako zámer by som to nehodnotila. To je trošku teatrálne prehnané, nemyslíte? 😅
@slavka1212
Ahoj Slavko!!
No Tebe bych tu necekala a jeste s takovym ☹ prispevkem!!
. 🙂 .jakmile najdes cas..napis mi do IP... 😉
Hlavne klid... 🙂
@indiankaindi nie, nemyslíme a myslím si, že na 85 stranách je napísaných dosť argumentov, prečo si nemyslíme, že sú tie tvrdenia prehnané.. takže ak ťa to zaujíma prečítaj si, ak nie, tak nič.. Nevymysleli sme si to len my a nedeje sa to len slovákom.. deje sa to aj angličanom, čechom, poliakom.. sú o tom videa.. články, rozhovory... Kto chce info si nájde, kto nechce.. bude si tvrdiť svoje.. Ale neber to prosím v zlom, len som ti povedala svoj názor.. ak si ty myslíš, čo si myslíš, tak ťa aj tak nepresvedčím ani ja ani nikto o opaku.. Podporuj teda aspom Ivanu a hotovo.. 🙂
@indiankaindi myslím ale že tých chýb je akosi veľa.
"aby jednoducho šli do nášho detského domova a adoptovali dieťa jednoduchou (minimálne jednoduchšou) cestou " no tu si myslím že sa mýliš pokial hovoríš o jednoduchšej ceste, nakoľko toto je podstatne zložitejšia cesta, lebo je tu potrebný suhlas rodičov a až potom je dieta právne volné.
A odpoveď na otázku , ja som to nemyslím .
@slavka1212 ten právnik z Monaka , povedal že v každom prípade nepuštat do príbytku, jednoducho povedat že bolo poradené nevpustit a zbalit kufre a odíst.
nemôžeš odíst na SR s detmi ?
V každo prípade treba okamžite kontaktovat SR ambasádu .
@indiankaindi @bailey06 @slniecko77 zastavate britsky system, ze je dobry. a ze je vam luto "tych pripadov" o ktorych teraz pocujete.
ludia ako vy - ktorym je luto co sa deje - ale samozrejme su to len ojedinele pripady (pre vas) a tak zatvarate oci, zapchate usi - vy ste ti ktori napomahaju tomu co sa v anglicku deje. keby ste sa vy aspon raz skusili pozriet na pravdu - i ked by to mal byt len jeden pripad o ktory by islo - a postavili sa za tie deti a ich rodicov. nebudte len ti co si o tom precitali a povedali si "doma" - ake hrozne co sa deje. rozpravajte sa o tom so znamymi, s priatelmi, v skole. opytajte sa seba samych a opytajte sa ostatnych - CO BY STE VY ROBILI V TAKEJ SITUACII? boli by ste spokojni s odpovedami ktore teraz VY tu davate (ved vsetko je ok, co sa tu vy ostatne nadrapujete a rozculujete). pozerali by ste sa na "seba" ako na ludi ktorym je vsetko ukradnute lebo ved sa to ICH NETYKA. a musi to zajst az tak daleko aby sa vas to tykalo? musi to byt ze poviete - TERAZ TO BOLA MOJA RODINA, MOJE DETI ktore mi nasilim a nepravom zobrali - aby ste s tym nieco robili?
uz tym ze sa to bude medializovat tak sa vela da urobit. zakony su robene ludmi a pre ludi. urcite chapete co vam chcem povedat. jeden clovek nezmoze proti systemu nic. ale ked sa za neho postavia tisice tak sa nieco udeje.
chcem kazdu z vas poprosit, spytajte sa sama seba - ak viem ze taketo veci sa stavaju, budem cakat az kym sa ma to bude tykat? a ak ste osoby ktore to nepotrebuju "zazit", skuste urobit nieco na pomoc rodinam ktore uviazli v tomto "hlupom money systeme".
hlavne NEBUDTE TICHO.
lebo kde sa o nicom nevie tam sa ani nic nevyriesi.
a pytate sa co som ja take urobila, ze si vam dovolujem nieco nakazovat.
ja sa snazim najst cloveka tuna ktory by o tychto pripadoch napisal do novin alebo urobil reportaz. nech svet vie ze nie len vojny su "zaujimave". ze len tam sa ublizuje detom a nevinnym. ci sa mi to podari neviem, ale aspon sa pokusim upozornit svet na to co sa tam v anglicku deje.
@indiankaindi tiež si nemyslim že nase slova su prehnane, prosto ako rozmyslam nad tým vsetkym a bohužial nedokažem pochopit jednu vec:ak sa nepotvrdilo že rodicia deti týrali, a tí rodicia si smelo chodia po uliciach UK- a predsa im tie deti nevratia(hoc nech ich deportuju na slovensko, ci zveria starým rodicom)ale sudy ich hned posunu na adopciu, tak toto nieje legalny obchod s detmi???napr. mne staci pozriet anglicke stranky o adopciach kde podla mna ponukaju deti na adpociu ako zvierata v utulku!!!!!!!!!!ale nejdeme ta presviedcat, mas svoj nazor a my svoj 😉
@slavka1212 paneboze nromalne vo mne hrklo bal kufre a utekajte :(
@zuzana581 naco jej vobec odpovedate sama napisala ze to poriadne nesleduje,skoda pisania 😠
@slavka1212 Nuz ja by som mala asi uz upend letenku a minimally 3 Telefonica s ambasadou a kontaktovala by som hemmingovu organizaciu na tvojom mieste :( treba zachovat pokoj ale byt ready nieje zle :(

inak neviem ci to bolo britania ma talent alebo take nieco a tam bol ashley banjo tanecnik, tiez vyrastal vo foster care (mama alkoholicka a otec asi neznamy ) ale urobil o tom potom dokument a chodil spatne po svojich opatrovnikoch, a jedna ktorej sa pytal preco ho poslala prec ked ju mal tak velmi rad tak mu povedala , ze prave preto, ze oni ked vidia ze deti sa velmi priputavaju tak to musia ohlasit a deti prelozia aby nemali prilisne citove vazby, ze bohuzial ale oni to musia brat ako svoju pracu. sa mi zda ze to bolo na bbc3, ale neviem ako sa to presne volalo, boli tam ukazane aj ine deti v opatere, bolo to dost smutne, lebo castokrat potom utekaju a stavaju sa z nich zavisli, prostituti a podobne