Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@svetllana absolutny suhlas..snazim sa na to pozerat aj z ineho uhla...len nie som pochopena
..tiez zastavam nazor, ze by taketo deti nemali dat na adopciu pokial maju pribuznych ktori su schopni sa o nich postarat, dieta ma v prvom rade zostat v biologickej rodine! ale tu pochybili slovenske urady a hlavne SS..nekontaktovali nikoho..robili si dalej svoj biznis
@cinderella. preboha !!! ☹
@slniecko77 vieš čo, chvílu som si aj myslela, že s tebou bude normálna debata, ale ak podla teba utočím a atakujem ťa, tak sa s tebou lúčim.. Pekný zvyšok večera ti prajem..
@zuzana581 to je moj pocit 😉 budem rada ak mi ho vyhovoris..chcela som povodne napisat vyvratit 😀
..a prosim ta nebud dotknuta..vedieme debatu..mne sa zda, ze zmysluplnu, kedze niekotre veci vidime z ineho uhla
@svetllana teraz som sa akurat vratila ...zistila mi bratova zena anglicanka je ona volala tam ....udal ma niekto zo slovakov cize z mojej prace to musi niekto byt .....bolo hlasene ze sa tu pije pri malom decku ....boli zasnuby a boli tu nejaky ludia posediet aj z prace mojho muza anglicania ....ja nepijem lebo kojim podotykam a niekto ma nahlasil ....v pondelok pridu na prvu kontrolu .....zijem tu 8 rokov a toto sa mi nestalo ...nechapem preco a zaco .....kontaktovala som uz ambasadu .....lebo mne nieje jednoduche sa zbalit mam tu dom aj vsetko a deti studuju ....ja nemozem len tak ze idem a hotovo ale keby isli zasadne po malom honzickovi tak drahy odchadza snim do ciech a ja sa budem musiet z toho nejak vyhrabat ....inak som zufala a cakam do pondelka ☹
@slniecko77 nechajme to už tak.. táto debata nie je o tom, aby sme jedna druhej vyvracali názor na tieto veci.. Píš ďalej, podporuj túto kauzu a to čo si myslím ja o tvojom názore na to, alebo ty o mojom nechajme na predošlých stranách.. ok?
@slavka1212 drzim paste
..nuz zavist asi zapracovala 😝
..ked sa ti nebude nieco zdat skus kontaktovat aj Centrum pre medzinarodnu ochranu deti a mladeze
@slavka1212 - Slavka, bojuj! Oslov tych, co sme Ti pisali, volaj aj do centra riaditelke. Drzim paste, nech to dobre dopadne!!! Boze moj, modlim sa za Vas vsetkych, je to strasne... ☹
@zuzana581 😉
@zuzana581 Benefity poberaju aj Anglicania a uprimne ? (A Ty vies, ze som na Ivaninej strane)..ale nech mi nehovori, ze nepoberala benefity! To ne, preco by sa dobrovolne vzdala niecoho, na co ma pravo?..Ale to je vedlajsie. Cigani to tu maju prespekulovane jak hovado, premazani su vsetkymi mastami..Cest svetlej vynimke, mozno jednej zo sto.
@slavka1212 jeminé to je neskutočnéééé... tak to už ani oslavy nerobiť, lebo ohrozujete deti 😝 😝
@slavka1212 och bože, kontaktuj Cisárovú, dali ti tu baby kontakt.. bojím sa, že ambasáda to nebude riešiť..
@slavka1212 Fuha!a sme doma!!!!slovak slovakovi sere na hlavu :( slavka strane silno na teba budeme mysliet heaven sa nedaj,na tej strange co dala zuzana je presne napisat co mas robit.ignorance!!!!vola deti v sieti cisarovu nicholsonovu hoc koho nedaj sa a nepustaj ich do domu!!!!!!!hazjla ktory ta udal nech parry holuby a bolia ho zuby buzeranta!!!
@slniecko77 tebe to bud nedochadza okrem toho ze to urcite nemyslis zle! Oni neurotic chybu!azda jedinu natrafili na.nespravnu v pripade ivanky a conkovych! Chapes?ss chyby nerobiiiii!tu nesla o chybu systemu tu islo o neppdareny bikinis!
@zuzana581 k Conkovcom, tie deti boli aj hladne, bez teplej vody, cize zrejme sa niekolko dni vobec neumyvali....to Cisarova hovorila, ze tam naozaj vazny dovod bol. Conkovci si svoju situaciu zavinili sami, kto by isiel so 4 detmi a vysoko tehotnou manzelkou za neistou pracou? ved ak isli za pracou, naco isla aj ona aj deti? to, ze niekomu zaplatili je uplne bezpredmetne, na to sa predsa ziaden normalny clovek nemoze spoliehat. Ked uz, mal ist Conka sam, tak to robi vacsina. A to sa ss asi nepacilo, ze takto hazardovali s vlastnymi detmi a hlavne aj to, ze dalsie deti nechali doma, to zrejme bol pre ss dokaz, ze Conkova nie je zodpovedna matka. Mne tu jedna Slovenka povedala, ze ked je zena-cudzinka tehotna a ma male deti, tak ak zostane den-dva na ulici, tak dostane prednostne dom a vsetko ostatne. neviem preco mam ten pocit, ze Conkovci mali podobnu informaciu....jej tehu a tie deti boli istota, ze aj ked praca nevyjde, urady sa postaraju...ako som uz pisala, tlmocila som Romom tu v Birminghame a vsetko to boli taketo pripady, vela deti, bez roboty a pridavky, pridavky, pridavky...Samozrejme, deti im brat nemali, mali ich zobrat do nejakeho azyloveho domu alebo kontaktovat ambasadu, urcite je nejaky postup, ked sa obcan SR ocitne v krize. A hlavne mali Conkovci zaradit spiatocku hned, ako sem prisli.
@svetllana je moznost, ze nepoberala..ked nastupila rovno do prace a deti dala opatrovatelke, alebo do skolky a pracoval aj manzel tak nesplnala podmienky na benefity 😉
..v UK su zvyhodnovani ti co rodia deti, nepracuju popripade len 16 hodin, rozny asociali, sigle mothers (mnohokrat nie su, asi tak ako na SVK)..aby som nebola nepochopena - ja som za pomoc skupinam co to NAOZAJ potrebuju
@slavka1212 tak to uz co je, ze niekto ta udal ! to je uplne humus ! a este ze slovaci ??? co im hrabe ? ved musia vediet, co sa teraz deje ohladom ss. drzim palce, budem na teba mysliet. kufre nech ma drahy pre istotu zbalene a pamataj si, ze ty ich na letisko nemozes zobrat, lebo za to by si isla do basy.
Pisem jak madar no to ten posraty telefooon
a ja som asi naivna, ale vzdy to bolo tak, ze na benifity mal narok clovek az ked tu jeden rok odpracoval, cize jeden rok platil dane.
@slavka1212 a radsej vsetko filmuj, nech mas potom dokazy pre slovensku vladu, aby potom netvrdili, ze anglicke ss postupuju spravne.
@aliza Aliza dakujem 🙂 tak niekto ma pochopil
@slavka1212 Tak moja..ja by som to videla ako ten lepsi pripad..to je tvrdenie proti tvrdeniu, lepsie jak keby si Tvoje deti niekto vyhliadol, skonstruuju u doktora ci v skole nejaky pribeh a bolo by vymalovane. Uz len to, ze im to zahlasil nejaky Ferko Mrkvicka, ktory ma rovnake slovo jak Ty - uz len dufat, aby sa toho SS nechytila a nevidela v tom dobry namet na dalsiu adoption! 🙄 😠 Nic, nebudeme pisat katastroficke scenare ( i ked..po uplynulych udalostiach sa to asi neda), ideme myslet pozitivne! 😉 Som rada, ze si napisala! Hned v pondelok pridu? Wow, to je rychlost!!! :-O
@cinderella. vraj sa to zmenilo a uz nemusis mat odpracovane nic..ale to je sprostredkovana informacia, nemozem ju potvrdit na 100%
@cinderella. Ja by som ignorovala ss.isla ich taktiku!presuvala app.rusila stretnutia a pod...oni ti za to nemozu nic!!!a rusila by som vsetko cez deti v sieti a ich pravnikov ktorych najali na.pomoc!ta stranka od toho monackeho ujca ma dobre typy a kontaktovala by som aj jemminga...@slavka1212 ...necakala by som aniinutu...ziadala by som si slovenskeho zastupcu na stretnutiach zo ss!nedaj sa!!!!
@slavka1212 este taka rada od anglicanov, mozno zbytocna, ale clovek nikdy nevie.... keby si potrebovala robit testy, ze si nepila alkohol, urob tie testy 2x. jedny im daj a druhe si nechaj ako dokaz. lebo tej slivkovej, co zobrali dcerku a teraz jej chcu zobrat druhu (alebo uz zobrali?) sa zahadne negativne testy na drogy stratili 😖
@zuzana581 vsak jasne, ze sa to malo riesit inak, ale kto vie riesit romsku otazku? nasi? kazdy dava od toho ruky prec a ti nasi politici su mozno aj radi, ze to nemusia riesit, ze to riesia Anglicania. Mozno to preto tak dlho tutlali, oni boli radi, ze sa zbavili par romskych deti, ktore by museli zivit oni. Cierny humor.
@slniecko77 Chapem 🙂 Mas pravdu..😉

@zuzana581 keby som sla na dovolenku a okradli ma a nemala by som kde byvat (neviem ako by to bolo mozne ked mas zaplateny hotel, ale OK), kontaktovala by som ambasadu...stalo sa par takych pripadov..preposlali im peniaze a mohli ist domov..samozrejme peniaze museli vratit
..za dalsie..snazim sa citat pozorne..anglicke urady mali pravo odobrat deti..patria pod ich jurisdikciu (tak tomu rozumiem ja)
..a pozorne necitas ty..napisala som, ze omnoho jednoduchsie bolo deti dat na adopciu a robit rodine komplikacie kedze je to vyborny biznis..s tym suhlasim..neviem preco si stale vyberas len to co ti vyhovuje a potom utocis..?
..dalsia vec ako sa zachovali slovenske urady..tie by sa mali v prvom rade riesit!!!
..snad som ti na vsetko zodpovedala, aby si nemala dovod ma atakovat, ze neodpovedam..snad ti stacili vsetky moje odpovede a aj predchadzajuce 😉