Chcem sa podeliť o moje trápenie
Ahoj zienky,aj ja sa chcem podelit o moje trapenie.v roku 2007 som mala dva spontalne potraty.jeden 2/07 a druhy 11/07. Oba potraty boli v 9 tt.brala som to velmi psychicky zle.trvalo mi to 7 rokov aby som sa z toho dostala.pomohol velmi manzel,nova praca a stavanie rodinneho domceka.minuly rok sme domcek dokoncili,tak sme usudili ze by sme mohli skusit aj babo.hned sa podarilo na prvy krat. Ale nastalo dalsie sklamanie.1/14 prii prvej prehladke mi u doktora prislo tak zle ze mi musel zavolat zachranku.zobrali na prijem,potom hned na ultrazvuk.hned zistil co je vo veci,mimomaternicove tehotenstvo,krvacanie do dutiny brusnej.strata 3 l krvy,odstraneny pravy vajecnik a 15 cm jazva.zachranili ma v hodine dvanastej.pre istotu nasadila antikoncepciu,aby som nebola hnef tehotna.miinuly mesiac sme nabrali silu a zacali pracovat na babetku.prosto chcem vediet ci niekedy budem byt mamou.teraz mi menzes meska len 3 dni,test mi ukazal negativny a ja uz zas stresujem co ma caka.aby nebolo malo tak ma vcera v robote seklo v krizoch.dnes uz lehnim bezhybne doma a dilema ci si dat nejaku tadletku od bolesti alebo nie.
@andy7973 ahoj pre každú ženu je to ťažké keď príde o dieťa. Ja som prišla 5x o dieťa a to predposledné v 25 týždny už to bolo ozaj veľké keď že som ho rodila žiaľ mŕtve a videla ho na vlastné oči. Bolo to niečo strašné. A posledné bolo teraz vo februári. No nevzdavala som to a aj napriek veľkým problémom a lezania v nemocnici mám dve zdravé krásne deti. Uvidíš čas trochu rany zahojí nie neprejde to nikdy aj ja si poplačem nad deťmi o ktoré som prišla to bude vždy bolieť. No treba ísť ďalej. Prajem ti veľa síl a aby sa vám podarilo to dieťa.
Ahoj, určite riešiť hematologiu. Dve moje kamošky naraz mali dva potraty po sebe a to pritom prvé dieťa vynosili v pohode. Po tých potratoch ich gynekológ poslal do Hemomediky do Košíc a pani Primarka im dala hneď na začiatku ďalšieho tehotenstva injekcie tuším Fraxiparin na riedenie krvi, denne si to samé pichali celé! Tehotenstvo. Obe takto vynosili po dve zdravé deti. Stačí mala krvná zrazenina a plod môže odumriet. Strašne záleží na gynekológovi, nájdi si toho najlepšieho. Aj uňho potom chod rodiť. Držím palce. Ps ja som problémy nemala, no po dvoch chalanoch a prvom veľmi komplikovanom pôrode som si ja- neverec dala vyrátať u Jonáša termín na otehotnenie s dievčatkom, vyrátal mi aj dobrú životnosť. (Astrolog) vtedy vraj vie zaručiť dobre tehotenstvo, pôrod aj zdravé dieťa. Neverila som, ale ohlasy na nebo boli dobre, dokonca kamoška gynekologička mi to odporučila, mám zdravé dievčatko podľa jeho výpočtu a všetko sa splnilo. Ak chceš vyskúšaj, ak nie si ešte tehotná, stojí to len 16 e, robí to s manželkou a dcérou. Mala som z nich veľmi dobrý dojem. Pozri www.centrumjonas.com
urcite prejst vsetkymi moznymi vysetreniami, mozno sa obratit aj na CAR,aby nasli chybu a neopakovalo sa to dokolecka. Niekde moze byt banalna chyba, napr v tej hustote krvi a potom sa deju veci dokolecka a cloveka to dokaze uplne psychicky zdeptat. drzim palce, neboj budes mat babo! akurat uz by som to nenechala uplne na prirodu 😉
@andy7973 ahoj,ja by som pred snažením zašla najprv na genetiku a hematológiu a dala si porobiť vyšetrenia. A potom by som sa dala až na snaženie. Tvoj dr. Ti to nenavrhol ? ak nie pýtaj si to sama. Aby neprišlo zase ďalšie sklamanie ...silno držím palce,aby to tento krát dopadlo šťastne
Jedna tabletka Ti neublíži. To by si ich musela brať pravidelne a veľa.
@andy7973 urcite si daj vysetrit krv na dedicne trombofilne mutacie - lebo pri nich sa embryjko zle napoji na maternicu a nedokaze si cez tie cievky tahat potrebnu vyzivu (zjednodusene povedane). No a dalsie vysetrenie je reprodukcna imunologia, kde sa zistuje, ci ti tvoja imunita nenapada embryjko ako cudzi predmet , tiez dalsia pricina potratov. Su tu o tom diskusie. dalej endokrinologia, genetika.
Ahoj svagrina mala podobny problem zistili jej ze jej telo berie manzelove spermie ako hrozbu. Musela brat lieky na oslabenie imunity
Moja mamka mala rovnaky problem. Tri potraty, lenze babatka uz boli vacsie, dalo sa rozpoznat co to bolo. Bola aj na vysetreniach a zistili, ze proste nejake latky v jej tele nedokazali vynosit chlapcekov. Vsetky tri potraty ktore mala, boli chlapci...
A tak ma dve dcery.
Ahojte,jasne ze sme riesili vysetrenia.po prvom sme to neriesili,kazdy vravel ze sa to stava.po druhom ma doktor poslal na toxoplazmozu.potvrdila sa a hned som isla na preliecenie.tam mi bolo povedane ze z toho by som uz nemala potratit.ked sme sa minuleho roku rozhodli riesit tehotenstvo,tak sme si dali urobit geneticke testy.tam mi zistili mutaciuMTHFR v homoz&ygotnom stave.samozrejme poslali hned na hematologiu.ked som treti krat otehotnela,hned som sa hlasila na hetalogii.tam mi nardinovali injekcie clexane a tablety pyridoxin.stihla som si dvakrat pichnut injekciu a potom ma brala sanitka do nemocnice kvoli mimomaternicovom.no uvidime co bude dalej...
Keď som v júli 2014 zistila, že som po tretíkrát tehotná ( dvakrát MA, žiadne deti) nevedela som či mám plakať, alebo sa konečne tešiť. brala som to pozitívne, veď do tretice všetko dobré! zostala som PN, žiadny stres, kľud doma. po predchádzajúcich potratoch som absolvovala všetky možné vyšetrenia ,ktoré boli na vynikajúcej úrovni, okrem toho, že na genetike vyšlo, že som Heterozygot Mthfr C677T a A1298C. nikto to neriešil, vraj všetko čo s tými mutáciami súvisí je v poriadku.vyskúšala som všelijakých liečiteľov, homeopatov a BUM.. ďalší potrat- MA v 8tt... všetci len krútia hlavami a nevedia čo mi majú povedať, keďže všetko je v poriadku a zrazu nie je!
Ahoj my_angel20,mne ked zistili mutaciu tak mi doktorka na hematologii do spravi napisala ze ak budem zas tehotna tak sa musim zastavit a zacat brat injekcie na riedenie krvy.tak neviem preco to neriesili u teba.vsetko dobre prajem,treba verit.ja este stale verim.
@my_angel20
Este raz ako som vyššie napísala, skús iného gyndosa, nás dáva hneď injekcie hematologicke a tiež musím znovu odporučiť výpočet cez Jonáša, vid hore. Pozri si niekde diskusie- skúsenosti . Mne vyrátal dobre tehotenstvo a dievčatko na termín o pól roka a mala som vtedy Zrovná menzes. Skúsili sme a vyšlo to!!
@bambula626,ahoj chcem sa opytat na toho Jonasa.to len vyplnim dotaznik a vyplatim tych 16,5 alebo treba aj stretnutie.ako postupovat?dakujem
@bambula626,precitala som si o tom jonasovi.chcem sa opytat ze to si musim len jednu vec dat vyratat za tych16,5?ak chcem viac tak musim zaplatit na dvakrat?dobre som to pochopila?dakujem
Ahoj, treba tam zavolat zdvihne ti asi pani ( dcera, manzelka?). Povies co potrebujes, posle ti zlozenku na 16 e a dotaznik. Mozno aj mailom. Ja som tiez chcela dve veci- dievcatko a dobru zivotaschopnost a zaplatila som dvojitu sumu, ale oni mi potom poslali spat tu jednu ciastku. Takze som platila 16 e za vsetko. Kazdopadne ti ona poradi, ak sa nedovolas tak tam namailuj. Drzim palce , daj vediet ako to dopadlo. Mozno to potrva dva roky podla toho ako ti vyjde vypocet. Ja som mala tusim len jednu dobru zivotaschopnost za rok a oplatilo sa mi pockat, ale ries len www.centrumjonas.com, su aj rozni podvodnici co sa na nom prizivuju.
@my_angel20 ja som tiež heterozygot pre obe MTHFR mutácie aj pre faktor V Leiden. Každé tehotenstva som si pichala Clexane. Pri prvom stále 4000IU, syn sa narodil v termíne, ale posledné týždne intrauterinne zaostával v raste, pri pôrode mal 2600g. Pri druhom mi od polovice tehotenstva zvýšila dávku, syn sa narodil tiež v termíne, mal 3150g. Takže niečo na tých mutáciách bude.
@andy7973 stretnutie nie, za par dni mas vypocet mailom ti ho poslu.
Bambula626,ahoj ak mi vypocitaju napriklad raz za rok.tak do vtedy mame mat chraneny sex?ci ziadny 😉
@bambula626 ja som mala dvakrát výpočet podľa jonáša a jednak sa ani nepodarilo otehotniet a keď už vyšiel termín aj so životaschopnosťou tak som zase potratila. takže týmto metódam ja už neverím. ale komu pomohol, tak palec hore.toto je len moja skúsenosť
@andy7973 porad sa s nimi, ak chces ist podla neho tak asi skor chraneny.... Alebo chrbtom k sebe a kazdy sam-)

@andy7973 kedze si po dvoch potratoch robili ti aj nejske vysetrenia? Hematologia, genetika, endokrinologia... ja som tiez dvakrat potratila a pricina sa zistila na hematologii. A to ze si psychicky vycerpana - to by vzalo kozdu. Aj ja som smutila ale nastartovala ma otazka ze preco sa to vsetko deje.niekde musi byt pricina.tak ju najdi a to ta nakopne a da nový zmysel zivota.