Čo si vziať a ako sa pripraviť na kyretáž?
ahoj kočky, v stredu idem na kyret. Doktorka my to aja vysvetlila aj všetko, len som bola v takom stave, že som ju aninevnímala, poradte mi, čo si mám vziať so sebou, ako dlho to bude trvať a na čo si mám dať pozor? za všetky odp. dakujem
@eliskaevicka to asi vsetci doktori tak beru..cest vynimkam.ja chodim do centra,podstupila som ivf,tak aj ich som sa na to pytala,tak tiez ze prvy potrat nemusi nic znamenat😢😢😢
@desza17 nemusí ale môže . Môže byt chyba v bábätku ale aj v matke . Toto ma rozčuľuje najviac . Čakajú , čakajú . Veď je to ich práca . Ja som tiež prosila doktora nech mi da lieky lebo prvé tehu bolo veľmi ťažké , stále som krvácala a tak aj sa mala predčasne narodila . - on ma odbil ze zatial je všetko Ok , ze som mladá a pri ďalšej kontrole nebilo srdiečko 😢😢😢
@eliskaevicka 🙂 mne kolegyna vravela ze po kyretazi (ale nie kvoli potratu) necakane otehotnela po 1. ms, ze mala nejake lieky na spravne fungovanie zenskych organov a nevedela ako a mali neplanovane mimco. my chceme tiez po +. ms skusit, teda ak bude ms v poriadku 🙂 to je pekne, ze mate mena 😉
@desza17 asi mam stastie na lekarov, lebo dr., co ma operoval, ten mi to hned dal do spravy este aj s tromi vykricnikmi, nech mi spravia to vysetrenie 😀 a moj dr. s tym nemal absolutne problem, len ma varoval, ze moze byt problem.. to je sila taky pristup, ako opisujes.. drzim palce
@eliskaevicka to je v keli,ich nezaujima co my prezivame.mne tiez tak dr povedala ze asi malinke nebolo dost silne.a bola som vybavena.cakam na ms ktora nie a nie prist,uz som ztoho na nervy.mavam take zvlastne pichanie v pravom vajecniku,take co nepoznam..uz si kadeco namyslam.
@desza17 no ich vôbec , ja mám nešťastie na všetkých doktorov ktorých stretávam .to ani nespomínam nemocnicu . Keby nechcem babenko áno tam nejdem . Tak sú chladný ze až .
@eliskaevicka ja som bola taka stastna ze ma hned aj pustili domov po kyretazi lebo psychiku by som mala v keli...dali ma lezat do dakej izby kde susili detske perinky,plienky a kosielky..asi na 6sušiakoch.
@ejlin90 aj my by sme tak všetky mohli otehotnieť 😉 Mne aj dr hovoril ze by nemal byt problém lebo po cisteny je maternica ako nová . Ale tak hadam tam nič neostalo , ale ešte spinim trosku tak mám obavy , uz nech to skončí
@desza17 to fakt ? Ja ešte teraz neznesiem malé bábätka , hneď utekám plakať niekde do rohu . Nie to ešte tehotné .. ako nemyslite si prajem každej žene . Len sa na to nemôžem pozerať . To ako keby naschval . Ale našťastie ze púšťajú domov , aj mne moja spolubývajúca zahlásila ze ma pustia až ma další deň a budí to robiť pobede o druhej , našťastie okolo desiatej a o druhej som uz bola preč . Ja som mala aj strašne bolesti . Ako keby kontrakcie .ale fakt boľavé
@eliskaevicka ako dlho spinis? ja som mala trosku krv len hned v den zakroku a potom som desat dni spinila a dnes je odvtedy kusok cez dva tyzdne a mala som dnes vytok uplne ako ovulacny hlien, ale ovu testy negativne 😕
@ejlin90 uz je to týžden co som po .. a zo začiatku som dosť krvácala a potom cez týžden len keď som sa viac hýbala a hlavne na večer . A posledné dni tak iba trosku . Ale ešte stále . Možno ich treba skúsiť zajtra .
@eliskaevicka a si doma po zakroku?? ja ked si predstavim, ze som den po makala uz v robote... nikto mi nepovedal, ze mam zostat doma a oddychovat...bolo mi riadne zle poobede v praci a odvtedy mavam dost nizky tlak, neviem, ci to s tym suvisi.. a cely dalsi tyzden som sa v praci nahanala, same navstevy.. kolegyna odchadzala na MD minuly tyzden, tak som musela nakupovat babatkovske veci, do toho mm na operacii,,, cele zle a dnes uz je dobre.. tak sa utesujem, ze sa nam to uz cez Vianoce podari...
jj, skusim zajtra testnut
@ejlin90 mna tiez poslal. Na hemato po mne pozerali, co tam robim, ze oni po jednom ma nerobia testy. Ale nakoniec sme dali s doktorkou rec a a spravila... ..a mne povedal, ze on odporuca pockat aspon 1 cyklus, ale ze keby som otehotnela aj dnes (to bolo 2 tyzdne po cisteni), tak sa nic nestane..
@ejlin90 ja som ma materskej , takze tiež tak lietam ale iba po dome , a môžem si hocikedy oddýchnuť . Ale aj dr. Ma chcel dať na pn,tak urcite sa ma odYchovat . A s rým tlakom radšej zavolať doktorovi . A dať sa vypísať a odYchovat . A muž mal co ? Och keď sa to sere tak všetko naraz
@majusqa77 aj mne tak vela brali a tiez vysledky po mesiaci, tak cakam... hlavne, ze tu krv ale vzali 🙂
@eliskaevicka dobre, ze mas cas si oddychnut... idem o tyzden na kontrolu, tak sa popytam.. ale ratam, ze som taka z vycerpania... ani som nemala cas poriadne mysliet na to, ze som potratila, nebolo kedy ☹ ale mm mal mal herniu triesla,, uz druhykrat, len to odkladal a nakoniec mu to naplanovali akurat na tento sprosty cas... co ta nezabije, to ta posilni... asi
@macoo13 tak si aspon kludnejsia. Co lekar to iny nazor a postup. Ja este pojdem na to hcg tak som zvedava o kolko mi to kleslo.
Pekny vikend dievcata. Odychujte kolko sa da a hlavne psychika aby sa nam co najskor dala do poriadku a potom sa mozme pustit do snazenia 🙂
@ejlin90 hcg by sa zevraj malo po dvoch tyzdnoch skontrolovat. Zvlastne,ze ti to vobec nespominali. Mna tiez na ziadne vysetrenia neposiela,len mi spominal,ze ked opat otehotniem,tak mi hned predpise lieky.
My sa asi zacneme pokusat po tretej ms....... ked vydrzim .....zda sa to vecnost.
@ejlin90 to poteší , hlavne nech ste obaja zdravý . Čas aj je, len potom ma človek veľa času ma rozmýšľanie .ale hadam sa dáme do kopy . Ešte jedna otázočka načo sa meria hcg? Mne doktor nič take nespomínal .
@eliskaevicka ved to, ani ja neviem naco hcg. netestli mi ho z krvi ani ked som bola tehotna a ani po potrate...
@violet1609 mne povedal, ze s najvacsou pravdepodobnostnou si budem musiet pichat nejaky heparin, ze vysledky ukazu, lebo sa mu cosi nezdalo, ci boli nejake hematomy alebo co... z prepustacej spravy sa neda vela toho vycitat a to som googlila 😀
@eliskaevicka hcg v tehotenstve preto ,ci stupa tak ako ma. Tusim su na to aj nejake tabulky. Podla toho v kolkatom tt tehu si,tak take zhruba by to hcg malo byt.
Po kyretazi asi kvoli tomu ci uz kleslo.
Mozno keby sme si teraz skusili urobit tehu test stale by mohlo ukazat dve ciarky,lebo ho stale mame v tele. Postupne bude klesat.
@ejlin90 heparin? To sa dava na riedenie krvi. Asi ma podozrenie ,ze je tam problem so zrazanlivostou a vtedy moze dojst k potratu lebo mas hustu krv a k babatku sa nedostanu ziviny. To ides asi na hematologiu vsak?
Mne povedal ,ze mi nasadi hned od zaciatku duphaston.
@ejlin90 a ako dlho si po potrate,ze ti to jcg neskontrolovali?
@violet1609 jj, mna poslali na hematologiu, cakam na vysledky, do troch tyzdnov by mali byt.. ale co ja viem, aky bude vysledok... ono sa to od zaciatku zle vyvijalo, hoci mu potom uz bilo srdiecko... stale to bolo mensie o dva tyzdne, pritom presne viem, kedy prislo k oplodneniu, hned som vedela, ze nieco nebude ok a tak to zial aj dopadlo... vyse dvoch tyzdnov je to uz od MA a ani mi nevraveli, ze by mi isli kontrolovat hcg... v piatok idem na kontrolu ale na usg
@violet1609 aha ďakujem za objasnenie 😉 A na tu hematologiu prečo ? Tam co zisťujú ? Ja jedine co som našla v správe bolo niečo s rekliefom ale aj to nemôžem nikde nájsť ze co to je vlastne
@ejlin90 mozno ti budu teraz kontrolovat hcg po dvoch tyzdnoch. To nemusis byt ani nalacno ked beru krv. Je to len ten tehotensky hormon. Skus sa mozno na to opytat.
A velmi ma to mrzi cim si si presla,ked uz od zaciatku ste vedeli,ze nie je vsetko ok. Nabuduce to uz dobre dopadne.
A ked ti zistia tu zrazanlivost krvi,tak si asi budes buduce tehu pichat injekcie do bruska.
@eliskaevicka fiha ten reklief????? A to si mala v prepustacej sprave?
Ja som tam dokopy nic nemala,len priebeh zakroku. A vysledky z histolky asi az buduci tyzden niekedy budem mat. Ale velmi sa na to nespolieham,zevraj sa tam pricina asi nezisti. Mne povedal moj dr.ze to musela byt nejaka geneticka vada,ktora by bola nezlucitelna so zivotom.
A na hematologiu posielaju zistovat aku ma matka zrazanlivost krvi.ze aj to je castym dovodom pri MA.
@violet1609 ved bodaj by sa prislo na to, ze to bolo z toho. uvidim, ci budu... je to kontrola po 3 tyzdnoch

@desza17 skúste zmeniť doktora . Možno vás tŕň pošle keď si to prajete . Taký prístup boze , môžu to urobiť ale neurobia , veď aj vy b ste bola spolojnejsia Ach . Toto naše zdravotníctvo !!!!!!