Do kedy môžem čakať na samočistenie?

nanka888
22. nov 2021

Ahojte, som po IVF, v 6 tyzdni sa mi prestal vyvijat plod, vlastne na teraz mam uz len prazdny gestacny vak. Lieky som vysadila pred tyzdnom ale este stale sa mi nespustilo krvacanie... Na kyret by som nechcela. Do kedy mozem cakat na samocistenie? Bola niektora z vas podobne?

selest
22. nov 2021

@nanka888 ja som bola 2 tyzdne po odumreti plodu a dali mi este tyzden v 12tt aj v 8tt tiez prazdny vak som cakala 2 tyzdne. Pri jednom sa spustilo same, pri druhom mi pomohli tabletkami. Samozrejme ak nemas nejake extra bolesti, teploty cokolvek co by naznacovalo mozny zapal. Drzim palce🍀

nanka888
autor
22. nov 2021

@selest dakujem pekne, zatial som ok preto by som este pockala...🥺 Tie tabletky si mala na vyvolanie ms?

selest
22. nov 2021

@nanka888 boli to take vkladacie tabletky ktore sa pouzivaju pri zamlcanych potratoch na vyvolanie krvacania. Neviem ci u nas take davaju kedze som zila v zahranici.

roztlieskavacka
22. nov 2021

Ja som chodila ráno na injekcie ktoré mi to mali same spustiť ale po 3 dňoch co sa nic nedialo som radšej išla na kyret lebo by spm asi čakala do aleluja a chcela spm to mat čím skor za sebou

nelca0510
22. nov 2021

@nanka888 nepoteším. Ja som čakala až do 13tt,čo bolo už hraničné,spustilo sa to,ale nevycistila som sa celá tak som aj tak mala kyret.

kikush2000
22. nov 2021

@nanka888 mne v 8tt zistili že plod je menší, tak som týždeň čakala na ďalšie sono a tam sa potvrdilo že sa prestal vyvíjať, s lekárkou som sa dohodla že týždeň počkáme a potom kyret. Nemala som bolesti ani teplotu ani ťažkosti. Dočítala som sa že v 1. trimestri alchemilkovy čaj môže spustiť krvácanie, tak som pila 3x denne a masírovala som si na ruke bod medzi palcom a ukazovákom....čo sa normálne nemá, lebo to môže spustiť kontrakcie ....neviem či zabralo toto čo som vyskúšala, alebo sa ozvala príroda, ale o 2 dni som začala špiniť hnedý výtok a o ďalšie dva dni začalo slabšie krvácanie, potom bolesti v krížoch a slabšie kontrakcie v podbrušku a všetko išlo von. Lekárka mi na kontrolnom ultrazvuku ešte našla krvnú zrazeninu tak mi pichla injekciu na stiahnutie maternice a vtedy vyšiel zvyšok a teda som nemusela na kyret....psychicky je to možno pre niekoho náročné čakať doma, pre mňa by bolo náročnejšie ťa nemocnica a kyret. Teraz som po 3 mesiacoch otehotnela a zajtra mám prvú kontrolu. Držím ti palce, nech to zvladnes a nech sa čoskoro podarí ďalšie.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre