icon

Druhý spontánny potrat v priebehu pol roka

kat66
30. júl 2020

Ahojte snazilky. Ani neviem ako zacat. Mam 30 rokov. Snazime sa od min.roka septembra. 1x sa zadarilo na 5ty mesiac, no bohuzial v 5+6tt samovolny potrat bez cistenia. Lekar videl iba gestacny vak. Vsetci mi hovorili ze blba nahoda, stava sa. Ok tak som to aj zobrala. 2x sa zadarilo po 4 mesiacoch (snazili sme sa hned po 1 menstruacii). Hned som nabehla na gyndu, dostala som 2x denne duphaston no scenar sa opakoval. :( V 6+1tt opat spontanny potrat. Vysiel zo mna aj plod, videla som ho uolne zretelne. Podla mna toto uz nie je nahoda. Dostala som odporycanie na genetiku, hemato, hormonal.profil.. Mam este sancu na normalne tehotenstvo? Co to podla Vas moze byt? Podarilo sa Vam na3x niektorej normalne tehu? Zistili Vam nieco? Dakujem vopred za info.

Strana
z2
kat66
autor
31. júl 2020

@rosalie1411 @luci_ba inak vcera som rozpravala s kamoskou ktora si picha fragmin v tehu lebo jej zistili nejaku hemato mutaciu uz pred ale hematologicka jej hovorila ze po druhom/tretom potrate davaju uz potom preventivne nizsie davky tych injekcii hoc sa aj nezisti ziadna mutacia lebo v dnesnych podmienkach este nedokazu objavit vsetky mutacie a pomoze aj tak. takze este nemusime zufat, skuste sa potom najblizsie popytat 🙂

kat66
autor
31. júl 2020

Tu je to vyjadrenie hematologicky: Väčšinou sa jednoznačne príčinu včasných potratov nepodarí  zistiť. Z hematologického hľadiska sa vyšetrujú vrodené a získané trombofilné stavy. Najčastejšie sú prítomné antifosfolipidové protilátky. Napriek širokej palete vyšetrení, nedajú sa vyšetriť úplne všetky poruchy zrážania krvi. Okrem toho je to problematika, ktorá sa vyvíja a pribúdajú stále nové markery  trombofílie.  Po 3 tehotenských stratách indikujeme liečbu nízkomolekulovým heparínom (Fraxiparine, Clexane, Fragmin) aj u žien, kde žiadnu poruchu zrážania krvi  nepotvrdíme, ale je možné ju predpokladať. Okrem toho sa zistilo, že uvedená liečba nemá len antitrombotický efekt. Práve u žien s včasnými potratmi zlepšuje implantáciu  embrya a placentáciu, takže sa zvyšuje šanca udržania gravidity. Liečba prebieha v preventívnych dávkach, ktoré nijako neohrozujú matku ani plod. Je absolútne bezpečná, nespôsobuje krvácanie a nemá vplyv na vedenie pôrodu.

kat66
autor
7. aug 2020

Ahojte za mna mam iba aktualizaciu ze mi gynekologicka z kultivacie nasla nejaku crevnu bakteriu (predpokladam ze ide o ecolli)

kat66
autor
7. aug 2020

ale nemyslim si ze toto moze byt pricinou tych spontannych potratov

dzejna333
23. aug 2020

Ahoj. No ja som mala minuly rok v júli biochemicke tehotenstvo cca 5tt lekár nič nevidel spustilo sa krvácanie a bolo. Potom v novembri zamlknuty potrat v 6tt, šla som na kyret. Poslali ma na hematologiu, tam termín az po sestonedeli. Sestrička v nemocnici mi odporučila alchemilku piť až kým sa mi nedostaví menzes. Poslúcha som. Objednala sa na hematologiu ale keďže šli vianoce najskorši termín som dostala 20.1. medzitým sme s manželom vybehli na dovku a nemyslela som na nič také užívala si. Menstruaciu mi meškala a 20.1. po odberoch na hematologii som si robila test ved čo ak predsa aaaa bol pozitívny. Teraz som v 36tt a pevne verím že už to s drobcom dobojujeme. Inak.na hematologii všetko ok. A môj lekár tvrdí po potrate cim skor na to, maternica je ako pohnojena. V našom prípade mal pravdu.

dzejna333
23. aug 2020

@kat66 ak ide o to odporúčam blockurima (niesom si istá ako sa to píše) mne to rýchlo zabralo a ak by si otehotnela nemusíš sa báť,môže sa to aj v tehotenstve

dejna_
23. aug 2020

@dzejna333 super že sa vám hneď zadarilo 🙂..ja som mala kyret pár dní dozadu ..museli ma docistit ..mala som prirodzený potrat 1.7. a neodislo všetko jedna zrazenina tam robila šarapatu ...a pohrávam sa s myšlienkou skúsiť po prvej menstruacii..aj teda bude u lekárky všetko ok na kontrole ...poznám viac párov čo sa im hneď tak zadarilo 😬 aj keď lekári nadšení neboli

dzejna333
23. aug 2020

@dejna_ to áno. Hematologicka ked sa dozvedela ze som tehotná povedala iba sucho že pochybuje že to vyjde ale čo už. Zhrozila som sa že vôbec také nieco povedala, mala radšej ostať ticho. Inak ja si myslím že mi veľmi pomohla alchemilka a na odporúčanie môjho gyn femibion. Vďaka alchemilke som aj prvú menstruaciu dostala už po 4 týždňoch cize klasicky cyklus ako som mavala a nie až po 6 týždňoch. Budem velmi drzat palce nech vám to klapne 😉 hlavne na to ani nemysliet proste len byť v klude to je tiež dôležité podľa mňa.

dejna_
24. aug 2020

@dzejna333 ja používam tinktúru z alchemilky 7 kvapiek tri krát denne a inofolic ..som zvedavá kedy mi príde prvá menštruácia ...po samotnom potrate som začala krvácať tak silnejšie po 4 týždňoch tak som zvedavá kedy to príde teraz ...inak cyklus som predtým mávala ukážkový 🙈 tak snáď to tak ostane ....inak my už jedno sidielko skoro 2 ročne máme tak snáď sa nám podarí mu zaobstarať sestričku alebo bratceka ❤️🤗

kat66
autor
24. aug 2020

@dzejna333 jeej gratulujem😍 tak aspon si pozitivnym prikladom ze nic nie je stratene 😊 ja mam hematologicku az v polke septembra prve odbery ale tiez sa pohravam s tou myslienkou ci aspon neskusit po prvej menstruacii lebo vsetko tak strasne dlho trva 😐inak mne alchemilka pomohla s otehotnenim pri oboch tychto tehu hoc nedopadli dobre. a v tomto tretom uspesnom tehotenstve ti dali duphaston na udrzanie ci si nic nebrala? ta blockurima by mala byt konkretne na co? dakujem za odpovede 😘

christie11
24. aug 2020

@kat66 ja mam diagnostikovanu poruchu zrazanlivosti krvi.zistilo sa to az po prvom tehotenstve kompletnymi testami,kedze som mala velke problemy.v rodine predtym diagnostikovana nebola ale z rodinnej anamnezy vyplyva ze sa to tiahne celym zenskym pokolenim z maminej strany.zeny zomierali prevazne na mozgovu príhodu,vela potratov aj vo vyssom stadiu tehotenstva (len o tom sa casto nehovori),krcove zily uz v mladom veku.spatne ked sa na to pozriem,dava to zmysel.diagnostika sa za tie roky posunula vpred.vdaka liecbe a doslednemu sledovaniu pocas tehotenstva mam dve zdrave deti. Drzim palce

dzejna333
24. aug 2020

@kat66 mne dali progesteron na vkladanie, takže je možné že aj to pomohlo. Vkladala som si ho po 13tt. Blockurima je v prípade eccoli prípadne nejakých problémov s mocovymi cestami. 🥰 neboj nič nie je stratené stále musíš veriť. Babatko ak je v poriadku uchyti sa a vydrží, beriem to už tak. Ja som prežila.minuly rok aj veľa stresov takže asi aj psychika zohrala svojej

luci_ba
24. aug 2020

@dzejna333 ahoj, toto sa velmi dobre číta, držím palce nech ste zdravi aj drobcom ;)

dzejna333
24. aug 2020

@luci_ba ďakujem pekne 🥰

Strana
z2