icon

Hematóm, následne potrat - skúsenosti

angvis
30. aug 2016

Ahojte kocky z MK, tento prispevok pisem uz skor ako nejaku sukromnu anketu nez nieco co ma akutne tazi na srdci. Je tomu uz viac nez rok a pol, co som prve tehotenstvo preplakala, dnes mam uz krasnu 7 mes.babu a tak sa mi tato tema lahsie otvara. Chcem sa vas opytat, ci ste niektora babo s takouto diagnozou donosili a co vam lekar predpisal, presp. odporucil. Ja mam totiz dodnes tazke srdce na mojho gyn /nebudem menovat, zmenila som ho hned po potrate/ pretoze mi po zistenom hematome (zacalo to kvapkou krvy, utekala som na pohotovost, tam mi bol predpisany duphaston a nasledne liecba u mojho gyn) nic extra nepovedal. Takze som chodila kade tade, do prace, cestovala som, proste som sa spravala ako normalna tehulka a pritom nedavno som sa docitala, ze by zena mala vyslovene lezat, nenamahat sa, nenatriasat.. Ako to prebiehalo u vas?

Strana
z2
blackhole
28. jan 2017

Ahoj, ja som sa ako tehotná prvýkrát dostala ku gynekológovii v 9. týždni, hematóm (v rohu maternice) bol podľa neho starý asi 2-3 týždne, zárodok bol však v poriadku s bijúcim srdiečkom. Napísal mi Utrogestan, povedal, že PN nie je potrebná a hematóm sa postupne vstrebal. Podotýkam však, že od začiatku tehotenstva som ani raz nezakrvácala ani nešpinila. Intímny život mám v podstate rovnaký ako pred tehotenstvom a žijem rovnako ako predtým bez obmedzení a plod prosperuje.

luciahaluskova
28. jan 2017

Ja som si v 8tt nasla ráno maly krvavý fliacik tak som hneď utekala na pohotovost,našli mi hematom okolo 2cm veľký dali mi ascorutin a duphaston a nakázala kľudovy režim,ten sa mi nedal extra dodržiavať a do12tt sa vstrebal a uz bolo všetko ok

cucuska
31. jan 2017

@angvis Aj ja som svoje tretie tehotenstvo /2x som potratil/ prelžala v kludovom režime , pretože sa mi až do 16tt tvoril v maternici jeden hematóm za druhým. A musela som ma´t totálny kľud na lôžku. A teraz mi tu behá už 9ročná slečna 🙂 zvládli sme to . Tiež som brala ascorutin a duphaston .

datelinka31
14. jan 2021

@babullka1 ahoj prosím ta a koľko si krvacala? Ja som začala včera večer a vlastne odvtedy mi ide stále krv.. bola som na pohotovosti, bábätko je ok.. len proste stále ide ta krv..

babullka1
14. jan 2021

@datelinka31 ahoj bolo to 11rokov dozadu. No trvalo to dlhú dobu s prestávkami niekoľko mesiacov ale narodil sa mi zdravý syn.... momentálne prežívam to isté.. bábätko zatiaľ v poriadku

datelinka31
14. jan 2021

@babullka1 aj teraz hematóm? Prosím a kedy sa ti asi vstrebal? Ak si ešte pamätáš 🙂 a ta krv bola skôr hnedá?

babullka1
14. jan 2021

@datelinka31 vieš čo mne sa nevsttebal mne vytiekol ..preto som krvácala ale ja som mala čistú krv vatsinou málokedy hnedú

Strana
z2