icon

Hlboká bolesť po strate nenarodeného dieťatka

11. apr 2025

Dobrý deň musím sa vyrozprávať už som aspoň ako tak zmierena ale v kútiku to stále boli .. ako začať
2 mesiace po pôrode sa nám s manželom úplne neplanovane podarilo otehotnieť po zistený manžel to dieťa odmietal mňa to strašne bolelo vraj nám to prerušilo plány vraj nemáme na to peniaze a vraj on podnikať musí a investovať peniaze tam a podobne dristy ja som preplakala noci
Odmietal to diera pretože vraj hneď po pôrode otehotnieť je hanba a tretie dieťa nezvládne a podobne veci ktoré ma strašne boleli hľadal čítal na internete články o potratoch
Jasne že ja som na potrat nechcela ísť ani mi to nenapadlo.. manžela som nechala tak no ofučoval ma keď ma videl a božekal vydychoval keď sa namna pozeral .. keď sme to oznámili mojej rodine pekne to privítali bez žiadneho komentára keď to on oznámil tej svojej padli nepekne slova a presne po návšteve u nich to išlo somnou dole vodou 😭 začala som postupne krvácať 😭😭 síce už keď to manžel prijal že to dieťa chce 😭😭 po 3 dňoch chodenia po pohotovosti som navštívila Pohotovosť kde mi žiaľ oznámili že dieťatku srdiečko nebije 😭😭😭😭😭 do dnes ma to veľmi boli … s manželovou rodinou som prerušila kontakt nebola to len ta vec s týmto sa mi to len potvrdilo aký sú! A manžel sa zmenil a prijal život somnou tak ako ide a vraj si nebude už nič plánovať a je šťastný že sme zdravý aj naše dve detičky a že do budúcna bude chcieť určite tretie dieťa 😭 nikdy som mu nevyčítala pretože bolelo to aj jeho aj sme spolu preplakali noci 😭😭 ja sa naňho nehnevám ale 3 dieťa mu už nedám som zlomená 😭😭😭 plány ktoré nám vydu ale smútok v kútiku srdca za mojim dieťaťom😭😭😭

zooeynka
11. apr 2025

Pekneho chuja mas doma. Chapem ho, ze nechcel 3 dieta, ale ked uz ho vyrobil tak sa k tomu mal postavit ako muz a nie ako zufala padavka. Uplny curak. Prepac.

carrot_apple
11. apr 2025

mať tvoje problémy.. ja som deti mať vôbec nemohla ...

veronicka1901
11. apr 2025

@carrot_apple Pre niekoho to su vazne problemy. A nie je autorkina chyba, ze ty alebo ktokolvek deti mat nemoze.

martul
11. apr 2025

Vieš čo, dobre si sa rozhodla, že už tretie nebude. S takým debilom krutým by to nebolo ok.
Pekné divadielko na teba hrá.

martul
11. apr 2025

@carrot_apple a čo ona za to môže?! To bol úplne odveci komentár.

carrot_apple
11. apr 2025

@martul že má dve deti a môže sa z nich tešiť a nevešať hlavu, že potratila, keby potratila prvé..ok ..

veronicka1901
11. apr 2025

@carrot_apple keby si to napisala takto, tak by to bolo v poriadku, inak ten komentar vyznel zbytocne utocne a zavistlivo

lenkakravcova
11. apr 2025

Do tretieho dieťaťa sa neponahlaj. Keď si len pár mesiacov po pôrode.
O pár rokov možno budeš hovoriť inak. Teraz z teba hovorí smútok a zároveň aj hormóny. Daj tomu čas.

lucia13022023
11. apr 2025

@carrot_apple kriste takéto ženy milujem. Je mi ľúto ze deti mať nemôžeš, ale môžu sa ostatne ženy cítiť smutno ze nemôžu mať druhé, tretie, za to ze potratiili? To sa nikto v tejto dobe nemôže cítiť zle, lebo tu budú stále ľudia, čo sa majú horšie..

maja22
11. apr 2025

Mrzí ma tvoja strata, prijmi moju úprimnú sústrasť. Bolesť zo straty dieťatka je veľká bez ohľadu na to, či odíde prvé, druhé alebo tretie dieťa. Už tu proste chvíľku bolo, bola si mu matkou aj keď len na chvíľku. Potrebuješ sa z toho smútku a rán, ktoré sa ti dostali, zahojiť. Daj tomu čas. Všetko má svoj čas. Tvoj manžel sa nezachoval zo začiatku správne, pravdepodobne mal vzorce správania z domu, ovládol ho strach a nebol ti oporou. Odpustenie je dôležité, prajem ti, aby si našla pokoj a možno by ti pomohlo dať dieťatku meno a symbolicky sa s ním rozlúčiť…

martul
11. apr 2025

@carrot_apple ďalší sprostý komentár, už nič nepíš

alickapusinka
11. apr 2025

je mi to ľúto sa takým debilom by som už 3 dieťa nechcela.Nie sme v dobe Flinstona guma na vtáka existuje.Nie je žiadna hamba otehotnieť skoro po druhom dieťati. Aj take žienky su tu na MK čo to tak sa stalo a určite nie jedna.Môj muž ma kolegyňu a ta hovorila príhodu už su deti 2 dospele syn sa narodil skôr a dcéra neskôr ale že išla po 600 nedeli na kontrolu a lekárka jej hovori že ste tehotna.A ONA no určite naozaj a nakoneic to aj tak bolo.Takže nie nie je to žiadna hanba. Tvoj muž prijal dieťa ked zomrelo zaujímave.U mňa by skončil.Uprimnu sustrasť bud silna.😢

veklipo
11. apr 2025

Nemyslim si, ze tvoj manzel je debil. Proste sa na to necitil. Je naivne si mysliet, ze muzi to maju nastavene rovnako ako my. Rozumiem, ze ta to boli, tiez som presla stratou dietatka, rozumiem, ze vela veci sa v Tebe zlomilo. No zit treba, manzelstvo je aj o odpustani. Mas pravo smutit, mas pravo sa hnevat. Pride cas, ked sa posuniete obaja dalej.

autor
11. apr 2025

@alickapusinka prijal ho ešte predtým ako sme on prišli keby to bolo až po potrate neviem či by som dokázala snim
Ďalej fungovať

0silvia0
11. apr 2025

Otehotniet hned po porode je hanba a sexovat po porode nie je hanba? Pokrytec

klara351
11. apr 2025

@carrot_apple Čo sa stazujes, že nemáš deti, niektorí ľudia sú na tom horšie, sú chorí a v bolestiach, nechaj si svoje problémy pre seba. Pomohlo ti toto?
Autorka, je mi to veľmi ľúto. Hlavne si to poriadne vykomunikuj s mužom, prípadne navstiv aj psychológa. Ale máš čas na to, aby si smutila.

autor
11. apr 2025

@klara351 ďakujem vám za podporu aj vám všetkým ženy komentáre ma povzbudili jasne mám 2 detičky o ktoré sa starám zo strašnou láskou ďakujem Bohu za nich ale či to je 3 alebo 5 dieťa je to matkyne je pravda boli to rovnako a chápem aj tie ktoré deti nemôžu mať oni to zase tiež berú z iného hľadiska snažia sa ďalej a niektorá zažije aj 3 potraty je to rovnako ťažké pre každú ženu je jedno z akého pohľadu či ma deti alebo nie a ja zas viem že tam hore mám anjelika 🫶🏻 a nezabudnem nikdy naňho

autor
11. apr 2025

A ešte niečo manžel mal v ten deň narodeniny keď sme prišli o bábätko 😭 dostal to asi za tie nepekne slova napriek tomu že to ľutoval ešte skôr než sme on prišli na to nestačili ani moje slove ktoré som mu mohla dať a vynadať

angeli121212
11. apr 2025

@carrot_apple kokos... Ja som sa tiež trápila s umelým a milion ďalších vecí a je tu kopa ďalších žien čo sú na tom podobne ale nemajú potrebu bagatelizovať problémy iných... Si myslíš, že len tebe je zle v živote?... Trochu empatie voči ostatným by ti nezaškodilo

alickapusinka
11. apr 2025

no ale to už ostava v tebe ta myslienka že prv nechcel vôbec tretie dieťa hned ho neprijal mal vyhovorky. A odrazu áno.

mimuska328
11. apr 2025

@carrot_apple je úplne jedno či žena potrati prvé dieťa alebo desiate.. bude to bolieť vždy rovnako pretože to dieťa v sebe nosí. Buď rada že si to nezažila a úprimne aj chvalabohu že ti dopriate nebolo ak máš takéto názory..

dianka3
13. apr 2025

Teraz si musíš uvedomiť 2 dôležité veci. Za prvé otehotnieť len 2 mesiace po pôrode = mission abort. Tvoja hlúposť že ste si nedávali pozor Vieš aký šok pre maternicu nič nezahojené predsa tehotenstvo je záťaž ako pre telo a pre maternicu obzvlášť. Minimálne 6 mesiacov sa odporúča a to je ta hranica minimum.Preto ten potrat veľmi veľa prípadov končí tak.Potrebuje čas zahojiť sa.to je akoby si mala zlomenú ruku a po 2 mesiacoch sa vrátiš do ringu boxovať. V prvom rade dopraj svojmu telu odpočinok.
A za druhé dúfam že ani nebudeš uvažovať nad 3 dieťaťom s takým človekom ktorého máš aktuálne vedľa seba. Skús sa zamyslieť či ti stojí za to

bbalin
15. apr 2025

Mrzí ma, čím si prechádzaš. Ber to z tej svetlej stránky - máš dve zdravé deti. Možno ťa bolí najmä postoj tvojho muža. Maternica ešte zahojená zrejme nebola, možno by to tehotenstvo bolo ďalej dosť rizikové, a aj keď to vyznie možno kruto, radšej nech dieťatko odíde v skorších týždňoch tehotenstva ako v pokročilom štádiu... Radšej by som sa na tvojom mieste zamyslela nad vzťahom a mužom, ktorého máš po boku...