icon

Interrupcia v 10. týždni tehotenstva

11. jan 2026

Ahojte Nájde sa tu niekto kto bol na interupciu v 10 týždni ?
Mám 22 rokov , s priateľom prišli nezhody , a to ešte nebývame spolu keďže je to neplánovane.. rozprávali sme sa o spoločnom bývaní aj hľadali sme nejake bývania v okoli jeho mesta kde pracuje, keďže ja som ukončila štúdium na VŠ kvôli tomu že som otehotnela (prax v nemocnici) no príde mi že sa do spoločného bývania veľmi nehrnie keďže musí vziat hypotéku a pod. podľa všetkého by som mala mať pôrod v auguste a do vtedy treba nakúpiť veci, postieľku pre maleho, vybaviť pediatričku, dokúpiť veci do bytu ale o tom všetkom sme sa rozprávali.. nezhody sú skôr v názoroch že máme iné názory na veci odlišne a vieme sa na tom riadne pochytiť a pohádať , no najviac mi prekáža že neberie veci tak zodpovedne a nerozpráva otvorene o niektorých veciach a nepovie ako si to predstavuje do budúcna, berie to na ľahkú váhu. Teraz mi mamina pomáha lebo mám celodenné nevoľnosti no viem sa premôcť počas toho keď mamina nieje doma upratať, dať prat, navariť .. ale rada si dlhšie pospím lebo niekedy mi je v noci zle, a priatel minule prišiel za mnou s otázkou že kto nam bude variť keď budeme bývať sami dvaja, že už nebudem spat dokedy len chcem? veľmi ma to vytočilo ako to všetko vidí. Mozno je to hlúposť zvažovať interupciu v 10 týždni , ale keď už teraz mame nezhody čo príde potom keď sa babo narodí.

Strana
z2
anonym_c75430
11. jan 2026

Preco to celé znie ako, ze hľadáš dôvody prečo bybto nemalo ist? Vadí ti chlap a schyta to chudak dieťa...
Ale v pohode, skús 3x povedať fetus deletus 🪄✨️

anonym_6ac496
11. jan 2026

však sa ťa len opýtal kto vám bude variť. nič hrozné.
ale zas ak už teraz sú nezhody, po narodení malého sa veci samé od seba neupravia. Neraz je to skúška vzťahu .
Nenahováram ťa, ale ani neodhováram.

mmoonna
11. jan 2026

@anonym_autor hádam sa s priateľom,tak zabijem dieťa. Naozaj super riešenie

anonym_bba18d
11. jan 2026

Vies co, tu sa neoplati asi pocuvat damy, ktore ta budu od potratu odhovarat -- ony ti nebudu s dietatom pomahat, bude to len na tebe...ci uz financne,ale hlavne fyzicky -- vstavanie v noci kazdu chvilu, kojenie, zdratovne problemy, a nedajboze este muz kreten k tomu. A v 10tom tyzdni to fakt dieta este nie je.

ivik4
11. jan 2026

No toto su nie tak vazne dovody ale vsak ak chces, chod. Je to len a len na Tebe, sice v tomto pripade hladis len na seba, nie na dieta. Vy sa budete musiet starat ,nie my. Uz musis posudit sama.Inak ja som mala dieta v 22ke a uvazovala som uplne odlisne.
A ano ja mam kamosku ktora ukoncila tehotenstvo v 10tyzdni

anonym_04471b
11. jan 2026

@anonym_autor Si strašne nezodpovedná, ľahkovážna a pohodlná.
K tvojmu priateľovi sa radšej ani nevyjadrujem.

anonym_6c5aaf
11. jan 2026

@anonym_autor toto nie je ani nahodou vhodny partner pre teba. Kto vam bude varit, hrozna otazka od chlapa nepouzitelneho do zivota.
Co sa tyka dietata, priprav sa ze ak si ho nechas, budes sa starat sama o seba aj o dieta

crazy_cat_lady
11. jan 2026

Ak mate nezhody teraz a to spolu este ani nezijete a nemate dieta, potom to bude len horsie, ak si dieta nechas, budes ho s najvacsou pravdepodobnostou vychovavat sama, tak si musis uzrejmit, ci mas nato finacne a ine moznosti

abbey1
11. jan 2026

22 ročná a rozum a zodpovednosť nikde. Však interupcia problém vyrieši.

anonym_c576f7
11. jan 2026
@anonym_bba18d

Vies co, tu sa neoplati asi pocuvat damy, ktore ta budu od potratu odhovarat -- ony ti nebudu s dietatom pomahat, bude to len na tebe...ci uz financne,ale hlavne fyzicky -- vstavanie v noci kazdu chvilu, kojenie, zdratovne problemy, a nedajboze este muz kreten k tomu. A v 10tom tyzdni to fakt dieta este nie je.

@anonym_bba18d a fakt. Ja som si doteraz myslela ze v 10tom tyzdni to uz je normalne male dieta... Ale asi je to skor mimozemstan, ako tak pozeram.

anonym_b8f9a7
11. jan 2026

@anonym_autor Ak si to dieťa necháš, pokazíš si život a rátaj s tým, že naň budeš sama.

haley7897
11. jan 2026
@anonym_b8f9a7

@anonym_autor Ak si to dieťa necháš, pokazíš si život a rátaj s tým, že naň budeš sama.

@anonym_b8f9a7 ak si ho nenechá, "pokazí" život dieťaťu...
...ja len, ze poďme zmieniť obe zúčastnené strany 🤷🏽‍♀️

veklipo
11. jan 2026

Ak máš čo i len malú šancu sa o to dieťa postarať, choď do toho.
Vieš koľko žien príde o partnera, maju 2 a viac deti a zvládnu to? Nie je to ľahké, ale dieťa za to nemôže, ze niektorí dospelí nie sú dobrými rodičmi. Ich život ma ale stále rovnakú cenu ako zivot deti, ktoré maju viac šťastia.
Držím palce!

anonym_30f138
11. jan 2026
@anonym_c576f7

@anonym_bba18d a fakt. Ja som si doteraz myslela ze v 10tom tyzdni to uz je normalne male dieta... Ale asi je to skor mimozemstan, ako tak pozeram.

@anonym_c576f7 tak toto 10 tyžden nie je ani nahodou

sara07
11. jan 2026

napíš si všetko na papier, veci na ktorych sa zhodnete , veci na ktorych sa nezhodnete
ja som pri prvom totálne prespala prve 3 mesiace , niektore to maju tak
nechape že je ti zle, že nie je to lenivost, empatia nič .
budeš sa starat o seba aj o dieta, ked to teraz nechape nebude ani potom
teraz hadate potom čo

anna777115
11. jan 2026
anonym_6c5aaf
11. jan 2026
@anna777115

@anna777115 nie je to ani prerusenie tehotenstva ani vrazda. Je to legalne ukoncenie tehotenstva.

anna777115
11. jan 2026
@anonym_6c5aaf

@anna777115 nie je to ani prerusenie tehotenstva ani vrazda. Je to legalne ukoncenie tehotenstva.

@anonym_6c5aaf Nemaš pravdu. Ukončenie tehotenstva, je porod.

anonym_6c5aaf
11. jan 2026
@anna777115

@anna777115 whatever. je to legalna moznost ako sa zbavit nechceneho dietata. A teba blokujem aby som tvoje prispevky uz nevidela.

anonym_edc6da
11. jan 2026

@anonym_autor
priatel sa vyfarbil ako ch🤐j a je dobre, ze hned takto skoro!
Byt jednorodicom ma aj vyhody, suce malo ake ma. Povedala mi to zrovna matka jednorodic - ako si vychovas, zariadis, tak mas. Nekeca ti do vychovy premudrely trulo teoretik. Jej obcas pomoze mama, inak maly ma 8 rokov a zvlada to sama. Gol bol ked som spimenula, ze ocolino je asi riadne vysoky chlap. Ona uprimne zahlasi - to netusim kto je otec, mala som divoke obdobie 🫣.

Pozri ja ti sice dieta nevychovam ale dam ti mozno dobru radu zo skusenosti. Dlho mi trvalo najst toho praveho muza. Drti sim mala po 35ke. Mat moznost mat dueta v tvojom veku, idem do toho. Pana debila vypusti do obehu, je to vadny kus. Ja som prve 3 mesiace takmer prespala, kolkokrat denne aj 17 hodin!
On blbec ma chrome ruky ked sa pyta, kto vam bude varit v spolocnom byvani??
Hold nasla si si debola ale mas idealny cas zbavit sa ho. Toto by som nechceka ano keby mi ho zlatom vyvazili.
Mna ten moj muz tiez vie vytocit, aj ja jeho ale takáto kktná otazku by ho teda nenapadla. Vie varit aj kiselu ozehlit.

anonym_dfcbd3
11. jan 2026

Poroď to bábo, my si ho vezmeme.
A bude mať krásny život .
Bodaj by sa to takto dalo.

anna777115
11. jan 2026
@anonym_6c5aaf

@anna777115 whatever. je to legalna moznost ako sa zbavit nechceneho dietata. A teba blokujem aby som tvoje prispevky uz nevidela.

@anonym_6c5aaf Nie je čokolvek, ako čokoĺvek. Sú aj iné legalné sposoby, ako sa vzdať dieťa. Nie, všetko je možné zablokovať.

anonym_b17c81
11. jan 2026
@anna777115

@anna777115 aj sú za tú vraždu ženy odsúdené, alebo len trepeš? Beriem interupciu ako totálne krajné riešenie, ale nepáči sa mi, že sa ženám do toho montuje kde to

anonym_b17c81
11. jan 2026
@anna777115

@anna777115 oprava kde kto

anonym_116625
11. jan 2026

@anonym_autor Ach dievca, 22 a neperspektivny "tatko"... Na tvojom mieste by som isla na interupciu, mas pred sebou este cely zivot, kopec zazitkov a moznosti, o ktore sa teraz pripravis. Stale mozes dokoncit skolu a zalozit si neskor rodinu s niekym, kto ta bude mat rad a bude chciet prevziat zodpovednost. Drzim palce nech sa spravne rozhodnes.

anonym_9d7271
11. jan 2026
@anonym_30f138

@anonym_c576f7 tak toto 10 tyžden nie je ani nahodou

@anonym_30f138 to je jedno, tuto si precitahte, davno to nie "zhluk buniek", ma uz srdce, vyvinuty mozog a nervovu sustavu a jasne vyzera ako clovek. Ze sa o tomto ideme dohadovat v 21.storoci....sa divim.
Akoze s tehotnou zenou lomcuju hormony. Mne toto ako zavazny dovod nepride. Kedze mam 4 deti, viem, co to vsetko obnasa a napriek tomu, ba mozno prave preto, by som na potrat nesla. Nie z takychto dovodov, ako popisala autorka.

anonym_9d7271
11. jan 2026
@anna777115

@anna777115 a co sa stane, ked interrupcia je prerusenie? Po preruseni, ked Ti bude vyhovovat o rok, zapnes gombik a budes pokracovat v bode, v ktorom si to tehotenstvo prerusila? Logika sla asi na dovolenku. Naozaj je to eufemizmus, nie je to prerusenie predsa, ukonci sa tym tehotentstvo.

anonym_b09b09
11. jan 2026

@anonym_autor ja keby som mala dieťa v 22 na VŠ tak asi sa zbláznim. Zvolila by som interrupciu. Na chlapa sa nedá spoliehať, aj keď je normálny, starosť je na tebe 90 percent. Máš čas, uži života, zabav sa a zabezpeč sa s bytom s peniazmi, autom a tak aby si bola sama sebestačná. Potom to tehotenstvo a materstvo budeš brat ľahšie a voľnejšie a možno si ho aj užiješ.

anonym_b17c81
11. jan 2026
@anonym_b09b09

@anonym_autor ja keby som mala dieťa v 22 na VŠ tak asi sa zbláznim. Zvolila by som interrupciu. Na chlapa sa nedá spoliehať, aj keď je normálny, starosť je na tebe 90 percent. Máš čas, uži života, zabav sa a zabezpeč sa s bytom s peniazmi, autom a tak aby si bola sama sebestačná. Potom to tehotenstvo a materstvo budeš brat ľahšie a voľnejšie a možno si ho aj užiješ.

@anonym_b09b09 má to aj svoje výhody, v 35 - 40 si ešte pomerne mladá, dieťa máš už samostatné a užívaš si života, kým tvoje rovesníčky rodia, prebaľujú, píšu úlohy. Odkrútiš si MD, nemusíš byť doma tri roky, ak nechceš a už ti kariéru nič neprerušuje. Tu nie je problémom to, že čaká 22 ročná dieťa, ale že ho čaká s debilom

pr85
11. jan 2026

@anonym_autor Našla si si muža (chlapom ho nenazvem, lebo skutocny chlap by si svoje dieťa bránil pred vraždou pomocou interrupcie). A teraz by si chcela svoj problém, teda svoje nenarodené dieťa, zabiť. A tým akože vyriešiť svoj "problém". Lenže vražda dieťaťa nie je riešenie. Keď, nevieš, ako ďalej, obrat sa na poradňu Alexis. Oni ti budú vedieť pomôcť.

Strana
z2