Interrupcia v cirkvi: Morálka a exkomunikácia
Myslím si, že by bolo správne vylúčiť z cirkvi každú ženu, ktorá umožnila zabitie svojho narodeného dieťaťa. Človek, ktorý dá súhlas k vražde by nemal byť v cirkvi.
a ako si to predstavuješ? Doktor pošle na faru list,alebo biskupovi?
Téma na rozvirenie vášní? Už aj stačilo hádam.
Čo tak ostrihať ju dohola a na 24 hodín zavrieť na námestie do klietky?
Ježiš učil o milosrdenstva, láske a odpúšťaní. Či?
Myslim, ze by bolo spravne zrusit celu cirkev 🙂
Myslíte, že taká žena to ľutuje a činí pokánie?
Ideálne by bolo keby sme začali upalovat bosorky.
Aha, čiže nie je dôležité pokúšať sa robiť správne veci, ale "činiť" pokánie. Mimochodom, sloveso "činiť" je u mňa v tej istej kategórii ako slovo "skrze". Kostolné smeti.
Jop, zrušte cirkev.... Aj tak sú to všetci Reptiliani 😁
A inak tým pádom by mal byť vylúčený aj každý chlap čo sa niekedy spravil do vreckovky 😅
Ďakujeme za názor.Nesúď keď nechceš byť súdená.
ja by som zrušila cirkev 😎
Cirkev vie, že ľudia nie sú dokonali, sú slabí, hriešny, veľa padajú...Cirkev je tu hlavne pre takýchto ľudí...aspon by mala byť
Uvedomujes si ze sa robia interupcie.aj zo zdravotnych dovodov diagnozy nezlucitelne so zivotom dietata vazne ohrozenie zdravia matky?kyretaze.pri MA
Ty nemas.pravo sudit nikoho ani cirkev ho nema ta zena s tym pocitom zije a sudit ju bude len jeden aj to az ked pride spravny cas..
Nerozčulujte sa tu teraz prosím vás. Ja sa iba zamýšľam, že človek ktorý spravil ťažký hriech býva z cirkvi vylúčení. A teda ak v tej cirkvi aj naďalej takí ľudia sú, tak či si to vôbec pripúšťajú a ľutujú.
@tiezjedna nedávaj prosím ťa každú cirkev do jedného vreca.
@ivka225 akej kategórie je slovo skrze?
Som veriaca, ale toto je ujete az strach. Boh je Bohom Milosrdenstva a my nemame kompetenciu nikoho sudit. Amen.
@tiezjedna nie nemyslím tých kňazov. Zamerala som sa na ženy, ktorú túto formu spoločensky uznávanej vraždy konajú a či činia pokánie. Tentokrát je moje čiernobiele videnie zamerané len na túto tému, falošnosť žien.
@nevenka prečo je teda toľko ľudí vo väzení keď nemáme právo súdiť?
sudit bude niekto iny a ten pozna dovody, preco to zena urobila...tak hlavne klidek
je rozdiel súd a Súd
Nám neprislúcha odsúdiť ,na to sú pri zabiti narodeného ako píšeš súdy ,a nenarodeného si ta žena bude tiež sama za seba zodpovedať .
@birika no to máš pravdu je to rozdiel lebo väčšinou je v jednom víno a tým pádom v tom druhom pravda a ak sa nemýlim tak ,, in víno veritas" čize to je jedno ako to píšeš 🤣🤣🤣😂
@vladino212 tvoj nazor, ja mam svoj
Ja naozaj nechcem diskutovať a zákonoch a súdoch. To, že interupcia je spolocensky uznávaná je na inú diskusiu. Ja sa čisto zaujímam a stranu cirkvi. Takej tej pravej v správaní, morálke, čistote človeka. Ako vníma taký hriech táto žena a ake sú postoje cirkvi k žene, ktorá tento čin neľutuje.

Nie. Každý nech sa modli k Bohu a nesúdi druhých