icon

Interrupcia v cirkvi: Morálka a exkomunikácia

11. apr 2024

Myslím si, že by bolo správne vylúčiť z cirkvi každú ženu, ktorá umožnila zabitie svojho narodeného dieťaťa. Človek, ktorý dá súhlas k vražde by nemal byť v cirkvi.

Strana
z3
pribinak
11. apr 2024

Nie. Každý nech sa modli k Bohu a nesúdi druhých

79viktoria79
11. apr 2024

a ako si to predstavuješ? Doktor pošle na faru list,alebo biskupovi?

fajnova
11. apr 2024

Téma na rozvirenie vášní? Už aj stačilo hádam.

ivka225
11. apr 2024

Čo tak ostrihať ju dohola a na 24 hodín zavrieť na námestie do klietky?

majka4223
11. apr 2024

Ježiš učil o milosrdenstva, láske a odpúšťaní. Či?

vanilkovazmrzka
11. apr 2024

Myslim, ze by bolo spravne zrusit celu cirkev 🙂

autor
11. apr 2024

Myslíte, že taká žena to ľutuje a činí pokánie?

rikarika
11. apr 2024

Ideálne by bolo keby sme začali upalovat bosorky.

ivka225
11. apr 2024

Aha, čiže nie je dôležité pokúšať sa robiť správne veci, ale "činiť" pokánie. Mimochodom, sloveso "činiť" je u mňa v tej istej kategórii ako slovo "skrze". Kostolné smeti.

vladino212
11. apr 2024

Jop, zrušte cirkev.... Aj tak sú to všetci Reptiliani 😁
A inak tým pádom by mal byť vylúčený aj každý chlap čo sa niekedy spravil do vreckovky 😅

medda_beda
11. apr 2024

Ďakujeme za názor.Nesúď keď nechceš byť súdená.

tiezjedna
11. apr 2024

ja by som zrušila cirkev 😎

elisebah91
11. apr 2024

Cirkev vie, že ľudia nie sú dokonali, sú slabí, hriešny, veľa padajú...Cirkev je tu hlavne pre takýchto ľudí...aspon by mala byť

saxana000
11. apr 2024

Uvedomujes si ze sa robia interupcie.aj zo zdravotnych dovodov diagnozy nezlucitelne so zivotom dietata vazne ohrozenie zdravia matky?kyretaze.pri MA
Ty nemas.pravo sudit nikoho ani cirkev ho nema ta zena s tym pocitom zije a sudit ju bude len jeden aj to az ked pride spravny cas..

autor
11. apr 2024

Nerozčulujte sa tu teraz prosím vás. Ja sa iba zamýšľam, že človek ktorý spravil ťažký hriech býva z cirkvi vylúčení. A teda ak v tej cirkvi aj naďalej takí ľudia sú, tak či si to vôbec pripúšťajú a ľutujú.

tiezjedna
11. apr 2024

@autorka myslíš tých smilných kňazov, ktorí prznia malých chlapcov?? Anoo, tí tam stále sú, nič neľutujú a veselo prznia ďalej😉 Alebo je tvoje čierno-biele videnie zamerané iba na interrupciu??

autor
11. apr 2024

@tiezjedna nedávaj prosím ťa každú cirkev do jedného vreca.

autor
11. apr 2024

@ivka225 akej kategórie je slovo skrze?

tiezjedna
11. apr 2024

@autorka vieš aj odpovedať? Alebo len vynášať súdy?

nevenka
11. apr 2024

Som veriaca, ale toto je ujete az strach. Boh je Bohom Milosrdenstva a my nemame kompetenciu nikoho sudit. Amen.

autor
11. apr 2024

@tiezjedna nie nemyslím tých kňazov. Zamerala som sa na ženy, ktorú túto formu spoločensky uznávanej vraždy konajú a či činia pokánie. Tentokrát je moje čiernobiele videnie zamerané len na túto tému, falošnosť žien.

autor
11. apr 2024

@nevenka prečo je teda toľko ľudí vo väzení keď nemáme právo súdiť?

wolf_
Autor odpoveď zmazal
birika
11. apr 2024

sudit bude niekto iny a ten pozna dovody, preco to zena urobila...tak hlavne klidek

birika
11. apr 2024

je rozdiel súd a Súd

kakakina
11. apr 2024

Nám neprislúcha odsúdiť ,na to sú pri zabiti narodeného ako píšeš súdy ,a nenarodeného si ta žena bude tiež sama za seba zodpovedať .

vladino212
11. apr 2024

@birika no to máš pravdu je to rozdiel lebo väčšinou je v jednom víno a tým pádom v tom druhom pravda a ak sa nemýlim tak ,, in víno veritas" čize to je jedno ako to píšeš 🤣🤣🤣😂

sheila121
Odpoveď bola odstránená
birika
11. apr 2024

@vladino212 tvoj nazor, ja mam svoj

autor
11. apr 2024

Ja naozaj nechcem diskutovať a zákonoch a súdoch. To, že interupcia je spolocensky uznávaná je na inú diskusiu. Ja sa čisto zaujímam a stranu cirkvi. Takej tej pravej v správaní, morálke, čistote človeka. Ako vníma taký hriech táto žena a ake sú postoje cirkvi k žene, ktorá tento čin neľutuje.

Strana
z3