Interrupcia v cirkvi: Morálka a exkomunikácia
Myslím si, že by bolo správne vylúčiť z cirkvi každú ženu, ktorá umožnila zabitie svojho narodeného dieťaťa. Človek, ktorý dá súhlas k vražde by nemal byť v cirkvi.
Čiže.... Odkaz všetkým Jehovistom ktorý sú nedobrovoľne v cirkvi.... Daj si pichnúť infúzku kamo 😉 poprípade len tak nejaký orgán výmen a si vonku 😁.
A ako to je s fararmi, ktori znasilnuju deticky? Tiez su vyluceni, ci?
@fajnova no evidentne nestačilo. Ja už mám pocit, že to niekto robí zámerne. A tým niekým nemyslím tých konkrétnych trollov, ale nejakú temnotu v pozadí, aby sa ľudia zožrali navzájom. Stále sa vsetko hrotí viac a viac, snáď nie je zámerom vyvolať nejaký krvavý konflikt časom...lebo tie emócie sú vybičovane už riadne. Bodaj by to bol len poryv mojej konspiratorskej mysle.,,🙏😢
Necitala som celu diskusiu, ale odpoved na tvoju otazku je nie.
Ale myslim si, ze ty sama pachas tazky hriech, a tym je tvoja pycha, ked si dovolujes vynasat taketo sudy. Sudit tie zeny moze iba Boh. On vidi do ich srdca, ty nemas ani sajnu, co ich mohlo doviest k tomuto kroku.
Takže žena, ktorá si prešla interrupciou, si zaslúži byť vylúčená z cirkvi. Čo potom s tým, ktorý nezabránil smrti státisícov detí na rôzne choroby alebo v koncentračných táboroch? A pritom zabrániť mohol, lebo je vraj všemohúci. Áno, myslím boha. Ak si spomínaná žena za jeden život zaslúži trest, aký trest si potom zaslúži boh?
Ideš satanaš! 👿
A čo povieš na kňazov co zneužívajú deti, hm???
@titla mňa by práve naozaj veľmi zaujímalo čo tie ženy k takému kroku vedie a hlavne tie veriacie.
Fuj. Toľkoto zloby aby v sebe mala jedna veriaca. Hanbi sa
Ty ries seba, staraj sa o seba, určite spravíš lepšie ......
@ivka225 a čo ak Boh trpí s každým jedným z nás? A to len preto, lebo egoisticky obalujeme svoje hriechy do spoločensky uznávaných noriem. A pritom každý kto vníma čistým srdcom vie, že je to hriech.
Každý kto má čisté srdce trpí s Bohom, ale ako Boh ktorý nám dal slobodnú vôľu ani človek by sa nemal miešať inému človekovi do kapusty. Áno Boh je smutný ale a tým počítal už od začiatku...
A ešte, niekto nemusí mať takú úroveň viery a poznania aby to veľa ako hriech...pre niekoho je to hriech pre iného ešte nie, lebo to tak necíti.
Srdce citlivé, jemne a čisté je veľmi vnímavé na hriech...srdce tvrdé, obalené do hradby po zraneniach sveta, nepoznajucr lásku a odpustenie Boha je na hriech necitlivé...alebo menej citlivé...
@elisebah91 Ak niekto vrátane boha má možnosť zabrániť zlu a neurobí to, je spolupáchateľom. Jednoduché, nie?
Cirkev nech sa stara o seba a svoje ouce a nie o nase maternice. Ostatni nech robia podla seba.
Presne pre takých vymetenych ludi ako ty by sa mala konečne odlucit cirkev od štátu
Nerobíš dobre, ani Ježiš neodsúdil prostitútku. Nestavaj sa do role sudcu.
V prvom rade by mali pozatvárať všetkých pedofilných farárov a nie ich prekladať na iné fary a tváriť sa,že sa nič nestalo. Ich nevylúčia a ani neodsúdia a ty by si rada vylúčila ženy,ktoré vo väčšie nemali možnosť sa rozhodnúť či k cirkvi vôbec patriť chcú. Ako deti nás rodičia dali pokrstiť a nemali sme možnosť ako novorodenci protestovať. Druha Záborska🙄
@elisebah91 Neviem prečo by som mala chápať jeho logiku. Mám svoju a podľa tej je boh (ak vôbec existuje) spoluzodpovedný za príšerné zločiny.
Co ty zeny k tomu vede se ty nikdy nedozvis, protoze nejsi otevrena naslouchat, vnimat, ani se vcitit…
Starej se o svou Dusi, je na cem pracovat, Buh trpi zcela jiste, kdyz si cte tve vyroky na MK 🤷🏻♀️
@ivka225 neviem v čo veríš ale určite vnímaš aj niečo viac ako je len táto zem a tento život. A to niečo viac ma predsa aj väčšiu,hlbšiu logiku. Nepochopime a ak sa o to pokúšame tak sami seba zranujeme, lebo pozeráme do zrkadla našou optikou, ktorá určite nieje 100%. Takže i keď možno 80% naša optika ...stále je obraz neúplný, pokrivený.
Napriklad jedna znama isla na interupciu prave preto, ze jej rodina bola velmi veriaca. Ona sa odstahovala do velkeho mesta. Nasla si frajera, velmi rychlo otehotnela, on ju hned nechal. A ona sa bala vlastnej rodiny, ze by ju odsudzovali ako slobodnu matku, resp. ze by ju takto neprijali. Isla teda na upt a rodina sa to nikdy nedozvedela. Ona to povazovala za mensie zlo, ako postavit sa svojim fanatickym rodicom.
Ženy, ktoré sú veriace (ale aj neveriace)a podstúpili interrupciu mavajú také ťažké psychické následky, že im žiadne ďalšie odsúdenie netreba....na 100percent to ľutuju a prenasleduje ich táto vina do konca života ☹
Po druhé... vyťahovať hriechy iných, aby nebolo vidieť tie moje ("pozrite na neho, čo urobil!", "a čo pedofilni kňazi?" ale aj "ženy čo boli na interupcii nech sú vylúčené z cirkvi")je úbohé a trápne a vlastne je to len také čičíkanie vlastného svedomia, že JA som ten lepší!
Lukáš 6,37-38
"Nesúďte a nebudete súdení. Neodsudzujte a nebudete odsúdení! Odpúšťajte a odpustí sa vám."