icon

Interupcia zo zdravotných dôvodov

24. sep 2025

Som po 3 cisarskych a neplanovane som otehotnela cez mirenu a to ma lekár ubezpečoval že mirena je najlepšia pretože ešte som váhala medzi danou a mirenou. Na ultrazvuku len potvrdené a bola tam len taká bublinka ešte tam nič nebolo vidno.Riešim momentálne UPT. Volám u nás v meste do nemocnice a sestra vraví ktorý týždeň. Vravím 5ty. A ona mi povie že najprv termín v polovici októbra na krv a na samotnom zákroku sa dohodneme až potom s lekárom??? Pýtam sa a prečo až v polke októbra, prečo nie čím skôr a ona že aby už bola vidieť akcia srdiečka. No mám dosť. To ma zabolelo toto proste nechceš počuť.
Objednala som sa do Bratislavy,tam mi dal termín temer hneď.
Tie čo ste podstúpili tiež ste tak dlho čakali či ako ?

Strana
z4
domka222
24. sep 2025

Možno ťa tam chcela ešte potom silou mocou presviedčať,aby si zákrok nepodstúpila. Viem,že kamoška išla cca do dvoch týždňov.

autor
Autor odpoveď zmazal
vorkola
24. sep 2025

@anonym_autor Vsak daj dietatko na adopciu.Upt je velmi nebespecna fyzicky aj psychicky,,Ta sestra, co chcela, aby si pocula tlkot srdiecka vlastneho dietata,ktore chces odstranit. ,to myslela dobre Pozri sa na tie tvoje zijuce deticky,ked si zvladla 3 cisarske zvladnes aj 4 porod.,alebo v pripade 4 cisarsky,Ja mam 4 deti ,je to narocne ich vychovavat,to ti verim, ale ja som ich vychovala takmer 20 rokov bez otca (nestaral sa o nas ).manzel sa vratil, ked uz vsetky deti spromovane,Uprimne ti poviem ( nie v zlom ale ako vystrahu svedomia )ak si to das zobrat ,budes mat vycitky svedomia,do konca zivota. Ani 100 psychiatrov ta neda dokopy, lebo uz sa to zvratit neda.Ved kolko parov caka na adopciu.

reela
24. sep 2025
@vorkola

@anonym_autor Vsak daj dietatko na adopciu.Upt je velmi nebespecna fyzicky aj psychicky,,Ta sestra, co chcela, aby si pocula tlkot srdiecka vlastneho dietata,ktore chces odstranit. ,to myslela dobre Pozri sa na tie tvoje zijuce deticky,ked si zvladla 3 cisarske zvladnes aj 4 porod.,alebo v pripade 4 cisarsky,Ja mam 4 deti ,je to narocne ich vychovavat,to ti verim, ale ja som ich vychovala takmer 20 rokov bez otca (nestaral sa o nas ).manzel sa vratil, ked uz vsetky deti spromovane,Uprimne ti poviem ( nie v zlom ale ako vystrahu svedomia )ak si to das zobrat ,budes mat vycitky svedomia,do konca zivota. Ani 100 psychiatrov ta neda dokopy, lebo uz sa to zvratit neda.Ved kolko parov caka na adopciu.

@vorkola podla mna nechce riskovat po troch cisarskych, ze jej rupne maternica a zomrie

anonym_6cb81d
24. sep 2025
@vorkola

@vorkola Dalsia taka jednoduchsia osoba, co ma problem s chapanim pisaneho textu. Ona nechce UPT preto, ze nechce dalsie dieta, ale ze nechce zomriet! Kvoli extremnemu zdravotnemu riziku, ktore by dalsie tehotenstvo prinieslo! Cize radit adopciu je uplne scestne 🤣🙈

anonym_6cb81d
Autor odpoveď zmazal
jablkovastrudla
24. sep 2025
@anonym_6cb81d
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_6cb81d kolegyna bola na dvoch tiez, tiez nelutuje. Ale ona nemala zakrok, ale mala tabletku (je Rumunka tam maju tuto moznost)

simca115
24. sep 2025
@vorkola

@vorkola prečo ma každý tendenciu starať sa do veci do ktorých ich nič neni ? je to každého slobodná voľba . Ma riskovať zdravie tak voľba je jasná

anonym_895218
24. sep 2025
@vorkola

@vorkola ani v jednej diskusii o upt si neodpustíš tie svoje dristy, že? Rieš si svoje výčitky do konca života a neotravuj keď nevieš porozumieť písanému textu. Tá žena môže aj zomrieť, kto sa postará o jej 3 deti? Ty? Daj uz pokoj s výčitkami svedomia po upt, nie nemá ich každá žena!!! Ani zďaleka!!!

anonym_ec50c8
24. sep 2025
@vorkola

@vorkola 🤣🤣🤣

anonym_1a4788
24. sep 2025
@vorkola

@vorkola “ ked si zvladla 3 cisarske zvladnes aj 4 porod.,alebo v pripade 4 cisarsky” - ako o tomto môžeš presviedčať ženu, ktorej zdravotný stav jej to (podľa jej slov) nedovoľuje?

anonym_78ebf2
24. sep 2025
@vorkola

@vorkola že ťa to ešte baví písať tu tieto drísty. Nikdy som interupciu nezažila a nemusela našťastie riešiť, ale nedokážem si predstaviť prežiť celé tehotenstvo, cítiť kopanie bábätka, porodiť ho a následne dať na adopciu. A to som sa nedotkla toho najdôležitejšieho, čo ak autrke témy rupne maternica? Postaráš sa o jej tri deti?

vorkola
24. sep 2025
@anonym_6cb81d
Odpoveď bola zmazaná

Jasne,postarala by sa nielen ja, ale cela nasa rodina , Pretoze sme vsetci takto nastaveni branit a chranit zivot kazdeho cloveka,,,..Ano, ked za socika som sa postarala, (moj koment vyssie a bez manzela ,a teraz tiez by som vedela vybavit,,aby to dietatko nebolo znicene ,aby nebolo znicene ako odpad,Chudatko malinke, vsak ono nemoze za to,ze sa hlasi na svet.

@anonym_6cb81d Keby som taketo mamicky, ich vylevy po UPT nepocula, tak ,,ze dusa cloveka ,ked zabije nevinneho,ma ovela väcsie vycitky ,ako vo vojne ,alebo v sebeobrane.,

vorkola
24. sep 2025
@anonym_78ebf2

@vorkola že ťa to ešte baví písať tu tieto drísty. Nikdy som interupciu nezažila a nemusela našťastie riešiť, ale nedokážem si predstaviť prežiť celé tehotenstvo, cítiť kopanie bábätka, porodiť ho a následne dať na adopciu. A to som sa nedotkla toho najdôležitejšieho, čo ak autrke témy rupne maternica? Postaráš sa o jej tri deti?

@anonym_78ebf2 Ano bavi velmi,ale ja ju nezhadzujem,mne je luto tych potratanych deticiek.

maryetta
24. sep 2025

Lekar ta posiela na upt ci len ty sama si presvedcena ze to nezvladne maternica?

vorkola
24. sep 2025
@simca115

@vorkola prečo ma každý tendenciu starať sa do veci do ktorých ich nič neni ? je to každého slobodná voľba . Ma riskovať zdravie tak voľba je jasná

@simca115 Ja obhajujem a branim kazdy zivot,...Vsetky co sa zastavate UPT, a toho dietatka sa preco nezastanete ?

vorkola
24. sep 2025
@anonym_895218

@vorkola ani v jednej diskusii o upt si neodpustíš tie svoje dristy, že? Rieš si svoje výčitky do konca života a neotravuj keď nevieš porozumieť písanému textu. Tá žena môže aj zomrieť, kto sa postará o jej 3 deti? Ty? Daj uz pokoj s výčitkami svedomia po upt, nie nemá ich každá žena!!! Ani zďaleka!!!

@anonym_895218 To su neni dristy,tam sa jedna o vrazdu nevinneho,ktore este nikomu neublizilo,len aj ono chce zit, a mnohym nie je dopriate zit.,casokrat aj pre malickosti

vorkola
24. sep 2025
@anonym_78ebf2

@anonym_78ebf2 Ano postarala, by som sa ,sme v time viaceri za zivot,,

anonym_ec50c8
24. sep 2025
@vorkola

@simca115 Ja obhajujem a branim kazdy zivot,...Vsetky co sa zastavate UPT, a toho dietatka sa preco nezastanete ?

@vorkola lebo to ešte nie je dieťatko

anonym_ec50c8
24. sep 2025

@vorkola ak budeš tvrdiť, že už je, ok... ale ak pre teba už zárodok žije, budeš obhajovať aj spermie, ktoré po sexe vyhodím v kondóme do koša? 🤣🤣🤣 veď sú predsa tiež živé 😮

vorkola
24. sep 2025
@anonym_6cb81d

@vorkola Dalsia taka jednoduchsia osoba, co ma problem s chapanim pisaneho textu. Ona nechce UPT preto, ze nechce dalsie dieta, ale ze nechce zomriet! Kvoli extremnemu zdravotnemu riziku, ktore by dalsie tehotenstvo prinieslo! Cize radit adopciu je uplne scestne 🤣🙈

@anonym_6cb81d Ako myslis jednoduchsia ? Cela nasa rodina deti uz dospele ,aj manzel vsetci VS ,mame 2 domy ,2 auta, za sociku som bola stred ,co sa tyka socialnej urovni,,, Teraz by som povedala, ze zijeme na vysokej socialnej urovni,,ale to zas milionari nie sme,neviem teda aka jednoduhsia,

anonym_78ebf2
24. sep 2025
@vorkola

@vorkola a ako by si tým deťom vysvetlila, že vďaka tvojej premúdrelej rade, ktprú ich matka poslúchla, zomrela? Čo je pre tie deti viac, vlastná matka, alebo cudzia teta a súrodenec, ktorého s najväčšou pravdepodobnosťou budú nenávidieť, lebo si ho budú spájať so smrťou ich matky? Že ste v tíme viacerí, je mužovi, ktorému ostanú na krku štyri deti na dve veci a tým deťom tak isto. Materiálna ani duchovná pomoc im dennú prítomnosť matky nenahradí

anonym_78ebf2
24. sep 2025
@vorkola

@anonym_895218 To su neni dristy,tam sa jedna o vrazdu nevinneho,ktore este nikomu neublizilo,len aj ono chce zit, a mnohym nie je dopriate zit.,casokrat aj pre malickosti

@vorkola o akej vražde to melieš? Idú za ňu deti alebo lekári do väzenia? To len náboženský fanatici označujú za vraždu. Nikdy som nikde nepísala, že interupcie schvaľujem, ale sú prípady a toto je jeden z nich, keď je lepšou voľbou.

anonym_c00e27
24. sep 2025

velmi dlha cakacia doba, absolutne netreba cakat na akciu srdca, cim skor tym lepsie, obvolaj dalsie kliniky, najma ak tam mas este teliesko, hrozna situacia, ze aj napriek atk

anonym_6cb81d
24. sep 2025
@anonym_78ebf2

@vorkola a ako by si tým deťom vysvetlila, že vďaka tvojej premúdrelej rade, ktprú ich matka poslúchla, zomrela? Čo je pre tie deti viac, vlastná matka, alebo cudzia teta a súrodenec, ktorého s najväčšou pravdepodobnosťou budú nenávidieť, lebo si ho budú spájať so smrťou ich matky? Že ste v tíme viacerí, je mužovi, ktorému ostanú na krku štyri deti na dve veci a tým deťom tak isto. Materiálna ani duchovná pomoc im dennú prítomnosť matky nenahradí

@anonym_78ebf2 Ona je uplne mimo 😅

anonym_6cb81d
24. sep 2025
@vorkola

@anonym_6cb81d Ako myslis jednoduchsia ? Cela nasa rodina deti uz dospele ,aj manzel vsetci VS ,mame 2 domy ,2 auta, za sociku som bola stred ,co sa tyka socialnej urovni,,, Teraz by som povedala, ze zijeme na vysokej socialnej urovni,,ale to zas milionari nie sme,neviem teda aka jednoduhsia,

@vorkola Mentalne jednoduchsia 😅. Ale necakame, ze to pochopis 😅 Tvoje reakcie hovoria za vsetko 😅

bonboniera
24. sep 2025
@vorkola

@vorkola daj sem svoju adresu nech ti ženy môžu doniesť všetky nechcene deti. A vlastne veď v domovoch je ich dosť nie? Prečo sú tam a nie u teba?

vikiki29
24. sep 2025
@vorkola

@vorkola aku vraždu???? Kriste, ty si tak vymletá až to bolí. Ty nikomu netvrď že máš VŠ a neviem čo, ty si hanbou všetkých VŠ vzdelaných ľudí, nemáš ani štipku všeobecného prehľadu preto by si sa nemala zapájať do diskusii ako je táto. To ty svojimi radami raz niekoho zabiješ.

vorkola
24. sep 2025
@anonym_ec50c8

@vorkola ak budeš tvrdiť, že už je, ok... ale ak pre teba už zárodok žije, budeš obhajovať aj spermie, ktoré po sexe vyhodím v kondóme do koša? 🤣🤣🤣 veď sú predsa tiež živé 😮

@anonym_ec50c8 A tie spermie vyhodene do kosa to nie je zivot,,,Na zivot spermie potrebuju aj zenske vajicko . a nie v kosi, ale v matericu,To uz vie aj 5 tiak v ludovej,

vorkola
24. sep 2025
@vikiki29

@vorkola aku vraždu???? Kriste, ty si tak vymletá až to bolí. Ty nikomu netvrď že máš VŠ a neviem čo, ty si hanbou všetkých VŠ vzdelaných ľudí, nemáš ani štipku všeobecného prehľadu preto by si sa nemala zapájať do diskusii ako je táto. To ty svojimi radami raz niekoho zabiješ.

@vikiki29 A ti Mudr, co UPT robit nechcu su vymleti?

Strana
z4