Koľko stojí interupcia?

26. okt 2022

no už som otázku napísala hore ďakujem za info

kulumulu123
26. okt 2022

Aká je cena potratu v roku 2022?
Cena potratu nie je pevne stanovená a závisí od jednotlivých kliník, ktoré umelé prerušenie tehotenstva vykonávajú. Cena interrupcie v roku 2022 sa pohybuje okolo 300€, v súkromných zariadeniach to môže byť až okolo 500€. Nakoľko nejde o zdravotný výkon a poisťovňa na potrat neprispieva, žena musí náklady uhradiť sama.

kulumulu123
26. okt 2022

Staci pouzit google

lu_si_lusi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cocolino234
26. okt 2022

@lu_si_lusi to je riešenie podľa teba a je veľmi drzé to písať žene, ktorá sa rozhodla podstúpiť interupciu. Ženy si často radšej zvolia tento zákrok ako adopciu, pretože po 9 mesiacoch by sa pravdepodobne dieťaťa nedokázali vzdať a bolo by to pre nich traumatizujúce (keďže v rannom tehotenstve k plodu ešte vzťah nemajú) ale rovnako si dieťa nemôžu nechať. Myslím, že situácia už ako tak nie je ľahká, tak rešpektujme aj takéto rozhodnutia a neprilievajme benzín do ohňa. Autorke to môže akurát tak spôsobiť výčitky, ktoré už tak či tak má mnoho žien. Dokonca ani len nevieme z akého dôvodu je tehotná, možno násilný partner, takže nabudúce pridaj trošku empatie. 🙂

vlado818
26. okt 2022

@lu_si_lusi preco by mala byt 9 mesiacov tehotna stym problemy. To nieje ako si objednat telefon a potom predat ked sa mi nepaci.

evaachesa
26. okt 2022

Vygoogli si kliniky v tvojom meste, cenníky sú dostupné. Takto sa dozvieš len orientačnú sumu, no v priemere cca 400€.

veronikaszabova
26. okt 2022

@lu_si_lusi a co je teba do toho???

sunyrose
26. okt 2022

Cena potratu sú celoživotné výčitky svedomia a vražda v očiach zdroja života - Boha....+ nenarodenie človiečika, ktorý sa na svet nepýtal, hoci právo na život mal...., viem, chceli ste počuť niečo iné....smutná realita dnešných dní - cca 40 miliónov nenarodených detí ročne......

kris_tin257
26. okt 2022

@sunyrose absolvovala aj interupciu keď píšeš o celoživotných výčitiek svedomia? Každopádne otázka autorky bola položená inak buď odpovedz na čo sa pýtala alebo si klepni po prstoch 😊

luliu
26. okt 2022

@sunyrose na čo tu moralizujes? Ona položila úplne inú otázku. Vzhľadom k tvojmu presvedčeniu si nikdy potrat nepodstúpila, tak nepíš o svedomí, keďže si to nezažila.

renab
26. okt 2022

Cena interupcie je stanovena ministerstvom zdravotnictva vo vyske 248,95, avsak hlavne sukromne zariadenia k nej pripocitavaju rozne poplatky.

sunyrose
26. okt 2022

Áno, dnes je doba neskutočného úpadku morálky a vyjadrovať sa k nej sa akosi "nesluší"...Myslím, že som pochopila, že autorka očakávala inú odpoveď, pokiaľ človek číta s porozumením....a mala som tú česť vypočuť si nejednu ženu, ktorá ju podstúpila...A vyjadriť svoj názor snáď nie je trestné....pekný večer želám.

veselo_neveselo
26. okt 2022

@sunyrose A hlavne podstupit upt je nemoralne podla akej moralky? Tvojej? Cirkevnej? To nie je moralka vseobecna, nie vsetci sa hlasia k tvojej viere, takze ju tu nepodsuvaj ako univerzalne platnu pravdu.
Okrem toho, tych "40 milionov" treba aj zivit, vzdelavat, liecit, a podporovat. Ak najprv opatris ty, alebo tvoja cirkev tie miliony deti co umieraju od hladu v afrike, tak potom sa mozeme bavit o tom, ci je potrat moralny alebo nie. Podla mna je nemorane aby vysoki cirkevni hodnostari zili v blahobyte (v obezite) v kastieloch, zatial co deti umieraju od hladu. Ale netrepem o tom zenam v diskusiach ktore maju krizu vo viere, alebo stratili svoju cestu. Tam treba podporit laskavym slovom, a nie kazat o moralke. Ako aj tu.

mint_blossom
26. okt 2022

@sunyrose mna by zaujimalo ci by si sa na to pozerala rovnako aj v pripade, ak by si otehotnela napr. po znasilneni…

veronikaszabova
26. okt 2022

@sunyrose 🤦🤦🤦

veronikaszabova
26. okt 2022

@mint_blossom alebo jej dcera...

monikazajacova
26. okt 2022

Každá nemocnica, či jednodňová chirurgia má na stránke cenník, kde si to vieš pozrieť podľa dostupnosti.

katulkagajdos
26. okt 2022

@mint_blossom máte na to štatistiku? Myslím na tie umelé prerušenia tehotenstva z dôvodu znásilnenia. Mna by tie % celkom zaujímali, keďže tento argument je v každej podobnej diskusii.

rikarika
26. okt 2022

@katulkagajdos ak chces pribeh upt z dovodu znasilnenia, precitaj si knihu Nahlas zo zenskych kruhov. Pribeh je myslim poslednym zamerne a k znasilneniu zial casto-precasto dochadza z okruhu najblizsich, nie ze nejaky cudzi chlap.....zial.

biela_sova
26. okt 2022

@katulkagajdos https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=...
Statistika je nepresna, poddimenzovana, vacsina zien nenahlasi znasilnenie aktualnym partnerom.

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
loyda
26. okt 2022

Jej život, jej výčitky a jej svedomie. Ja stále nechápem prečo máte niektoré potrebu moralizovať. Autorka, tebe prajem veľa síl (psychických), lebo nech si k tomuto rozhodnutiu dospela akokoľvek, určite nebolo jednoduché. Odpoveď na otázku si už dostala. Drž sa.

autor
26. okt 2022

@luscious IQ zvieratka máš asi len ty ak nevieš odpovedať tak mlč.. na internete je to všade nepresné tak sa radšej opýtam skúsených žien

autor
26. okt 2022

ďakujem za všetky normálne odpovede ..

benjisk
26. okt 2022

Dobrý deň,
uvedomujem si, že sa nachádzate vo veľmi ťažkej situácii (naozaj Vám ju nezávidím). Mnoho ľudí si neuvedomuje, v akej psychicky náročnej situácii sa ženy ako vy v skutočnosti nachádzajú. Častokrát nemajú ani človeka, o ktorého by sa opreli, a to môže byť to najhoršie. No jedná sa o VAŠE dieťa. Je VAŠE (a ak to aj nazveme plodom, dieťa z toho bude). Vôbec sa teraz neopieram o názory či príkazy nejakej cirkvi (je mi skutočne jedno, čo na to hovoria), no ten život je predsa len vzácny. Chcem Vás len povzbudiť, že ak si vyberiete cestu ťažšiu a dieťa si necháte, som presvedčený, že sa z neho nakoniec budete veľmi tešiť. Rozhodnutie je ale vo Vašich rukách. Držím palce a prajem, nech nájdete človeka, o ktorého sa budete môcť oprieť 🙂

autor
26. okt 2022

nakoniec si ho nechám nemám na to srdce…

mata90
26. okt 2022

❤️

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sunyrose
26. okt 2022

@veselo_neveselo Podľa akej morálky? Nie, nie mojej, ani cirkevnej, ale podľa morálky Toho, kto je jej autorom pre ľudí - Boha. Alebo snáď hlinený výtvor povie hrnčiarovi "ako si ma to utvoril a na čo mám slúžiť?" Lebo dnes má "hlina" väčšie slovo ako "hrnčiar"...Stotožňujem sa s názorom Boha na nenarodené dieťa a oddeľujem Boha od cirkvi ako takej, pretože viem, čo sa v jej radoch dnes, žiaľ, deje...,za to však nemôže Boh. Či snáď Ježiš dal príklad ako žiť v blahobyte a sedieť na bohatstve? A tá univerzálne platná pravda bez ohľadu na to, kto k akej viere inklinuje a čomu chce, či nechce veriť, uzrie svetlo sveta. Ale, pokiaľ by ľudia dnes žili podľa božích zákonov /pre mnohých dnes zastaraných a nemoderných/, téma potratov by nebola rozšírená ako mor, pretože by sa deti rodili do pripravených, stabilných rodín, lebo Boh nezabudol dať návod na to, ako by mala rodina fungovať. A mojím cieľom nebolo "trepať" tu niečo autorke, ale primäť ju k premýšľaniu, že potrat môže mať ďalekosiahle následky, s ktorými sa nie každá žena "hravo" vyrovná, či vôbec vyrovná....A som vďačná každej z tých mnohých žien, ktoré radšej zanechali svoje deti opustené v pôrodnici, lebo situáciu nedokázali lepšie zvládnuť...,vybrali si však už to "menšie zlo" a dali šancu svojmu dieťaťu žiť...Odovzdala som ich 7 - do šťastných a stabilných rodín, kde ich čakala snáď lepšia budúcnosť. Lebo život je totiž vzácny dar a netreba tu snáď o tom ani polemizovať, koľkým párom tento vzácny dar dopriaty nie je. Alebo vlastníme niečo cennejšie ako je náš život? A autorke prajem veľa síl do budúcnosti a ako to tu vyššie jedna mamička pekne napísala, niekoho, kto jej bude v živote oporou.....

any_soj
26. okt 2022

@autorka https://www.cenapotratu.sk/
@veselo_neveselo to je skôr na súkromné správy - zaujalo ma to označenie ohľadom všeobecnej morálky. Rada by som pokecala o tom, aká to je, založená na čom.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre