Liečba po opakovaných potratoch

kubjatka
27. mar 2018

Ahojte, mam za sebou dva missed abort ukoncene kyretazou. Chodime s manzelom po vysetreniach, zistili nam mykoplazmu, uz sme vybrali atb a dnes idem na kontrolny ster, na imunologii mi zistili nedostatok vitaminu D, a vysoku hodnotu ASLO - 677 (limit je 200), z coho imunologicka usudila, ze mam pravdepodobne streptokoka, poslala ma na orl, kde mi z vyterov nevyslo nic, tak mi dal na to ASLO penicilin, pretoze to jedine na streptokoka zabera. Po vybrati som isla na kontrolny odber, hodnota mi klesla na 650, dali mi dalsiu davku penicilinu. Ten zacnem brat po Velkej noci. Na imunologii mi dali vitamin D, enzymy, probiotika.. Mam pocit, ze to nema konca kraja. Ma niekto podobnu skusenost a dosli ste k uspesnemu koncu? Lebo ja uz stracam nadej, ze budeme mat dieta, kedze domna neustale pchaju nejake tabletky a vysledok nikde. O sumach za lieky a vysetrenia ani nehovorim. Dakujem za odpovede.

shades3
27. mar 2018

ahoj, ja som mala jeden MA, a doktori neriesili vobec nic, ziadne vysetrenia, tak ja vobec neviem, preco to bolo, ale viniim z toho zlu vodu, ktoru sme mali v tom case a povedali nam to neskoro, plus ine vselijake veci. teraz som v 25 tt, a tiez mam streptokoka - budu ho liecit az pri porode, ten sa chyti vraj hocikde.. a pokial viem, ta pliaga nebrani otehotneniu, len je nebezpecna pri porode, lebo sa moze preniest na babo. Ja si skor myslim, ze problem bude inde.. by som trvala na dalsich rozboroch.. ale mozno mal niekto presne to, co ty, a ozve sa ti.. drzim palce! a penicilin je svinuch, ten ta vypali, urcite si potom davaj probiotika na obnovenie flory, aj rovno do susule take tablekty (volne predajne).. drzim palceky, nech sa to coskoro podari x

pininka
27. mar 2018

Ja mam aslo cely cas vysoke a nikto nevie z coho. Vraj je nejaky zapal v tele,aj CRP mam vyssie, ale nenasiel sa zatial, mandle mam v poriadku. Ale to by nemalo branit tehu. Nebola si na hematologii? Tam mozu zistit veci,ktore aj sposobuju potraty.

kubjatka
autor
27. mar 2018

@pininka bola, tam je vsetko v poriadku, aj genetika.

l1991
27. mar 2018

Ja som mala v 16 r aslo vysoke a brali mi koli tomu mandle,po odstraneni mi aslo stuplo az na hodnotu 3000,casom kleslo ale nikdy sa mi neupravilo na hodnotu aku ma byt, stale ho mam zvysene tusim okolo 700 to bolo a nebranilo to tehh,nikto to nikdy neriesil,otehotnela som oba dva x na prvy cyklus...
Tieto vysetrenia a vsetko je velmi stresujuce,mozno keby ste sa na vsetko ,,vykaslali,,vyvetrali hlavu tak otehotnies ani nevies ako(aj take pripady sa stavaju)
Kazdopadne drzim palce aby ste to mali za sebou a tesili sa z tehu.

kubjatka
autor
27. mar 2018

To je to, ze ja som otehotnela v podstate hned, ale problem je donosit. V 8 tt jednoducho plod odumrie a koniec. Dvakrat rovnako sa mi to stalo. Nemyslim si, ze je to v psychike.

pininka
27. mar 2018

@kubjatka hmm,tak ak tam je vsetko ok,potom uz fakt neviem,co to moze byt. Budem drzat palce,aby sa to podarilo.

titla
27. mar 2018

Ja som s ASLOm mala podobné problémy cca pred 2 rokmi. Vyše roka som mala hodnoty okolo 400. Stabilne. Absolvovala vyšetrenia na ORL, reumatológii, endokrinológii aj gynekológii, ale príčinu nezistili. Vybrala som 3 dávky penicilínu, ale hodnoty neklesli. Až cca pol roka po ATB liečbe, tak ako mi ASLO z ničoho nič vybehlo, vrátilo sa do normálu. Príčinu neviem doteraz.

renatka100
27. mar 2018

Treba ocistit organizmus - kup si odstavovac - pomoze ti aj prirucka priekopnika v liecbe stavami normana walkera:
http://www.zdravinadlani.cz/data/book/walker-ze...
Najlepsie ked zacnete obaja - pomohlo to uz nejednemu paru, ak teda nemate tiadne ine funkcne poruchy. Drzim palce

renatka100
27. mar 2018

Samozrejme je potrebne pokracovat v piti stiav aj po otehotneni, je to najlepsia vitaminova vyziva pre babatko. Treba davat pozor aj na stravu.

nuska
27. mar 2018

Keď ti Aslo kleslo so 677 na 650 to je nič. To vôbec atb nezabrali. Ono aslo ostáva vysoké ešte dosť dlho a keď na výtere streptokok nebol ... Odporučila by som ti piť aloe vera, obshuje kopu enzýmov, minerálnych látok, vitamínov. Je to dobre na detoxikáciu telu a už viacerým pomohol otehotnieť. Netvrdím že po vypití 1litra, čo je dávka na 10 dní, ale pomáha. Na to aslo resp. posilnenie imunity by som skúsila colostrum. Neškodí ako atb, je pŕirodné, dá sa brať aj počas tehotenstva, kojenia, takže úplne bezpečné, práveže veľké plus. A vitamín D by som si dala skontrolovať, či sa niečo zmenilo, neviem ako dlho berieš D z lekárne, ale keď tak by som dala Vitaaktiv. Je to koncentrát z ovocia a zeleniny. Obsahuje kopu vitamínu B, ktorý je prospešný tiež pre podporu tehotenstva, vývoja plodu,... a obsahuje aj vitamín D v prirodzenej forme, čiže telo ho viem využiť, na rozdiel od niektorých vitamínov z lekárne. Obsahuje aj vitamín E a pravdaže C. Pri snahe o bábätko sú dôležité tiež kvalitné omega 3 kyseliny a zinok, čo by som odporúčala obom partnerom. Omegy pre správny rozvoj mozgu, ktorý začína takmer hneď po oplodnení a zinok je tiež na imunitu. Ak chceš viac info, napíš. Tiež ako je to s hormónmi u teba a či ti boli robené aj nejaké hematologické vyšetrenia. Za potratom sa práve väčšinou skrýva táto príčina.

janula12345
27. mar 2018

@kubjatka tento problem ma vela zien,, patrim medzi ne. nemam sice aslo ktore spominas, ale tiez nik nevie preco, jednoducho medzi 6 a 8 tt nastane missed abort a koniec. vela som precitala, a niekomu nepomohlo nic, niekomu nieco a kazdej zene ine... tazko specifikovat, a lekari uz vobec nemaju jasno podla mna. kazdy hovori nieco ine a vlastne nikto nic neriesi a nestanovuje liecbu. Ja osobne som dospela do stadia, kedy si asi na zaklade vsetkych info najdenych zacnem asi sama stanovovat liecbu stylom pokus omyl :DDDD v konecnom dosledku, vzdy viac ako to co robia lekari. drzim ti palceky.

a_lexie
27. mar 2018

Missed nastava ked sa babo zle vyvija. Skus si nasadit kselinu listvu par mesiacov pred planovanim. A este existuju zenske kupele - Lucky. Ak mas opakovane potraty, mali by ti schvalit kupelny pobyt. Za mna odporucam. Ja som mala MA len raz a po tom sme tam s manzelom boli namiesto dovolenky. Po prvom potrate totiz nie je narok na kupele.

rony1
27. mar 2018

@kubjatka ja ked som potratila dokt.ma hned poslala na endokrynologiu ale to bolo ok..na nic sa neprislo..v poslednom tehotenstve mi zistili nedostatok dvit.proste uplne ze hodna daleko pod hranicnou hod.zistila mi to v 5m tehu..s takou hodnotou som uz musela otehotniet..a taktiez som mala streptokoka ktoreho som sa nevedela zbavit 2x antb.a stale tam bol.tiez zelezo...s tymto vsetkym som otehotnela..akurat ze v 8tt som krvacala nizko polozena placenta..a od toho 4-5m problem z klbami z nedostatku vit d...teraz 2r po porode mam stale d zle ale je pravda ze cc rok som nic nebrala tak teraz som na vigantole

eviq
27. mar 2018

Ja som potratila trikrat a teraz uz mam dve deti. Urcite sa objednaj na vysetrenie na hematologiu, tam byva problem vo vacsine pripadov a da sa lahko vyriesit. Potom este napriklad imunologicke vysetrenie - reprodukcna imunologia, pripadne endokrinologia. Ale hematologiou by som urcite zacala. Drzim palce.

eviq
27. mar 2018

Aha, teraz citam, ze hematologiu mas. Tak potom ta reprodukcna imunologia este. neviem odkial si, robia to Kosice, Bratislava, ale tusim ze uz aj ine mesta. My sme boli v prahe, ale to bolo davno.

kubjatka
autor
27. mar 2018

@eviq reprodukcnu uz riesime od decembra, tam mi zistili malo vit. D, aj to vysoke aslo. Endokrynologia v poriadku, aj hematka. A dnes mi gyndos povedal, ze v podstate to vsetko, na co mi prisli, nema vplyv na tehotenstvo. Tak ja uz neviem 🙂 uz len skusat asi. Len to je blbe, ze je to stale MA a samo embryo nevyjde von,ze ma musia uspat a vycistit kyretou, velky zasah do organizmu.

evitka83
27. mar 2018

@kubjatka hematolog ta videl?

kubjatka
autor
27. mar 2018

@evitka83 ano, bola som po prvom potrate, aj pocas druheho tehotenstva, vsetky vysledky v poriadku

shades3
28. mar 2018

@kubjatka ako pise vyssie a_lexie, uz ked budete skusat zacni brat kyselinu listovu a vitaminy.. uskodit to urcite nemoze a pomaha to lepsiemu vyvoju.. drzim palceky x

kubkovamama
28. mar 2018

@kubjatka ahoj. U mňa tiež hemo bolo v poriadku,iba niečo nepodstatné bolo hraničné. Aj tak mi gyn.nakazala 3mes brat Anopyrin,B12-podiela sa na zrazanlivosti,Utrogestan a hneď po pozitív teste prejsť na inj.Ja som si nakazala nestresovat zo svokry😀dala som sa na jogu a 2 kúry Gynexom a veľa sportu.Cca pol roka,potom ten Anopyrin.Stitna žľaza nič moc,ale lieky som nechcela brat a ani neberiem.Uz mám 15mesacnu.Joga pomáha na bloky(aj psychické) v oblasti krížov a panvy,verím že aj to veľmi pomohlo, prestali ma bolieť kĺby,cyklus sa upravil úplne na slabý,kratky a bezbolestný.Podobne vždy v 8tt sa prestal plodik vyvíjať.Su tam drobucke cievy,ktoré sa zvýšenou zrazanlivostou v tehu upchávajú,plod nemá výživu a nastane MA.Teda pokiaľ sa na nič iné neprišlo.Presto

kubkovamama
28. mar 2018

Preto väčšina gyn.dava inj.na riedenie krvi, sa ked výsledky z hemo sú o.k.Na hematologii sa robia testy na genetické mutácie a cca 5 typov zrazania,ale existuje ich cca 300,to nie je možné otestovať.Naznakom môže byť ak si vsimnes drobucke cievky popraskané,modrinky,kŕčové žily.

kubjatka
autor
28. mar 2018

@kubkovamama sportujem pravidelne uz 6 rokov, ale tu jogu skusim. A stres zo svokry poznam 😀 tiez sa musim prestat nervacit zbytocne. Kyselinu listovu mam, zacnem brat takisto,aj ked uz tolko tabletiek som pobrala posledne mesiace, ze mi lezu usami uz... A injekcie na riedenie budem brat v tehotenstve, to mi hematologicka povedala hned prvykrat, ze pre istotu, len ten druhy krat sme to uz nestihli, ja som tam bola v podstate tyzden pred tym,ako mi dr zistil MA

kubkovamama
28. mar 2018

@kubjatka ďalší krát to isto dobre dopadne,len je ťažké myslieť stále pozitívne,tie strachy,stresy,čo ak...Držím palce

lenkova5
25. apr 2018

ahoj,,,aj ja mam za sebou 2x MA do 9 tt...na hematologii mi zisili zlu zrazanlivost a na reprodukcnej imunologii v Nitre, ze vytvaram protilatky voci spermiam. Teraz mi to liecia kortikoidmi, medrolom, tak hadam to pomoze a do tretice to uz bude OK....skus este klinicku genetiku alebo vysetrenie na syndrom lepivych dosticiek

montemotherone
27. apr 2018

@kubjatka u mňa môj gynekológ tiež v podstate neriešil príčinu, natlačil ma do hormonálnej stimulácie, až kým som si neuvedomila, že v tom asi problém nebude, keďže ja som nemala problém otehotnieť, ale donosiť. Aj napriek tomu, že je to uznávaná ambulancia, šla som na vyšetrenie na vlastnú päsť. Urobili nám s manželom genetický rozbor, na základe ktorého bola zistená trombofilia. Hneď ako som ďalší krát otehotnela, mi nasadili fraxiparin a v pohode som donosila zdravého chalaniska.
Plodnosť naozaj súvisí s imunitou, a imunita s.... psychikou. Ja na tvojom mieste všetko vysadím, a idem na to z druhej strany. Detoxikovať organizmus, zaradiť nejaké cvičenie, beh, bicykel... Netrénovať maratón, ale UVOĽNIŤ SA. Toto "naháňanie za bábätkom" je obrovský stres, ten oslabuje imunitu a dostávaš sa do uzavretého kruhu. Keď do toho pridáš googlenie a koníkovanie... máš to vybavené 😒

oli18
2. aug 2018

Poznám prípad, po dvoch potratoch zistili odchýlku v zražanlivosti krvi, ktorá v bežnom živote nič neovplyvni, ale má vplyv na udržanie plodu. Neviem, ako sa tá diag. volá, ale určite choď na vyšetrenie na hematológiu.