Manžel nechce dieťa
Som vydatá dva roky, pred svadbou sme sa rozpravali aj na temu detí, ja som mala sen mať minimálne dve detičky, vtedajší snúbenec , bol toho názoru, že jedno, lebo jednému môže dať všetko. Takže do manželstva som šla s tým vedomím, že raz, budem nielen manželkou, ale aj matkou. Teraz keď spomeniem tému deti, aspon to jedno, manžel povedal, že on deti mať nechce a ani mať nebude. Som z toho smutná, nedokážem sa zmieriť s tým,že nikdy nezažijem pocit materstva a vecí s tým súvisiace. Detičky mám pritom rada, som dokonca učiteľka a pracujem s tými najmenšími drobcami. Myslíte, že sa manželov názor zmení? Ako s ním mám diskutovať na túto tému?
@katka1988 podľa mňa má inú, alebo by chcel ešte inú, keď sa prudko zmenil názor. Asi zistil, že ho priťahujú aj iné ženy a keby ste mali dieťa, tak by sa mu horšie odchádzalo z manželstva. Takto sa necíti zviazaný.
Ja som slobodná mamička ale nebolo to tak, zmenilo sa to po pôrode. Aj ked je to nesmierne náročné an psychiku aj na financie, NELUTUJEM. Mať dieťa je úúúúžasné, to najsprávnejšie čo som kedy urobila, aj keď mi je lúto, že mu zatial nemôžem vytvoriť kompletnú rodinu. Ale to je o inom.
@mawka ja som si dovolila poslat 2,5 rocne dieta na 3 tyzdne k svokrovcom na prazdniny, to uz si mala vidiet, co mi popisali, aku bude mat trqumu, naco si robime dieta, ked ho dokladame a podobne blbiny a vies, co? Nic lepsie som pre nu urobit nemohla.
A presne, aj tu na konovi vidis, ze proste deti nezapajaju do aktivit okolo domacnosti, ja ked vidim, ze sa pytaju, aku hru, serial, alebo podobne maju dietatu pustit, aby si mohli aspon navarit, tak ma zo stolicky dviha, nezapajaju deti do chodu domacnosti, vsetko robia, ked spia, nahanaju sa, len aby dieta neprislo o detstvo
@fidka79 vieš čo, môj dieťa chcel. On to prvý povedal.... a teraz jediné čo z neho ostalo je tá spermia. Takže to nemôžeš takto šuflikovať, že oklamaní muži sú zlí otcovia a partneri, čo nepomáhajú. Proste sú rôzne prípady, prečo otec zlyha a nestáva sa otcom ale ostane iba biologickým otcom.
Poznám pár kamošiek čo oklamali svojho alebo ukecali a sú z nich naj otcovia na svete.
Ja som práveže nikdy nechcela oklamať svojho, preto som každého nechala, kto mi povedal, že dieťa nechce alebo chce čakať do aleluja a vidíš na koho som natrafila. Na spermiu iba. A to som sa tešila, že konečnéééé som našla super partnera a otca svojich detí. Joooj aká som bola na koni a bum bám, z koňa som spadla ani som sa nenazdala. 😀
ale nelutujem. síce som prišla o svoju najväčšiu lásku života. On vtedy nechcel deti, mne kapalo na karbit z toho a tak som ho nechala a doteraz som s týmneni zmierená, síce je to už 7 rokov. Paradoxne máme narovnako dieťa ale každý s iným partnerom. A obaja sme si prešli po rozchode peklom, tak nás to zničilo. Ale želám mu šťastie.
@borkavan a ty mas zase aky problem so mnou? ze mohol/mohla 😀 boze zeny, niektore ste neskutocne trapne s tymi svojimi paranojami. nema zmysel nieco vysvetlovat. no ale k tebe, dusicka, radsej si poviem nazor vo vseobecnosti ako tvrdit, ze ON MA URCITE INU. sedlacina na vysokom leveli, ti poviem. ale tak co uz no.
@moni244 no sak kukni no 😀 imrvere sa tu musi najst niekto, kto ma so mnou problem. a kto ma furt pocit, ze som chlap. a potom cakaj nejaku toleranciu, empatiu 😉
Nic vzlom zeny, ale keby toto citali chlapy tak sami napisu rozvodove papiere....
necitam diskusiu tak neviem,ci to tu uz niekto spomenul, MOZNO ZISTIL ZE DETI NEMOZE MAT....Hm??
viete, nechcem nikoho urazit...ale na Kollara kazdy nadava ze je to kus ch...a a nechutne sa rozmnozuje. Ved svojim sposobom je aj on chodiaca spermobanka 😀 😀 😀 a zeny okolo neho chodiace maternice z ktorych deti len vypadnu. Ved o co ide? O nic, len rozmnozovat sa a potom dovi-dopo. To je ponimanie chlapske, ako niektore zeny chapu chlapa: vydat sa, roztiahnut nohy, nechat sa oplodnit a potom chlapa odstavit na vedlajsiu kolaj. Ked daco sa mu nepaci, tak je tyran/sebec/hovado...hlavne je. aby peniaze nosil domov, platil splatky za hypoteku, lebo chudak zena predsa nevyzije z materskej....a ked nedajboze daco ofrfle, tak hned rozvodove papiere. Sorry, zeny keby mne (ako chlapovi) niekto povedal ze som dobra len na oplodnenie taku strelim tej zene, ze stena jej da druhu a na druhy den ma papiere na rozvod...myslela som, ze ked sa vydavame tak si berieme partnera z lasky, ucty a nie ze je spermobanka. To potom sa nemusime vydavat. Naklusem na gyndu poviem dokymu: "hej chlope treba ma osemenit umelo" a sup sem-sup tam je to. Naco robit svadbu, a ten cirkus kolo toho????? Somarina jak traky....
K tebe mila zakladatelka, naprv hod rec s manzelom, lebo mozno este nedozrel na dietatko. U chlapov je to pudovo. jeden den sa zobudia a bud chcu abo nie. To len my zeny potrebujeme moooooore casu filozofovat a rozoberat do detailov aj nesmrtlenost chrusta 😀 😀
@lubkavargova1 perfektne si to opisala. 😀
@mawka ja viem, a cakam kamenovanie 😀 😀
@lubkavargova1 do mna uz dnes trafila jedna osoba. takym malym sutrikom zufalym 😀
@lubkavargova1
@mawka ale v tomto prípade nejde o to, že by bol muž len darca spermií, ale o to, že každý párik si pred tým, ako pristúpia k nejakým zväzkom, zadefinuje aspoň základné predstavy o spoločnom živote. A ak je to pred svadbou tak a po svadbe onak, tak to nie je ok. Otázka okolo potomstva je dosť zásadná. A môžme sa tváriť nadnesene, ale koniec koncov, rozmnožovanie je jeden z primárnych pudov.
@katka1988 muži majú k rodičovstvu iný vzťah. Nie je to pre väčšinu z nich až taká naliehavá potreba ako pre nás. Skôr sa v úlohe otca nájdu až keď je dieťa na svete a celé plánovanie a čakanie im pripadá také abstraktné. Nenadchýňaju sa nad kočiarikmi, ani obdivujú súpravičky, ich prístup je skôr pragmatický a praktický. Mohol sa zľaknúť zodpovednosti. Ale ak ťa na tvrdo oklamal, že dieťa nikdy nechcel, tak pre mňa by to bolo ako nájsť sa v pasci, z ktorej by som prchala kade ľahšie.
Treba si to vykomunikovať.
inak, pripomína mi to opačné garde, keď si žena "loví" chlapa cez "náhodné" tehotenstvo. Podobný druh manipulácie, len s inými vstupmi a výsledkami. Keď si predstavím, čo by ste tu takej naložili... 😀
@alaguema ved hej, preto som aj kdesi na zaciatku uviedla, ze treba patrat po pricine. lebo moze to byt klamstvo, ale moze to byt aj jeho obava, ktoru hanbi priznat, aby nahodou neprestal byt v jej ociach chlapom, moze to byt aj to, ze teraz nechce deti len, lebo sa chce zabezpecit... variant je vela a ja zelam autorke, aby to bol "len" jeho strach, ktory sa boji priznat.
@mawka ale nie, nie týmto postupom, aký popisuješ. Ale zoznámia sa, chodia spolu, on sa nemá k veci, alebo dokonca ona zaregistruje jeho zajačie úmysly, tak ups...je zrazu "neplánovane" tehotná 😉 V podstate je to podobné ako keď niekto tvrdí niečo, len aby sa dostal do zväzku s niekým, dôjde k dohode a keď už je tam, tak skutek utek. Oba postupy su manipulatívne, aby dosiahli cieľ.
Aj ja si myslim ze deti by mali prist same od seba......nie ze vydavala som sa s tym ze budem matkou.Bohuzial sa niekde stala chyba......mne este napada to ze tvoj manzel neplanuje nejaku slubnu buducnost s tebou a dieta by bola kotva-financna,moralna.
Alebo mu mozno lezie na nervy to tvoje upinanie sa na to.
obaja su este mladi...ked on rozmysla rozumom (a nie tym co ma v gatoch) tak mozno chce najprv polozit nejake zaklady na ktorych chce budovat..mat istoty, ze ano..ved aj prislovie hovori "zasad strom-postav dom.." a nie hned sup do deticiek...dnesna doba je tazka pre kazdeho..a deticky pridu, len ked ona bude rumazgat a kapat jej na karbit, tak onedlho tu mame temu kde bude nariekat ze si nasiel inu/podviedol ju/opustil ju ako tehotnu. To sa tu nejako dost rozmaha....ako aj chlapy toho maju dost, zase az take hovada nie su hoc ako sa niektore tu snazia prezentovat.
@lubkavargova1 nemám pocit, že by "rumázgala". Normálne, kultivovane sa pýta žien na názor a asi aj skúsenosti s mužom, ktorý má taký (zmenený) postoj. Mimochodom, píše, že obaja majú stabilný príjem a tiež vlastné bývanie. Občas treba aj diskusiu aspoň zbežne prebehnúť 😉
@katka1988 Pre mna by to bol tiez jasny dovod na rozvod. Pride mi to od neho ako podvod - chcela si viac deti, urobila si kvoli nemu kompromis s jednym, vzali ste sa a teraz bez diskusie ziadne?
Medzi 25 a 33 som premrhala 8 rokov vo vztahoch s 2 muzmi, ktory deti nechceli (samozrejme sa tak nevyjadili hned, az po case - a inak ani ich doteraz nemaju), potom som zistila, ze nemozem otehotniet.....nuz takmer som zostala bez deti...to si neviem predtstavit
@katka1988 ak je presvedčený že dieťa nechce asi to nezmeníš...časom to bude len horšie, ty budeš mat tužbua on? Zabiješ najkrajšie roky života s niekým kto za to evidentne nestojí...
Okrem toho ak ste sa sobášili kostole tak manželstvo može byť aj anulované ako neplatné nakolko manžel vylučil z manželského života plodnosť - deti...
@alaguema citam od zaciatku 😀
@mawka ahoj nie nie si sama aj ja tak vediem maleho. Ma tri, chodi so mnou vsade aby vedel ako to funguje. cez cestu v 3 rokoch prejde stylom zastavim na prechode prechodzov pozrem do Lava, do prava a ak nic nejde pozriem sa na mamku ak kyvne tak som dobre urobil a mozem prejst, ked perieme tak mi naklada pradlo do pracky ved aj jeho veci periem, nosi mi flasky prazdne na recyklovanie, zapina tlacidla na mycke, pracke vzdy mu vysvetlim ktory program a preco prave ten. ked idem na postu a minule som mala 3 baliky a dve ruky tak treti niesom sam, dovod maminke sa ma pomahat, diskusie typu nejdem, nechcem, nebudem, nie poznam, ale vzdy pokecame a vlastne zisti ze inak to nejde. Neviem si predstavit ze by som z neho vychovala syna ktory sa nevie o seba postarat, nevie varit atd. Mozno mi niekto bude oponovat a tvrdit ze to robi preto lebo ho to bavi momentalne ale ja si to nemyslim, lebo niekedy sa mu nechce, ale ked musim tak musim a musi aj on neda sa svietit, ja mam jeho a on ma mna takze si musime pomoct 😀

@dzejn80 To je samozrejme, ze sa musia porozpravat. O par prispevkov vyssie som napisala moj pribeh, takze viem, ake to je, ked zena chce a chlap este nie. S vymenou taktiez nesuhlasim, nikde nie je napisane, ze by zajtra niekoho stretla.