icon

Manžel nechce dieťa

katka1988
7. aug 2015

Som vydatá dva roky, pred svadbou sme sa rozpravali aj na temu detí, ja som mala sen mať minimálne dve detičky, vtedajší snúbenec , bol toho názoru, že jedno, lebo jednému môže dať všetko. Takže do manželstva som šla s tým vedomím, že raz, budem nielen manželkou, ale aj matkou. Teraz keď spomeniem tému deti, aspon to jedno, manžel povedal, že on deti mať nechce a ani mať nebude. Som z toho smutná, nedokážem sa zmieriť s tým,že nikdy nezažijem pocit materstva a vecí s tým súvisiace. Detičky mám pritom rada, som dokonca učiteľka a pracujem s tými najmenšími drobcami. Myslíte, že sa manželov názor zmení? Ako s ním mám diskutovať na túto tému?

Strana
z5
mawka
9. aug 2015

@deltaa mamicky bez chlapov jej tu radili to iste, co radis ty. alebo mas pocit, ze mamicky bez chlapov=handicap? su vydate zeny schopne dat lepsiu radu ako tie bez chlapov? nemyslim si..

mircalla
9. aug 2015

@mawka nepochopila to - nevadi
okrem toho jej tam zahadne chyba to najpodstatnejsie - preco ten rozdiel pred a po svadbe - pritom je to spomenute asi 10 krat v kazdom druhom prispevku....

deltaa
10. aug 2015

@mawka prispevky som citala, ale nie uplne kazdy do konca. Ale tolko zien co maju dieta a uz s tym chlapom nie su je ich tam dost co to komentovali tym sposobom ze tam napisali v tom zmysle : no a co sa pozri ja dieta mam, ale chlapa uz nemam alebo nasla som si ineho ....

deltaa
10. aug 2015

@mircalla no veruze mi posli tie komenty kde je spomenute nech sa riesi s partnerom ked je ich podla teba 10

mawka
10. aug 2015

@deltaa zeny, ktore uz nemaju partnera alebo maju ineho sa rozvadzali z roznych dovodov. a kedze si presli vselicim a vacsinou su dovody na rozvod podobne, tak asi vedia velmi dobre posudit taketo a podobne situacie, lebo si tym presli. a rozhodne su uz opatrnejsie, co sa vztahov tyka. uz si sto razy rozmyslia, co budu a nebudu robit vo vztahu, nad cim mozu mavnut rukou a nad cim rozhodne nie. a rovnako su tu vydate zeny, ktore ziju s muzom napriklad len kvoli detom, len kvoli standardu alebo zo strachu zo zmeny a su tu zeny, ktore s prehladom zvladaju akekolvek situacie v manzelstve vzdy k spokojnosti oboch. takze zovseobecnovat sa tu neda nic.

zuzana76
10. aug 2015

@mima4
@mawka
@cawes ja neviem, cim to je, ale napr ja som uz dost stara, vychovavana este za socializmu, nebola som vôbec maznana, chopdila som do obchodu ako dieta, starala sa o mladsich surodencov, makala na poli , mali sme velke plantaze tabakove a rajcinove, ako 12 rocna som okopavala, olamovala tabak, zbierala rajciny a na dieta som zrela nebola, prva tuzba prisla az ked som mala 30 rokov a aj to vdaka nahode, ze som otehotnela neplanovane, s manzelom sme boli uz 6 rokov, ale nesnazili sme sa, no a potom som potratila a az potom prisla tuzba, takze to nebude ani vychovou podla mna.

zuzana76
10. aug 2015

@katka1988 netlac na neho, podla mna potrebuje dozriet, 26 je velmi malo, najma na chlapa, podla mna to pride po 30

betunka39
10. aug 2015

Nuž, ja by som ešte počkala, ešte nie ste až tak starí na to, aby ste mali detičky aj neskor. možno prave teraz ked sa Vám dari, si uvedomil,že ešte to nie je čas na dieťa, a ešte chvilku si chce užiť ten pocit "slobody" Chlapi dozrievaju inak, skus s ni ešte chvilu vydržať, možno o rok dva zmeni nazor a to ešte nie je neskoro. MYslim, že ak ine problemy nemate, toto určite nie je hned na rozvod. Vela veci sa ujasni aj neskor. Kolke zo žien dnes odkladaju materstvo ,len aby si ešte užili a ked to nechce muž, tak hned rozvodm ano tu sa manžel vyjadril, že žiadne, ale...
Netlač nanho, ked doteraz to bolo ine, možno zažil niečo u kamaratov, alebo z ich reči počul, čo to je a boji sa toho. Možno je to taky skrat v jeho zmyšlani. ja by som nanho určite netlačial, lebo sati to potom može vypomstiť, že si ho dotlačilado dieťaťa a bude Ti to vyčitať .Moju sesternicu manžel nechal až po 7-mich rokoch, ale tam ona nemohla mať deti .Potom sa chcel vratiť, že si adoptuju, ale už ho neprijala.

simca06022011
10. aug 2015

@katka1988 klud a nohy v teple... neujde vam nic.. moj tiez nechcel, uzili sme si dost... ja som ale odmietla antikoncepciu, teda ked ziadne dieta tak ziadny sex :D a nechala som to tak, ze ved raz sa zadari... trvalo aj to dost dlho a teraz.. moj chlap neda malú ani za nic.. a chcel by aj dalsie. PRoste musi prist ten cas a potesi sa.. nie kazdy chlap bude pobehovat za zenou ze chce dieta od svojich 25 rokov a presviedcat ju... proste su taki co dieta beru ako nieco co moze/musi/nemusi/nesmie byt ale nakoniec to zvladnu :D

adela232
10. aug 2015

Tak aký je to potom manžel keď ste sa s tým vedomím brali že bude dieťa a teraz ho nechce. To znamená že ti to zatajil že nechce a jasné každá z nás túži po dieťatku ak to on nechápe tak sa mu to snaž nejak vysvetliť a opýtaj sa ho čo bude robť keď bude na dôchodku a sám nebude mať žiadne deti či vnúčatá.... nech myslí trocha aj do budúcnosti že čo ak ostane sám a bez rodiny ... teraz mu je dobre. Bojí sa zodpovednosti? My sa vôbec nemáme nejak dobre ale máme na to aby sme uživili dve deti a ešte budem chcieť aj tretie ved to je to najkrajšie čo môže žena zažiť.... skús mu to nejak vysvetliť na chlapa sa nedá tlačiť ale aj ja by som bola z toho nešťastná. Môj tiež nechcel najprv teda hned ale teraz by za naše krásne drobčeky nedal nič na svete....

wiganer
2. okt 2015

@katka1988 no prva vec je ze sa nemusis rozvadzat ak si sa vydavala v kostole pretoze Tam sa pred manzelstvom este Aj do zapisnice zapisuje ci obaja snubenci suhlasia s detmi takze ak on to teraz odmieta manzelstvo sa da anulovat.... Ste mladi ludia tak si sa ho skusala opytat preco je neskoro pre neho? Ja mam 30 a moj manzelik 40 a brali sme sa len pred troma mesiacmi a cakame nase " svadobne" miminko.... Takze stary urcite nie je.... No hlavne drzim palce aby si sa svojho babatka dockala ....

ivana_t
7. okt 2015
Používateľ ivana_t je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ivana_t.

ja by som sa otvorene spytala, ci nechce mat deti alebo nechce deti teraz .. no v podstate mate este trochu casu na prve dietatko..

sovienka
28. aug 2016

26 rokov? manzel je mladas, nedivim sa mu. Maloktory muz sa citi v tom veku byt otcom. Je dost mozne, ze nazor zmeni, ale pre teba uz moze byt neskoro, a svoju mladost a plodne roky premrhas zbytocne na hlupeho sebca. Ak naozaj tuzis po detoch, zatni sa, bojuj! 26 rocny muz je mlady a hlupy, nemoze chapat, co citi 26 rocna zena. Ak si ochotna pockat - pockaj rok-dva. Ak ani potom nebude chciet mat deti, daj mu ultimatum, a/alebo z manzelstva odid. Ja som si na zaciatku svojho posledneho vztahu vyjasnila svoje medze a ocakavania od zivota s partnerom a uistila som sa, ze su rovnake. Stanovene terminy na uskutocnenie niektorych zasadnych posunov o vztahu (spolocne byvanie, zasnubenie, svadba, deti) viac menej plnime. Byvaly partner mal "cas". Porozpravali sme sa, respektovala som, ze chce mat deti asi az v case, ked to pre mna nebude mozne, a zo vztahu som odisla. Uz viac nebudem plytvat svojimi drahocennymi plodnymi rokmi na niekoho tak nezreleho (alebo zreleho, len s uplne inymi predstavami o tom, kedy a ci sa chce posunut dalej). V sucasnom vztahu mam jasno - a ak zmeni partner nazor na to, kedy chce mat svadbu a deti, vie, ze moze ocakavat rozhovor a riesenie, aj keby to mal byt rozchod. Toto je lepsia cesta, nez mat deti nasilu, alebo vobec koli sebeckosti partnera.

Strana
z5