icon

Meškanie menštruácie po UPT: Je to normálne?

7. dec 2025

Ahojte som po UPT 6 týždňov +2 dní MS neprišla test je negatívny je to ešte v norme ?
A ak by som bola tehotná už by ukázal test // ?

anonym_dcb905
7. dec 2025

Ako chces byt po UPT tehotná?

anonym_cf7ba0
7. dec 2025
@anonym_dcb905

Ako chces byt po UPT tehotná?

@anonym_dcb905 asi myslí už ďalšie tehu 🤕

anonym_dcb905
7. dec 2025
@anonym_cf7ba0

@anonym_dcb905 asi myslí už ďalšie tehu 🤕

@anonym_cf7ba0 neblázni 🤣

mamina7070
7. dec 2025

Mala si po UPT pohlavny styk? Nechraneny?

zuzana76
7. dec 2025

@anonym_autor do prvej menstruacie sa neodporuca sex, dolezity je aj udaj o tom, kedy sex bol, ak len pred par dnami, tak to nemusi test este zachytit a tehotna byt mozes

anonym_dc38b7
7. dec 2025

No hádam si bola po upt na kontrolné sono a pokiaľ si nemala odvtedy sex, tak tehotná byť nemôžeš. Jedine, ze si nevydržala a nohy roztiahla

autor
7. dec 2025
@mamina7070

Mala si po UPT pohlavny styk? Nechraneny?

@anonym_dc38b7
@mamina7070 áno bol bohužiaľ asi 2 týždne po UPT niesom na to hrdá ale hádam by to test už zachytil

mamina7070
7. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_dc38b7
@mamina7070 áno bol bohužiaľ asi 2 týždne po UPT niesom na to hrdá ale hádam by to test už zachytil

@anonym_autor ani nejde tak o hrdost ale o totalnu nezodpovednost a nerozum. Teba nepoucil lekar po zakroku ze musis dodrzat min 6 tyzdnov bez pohlavneho styku ?
Ja fakt nechapem co ta k tomu viedlo ? Ved nie si zviera a hadam sa vies ovladam, aj ked ...

krasneleto
7. dec 2025

neviem k comu sa vyjadrit... ci teda k tvojmu pristupu k sexu ako takemu, alebo k UPT ako takemu, alebo len k tvojmu zdraviu ako takemu. tak nepoviem ti nic viac, ako ti tu bolo napisane... 6 tyzdnov po UPT sa neodporuca sex... a ano tehotna byt mozes, z kazdeho nechraneneho sexu... do buducna rozmyslaj skor hlavou , ako ....vaginou a trochu si vstup do svedomia, ci by ti nebolo aj trapne ist v priebehu dvoch-troch mesiacoch 2x na UPT

anonym_4ab600
7. dec 2025
@krasneleto

neviem k comu sa vyjadrit... ci teda k tvojmu pristupu k sexu ako takemu, alebo k UPT ako takemu, alebo len k tvojmu zdraviu ako takemu. tak nepoviem ti nic viac, ako ti tu bolo napisane... 6 tyzdnov po UPT sa neodporuca sex... a ano tehotna byt mozes, z kazdeho nechraneneho sexu... do buducna rozmyslaj skor hlavou , ako ....vaginou a trochu si vstup do svedomia, ci by ti nebolo aj trapne ist v priebehu dvoch-troch mesiacoch 2x na UPT

@krasneleto myslim ze ani jej neurobia v tak kratkej dobe po sebe 2x upt

mamina7070
7. dec 2025

Dalsie UPT jej neurobia, ak by bola znovu tehotna, Az po 6 mesiacoch.
V jej pripade ak sa nevie ovladat a chranit, mala by ist na sterilizaciu.

anonym_04d99c
7. dec 2025

@anonym_autor Si ešte blbšia ako tvoj samec. Nie, nemnožte sai!

anonym_cf7ba0
7. dec 2025
@krasneleto

@krasneleto to ani nemôže musí tam byť rozstup minimálne pol roka

anonym_e86233
7. dec 2025

A nje je to jedno❓
tak pojdes na vyskrab 2* v kvartali... Mdly rozum, hotove nestastie.

anonym_fb661a
7. dec 2025

tak to si odvazna mat nechraneny sex dva tyzdne po interupcii, ja som mala taku traumu, ze zase otehotniem, ze ani prezervativu som neverila, co sa nechranis?

autor
7. dec 2025
@anonym_04d99c

@anonym_autor Si ešte blbšia ako tvoj samec. Nie, nemnožte sai!

@anonym_04d99c malí moment ani jedna z vás nevie prečo som bola na upt ani to z nikam z vás riešiť nebudem ak nemáš odpoveď nekomentuj chcela som vedieť iba ci je ešte v norme že stále nieje ms vyprosim si aby si ma nazývala blbou typické slovenské ženy ponižovanie a osočovanie to ide každej ale pomoc 0 bodov

autor
7. dec 2025
@mamina7070

Dalsie UPT jej neurobia, ak by bola znovu tehotna, Az po 6 mesiacoch.
V jej pripade ak sa nevie ovladat a chranit, mala by ist na sterilizaciu.

@anonym_e86233
@mamina7070 ja by som bola rada keby to dieťatko mám lenže také čo ho majú to nechápu na upt som bola zo zdravotného hľadiska bábätka. Hlavné je že sú všetci múdri a odsudzujú ale nikto nevie čo prečo načo lebo je ľahšie útočiť 👌

mamina7070
7. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_e86233
@mamina7070 ja by som bola rada keby to dieťatko mám lenže také čo ho majú to nechápu na upt som bola zo zdravotného hľadiska bábätka. Hlavné je že sú všetci múdri a odsudzujú ale nikto nevie čo prečo načo lebo je ľahšie útočiť 👌

@anonym_autor a v ktorom tyzdni tehotenstva si bola na UPT potom ? kedze poses ze ide o zdravotne dovody ?
ja som poslaa bez ohladu na dovod UPT dva tyzdne po zakroku mat sex bez ochrany je nezodpovedne, nespravne a zdraviu skodlive bez ohladu na dovod UPT

anonym_04d99c
7. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_04d99c malí moment ani jedna z vás nevie prečo som bola na upt ani to z nikam z vás riešiť nebudem ak nemáš odpoveď nekomentuj chcela som vedieť iba ci je ešte v norme že stále nieje ms vyprosim si aby si ma nazývala blbou typické slovenské ženy ponižovanie a osočovanie to ide každej ale pomoc 0 bodov

@anonym_autor
@anonym_autor Bez ohľadu na dôvod UPT, konáte ako zvieratká, nie rozumní a zodpovední dospelí ľudia! A teraz sa rozdrapuj, moja eventuálna pomoc je tu zbytočná!

anonym_7beb24
9. dec 2025
@krasneleto

@krasneleto ani by nemohla.UPT sa.moze absolvovat znova az po6 tich mesiacoch

anonym_7beb24
9. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_dc38b7

@anonym_autor ak si tehotna,toto dieta uz budes musiet vynosit.totiz UPT je mozna raz za 6 mesiacov,nie castejsie

krasneleto
9. dec 2025
@anonym_7beb24

@krasneleto ani by nemohla.UPT sa.moze absolvovat znova az po6 tich mesiacoch

@anonym_7beb24 presne tak

annalubuska
9. dec 2025

1. veľmi si riskovala svoje vlastné zdravie - zápal, infekcia
2. ak si teraz tehotná - sliznica maternice nie je ešte zregenerovaná takže môže byť problém s uhniezdením a placentou + po zákroku je oslabený krčok = pruser v tehotenstve
3. nejako ti bohužiaľ neverím UPT kvôli problému bábätka. Pokiaľ po ňom žena túži a kvôli niečomu je nútená dať jeho život ukončiť, tak OMG ...... nevie ho dostať z hlavy ešte pekne dlho ..... celé mi to príde že nepíšeš celú pravdu

elzu
9. dec 2025

Jako gynekolog se vyjádřím na zaklade dosud dostupných vědeckých informací (Leitlinie 2023: Schwangerschaftsabbruch im ersten Trimenon):

1. bezny je nástup menstruace v prubehu 5-6 tydnu po zakroku, nekdy se muze ale interval razantne prodloužit

2. v ojedinelych pripadech dojde k ovulaci uz 8.-10.den po zakroku, tzn.ze pri nechranenem styku je mozne otehotnet - test muze ale nemusi byt jeste pozitivni, urcite je treba kontrola za tyden, pripadne navstivit gynekologa pri nahlych akutnich bolestech bricha, u 90% zen dojde k ovulaci v prubehu mesice

3. neni pravda, ze je po zakroku zakazan sex, tampony, kalisky, ci koupani- neexistuje totiz zadna jasna evidence, ktera by dokazovala, ze tyto cinnosti skodi- a proto se takova doporučeni pacientkam nadale nepodávají

elzu
9. dec 2025
@annalubuska

1. veľmi si riskovala svoje vlastné zdravie - zápal, infekcia
2. ak si teraz tehotná - sliznica maternice nie je ešte zregenerovaná takže môže byť problém s uhniezdením a placentou + po zákroku je oslabený krčok = pruser v tehotenstve
3. nejako ti bohužiaľ neverím UPT kvôli problému bábätka. Pokiaľ po ňom žena túži a kvôli niečomu je nútená dať jeho život ukončiť, tak OMG ...... nevie ho dostať z hlavy ešte pekne dlho ..... celé mi to príde že nepíšeš celú pravdu

@annalubuska rizika pro následující těhotenství pri operativním zákroku při interrupci leží statisticky pod 1%, proto není třeba autorce nahánět strach, ani po potratu uz se nedoporučuje zadna casova lhuta, ktere by se mel par drzet v pripade, ze si preji dalsi těhotenství.

anonym_746fe3
Autor odpoveď zmazal
elzu
14. dec 2025
@anonym_746fe3
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_746fe3 a ty pracuješ v jaké ambulanci s takovým slovníkem a vyjadřováním? Mas burn out?
Pohledala sis studie k tomu, co doporučujete a nebo doporučujete uz dvacet tricet let stale stejná doporučeni, aniz byste si overili, jestli se ukazalo, ze maji nejaky efekt?

anonym_746fe3
Autor odpoveď zmazal