Mimomaternicové tehotenstvo. Ako ste to zistili?
Žienky.Potrebujem poradiť.Mám zdravotný problém a neviem z čoho.Hľadám príčinu.Som objednaná k Dr.Snažím sa vylúčiť to najhoršie.Možno to bude nejaký zápal.
Chcela by som sa teda opýtať, že či ste každá mala pozitívny tehotenský test a, že či ste každá aj silno krvácali.
Mám bolesti po menštruácií (4 dni po) a pri státi dostávam veľmi silné bolesti do krížov, brucha, podbrušia aj tam dole a aj slabo špiním.Je to silná tlakovitá bolesť+ pocit ako keby mala prísť MS.Pocit ako keby mala prísť MS som cítila 15 dní pred MS.Neviem dlho stáť a z toho tlaku si musím sadnúť.Užívam však HAK dlhodobo.
Nikdy som nič podobné nemala.Nemávam bolesti ani pred MS ani počas a ani po.Dr mi naposledy povedala, že nemám čo popri užívaní HAK cítiť a, že tam bude nejaký problém (celý mesiac som cítila príchod MS) vtedy mi bola zistená ureaplazma na ktorú som sa liečila pol roka dozadu a odvtedy bolo všetko v poriadku.
Problémy nastali až teraz tento mesiac.
Dúfam, že v tejto diskusii mi už niekto odpíše 🙂.Ďakujem.
Ďakujem.
máš bolesti aj okolo pupka?
uf, ja ti neviem ale aj vikend sa blizi, ak by sa to nahodou zhorsilo bez radsej na pohotovost, lebo este tyzden mat taketo stavy a bolesti 😦
@deti95060810 Nie.Všetko sa to združuje do podbrušia.Teraz som si sadla a cítila som silnejšiu bolesť priamo dole ako keby som naozaj mala menštruáciu.Taký tlak a nepríjemný pocit tam dolu pociťujem keď menštruujem.Nemám už klasické bolesti.Keď som nebrala HAK tak som od bolesti nevedela ani vstať z postele.Teraz je to už len tlak a nepríjemné pobolievanie takže viem vydržať ale tlačí ma to a funím.
Popíšem ti to.Bolesť ide cez kríže, po bokoch až do podbrušia dole.Celá tá časť je taká zaťažená.
Nechcem písať hlúposti lebo som nerodila, ale popísala by som to ako kontrakčné bolesti.Mám taký pocit ako keby som mala tlačiť.
@petamich Ja sa snažím veľmi nestáť na nohách teraz.Dnes som veľmi nestála, ale teraz áno a práve teraz to cítim intenzívne a to som sa nenamáhala len som mala mobil v nabíjačke.
Teraz ako sedím tak mám silný, naozaj silný tlak v podbruší a dole, ale naozaj to nie je bolesť, že by sa žena skrúcala v bolestiach ako pri kolike napríklad.Toto je také zvláštne ako nejaké sťahy alebo ako to opísať a je to cítiť veľmi intenzívne.
Isla by som na pohotovost. Ak mas zapal, treba ho cim skor liecit, lebo zapaly sposobuju zrasty (mam osobnu skusenost) a tie ti mozu veeeelmi skomplikovat cestu k tehotenstvu. Tyzden je strasne dlho.
@iluviel Len či by ma z tej pohotovosti neposlali domov tak ako naposledy pri kolike a to ma poslali len na gynekológiu.
Pichli mi injekciu a dovidenia.Na ďalší deň som už ostala v nemocnici na infúziách niekoľko dní.Pritom som im vravela, že injekcia nestačí a,že to môže prísť znovu a aj prišlo.Vedela som vtedy, že čo mi je a nikto ma nepočúval.
@iluviel Vtedy som mala také bolesti, že som o sebe ledva vedela.Ledva som si záchranku zavolala.
@petamich Dá sa to vydržať lebo to netrvá celý deň ani neplačem od bolesti, ale niekedy si myslím, že vytlačím aj to čo nemám.To ani nie je, že bolesť.To je príšerne silný tlak ktorý mi všetko sťahuje.
Rada by som to opísala, ale viem to prirovnať len k sťahom ktoré nutkajú zatlačiť.Teraz sedím dlhšie a zase to povoľuje.
Myslím si, že to bude zápal.Nič iné mi nenapadá.
Autorka, ja ťa naozaj nechcem strašiť ale mne ten opis sedí na mimomaternicové 🙄 tiež som sa nezvijala od bolesti aj keď to bola silná tlaková bolesť, tiež mi chvíľami pripomínala kontrakcie a mala som akoby veľmi silné nutkanie tlačiť..😕cez deň som ešte fungovala okolo syna, bola vonku..takže tá bolesť sa dala prežiť, len večer som už začala trochu krvácať..a potom už išlo do tuhého..možno ti aj nejaká cysta praskla.. radšej sa chod ukázať na pohotovosť..ja keď som prišla na pohotovosť v noci tak sa tiež najskôr na mňa pozerali štýlom "čo otravujem" no po chvíli ma brali na sálu..prasknutý vajíčkovod a krvácanie do brušnej dutiny🙈
Inak ešte ma napadlo, že podobné bolesti, aké opisuješ mávam teraz každý mesiac vždy v čase ovulácie 🙈 trvajú tak zo tri dni..skús si pozrieť niečo aj na túto tému "silné ovulačné bolesti"
Držím ti palce, aby to nebolo nič vážne 🍀 potom nám daj vedieť, o čo išlo..
@ewka9 Ja sa zamýšľam, že HAK može zlyhať.Neraz som zabudla tabletku, priznávam, ale tak 2 roky sa nič nestalo a nespomínam si, že by sme mali styk v období zabudnutia.Aj keď my to už tak neriešime.
Nemôžem sa porovnávať so ženou ktorá HAK neužívala lebo tam je väčšia pravdepodobnosť.Mamine neukázal test ani normálne tehotenstvo, ale tak...pochybujem, že je to mimomaternicové len musím brať do úvahy všetko.
Nekrvácam.Hlien mám, ale už nešpiním.Hlien sa objavuje po bolestiach.Inak nie.
Beriem do úvahy všetky možnosti kedže bez prehliadky lekára nemôžem vylúčiť nič, ale tak test bol negatívny.Robila som ho poobede.Zajtra ráno urobím aj druhý pre istotu.
Bolesť prichádza skôr večer, ale myslím si, že by prišla aj skôr len som dnes viac sedela než stála.Neviem však prečo to nezačína v sede len v stoji a pri pohybe. 🤷
@ewka9 Viem, ďakujem 😊 len ja užívam HAK a ovuláciu nemám.Ms bolesti som vedela mať silné, ale ovulačné nikdy a som 4 dni no už 5 dní po MS.
Myslím, že to by bolo skoro na ovuláciu pri normálnom cykle.
@ewka9 Určite napíšem.O pár dní idem k Dr tak sa možno dozviem 🙂 a dám vám vedieť.
Baby, navštívila som dnes lekárku a poriadne som sa nedozvedela nič pretože som nevedela, že bude zástup a zástup ultrazvukové vyšetrenie nerobí.
Tlak včera už nebol tak intenzívny, ale cítila som ho v noci trochu v podbruší.Menštruačné bolesti pokračujú.Na pohmat ma nič nebolí.Lekárka mi kázala urobiť si po dobratí HAK mesačnú pauzu a prísť na kontrolu už k mojej Dr aby mi urobila ultrazvuk aj potrebné vyšetrenia ktoré sa robia každý rok.
Urobila mi ster na ureaplazmu.
A dúfa, že nie som tehotná lebo už vraj mali pacientky ktoré im otehotneli po jednej vynechanej aj pri poctivom užívaní, ale tak môj prípad to nebude kedže testy boli negatívne.
Tak snáď sa to po pauze zlepší.Dnes som ešte ten tlak necítila.

@marticka85po Len počas MS som mala 37, ale mňa vtedy dva dni bolela hlava a mne sa vtedy zvýši na 37.