icon

Mimomaternicové tehotenstvo - čo ďalej po zákroku?

pondelok01
6. feb 2022

Ako rychlo vam kleslo HCG spat na 0? Robil vam obvodny gynekolog kontrolny odber? Alebo nejaku inu kontrolu?

emalka
6. feb 2022

Klesalo mi tusim mesiac a kusok. Vysetruje ta potom tvoj gynekolog, ak nieje v prepustacej sprave napisane inak. To sa tyka aj vyberania stehov - mne ich vyberal moj doktor ale viem ze niektore baby isli na ich vyber do nemocnicnej ambulancie.
Idealne teda pozriet do prepustacej spravy. U mna to bolo takto:
Prepustili ma z nemocnice, zavolala som svojmu doktorovi ze co sa stalo, ten mi povedal kedy mam prist na vyber stehov. Potom som isla do nemocnice po papier z vysledkov z histologie (analyza tkaniva z vajcovodu), ten som si potom zobrala so sebou na kontrolu k dr o cca mesiac po prepusteni, vtedy mi zobrali krv. Kontrola dopadla dobre a hcg klesalo pekne, takze uz nebolo treba nic ine riesit.

pondelok01
autor
6. feb 2022

@emalka v tom tkanive skumali konkretne co? Mozu byt aj “zle” vysledky? Ja uz mam stichy vybrane, to mi povedali pri prepusteni, ze mam ist o 3 dni mojej gynekologicke. Ta ich vybrala, nic ine nekontrolovala, a ze vidime sa o rok na preventivke. Sa mi uplne nezda takyto postup.

emalka
6. feb 2022

@pondelok01 Tym rozborom potvrdili ze sa naozaj jednalo o MMT. Je to formalita viacmenej.

Hmm... ten jej pristup by sa ani mne velmi nepacil. Moj doktor si so mnou pokecal ako sa citim, ci nepotrebujem nieco predpisat a tak, taky ludsky rozhovor pri oboch kontrolach. Je pravda ze ta kontrola o ten mesiac bola viacmenej bleskova, rychle sono ci sa vystelka zotavila z kyretu a ta krv.

ludinka
6. feb 2022

@pondelok01 ja som bola potom aj v kúpeľoch na liečení,v lúčkach, bol nato nárok ale je to už davno

pondelok01
autor
7. feb 2022

@emalka zvazujem ist aspon do labaku ako samoplatca, nech mi skontroluju HCG, ale neviem kedy ma zmysel ist. Je to 10 dni od zakroku, HCG som mala 5900.

emalka
7. feb 2022

@pondelok01 v nemocnici ti brali krv po zakroku? Ak ano, klesala?

pondelok01
autor
7. feb 2022

@emalka brali mi krv, ale ci hcg klesalo neviem, mam iba informaciu z prepustacej spravy, a je tam uvedena hodnota 5900, neviem ci to je z toho prveho predoperacneho odberu, alebo z posledneho.

emalka
7. feb 2022

@pondelok01 hmm, myslim ze by ta neprepustili keby to neklesalo... Ak by som chcela pokoj na dusi tak by som si asi dala urobit rozbor