Ahojte. Potrebujem radu.
Vo štvrtok som si robila tehotenský test. Test vyšiel pozitívny a však druha čiarka bola o dosť slabšia. V sobotu po toalete som mala jemne hnedý výtok a tak som išla hneď na pohotovosť.menstrucia mi meškala v sobotu 7 dni.
Na ultrazvuku nebolo nic vidieť a tak mi lekárka zobrala krv.
Hcg som mala 80,3. Povedala mi, že je to nízka hodnota a mam sa preto objednať ku gynekológovi. Posledné mesiace som mala nepresvidelnu menštruáciu. Posledný mesiac mi prišla dokonca o 8 dni skôr a tak mi povedala, že mám s najväčšou pravdepodobnosťou posunutú ovuláciu.
Spinenie mi po toalete pretrváva už 3 deň. Volala som svojmu gynekológovi a ten mi s istotou povedal, že ide o mimomaternicove tehotenstvo, že hodnoty Hcg sú nízke a v stredu mám prísť. Dnes asi pôjdem opäť na pohotovosť mám obavy.
Aké máte prosim skúsenosti?
@avatara kedy si mala posledný menzes. ?
@simona1998 posledná menstruacia mi prišla 1.3 a však prišla mi o 8 dni skôr ale zvyčajne.
@avatara mne implantačné špinenie trvalo asi týždeň. Krv na hcg mi nebrali, ani som nikam nešla. Počkala som, ako sa to vyvinie a po 2 týždňoch som sa objednala na gyn. Mohli ste mať aj posunutú ovuláciu a neviete o tom? Ak áno, možno vám ešte menštruácia ani nemešká.
@avatara pri týždňovom meškaní samozrejme na sone ešte nič vidno nie je a HCG 80 je na daný týždeň ok, keď navyše nevieš, kedy si vlastne mala ovuláciu a mohla byť aj neskôr. Špinenie aj mierne bolesti na začiatku tehotenstva tiež nemusia byť hneď problém (ja som špinila dvakrát, vždy cca týždeň a všetko bolo ok). A po telefóne diagnostikovať mimomaternicové, no ďakujem pekne… na tvojom mieste by som si spravila ďalší tehotenský test - čiarka by už od minulého týždňa mala jasne zosilnieť. Ak by nebola silnejšia, alebo by dokonca zoslabla, to je zle - znamenalo by to, že sa embryo neuchytilo (biochemické tehotenstvo). Mimomaternicového sa podľa mňa nemáš zatiaľ prečo obávať.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@avatara zbytocne pojdes na pohotovost.