Misoprostol po potrate: Je normálne mať bolesti?
Ahojte, bola som prvýkrát tehotná, ale bohužiaľ v 6tt sa embryo prestalo vyvíjať, nebola ani zaznamenaná akcia srdca. Dostala som na výber čakať, alebo misoprostol, alebo kyretáž. 3 týždne som čakala, avšak nič, tak som si vybrala misoprostol. Vo štvrtok mi dali prvú dávku pod jazyk. Mala som bolesti, krvácanie, ale dalo sa to zvládnuť. V piatok ráno už žiadne bolesti. V piatok (včera) bola aj kontrola, podali mi ešte druhú dávku, aby som sa docistila. Tá druhá dávka mi začala účinkovať až neskôr večer. Dnes som si myslela, že už budem ako tak v pohode, ale stále mám bolesti, krvácanie je tiež dosť silné, ale dá sa. Je to v poriadku mať stále bolesti? Teplotu mám slabo zvýšenú do 37. Dávala som si Novalgin, teraz chcem večer skúsim Algifen. Budem vďačná za akýkoľvek postreh, ak máte tiež skúsenosti s misoprostolom..
@veselo_neveselo áno ja myslím, že najhoršie to bolo vo štvrtok po prvej tabletke. Mala som dokonca triašku, potom kŕče a krvácanie. V piatok na kontrole lekárka povedala, že embryo tam už nie je, ale že nejaké pozostatky vystelky maternice, tak mi dali druhú dávku. V piatok cez deň som ani nemala kŕče aj krvácanie bolo okej.. až večer začala účinkovať druhá dávka.. ale aj včera aj dnes mám stále bolesti, pritom všade je písané, že najhoršie je to pár hodín po podaní lieku. Je to taká pálivá bolesť akoby v strede podbruška, ale teplotu nemám, tak snáď zápal to nie je... Mám ísť na kontrolu v stredu, ale ak ma to neprejde, pôjdem už zajtra 😒 nechápem že po prvej tabletke to bol masaker pár hodín a potom ráno som ani nevedela, že som mala nejakú tabletku.. a po druhej to je nonstop už tretí deň
@lucka27391 Tak bolesti som tiez mala dobrych par dni po...neboli najhorsie na svete, ale boli.
V porovnani s tymi vypudzovacini, kedy som fakt cakala kedy si budem moct dat dalsiu tabletku od bolesti, bolelo menej, ale bolelo aj tak. Nemusis sa bat, zatial oddychuj.
Pomahal aj termofor neustale, vela pit a lezat, nenamahat sa. Drzim palce nech je vsetko OK, a nech to dobre dopadne na kontrole.
@veselo_neveselo ďakujem pekne za povzbudenie 😊 tak teda si to ešte odležím... Nie som zvyknutá na ležanie, najradšej by som bola fit čo najskôr 😅
@lucka27391 dobri deň skadial máte tabletki misoprostal
Môže mi pomoc gde sa dá kúpiť misoprostol
Ano, bolesti su normalne, i krvacanie. Ja som krvacala s prestavkami plus minus dva tyzdne. Teplota v poriadku nie je, ale 37 nie je teplota. Keby poskocila vyssie, tak chod spat k dr.
Najsilnejsie bolo krvacanie tesne pred a pocas vypudzovania plodu (to boli, fuu, aspon tri najvacsie vlozky za hodinu, par hodin - vela z toho casu som presedela na wc) potom ustalo na intenzitu silnej menstruacie.
Ja som vedela rozoznat kedy vysiel vak, to sa nedalo nevsimnut si - potom ked vysiel tak sa bolesti i krvacanie znizilo.
Na bolest som kombinovala paralen a ibuprofen (ako sa kombinuje detom, co 4 hodiny), ale treba davat pozor na max dennu davku, a nie na lacno.
@veselo_neveselo ahoj. Prosím koľko po podaní misoprostolu ti vyšiel gestacny vak aj s plodom? Som druhý deň po podaní. Ďakujem
@veselo_neveselo ahoj. Prosím koľko po podaní misoprostolu ti vyšiel gestacny vak aj s plodom? Som druhý deň po podaní. Ďakujem
@l234 Ja som musela ist po druhu davku, a po tej hned v ten den, niekolko hodin po podani.
U mňa sa to vykonalo kvôli MA v 7tt. Nechcela som znova podstúpuť kyret za žiadnu cenu. Dostala som v ZA nemocnici 3 tabletky pod jazyk. Kŕče som začala pocitovať len čo sme odchádzali z nemocnice. Krvácanie prišlo asi po 2 hodinách. Silné a bolestivé to bolo u mňa asi 6 hodín. Snažila som sa to tlmiť Ibalginom Rapid ale mám pocit že to ničomu nepomohlo. Podľa mňa pokiaľ nie ste v tehotenstve moc ďaleko tento stav nebude trvať dlho. Treba sa pripraviť na to že budú odchádzať veľké kusy sliznice (najhoršie pre mňa bolo že som to normálne cítila ako sa mi to sklĺzava po stenách pošvy von...to bol otrasný pocit). Našťastie tento stav najhoršieho krvácania u mň trval asi len 2 alebo 3 hodiny. Na ďalší deň už som mala bolesti veľmi slabé a krvácanie slabé až stredné. Kontrola ma čaká až o 5 dní. Ale myslím že asi bude všetko v poriadku.
@lucka27391 ahoj, mne zabrala poriadne až druha tabletka, po prvej som mala len mierne krvácanie, po druhej, asi 4 hodiny po podaní, sa dostavili kontrakcie a silne krvácanie, cele to trvalo asi hodinu. Na ďalší deň viac menej znesiteľné bolesti ( jednorazovo jedny silne opäť akoby kontrakcie). Na tretí deň od potratu som uz doma nevydržala, dali sme takú ľahšiu turistiku ( pohyb mi dosť pomáhal na čistenie), kedy sa opäť dostavili silnejšie bolesti. Vždy pri tých silných zo mňa vyšli väčšie kúsky, takže som za ne vlastne rada. Na bolesť som nebrala nič. Od tretieho dňa už pohoda, sem tam len akoby menštruačné kŕče a mierne krvácanie. Jeden deň som mala aj zvýšenú teplotu, ale chytila som do toho všetkého este aj žalúdočnu chrípku, takže možno to bolo aj z toho.
Po týždni od druhej dávky kontrola v nemocnici - vyčistila som sa dobre, stále mierne spinim, bolesti už nemám žiadne. Ďalšia kontrola o 3 týždne, s tým že by sa mi do vtedy mala rozbehnúť už aj menstruacia.

Ano, bolesti su normalne, i krvacanie. Ja som krvacala s prestavkami plus minus dva tyzdne. Teplota v poriadku nie je, ale 37 nie je teplota. Keby poskocila vyssie, tak chod spat k dr.
Najsilnejsie bolo krvacanie tesne pred a pocas vypudzovania plodu (to boli, fuu, aspon tri najvacsie vlozky za hodinu, par hodin - vela z toho casu som presedela na wc) potom ustalo na intenzitu silnej menstruacie.
Ja som vedela rozoznat kedy vysiel vak, to sa nedalo nevsimnut si - potom ked vysiel tak sa bolesti i krvacanie znizilo.
Na bolest som kombinovala paralen a ibuprofen (ako sa kombinuje detom, co 4 hodiny), ale treba davat pozor na max dennu davku, a nie na lacno.