icon

Môže lekárka prezradiť citlivé informácie pacientov?

Dnes o 10:54

Ide o to, že mi túto lekárku vybavila moja krstná. Veľmi dobre sa poznajú a ona je ten typ čo rada vyzveda a ohovára. Ja chcem riešiť svoju neplodnosť. Nechcem aby o tom ktokolvek vedel ani moja rodina. Môže jej lekárka niečo povedať ?

anonym_bc8fb3
Dnes o 10:55

Nemala by, ale keďže su kamošky nespoliehala by som sa na to

viestta
Dnes o 10:56

Nemala by, ci je pre nu viac lekarska etika alebo klebetna kamaratka nevieme nikto.

autor
Dnes o 10:57

Môžem jej to nejak naznačiť, že si to neželam alebo to bude trápne ?

abbey1
Dnes o 10:58

Ukľudní ťa, keď ti povieme, že by nemala?
Ver tomu, že i lekári sú len ľudia a veľmi radi klebetia. Nemyslím, že so zlým úmyslom, ale klebetia.

anonym_586289
Dnes o 10:58

@anonym_autor nemala by, ale lekárke by som povedala, že si to neprajem.Ale, ak sú kamarátky neverila by som tomu.Je málo iných lekárov?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Dnes o 11:01
@anonym_586289

@anonym_autor nemala by, ale lekárke by som povedala, že si to neprajem.Ale, ak sú kamarátky neverila by som tomu.Je málo iných lekárov?

no chcela som ísť k nej hlavne kôli cakacej dobe. Ponúkla mi, že má môže zobrať prakticky hneď a u iných lekárov budem čakať podstatne dlhšie.

anonym_e935d9
Dnes o 11:01

jasné že jej to vykecia. Možno nie všetko, ale aspoň niečo pustí.

sabca99
Dnes o 11:11

Presne tak, vobec by take nieco spravit nemala, ale tak co si budeme nahovarat, kolki lekari tieto veci realne aj dodrziavaju? A navyse ked su take dobre kamaratky...

anonym_3a8835

Ja som takto išla ku "známej" neurologičke - maminej kamarátke lebo ona ma vzala hneď, kdežto bežne sa na naurológa čaká aj rok. Zaplatila som u nej 70€. Nešlo o klebety, ale o to ako ma vlastne ani "nevyšetrila", ako arogantne sa správala, nakoniec som si aj tak počkala ten rok na normálneho neurológa. Tak si to zváž že či ti to za to stojí to pokúšať.
Druhá vec je, či chceš v takejto situácii byť v tom sama. Netuším aký vzťah máš ty s krstnou mamou. Mne by napríklad ani nevadilo keby lekárka niečo o mne povedala mojej krstnej alebo mamine, tie by ma práveže podržali. Aj keď moja mama tiež vykecá čo by nemala, ale keď jej poviem že nie, tak neklebetí. Svokra je na tom horšie, to ja sa od cudzích ľudí dozviem o intímnom živote ľudí z mojej vlastnej rodiny veci čo majú od mojej svokry a ona bohvie odkiaľ. Takže ak by to bola kamarátka napríklad mojej svokry, tak k nej nepáchnem.

daniska155

nemala by nic vyzradit, ale istotu nemozes mat, osobne by som si radsej vybrala inu lekarku, obzvlast ak chcem aby som si udrzala sukromie.

biba_18
Dnes o 11:17

ja by som ju požiadala, aby to s krstnou nepreberala... nejakým pekným spôsobom ...

ivik4
Dnes o 11:19

Aj ja by som jej narovinu slusne povedala ze by som bola rada keby to naozaj ostalo len medzi nami ako pacient a lekar. Malo by jej dôjst ze narazas na tvoju rodinu ktoru ona pozna

anonym_d097cf
Dnes o 11:22

Je to odborníčka, ku ktorej by si išla aj keby to nebolo po známosti a nebola tam kratšia čakacia doba? Ak áno, choď a slušne popros, keďže vieš, že sa pozná s tvojou rodinou, aby naozaj bolo dodržané lekárske tajomstvo... a ak nie, nevyužila by som túto možnosť, väčšinou to nestojí za to chodiť takto po známosti... pozri si dobre recenzie

jamimo
Dnes o 11:32

Nemalo by sa ti diať, ale deje sa to bežne, bohužiaľ, aj nedávna skúsenosť z rodiny 😐 Sestričku som zaklincovala pár slovami za prítomnosti lekára. Nech vie... Tebe držím palce.

anonym_4c0a8c
Dnes o 11:38

Moj ex sef mal zenu lekarku, cela firma sme k nej chodili. Povedala som jej pri chorobe kvoli liekom, ze mam podozrenie, ze som tehotna. Samozrejme sef sa to hned dozvedel, este som to ani nemala potvrdene od gynekologa. Pritom obaja vš vzdelani...

cacianka
Dnes o 11:57

keď ti krstná vybavila lekárku, tak vie aké je jej odborné zameranie a vie kvôli čomu k nej ideš. ale o podrobnostiach tvojich vyšetrení, o vašich rozhovoroch by je nemala povedať ani mäkké f. Ak naozaj chceš využiť jej odborné stránky, a najmä krátku lehotu čakania, tak jej v úvode a potom aj na záver veľmi slušne povedz, že si vážiš je ochotu a skorý termín, ale veríš v jej absolútnu diskrétnosť, lebo už máš ty sama , a aj máte v blízkej rodine nepríjemné skúsenosti so zverejnením alebo prekrútením informácií.

anonym_fa4990
Dnes o 12:03
@anonym_autor

no chcela som ísť k nej hlavne kôli cakacej dobe. Ponúkla mi, že má môže zobrať prakticky hneď a u iných lekárov budem čakať podstatne dlhšie.

@anonym_autor pozri popros ju o to ak ťa to ukludni . Že si si vedomá ze ti vybavila ta a ťa Že bola by si rada keby neposkytla dalej info o tvojom zdraví

klaridka
Dnes o 12:12

Nenaznačuj, ale priamo povedz, že spoliehaš na jej profesionalitu a povinnosť zachovať lekárske tajomstvo.

anonym_4bdc5d
Dnes o 12:20

@anonym_autor moj doktor prezradil exmanzelovi citlive informacie ale netusil ze sme rozvedeni. Uradnicka mi povedala ze ho mam zazalovat, ale bol to dobry doktor nebola to jeho chyba. Druhy krat by som mu to uz povedala dopredu.

anonym_5b63d9
Dnes o 14:23

@anonym_autor tiez mam skusenost s 2 lekarmi, ktori sa preriekli, co som riesila a nechcela som, aby rodinni prislusnici vedeli 🤷 takze ak nechces, narovinu jej to povedz. Ono to ani nemusi byt vyzvedanie, len sa moze nieco medzi recou opytat a uz to ide

simonbrk
Dnes o 15:51

Ja som raz povedala psychológičke, že mám strach o svojho priateľa (vtedy som bola zadaná). Prišiel môj otec, a ona hneď spustila, že mám v sebe obrovský strach z priateľa. Nie o neho, ale z neho. Trápnejšie som sa pred otcom asi ani necítila, ale inak NEMALA BY, ale nespoliehala by som sa.