icon

Môžem otehotnieť, ak má manžel zápal hrubého čreva?

sandri3
20. feb 2020

Dobry den prajem. Rada by som opytala, ci sa tu najde nejaka mamicka, ktorej manzel/partner trpi chorobou colitis ulcerozaa a chceli by mat spolu dietatko? Je mozne vynosit zdrave babatko, ked ma manzel tuto chorobu? Nestretol sa s tym niekto? Dakujem za kazdu radu.

mimimami3
20. feb 2020

Moj manzel ju ma a mame spolu 3 zdrave deti. Otehotnela som bez problemov.

gwendolyn
20. feb 2020

Myslis z hladiska, ci to ovplyvnuje jeho plodnost alebo z hladiska, ci to zdedia deti?

snehulienka8
20. feb 2020

kamoska ma tuto chorobu a porodila 2 zdrave deti..

delmondo
21. feb 2020

Áno, môžes. Kebyže to máš ty, tak si viac sledovaná kvôli liečbe, ale pri mužoch to neriešia.

0silvia0
21. feb 2020

@sandri3 bojis sa, ci sa tato choroba nededi?

sandri3
autor
21. feb 2020

@gwendolyn ano, myslela som tym, ci to nahodou nezdedia, kvoli tym liekom, co berie. teraz chodi manzel na biologicku liecbu a chceli by sme mat babo.

sandri3
autor
21. feb 2020

@0silvia0 ano, bojim, lebo berie vselijake lieky, teraz prave ma biologicku luecbu uz.

zalka
21. feb 2020

@sandri3 polož si otázku, kto má v manželovej rodine ulceroznu kolitídu? Po komu ju zdedil on? Máš odpoveď?
Samozrejme je veľký predpoklad, že to nemal od koho zdediť nakoľko ešte nevedia celkom presne ako vzniká toto ochorenie. Nepoznajú presné príčiny, lebo ak by poznali príčinu tak liečia ju a neliečia len príznaky. Samozrejme lieky nie sú žiadna sranda. Ale nezaťažujú tak organizmus muža ako ked ide o ženu. Môže sa informovať u lekára či by dočasne nemohol vysadiť liečbu. Chlapom stačia 3m aby sa im vyčistili spermie od chémie liekov. U nás žien to ostáva nafurt v organizme. Takže určite sa neboj, a partner sa môže spýtať gastroenterologa.

gwendolyn
21. feb 2020

@sandri3 tak či to zdedia alebo nie je ako loteria, to ti nikto nepovie. Čo sa týka biologickej liečby, trbea sa poradiť s lekárom, ktorý liečbu predpísal, či je nutné liečbu vysadiť a ako dlho trvá, kym z tela vyprchá, ta doba je rôzna podľa konkrétneho lieku. Moj berie Humiru a lekarka ho varovala pred nasadením liečby, že musí byť pol roka bez liečby, ak sa chceme riešiť tehotenstvo, takže sme to "poriešili" ešte pred tym, ako ju začal brať.

sandri3
autor
21. feb 2020

@zalka Dakujem velmi pekne 🙂 velmi ste mi pomohli ❤️❤️❤️

sandri3
autor
21. feb 2020

@gwendolyn Dakujem velmi pekne ❤️

sandri3
autor
21. feb 2020

Baby dakujem každému, veľmi ste mi pomohli a ukludnili ☺️