Môžem si vybrať medzi tabletkou a operáciou?
Je takáto voľba? Že si môžem vybrať, že by som chcela tabletku namiesto operácie? Žiadne negatívne komentáre prosím. S manželom sa ideme rozvádzať. Mame jedno dieťa a ďalšie spoločne nechceme a sama to nezvládnem. A prvé tehotenstvo som mala rizikové aj pôrod bol veľmi ťažký a stále mám traumy.
Mozes ist do Rakuska na tabletku.
@bluka2 mozes byt prosim realna? Hovori sa o 5-7% pripadov kedy nezaberie. A velmi to zavisi v ktorom TT je autorka. Po 8TT je to uz viac-menej nerealne, takze debata zbytocna. A v pripade farmakologickeho potratu, je potrebna kontrola, niekedy docistenie niekedy nie.
A ked uz citujes tu Tvoju stranku, maju tam minimalne 1 chybu, hovoria o 2 liekoch a zakazdym cituju Mifepriston... :(
Takze skratka:
- nevies v akom stadiu je autorka a ci farma potrat je mozny
- nevies z ktorych koncin je, ak nahodou nejake Michalovce Kosice a pod, tak Brno aj Vieden za rohom nie su :( BA je ina vec
- nevies nic o jej traumach, co moze byt problematicke.
Mimochodom poznam vela zien, ktorym Cycotec nezabral a museli ist na docistenie.
@sono2 možno bude chciet mať ešte v živote deti alebo aspoň tu možnosť nechce úplne zahodiť. Možno ešte stretne lásku svojho života? Však nech posúdi informácie autorka sama, ona vie najlepšie. Ja by som si vybrala šetrnejšiu metódu práve kvôli budúcnosti, o ktorej nevieme, čo nám prinesie. Každý si vyberie podľa seba
To snáď nemyslíš vážne s domácim potratom, choď k lekárovi. Mohla by si doma umrieť. Je veľmi riskantné.
@bluka2 vazne? Precitaj si prosim este raz:
Dadurch wird die Gebärmutter für die zweite Arznei Mifepriston (in Österreich Cyprostol®, in den meisten anderen Ländern Cytotec®) empfindlich. Dadurch wird der Abgang ausgelöst. Mifepriston wird 24 bis 48 Stunden nach Einnahme von Mifepriston vaginal eingeführt.
skor by som sa bala toho domaceho potratu
ja len chcem podotknúť, keď som mala prvý zamlknutý potrat v UK, rozhodla som sa pre tabletku v nemocnici, kde som ležala celý deň a čakala kým to vypadne. Bohužiaľ v ten deň sa to vôbec nepodarilo a tak ma poslalli domov. Doma som veľmi silno krvácala ale až o nejaké 2-3 dni zo mňa všetko vypadlo. Kyrety som mala 2 a boli bezproblémové
Odkiaľ si? V Bratislave už ponúkajú aj tabletku, no nie vždy. V bb napríklad vyslovene klamú do očí, že neexistuje žiadny iný spôsob ako zákrok, zažila som si svoje...
Hlavne dlho nerozmyslaj, com skor to vyriesis, tym je to lepsie pre organizmus, asi by som sa rozhodla pre kyretaz na slovensku, aj kvoli kontrole potom, drzim palce
@masandra tabletka, ktorú ponúkajú, je len prostaglandinova (na vyčistenie), a vždy bola u nás normálne legálna, len lekári to nechcú, radšej volia kyret. Naopak potratova tabletka sú vlastne tabletky dve - hlavná je prvá, ktorá zabije embryo - a tá je nelegálna u nás (druhá je potom obyčajný prostaglandin).
@autor ja by som tiež nešla na potrat operáciou.Ved chod kde je najbližšie.To česko alebo teda Rakúsko.Neviem kde všade v okolitých krajinách sa dá ešte tabletkou.No my tu budeme ešte dlho za opicami na sk ako vidím.Neviem prečo proti tej tabletke tu na sk tak bojujú im to môže byť šumák akú metodu si ženy zvolia.. čo ich do toho.Ja by som do operácii nešla ani náhodou aby sa mi tam dole štuchrali
Dobry den, autorka🙂. Ja by som Ti poradila tolko, nechod na potrat, tvoje dieta neprislo nahodou. Je pre teba darom, ktory ti zamerne bol dany od Boha. Ak v Boha neveris, potom sa aspon skus zamysliet nad tym, ze aj tvoj zivot je pre teba prave takymto darom, ktory mohol byt lahko zniceny v pripade ze by sa tvoji rodicia tak rozhodli...bola si vtedy rovnako bezmocna ako toto dieta, ale oni sa rozhodli ta prijat a lubit (tomu verim a dufam😉) a teraz tu mozes byt, a to je uzasne! Tak isto si ty povolana toto dieta prijat a umoznit mu narodit sa a prezit svoj zivot, ktory mu bol dany. Mrzi ma Tvoja situacia, ale verim ze by sa nasiel niekto, kto by Ti s dietatom pomohol, ak by si napr. skusila poziadat v nejakej organizacii zameranej na pomoc rodine (napr. Centrum pre rodinu by mohlo vediet pomoct, neviem odkial si ale tu su aspon nejake miesta: https://centrumprerodinu.sk/nase-aktivity-test/). Ak by si dieta aj tak vobec nechcela, stale je tu moznost dat ho na adopciu a urobit tak stastnymi hned dvoch dalsich ludi😉. Nakoniec, podla toho, co som citala na jednej stranke (kde pisu svoje pribehy zeny, co podstupili potrat, vola sa cantstaysilent.com), potrat cloveka stastnym neurobi. Vsetky zeny, co tam pisali, svoje rozhodnutie lutovali, a to aj po niekolkych desiatkach rokov, vlastne asi do konca zivota. Kazda z nich sa citila vinna, ze zabila svoje dieta (a napriek tomu, ze doktori tam o nom rozpravali ako o tkanive, kazda z nich si po potrate jasne uvedomovala, ze ide o ziveho cloveka-dieta). Tie pocity, ktore ony popisovali, by som ti nikdy nezelala, mnohe sa pokusili o samovrazdu, aj opakovane...bolo pre ne tazke odpustit samym sebe. Myslim si, ze ak si svoje dieta nechas, nebudes to lutovat a verim ze si ho dokonca oblubis, mozno ti bude v mnohom napomocne, bude ta milovat, nikdy nevies, ci ti trebars raz aj nezachrani zivot...(skratka hocico sa moze v tvojom zivote diat, kvoli comu si raz uvedomis, ze tvoje dieta je pre teba obrovskym darom, ktoreho by si sa uz nikdy nechcela vzdat...) Tak ti teda zelam, aby si sa rozhodla spravne, aby ta Boh pozehnaval, aj tvoje dietatko😊. Modlim sa za vas vsetkych🙏myslim na vas, mam vas rada.

@bluka2 ja mam aj osobnu skusenost- mala som tu tabletku pri MA a viem, co tam niektore riesili. A zase to poradenstvo je klasicke Aufklärung pred OP- kde jednoducho podpises lajstre papierov, ze vies o rizikach a cau. Len ono to inac vyzera na papieri a inac v skutocnosti...