icon

Musí ísť zákonný zástupca k psychológovi so mnou, keď nie som plnoletá?

sofia__23
3. apr 2026

pekný večer prajem chcem sa len opytat ak budem mat cca za 5 mesiacov 18 je nutné aby siel so mnou zákonný zástupca k psychologovi… bola som na hospitalizácii kvôli zdravotnému stavu a bolo mi odporúčané navštíviť pedosychologa tak teda pytam sa neviete mi poradiť…?

anonym_c79393
Včera o 00:14

Jasné, že už ako dospelá nebudeš musieť ísť k psychológovi so zákonným zástupcom, budeš DOSPELÁ, už nebudeš mať zákonného zástupcu.

crazy_cat_lady
Včera o 08:09

Nie

kacena4
Včera o 08:20

ak ides k pedopsychologovi tak ano je to "detsky" psychologol a tam treba zakonneho zastupcu, ak si najdes dospelackeho psychologa tak tam ta vezme aj bez rodicov kedze sa objednas teraz termin dostanec v 18r. takze uz nebudes potrebovat zakonneho zastupcu drzim palceky PS: za mna kedze si bola hospitalizovala bolo by fajn keby tvori rodicia vedeli ako sa mas a ze k nemu chodit, ak teba byvas s nimi. a neboj sa v ambulancii mozes byt sama a cely cas sama rozpravat s psychologom ale odviest doviest a podpisat teraz musia rodicia.

anonym_25a939
Včera o 09:40

@sofia__23 ja som mala dosť podobnú situáciu tiež mi bol odporúčaný psycholog keď som bola hospitalizovana čakala som 3 mesiace na termín ku klinickej psychologicke najprv vnutri bola mama kvôli rodinnej anamnéze a potom som tam bola sama psychologicka by mame nemala nic povedať..

anonym_bf74f6
Včera o 09:44

@sofia__23 Do 18. len s rodičom. Samu ťa lekár nevezme, pretože nesmie.

sweaaa
Včera o 09:47

Prvý krát tam pôjdu rodičia, podpíšu papiere a potom už budeš chodiť sama.

slavomira236
Včera o 17:35

Moja dcera chodila sama uz od 15 sty ku zubarke aj detskej...teraz asi sa uz nesmie neviem.