Nechcené dieťa po znásilnení
Nikdy by som neverila, že na podobné fórum napíšem, ale potrebujem akési povzbudenie... Po znásilnení od už bývalého priateľa som ostala tehotná. Som v 6 týždni, všetko je potvrdené aj gynekológom a mne sa po tomto zistení zrútil svet... Moje dieťa nie je chcené, sú to tvrdé slová, ale ja ho nechcem a neviem čo si počať, vždy som bola proti potratom a tak asi hľadám niekoho kto bol možno v podobnej situácií a nakoniec to dopadlo dobre. Som zúfalá, jeho čin som na polícií nenahlásila, ťažko sa o tom hovorí, ale potom čo sa stalo som bola zdevastovaná a nedokázala som ísť niekam kde by mi robili nejaké výtery a brali veci a podobne. Radšej som to zamlčala, hoci som nemala ani tušenie, že to dopadne takto, ja hlúpa som si mala dať tabletku po, lenže po znásilnení je posledné na čo človek myslí dieťa. A keď som sa z toho už začala dostávať prišlo toto, neviem čo si počať. Bojím sa ísť na potrat...
@tecko28 nie neodsudila som dieta nevinne. Ani neposielam autorku na poptrat. Len hovorim, ze moznosti je viac. Aj nazory na to ci uz to je dieta su rozne. Ze nikto z nas nevie co je pre danu osobu najlepsie a nikto z nas nebude niest dosledky jej rozhodnutia. Iba ona. Ty na to pozeras z hladiska ked veris ze dieta vznika spojenim spermie a vajicka. Ale su tu aj opacne nazory. Ja si obcas predstavim ako by to bolo keby ten co je tak vehementne presvedceny ze jeho Boh (ci chapanie sveta) je ten spravny, sa narodil a bol vychovavany v nazorovo uplne protipolnom prostredi. Tvoj nazor vychadza z tvojho presvedcenia o zivote. Ine nazory z inych presvedceni. Ponukla si autorke kontakt na moznu pomoc, vyjadrila svoje presvedcenie o uplnej nespravnosti jednej z moznosti. Ak si veriaca mozes sa este modlit k svojmu Bohu, aby jej dal silu a situaciu zvladla a vybrala podla teba spravne rienie. A uprimne nevidim dovod preco by mal odmietnut. A tu to konci. Ja pripustam ze to nie je take jednofarebne. Presvedcenia, ze MOJ nazor je jediny spravny a jeho presadzovanie podla mna uz tolko zla napachali na tejto zemi ako nic ine. Ale je to len moj nazor a chapem ze ini mozu mat ine😉
@livus5510 nuz, tak sa na to pozri i z pohladu dietata. Videla si dokument "nemy vykrik" kde dietatko kym ho za ziva roztrhaju na kusy, "vykrikne " od hrozy? Alebo co si si konkretne pozerala?
Urcite by ti pomohol velmi dobry psychoterapeut v tejto tazkej chvili. Prosim skus oslovit este Alexisporadnu.
@katharines Prosim ta precitaj si co si napisala. Pokial si nepamatas;
"A to dieta uz vnima vsetko od pocatia a potrebuje citit najma lasku a prijatie matky."
Myslim ze to je cela pointa autorkynho prispevku. Neviem co sa tu vobec bavime o bunkach alebo nie...
@livus5510 nemusis sa nikomu obhajovat. Tvoje telo, tvoj zivot.
Buď silná a keď dieťatko nechceš, daj ho na adopciu. Každopádne si želám, aby si bola počas tehotenstva zodpovedná a dopriala maličkému, všetko, čo potrebuje. Budem rada, ak napíšeš, ako si sa rozhodla a ako to všetko nakoniec dopadlo.
@meredith83 uzdravit citove rany ide, no vratit zivot uz nie. O tom je cela pointa.
Je zmetena, zranena a nestastna, zmietana hormonmi, a preto potrebuje podporu najblizsich, ale aj ostatnych.
@katharines Bola si znasilnena a otehotnela si s toho? Pokial odpovies ano na obe otazky tak potom mozes vediet co autorka preziva... Inak je toto fakt zbytocne. Autorka podla vsetkeho nie je veriaca alebo nie je silno veriaca takze cirkevna dogma v pripade nic neurobi... Mozno bude dobre aj precitat jej prispevky a nazory a nie len svoje hudrat v prispevku..
@meredith83 aj Sklovska sa v jednom clanku vyjadrila, ze dala prednost kariere pred dietatom...bola na potrat a dodnes to lutuje....aj keby dieta velni chcela, uz nemoze...je to jednak vrazda dietatka a druhe zasah do organizmu...staci jeden chybny krok a je vsetko prec....
Čím ďalej tým viac si začínam myslieť, že tento príbeh je vymyslený...
Nie je UPT vlastne kyretáž? Na kyretáž chodia aj ženy čo samovoľne potratili, je to čistenie maternice a potom otehotnejú zase. Nad tým sa nikto nepozastavoval? Zbytočne ju strašíte depkami po potrate a s problémami s tehotenstvom, stačí si prečítať jej odpovede.
@acrobaleno nie po spontannom potrate dietatko zomrie samo. Pri umelom potrate je za ziva zabite. Je to teda obrovsky rozdiel.
@janula2511 po potrate uz nic nebude ako postarom a zene sa uz neulavi nikdy, mozte sa tu hadat kolko chcete, este len to s psychikou zeny zatoci a ano, nasledky budu na cely zivot - bude to tazky zivot
to pochopi skor ci neskor kazda a ano, taketo zeny koncia na antidepresivach, v tom lepsom pripade
To, ze sa zakladatelka rozhodla ako sa rozhodla je na nej, no nejedna zena v podobnej situacii, ktora natrafila na tuto diskusiu, prehodnotila svoje rozhodnutie a rozhodla sa darovat zivot. Kazdy si vybera cestu, po ktorej sa vyberie aj s jej dosledkami.
@katharines Nepochopila si, nevadí.
@katren to iste aj Helena Vondrackova, vyjadrila sa ze stale lutuje, ze dala prednost kariere a isla na potrat. Ona okrem ineho kvoli zle prevedenemu zakroku uz nemohla otehotniet.
Naspievala aj pesnicku o tom :(
@acrobaleno ja som mala kyretaz...samovolny potrat na zaciatku tehu...a veru mala som ho odmietnut...potom som mala problemy viac ako 1.5 roka otehotniet....je to zasah a poriadny...
@livus5510 -
Ešte jeden príspevok si dovolím keďže tvrdíš že si potrat videla a že ti je všetko jasné čo a ako prebieha. Pozri si tento krátky cca 15 minútový film je po anglicky takže som si dala tu námahu a preložila ti to čo sa tam hovorí, je to veľmi silné pozri si to aby si mohla povedať že naozaj vieš čo robíš lebo ver mi že nevieš o potrate máš skreslené predstavy.
Odkaz :
A preklad:
Preklad ku filmu,tak ti napíšem preklad čo rozpráva to dieťa tej mame:
Píšem ti tento list. Ja som obeťou tvojej interupcie, zomrela som v rukách zla, píšem ti môj príbeh a chcem povedať aj iným matkám o realite potratu.
Pamätám si veľmi dobre ten moment ktory má oddelil od toho najkrajšieho raja, moment keď ma prístroj násilne oddelil od tvojej maternice. Mama práve som dojedla a chystala som sa spať, keď som zrazu počula tvoj hlas a začala som sa báť a plakať lebo ja som bezbranné dieťatko nie iba zhluk buniek ako to hovorí ten neznámy ktorý s tebou rozpráva. Bola si nepokojna plná strachu, a tvoje srdce sa silno rozbuchalo. Ja som začala z celej sily kričať, mamaaaaa
Ako mi mohla ta najkrajšia a najneznejsia bytosť toto urobiť tá ktorú som tak milovala?
Potom mi prístroj odtrhol moju malú nožiçku, ja som začala kričať mama mama prosím nerob mi to. Zbav ma tej bolesti. Veľmi ťa prosím nedávaj má od seba preč, urobím čokoľvek budeš chcieť, prosím nenechaj ma zomrieť.
Otrhli mi moju pravú ručičku, tá bolesť je príšerná, prosila som mama mama nenechaj ma zomrieť.
Potom mi otrhli aj druhú ručičku. Nemám už ruky ani nohy. Moje telo je roztrhané na kúsky.
Chcela som ti povedať že si ma úplne zdevastovala. A keď mi kovový nástroj rozdrvil hlavičku povedala som zbohom a milujem ťa.
Mama píšem tento list aby si vedela že jediné čo som chcela bolo narodiť sa, chcela som ťa zahrnúť bozkami a objatiami, hovoriť ti že si tá najlepšia mama na svete. Rozjasniť tvoje pochmúrne dní a naplniť ich láskou a šťastím. Myslím na to ako som snívala že sa budeme objímať, spolu sa smiať i plakať. Teraz však vidím že všetky moje sny sa rozplynuli. Chcem ti povedať že ti odpúšťam a milujem ťa, veriac Božej láske a milosrdenstvu že jedného dňa sa raz stretneme spolu pri Bohu. Už sa pre mňa netráp ale urob mi láskavosť a povedz iným tehotným mamám že to čo majú v maternici je dieťa a toto dieťa sa chce narodiť len aby ich urobilo šťastnými
Milujem ťa mama.
@acrobaleno mozno prave ty so nepochopila
@katren A ako sa to vztahuje na znasilnenu autorku? Je smutne ze zeny sa viac staraju o nenarodeneho tvora ako toho co je uz na svete. To je ako jablka a hrusky porovnavat. Fakt nema to zmysel.
Sklovska a Vondrackova otehotneli po znasilneni??? Ked ich tu spominate..A to, ze to lutuju neznamena, ze ziju daky temny, depresivny zivot na antidepresivach a od potratu len prezivaju a utapaju sa v slzach v nestasnom zivote cakajuc na vlastnu smrt ktora ich z tohto zivota oslobodi.
@meredith83 to dietatko, ktore caka na smrt sice este nemoze hovorit, no jeho hlas silno krici k nebesiam a tak sa aspon chabo snazime byt jeho ustami, pretoze ta hroza, co sa pri umelom potrate deje ide len tazko vyjadrit.
@katharines bola by si prekvapená že sú aj také ktoré to nelutuju
@acrobaleno Ano ja som bohuzial na kyretazi( co je iny nazov na potrat) bola kedze sa plod nevyvijal. A otehotnela som po 10 mesiacoch a to mam PCOS. Ziadne horory sa nekonali.. Myslim ze az ked zena absolvuje niekolko kyretazi tak to urobi problem.
@katharines vies ake hlasy kricia k nebesam;.... Tych vsetkych deti ktore knazi zneuzivali/zneuzivaju. Tie doslova vrieskaju k nebesam. A to su uz narodene deti. A svetuskari ako aj ty ich ignorovali cele roky. To je skutocny pribeh. Ako hovorim nebola si znasilnena myslim ze deti tiez nemas tak neviem ci mozes radit autorke a davat jej len jednu volbu..
@6mia6 zial, i take som tu na MK stretla, no postaborcny sy sa moze spustit aj 20 rokov po potrate. Ide o spustace. Takze kazdu to dobehne skor, alebo neskor.
A z duchovneho hladiska je to este komplikovanejsie.
Len sa zamyslite vsetky tie co pisete o zhluku buniek, ako to je v 7tyzdni tehu. Aky je rozdiel medzi "takmer uplne vyvinuty nervovy system dietatka" a vas "uplne vyvynuty nervovy system" mile maminky a zienky. Skoro ziadny, jeho citove a duchovne prezivanie je takmer totozne s nasim.
Citajte 7 tyzden tehu
Píšete o Tom,ako sa moze zrútiť a pod.ked ho porodí a nechá ho napr.na adopciu.....vôbec vás nenapadá možnosť,že sa môže zrútiť keď pôjde predsa na ten potrat.?a dôjde hej to po čase,čo urobila svojmu dieťatku...že mu nedala šancu ... To je jedna vec. A druhá,ak má mamička záujem,kľudne nech mi napíše správu...dám hej na seba kontakt,pomôžem jej...teda dieťatku tak ako budem vedieť a môcť ak sa rozhodne si ho nechať a ďalej sa o neho starať. Či oblečenie,jedlo,podľa toho kde žije a bude to možné kľudne aj fyzicky jej sbabom pomôžem .v tomto týždni mu už čo chvíľa začne bit srdiečko😊 daj mu šancu,nech skúsi život,nech na možnosť zažiť lásku mamky.lebo viem,že keď ho uvidíš,hoci si prežila veľmi bolesť a poníženie...ucitus,že je to tvoje bábätko a že má len teba.len na teba sa môže spoľahnúť,oprieť,a budeš pre neho hrdinka,ktorá napriek ťažkým veciam,sa ho nevzdala a dala mu zivit
@meredith83 skusenost hovori, ze zeny, ktore na potrate boli, posielaju ine na potrat, pretoze z duchovneho hladiska sa otvorili uz inym silam.
@katharines - dávam ti za pravdu, našu známu to dostihlo až keď prišla o svojho 22 ročného syna, dovtedy si myslela že potrat bol niečo na co navzdy zabudne a je vybavené ale minulosť ju nakoniec dobehla a dnes je psychická troska ktorá až teraz pochopila že na ten potrat ísť nemala.

Necitala som.ine komenty..urcite su tu len 2 postoje ..tento mozes si prečítať a zhodnotiť...
..viem ze to nemáš lahke...(naozaj viem)... len to maličké za to nemôže... vrazdou sa nikdy nic neporiesi... možno vyriesis dieta ale spustí sa množstvo ineho... psychika vycitky.. mozno zdravie nevies... ale pokoj ti to neprinesie...
Jedno je isté...vrazdu dietata postupne ak nie hned ľutuje kazda normálna zena lebo je nositeľka života...a to ze porodí...žiadna... ak dietatko nechceš...daj ho adoptovat.. do milujucej rodiny... male a uz ma kopec zraneni... vzniklo násilne a je odmietane nemilované ...boji sa o svoj zivot... vies kolko ludi túži po dietatku... poznam zeny po potrate...rodicov co túžia po vonavom uzlicku a neda sa s tym nic robit....
kdesi som raz čítala ze vsetko co nadobudne potratom napr. niekto pohodlnejši zivot..viac penazi.. dom za peniaze... vsetko je to krvave ..krvavé peniaze dom dovolenka... lebo zabrazdene dieta je absolutne nevinne... nemoze sa branit... moja rada...ochranuj to male ...nema nikoho len teba ..
Nikto ti nemoze rozkazat.... musis sa sama rozhodnut ale aj sama ponesies nasledky - vycitky... ak chces napis mi IP
My.sa môžeme za teba a male modlit..povzbudzovat ta... drz sa a ozaj ak chces ozvi sa...