Nechcené dieťa po znásilnení
Nikdy by som neverila, že na podobné fórum napíšem, ale potrebujem akési povzbudenie... Po znásilnení od už bývalého priateľa som ostala tehotná. Som v 6 týždni, všetko je potvrdené aj gynekológom a mne sa po tomto zistení zrútil svet... Moje dieťa nie je chcené, sú to tvrdé slová, ale ja ho nechcem a neviem čo si počať, vždy som bola proti potratom a tak asi hľadám niekoho kto bol možno v podobnej situácií a nakoniec to dopadlo dobre. Som zúfalá, jeho čin som na polícií nenahlásila, ťažko sa o tom hovorí, ale potom čo sa stalo som bola zdevastovaná a nedokázala som ísť niekam kde by mi robili nejaké výtery a brali veci a podobne. Radšej som to zamlčala, hoci som nemala ani tušenie, že to dopadne takto, ja hlúpa som si mala dať tabletku po, lenže po znásilnení je posledné na čo človek myslí dieťa. A keď som sa z toho už začala dostávať prišlo toto, neviem čo si počať. Bojím sa ísť na potrat...
@livus5510 Ahoj livus, stalo mi to, čo aj tebe. Napíš ip
Toto môže napísať len niekto kto nikdy neprežil to čo ja, nie je mi čo závidieť, osoba, ktorú som milovala sa zmenila po rozchode na zviera a vynútila si násilím niečo čo jej nepatrilo. Srať na chlapov je ľahko napísať niekomu koho chlap nahneval, mne ublížil nielen na tele, ale aj na duši. Prajem každej matke, ktorá dieťa chce aby sa jej zadarilo s mužom, ktorého miluje. Aj ja som po tom túžila, veľmi som chcela deti a manžela, dnes chcem už len pokoj a samotu, to je jediné čo mi ešte urobí radosť.
@livus5510 v tomto prípade neexistuje objektívne správne rozhodnutie, tie čo ťa presviedčajú aby si si to nechala v tvojej situácii nie sú a nech dúfajú že ani nikdy nebudú. Nech sa rozhodneš akokoľvek je to len tvoja voľba a nie si povinná sa nikomu spovedať, vysvetľovať či nedajbože ospravedlňovať. Drž sa, to zvládneš.
@livus5510 zvazila by som zajst za psychologickou.porozpravate sa par krat,myslim ze ti pomoze to rozlezat v hlave a pochopit co vlastne sama chces a co bude najlepsie.len si daj hlavne cas.6tt je taaak skoro.mozno to vyriesi priroda za teba,vselico sa stava,samozrejme nic zle ti neprajem,Boh chran.ale podebatit o tkm s niekym cudzim,nezainteresovanym moze tiez pomoct v upratani si seba samej.
@livus5510 ja ta chapem. nikto od teba nemoze chciet donosit dieta, ked sa na to psychicky necitis, ak by si si ho nechala, reba brat do uvahy aj take veci, ako je to, ci uvedies otcovstvo napr ... lebo ak chce s vyzivne, tak musis, s tym sa spaja stretavanie otca s dietatom ... ked to nie je nahlasene ako znasilnenie, darmo budes operovat pred sudom, ak sa debil zacne domahat svojich prav.
ku UPT a ne/mpznosti mat dalej deti - ja zas poznam pripad, ked bolo UPT a potom boli deti uplne normalne.
na tvojom mieste - ak co i len minimalne zvazujes si to dieta nechat, asi by som sa poradila s pravnikom ohladom tych veci, co som pisala vyssie - ci sa to znasilnenie neda ohlasit aj dodatocne. chodila si predas ku psychologovi, atd ... a ak by si zioadala vyzivne, mozno by si sa touto cestou nemusela bat kvoli navstevam ... neviem, radila by som sa ...
ak by si sa rozhodla pre UPT? nemala by som ziadne vycitky, zijeme v krajine, ked je to legalne, toto je vazny pripad. nikto ti nezaruci zazrak, ze by si to dieta zacala po porode milovat. ja mam dve deti, ale toto by som asi nedala.
drz sa mas este cas na zvazenie svojich dalsich krook, akokolvek sa rozhodnes, nemaj vycitky. rozhodnes sa tak, aby si to ty zvladla ...
@livus5510 bohužiaľ nikto ti neporadí,ako sa rozhodnúť.tak to vo vážnych veciach býva,silu na rozhodnutie musíš nájsť sama. Ak ti psychológ,ktorého si navštevovala sadol,skus to s nim prebrať. Aspoň ti pomôže pozrieť sa na situaciu z rôznych uhlov. Akokoľvek sa rozhodneš,úprimne držím palce,aby to bolo pre teba najlepšie rozhodnutie
@livus5510 žiadna z nás nemôže precítiť čo prežívas,nechodili sme v tvojich topánkach...rozhodnúť sa musíš ty sama...pribehy vzniku nového života su rôzne a zďaleka nešlo vždy o bezhranicnu vzájomnú lásku. Jednorazové známosti,vypočítavosť na jednej či druhej strane,nevera,atď atď ,ale bez ohľadu na okolnosti ,si myslím, že každé dieťa prináša do života radosť .
Je mi veľmi ľúto, čo sa ti stalo, chce to ešte veľa času, kým sa s tým ako tak vyrovnáš. Držím palce, aby si sa rozhodla správne, určite už teraz niekde vo svojom vnútri cítiš to správne rozhodnutie. Možno naozaj, keď pozrieš do tých krásnych očiek tvojho babätka, budeš si ho chcieť nechať a možno ti bude pripomínať , čo ti urobil ten človek a nebudeš ho chcieť, ale nezabúdaj na to, že to dieťa môže byť to najvzácnejšie pre iných ľudí, ktorí ho budú milovať bez ohľadu na to, ako prišlo k jeho splodeniu. Prosím, daj mu šancu, aby si si nemusela vyčítať potrat celý život. Hneď by som si ho vzala, keby som vedela, že mu to zachráni život a to už mám dve malé detičky doma.
Je hrozne co sa ti stalo, nech už sa rozhodneš akokoľvek budem ti držať v živote palce až to všetko zvládneš a máš sa dobre, si silnejšia ako si myslis, nechaj si to prejsť hlavou poriadne zvaz si všetky možnosti a rozhodni sa hlavne srdcom, posielam ti veľa síl, drz sa. A keby si sa potrebovala porozprávať napíš kľudne. ❤️
@livus5510 Pozri keby si sa rozhodla akokolvek, ja ta neodsudzujem. Ale nemysli si, ze neviem, o com hovoris. Zazila som si toho dost, a nerozpravam o tom. Viem presne, ako sa citis. Ale ty mozno nevies precit tu moju stranu, moj postoj. A myslim to vazne, to co som napisala. Ale nevravim, ze moj nazor je na 100% spravny. Ale skus si fakt porozmyslat, ci si niekedy niekde pocula, citala, ze zena nemiluje svoje dieta. Nech uz to bolo akokolvek.
@livus5510 to malinké za to nemôže :( a nezaslúži si aby si sa ho vzdala . Ťažká situácia sama neviem ako by som sa zachovala . Ale predsa si jeho MAMA . Buď za to rada niektorý nemôžu mat a veľmi chcú . Dobre si rozmysli čo spravíš aby si potom neľutovala . Ale na tvojom mieste by som sa toho maličkého nevzdala . Aj keď možno jeho otca neznasas
@pribinak viem si predstaviť ako by psychicky znášala, že je na internate, u kamosky??to ako Tá vôbec moze napadnúť?
@livus5510 koľko máš rokov máš kde bývať, mal by Ti kto pomôcť?
Z tvojho písania si myslím, že si priklonena k potratu, ak to tak cítiš sprav to.Dieta by malo byť z lásky, chcene, vyrastať v rodine.Akokolvek zle to znie nevedela by som vynosiť dieťa a dať na adopciu.Este je možnosť si ho nechať....ak tam nie je ani náznak v tvojich pocitoch, že silná, že to zvládneš a chces byť mamou, tak potrat
Akokoľvek sa rozhodneš či potrat, adopcia, či si ho nechať nikto nevie ako psychicky zareagujes.Preto je dobré chodiť k terapeutovii a popracovať na tom dobre Ti povedal bude to iba tvoje rozhodnutie
Ak to vezmes, že to nebolo z lásky, teraz nie sú podmienky prijmes to,cze si spravila správne rozhodnutie
Nikdy sa nezmieris s tým, že by si ho dala na adopciu vždy budeš rozmýšľať ako vyzerá, koľko má rokov.....
Ďakujem za všetky vaše slová, ja som už aj uvažovala, že by som dieťa porodila a potom sa rozhodla ci ho ľúbim a chcem ho vychovávať alebo nie, ale tu sa tiež trochu bojím tej právnej stránky a toho či by som to zvládla sama finančne. Mam ale aj obrovský strach z toho, že by mi narástlo brucho a dieťa by začalo kopať, mám hrozne protichodné pocity a te matky čo neľúbia svoje deti. Bezne sú prípady kedy matka svoje dieťa zabije a pojem krkavčia mater nevznikol z ničoho nič a práve toho sa bojím, nechcem aby ma moje dieťa nenávidelo. Chcem čisty štart, začať od nuly a od znova, bez ťaživej minulosti
Miesto jednej jazvy budes navzdy zit s dvoma jazvami. Co ak...hypoteticky raz-Ostanes stara a mozno bezdetna zo znasilnenia zdeptana dievka. Urobila by si reset zivota a vratila rozhodnutie? Isto Ano. On ta znasilnil ale ty zabijes. Podla mna to male je to najlepsie co sa ti stalo! Dostavas novy zmysel zivota a mas prave teraz dovod na ine myslienky. Mas radost. Dostala si ju. Snazilky riesia mrchu a mesiac co mesiac pride sklonena hlava miesto dvoch ciarok. Nevzdavaj sa toho maleho bojovnika ktory chce byt tvojim babom. Prosim
Mám 22, bývam v podnájme, mám prácu, ale nie som nejako extra zabezpečená, moja rodina mi zrejme nepomôže. Ja som na tom asi tak, že sa uz na potrat ani nepozerám ako na zabitie, nikdy som nebola veriaca a cítim akoby mi to dieťa malo vziať aj poslednú nádej na šťastie. K psychológovi sa iste chystám v najbližšej dobe znova, ale bojím sa aj toho, že po potrate už možno nebudem môcť mať deti. Obraciam to zo všetkých možných strán aj keď viem, že ešte nejaky čas na rozhodnutie našťastie mám
@livka_ ad 1: nezabije, v zmysle nasho pravneho systemu nie a nik ju neobvini, ak s tym ma problem cirkev, nech si to riesi vo svojej komunite a nevyzaduje to od ostatnych.
ad 2: netvrd, ze by svoje rozhodnutie menila, nemusela by.
ad 3 - vyhlasit, ze to dieta je to najleosie, co sa jej stalo - to uz je cez ciaru a moc. ju ztnasilnil chlap. rozdrapal jej dusu a zneuzil telo. mozno bude trvat roky, kym nejakemu chlapovi zacne doverovat. ak sa neciti na to, aby plod takehoto konania milovala, nikto - nikto jej to nemoze vycitat. ak by to dokazala veriaca zena prijat a dieta porodit a milovat, moja ucta, chce to silnu vieru a schopnost odpustat. ale nie kazda je/sme taka. niekto (aj veriaci)nedokaze odpustot ovela mensie hriechy a nepravosti, nie toto ...
Dieťa by som porodila a dala na adopciu.
Nehovorím, čo máš urobiť ty. Ale toto by som urobila ja.
@livus5510 ja by som si ešte dovolila poradiť -pred návštevou psychológa- skus si predstaviť, aké možnosti máš (do detailov). Ak si dieťa necháš - čo ďalej? Bývanie,financie,pomoc rodiny, zvládanie doterajších stresových situácii... Ak si ho nenechás - adopcia,potrat... Dopraj si čas sa rozhodnúť.Je to extrémne náročná situácia,ktorá sa podľa môjho názoru jednoznačne vyžaduje odbornú pomoc

@livus5510 Dieta som nazvala darom. Mozno to raz pochopis. Srat na chlapov, dieta je moja cast, bozi dar, milost a nekonecna laska. Laska do smrti a este dalej. Verim ze to pochopis a drzim ti palce. Zavidim ti. Pa.