Nešťastné prijímačky na školu
Ahojte potrebujem poradit dcérku nezobrali na obe školy na,ktoré sa hlásila aj ked skúšky spravila😔 vďaka nášmu podarenému školstvu 😖brali len pár žiakov veľmi sa trápi tak rada by som jej pomohla len neviem ako😔 veľmi sa tešila nakoľko tým žije už niekoľko rokov a teraz len veľké sklamanie a smùtok v očiach😢nič nie je horšie ako vidieť svoje dieťa trpieť 😔😔😔vôbec nevieme čo dalej ako to bude celé pokračovať či naozaj deti,ktoré nezobrali ostanú doma
@bubulacikkk nonkebyze si blizsie nevaham😂😂
@bubulacikkk maturitu si môže urobiť hocikde. S takými známkami by som riesila prioritne gymnázium a VS, možno obchodnú alebo hotelovú akadémiu.
@bubulacikkk zdravotná nie je žiadne terno. Absolventi sú len ošetrovateľky, sanitarky. Umývajú a prekladajú pacientov, dezinfikujú, o ničom robota. Náročná fyzicky sj psychicky, nočné služby a platovo oveľa horšie ako sestry.
Na prácu zdravotnej sestry je potrebná vysoká škola a na tu najlepsi základ dostane dieťa na gymnáziu.
@hettinka ja viem☹no ju nevzali ani na gympel bola20pod ciarov zo180deti brali 31
@bubulacikkk 20 pod čiarou zo sa ešte môže posunúť. Či je to nejaký super vychýrený gympel?
@hettinka praveze som davala taky mimo nasho mesta ze nebude tak plny...len dufat uz a v tn je vsetko vsade plne...keby si nasla aspon nejsku skolu s maturitou co by ju aspon trochs bsvilo v tn lenze tu aj 3rocky su uz preplnene😢
@bubulacikkk skús súkromne školy a po roku prestup.
Treba dúfať, že veľa z prijatých deti to mali ako školu druhej voľby a pôjdu inde.
Na našom gymnáziu sme tiež zatiaľ veľa neprijali, ale isto sa všetci prijatí nezapisu a budeme posúvať. Deje sa to každý rok a myslím, že systém nie je dobrý, aj deti aj rodičia a aj mnohé školy su v neistote, ako sa reálne naplní stav.
Dobrý deň, tak skúste jej vysvetliť, že sa nič také nestalo, že prijímačky spravila, ale hlásilo sa veľa žiakov, tak to vyšlo tak, že nebola prijatá, mala by sa s tým zmieriť, stáva sa, viem je to také prvé sklamanie, ale prejde cez to , nebojte sa🙂. Tak racionálne by som to skúsila. Skúste odvolanie, ak nepomôže, tak inú školu, podobnú na ktorú sa hlásila. Popozerajte niekde berú aj bez prijímacích pohovorov. Myslím , že asi brali do úvahy priemer známok, keď prijímačky urobila. Nevadí , veď nič ešte nie je stratené. Sú školy , kde sú aj tri kolá pohovorov. Určite ju niekde zoberú. Držím palce.
@alka234 krasne dakujem je to pravda ja viem len ked vidim kolko deti ostalo bez skol a su pod ciarami z kazdej skoly...desi ma to.....
@hettinka dakujem ano skusim aj sukromne ak bduu volne
@alka234 bez prijímačiek berú zo zákona iba tých, čo napísali Testovanie 9 nad 90% oba predmety. Ostatní musia písať prijímačky bez ohľadu na naplnenosť. Bohužiaľ.
Do úvahy sa berie aj priemer a súťaže, my napríklad aj športové súťaže, inde len súťaže zo Sj a Mat. To už má každá škola inak.
@lili2207 no v prvom rade by som ja ako matka svojej dcére určite poradila n chcete sa hlási na školy,ktoré ju bavia...a určite by som dala ešte jednu presne preto aby sa toto nestalo a nezostala bez školy...
Pia mňa určite sa musí ešte dať dostať do nejakej školy...
Veď si to obvolajte a uvidíte....a keď tak,tak nabudúci rok moze skúsiť a prestúpiť....
@hettinka ano ved to dcera mala sj 98%a mat87 uz to bolo v kely nasa skola sutaze nerobila a tam stratila 50 bodov😢
@bubulacikkk ...tak , stáva sa, žiaľ je to tak....systém je taký aký je, vymyzli stredné školy so zameraním pomaly a každý sa hlási na gympel, zdravotné, obchodné akadémie a pod., Tak je veľa žiakov... Ale netreba sa vzdávať..sú aj iné školy, určite nájdete... Nech sa darí. 🙂
@alka234 dakujem
@bubulacikkk tak to mala uplnu smolu, keby mala z mat o 1 chybu menej, ide bez prijímačiek a nemusíš nič riešiť. 😕 chúďatko, hádam niečo ešte nájdete voľne.
@hettinka oto viac to boli
Baby a co bude dalej s tymi detmi ? Ostanu doma ako 15rocne??? Ja tento system nechapem
@hastrmistr nie budú musieť ísť na školy, na kt. nechceli a potom riešiť prestup, iná možnosť asi nie v dnešnej dobe
Za našej doby to bola bežná vec. Bral sa aj priemer, sk mal človek na Zs dvojku, mohol na gympel zabudnúť. S trojkou má vysvedčení smer učňovka a aj tam nie lukratívne odbory. Na tie sa slo po známosti. Manžel chcel byt automechanik, bavilo ho to, stále v motoroch... ale brali do priemeru 1,2! A on mal jednu trojku kedysi, tak je vodár-kúrenar, potom si dorobil ešte dalsi odbor v rámci maturitnej nadstavby a ešte aj tretí už ako zamestnaný človek. Nič nie je stratené, všetko sa dnes dá, a že dieťa nevezmú na vysnívaný odbor je síce sklamanie, ale nie koniec sveta.
@hettinka tu pani pise ze dcerka ma 1,a potom napise ze priemer 1,6 co urcite niesu 1,tak idem alebo dam diets na taku dkolu na aku ma,a nie mat velke oci a potom plakať do vankusa,ze co bude ďalej,alebo aspon mat 1 skolu v zálohe na taku,ako sa dostane
@hastrmistr nato je este druhe kolo prijímačiek,je vela škôl,odborov o ktore bohužiaľ nieje az taky zaujem,a ked nie tak to istí 3 rocka a neskor maturitu dorobiť
@bubulacikkk veľa osmakov? Ona je ôsmačka?
@namornicka pisala som ze som sa pomylila 9takov🙂
@79viktoria79 ano ma.same 1 priemer horsi jej skomplikoval dejepis ale to neriesi vobec to ocom som tu pisala!!!!velke oci?dcere chybali 3%aby nemusela robit prijmacky nikde a naozaj taketo komenty si mozte odpustit po1.deprimovana som dost za2 som zvedava keby islo o vase dieta ci by ste mali tento nazor sama triedna a riaditel nam poradil tieto skoly koly znamkam!
@79viktoria79 ale jedna chcela kozmetičku a druha zdravotnú, obe sú to odborne školy. Myslím, že na to dievčatá majú a podľa mna sa rám aj dostanú, len treba trpezlivosť a riešiť, ist tam, volať.
@bubulacikkk ešte to nie je stratené, napis odvolanie. Ináč kedysi bola škola pre kozmeticky a kaderníčky učňovka. Teraz je to stredná škola?
@namornicka neviem 🙂my chceme na zdravotku🙂🙂

@hettinka ja som ochotna ist aj dalej ju dat na skolu hlavne nech ma stakymi znamkami aspon maturitu