Neviem, ako ďalej - priateľ si ma neváži.
Ahoj, potrebujem sa len vyrozprávať. Mam 6 ročného syna, ale jehootec sa o neho od roka nezaujíma (našiel si inú s dcérkou). Ale to je jedno. Momentálne mám priateľa, s ktorým som od malého 2,5 roku,má ho jak syna a on ako otca. Spolu bolo všetko super. Plánovali sme si spolu dieťa, dokonca on chcel. No potom sa zamestnal na jednej farme. A úplne sa zmenil. Už zrazu nechce dieťa, vraj by ho to brzdilo, lebo si aj on chce vybudovať vlastnú farmu. Má mladého šéfa, ktorého žena je nešťastná, lebo chce bábo a on nechce, vraj by ho to brzdilo atď a takéto reči má teraz aj môj priateľ, úplne ho zmenil. Sem tam si dá aj trávu... Ma rôzne nálady, nehovorí mi pravdu, dokonca ani peniaze mi nedáva,vraj nemá z čoho. Platí ešte alimenty, je rozvedený. Peniaze mi nedá, lebo jeho bývalá žena vraj všetko minala a on si už peniaze z ruky nepustí. Klame ma. Stále nachádzam nejaké pôžičky a exekúcie ktoré platí ešte z minulosti. Dokonca som našla aj bloček od stávkovej kancelárie, kde v októbri vkladal 300€. V práci robí každý deň 8 hodín, niekedy aj dlhšie a ešte aj skoro každý víkend a furt je bez peňazí? Na hodinu má 5€ a víkendy a sviatky má dokonca 7€ na hodinu...Vraví,ze ma miluje ako chce somnou byť, no len mi príde, že ma skôr využíva. Celý mesiac varím za moje peniaze, tak isto dávam polovicu na nájom a elektriku, on ju zaplatí snáď 3x do roka. Ale to nemôžem povedať, lebo porád sa začne hádať, že aj on ju platí. Tak isto prášok, aviváže všetko ja...On má peniaze v podstate pre seba všetky. Je veľmi náladový, nevenuje sa mi. Príde z prace, ide na chalupu, kde má prácu...naje sa, ľahne a spi, ani spolu nespavame, teda iba keď on chce a zmyslí si po mesiaci alebo tak. Ja už neviem, ako ďalej. Viem, ze mi budete radiť ísť od neho preč...ani ja nechcem takto žiť...dokonca svadbu chcel teraz v júni a potom to zrušil, že na to nema peniaze a výhovorky ževraj o rok. Ale ja už nechcem čakat a ďalšie 3 roky keď povedal, ze mozno o 3, roky dieťa ale to budem mať už 33 rokov a on 40 rokov. Podľa mna je to už neskoro, aspoň z mojej strany. Niekedy je taký, že mi dá pusu jak pride z prace,rozprávame sa setko v pohode a potom len že idem spať a nič, žiadna pusa...tak isto ani nikam skoro nechodíme spolu, vsade len ja sama so synom..on sa ani prejsť nepojde...neviem ako ďalej,fakt nechcem aby malý mal v hlave zmätok a zase sme zostali sami kedze je na neho zvyknuty a naviazany a asi by som to nezvládla keby sa ma na neho neustále pyta ...fakt neviem čo urobiť, či počkať alebo je to zbytočne...on si ma neváži, všetko berie ako samozrejmosť, cítim sa len využívaná...len nemám odvahu a stále myslím čo bude s malym...ďakujem sa prečítanie...
Ďakujem za názory, hlavne Vám, ktoré ste mi to napísali slušne a normálne... Áno, chcela som sa lenvyrozprávať a počuť názory iných... Kto nezažil, nevie aké to je... Aby ste človeka povzbudili, len sa viete vysmievať a urážať... Ale mohla som si myslieť, chytré maminky z modrého koníka, tu sa človek už bojí aj niečo napísať....
@filipko_melanie prepáč Ty máš doma fetaka, lakomca a keď Ti to niekto napíše, tak sa ešte uraziš?? Radšej počuť krutú pravdu,ako sladkú lož. Čo si vlastne čakala? Aké povzbudenie? Ženy Ti radia aj z vládnych skúsenosti od neho odísť. Ty nechceš žiadnu zmenu, prišla si sa "vypísať" a to je všetko. Nepotrebujem zažiť feťáka, aby som vedela že s takým mužom nebudem. On radšej vloží 300€ do stávok ako keby si ťa mal zobrať a zaplatiť aspoň obed. Svadba nemusí byť drahá,ak sa chcú dvaja zobrať stačí aj tých 300€. Ale on nechce. Jemu vyhovuje full servis a tvoje peniaze. Ber syna a utekaj od takého muža. A keď odísť nechceš,tak je táto debata úplne zbytočná. Alebo čakáš, že tu dostaneš odpoveď "ostaň s ním a ďalej všetko plať ty, staraj sa o domácnosť,lebo radšej byť s debilom, ako byť sama?" Podľa toho čo píšeš,sa sama úplne v pohode uzivíš a ešte aj ušetríš. Vážne nerozumiem aké povzbudenie čakáš.
'Ano chcela som sa len vyrozpravat a POCUT NAZORY INYCH'
'Aby ste cloveka povzbudili, len sa viete vysmievat a urazat'.
Autorka pises do fora, a asi to nie je prekvapujuce ze ti 'chytre maminky' napisu svoj nazor. Ci negativne alebo pozitivne. Preco zakladas temu na a este na MK, ked vlastne vsetky su tu chytre, urazaju ta (ani jeden prispevok som nepostrehla kde by ta niekto urazal) , nepovzbudia. Hodis sa na verejne forum no nechces nic pocut, nevies prijat nazor a este sa urazas. Zmaz temu, zi si svoj zivot najlepsie ako vies. MK nepotrebujes.
Jezis a to si s takym.clovekom akoze kvoli synovi?a.co mu je on otec?a keby aj bol tak to ako ozaj???nontoto nemyslis vazne.Aninti nejdem.pisat aby si ho nechala lebo neverim ze to spravis.
Niektore zeny musia byt totalne zufale chudery ked si toto doma vydrziavaju.Nemam ani slov.
@filipko_melanie Ahoj, nejdem pridavat patetickost, vela prispevkov tu uz bolo, len zhrniem, co si sama do uvodu napisala.
Je to narkoman (trava a podla opisu jeho spravania sa crta aj nieco horsie, synteticke drogy) a psichycky chory clovek (gambler) bez citovej vazby k Tebe (odklada zavazne kroky voci Tebe, svadba sa da uskutocnit aj len zapaltenim kolkov na urade).
Predstav si, ze mas dceru na prahu dospelosti a takehoto partnera Ti predstavi. Co by si jej poradila?
@filipko_melanie napiš si na papier Pozitívne veci a Negatívne veci. A uvidiš či Ti ten človek stoji zato sem vôbec písať. Lebo po prečitani Tvojho prispevku tak vidim veľa negativnych no malo pozitivnych veci. —-> nechce dieťa, nechce svadbu, nechce aby ho to brzdilo, chce vlastnu farmu.. chce/nechce ... mysli on vôbec nato čo chceš Ty? Ma dosť rokov nato aby sa spraval zodpovedne a Ty maš dosť rokov nato aby si vedela čo spraviť..držim palce ✊🏻
@filipko_melanie ci ste v poriadku... neviete s kym bol pocas vasho vztahu a klame vas v dost veciach,takze je tazke verit tomu,ze ma len vas. Ja som svojmu ex verila a doplatila na to :/ nenechajte sa nim zmanipulovat,ste mlada,mate syna,taky clovek vas len trapi...
@filipko_melanie aj si sa s ním o tom všetkom rozprávala? V tom zmysle, že takto to ďalej nepôjde a ak nezmení svoje správanie...
@filipko_melanie myslis na maleho? nie,ty nemyslis na maleho..ak by si na neho myslela,tak by si nemala na krku prizivnika ale pomaly by si setrila peniazky ,ktore by si v lete uzivala s malym..do par rokov budes s nim sama a bez vsetkeho.Ziadne dieta prosim ta od takehoto muza,este si mozes najst zodpovedneho..od tohto priklad si nech neberie tvoj syn.
Tam je odpoved jasna... len si to musis sama uvedomit
@filipko_melanie Je to len priatel, nie je ti manzelom ani otcom tvojho dietata. Mam tiez 6 rocne, dieta, takze presne viem ako vie byt taketo male dieta naviazane na niekoho. Je to ale len vyhovorka, ktorej sama chces verit, nemas odvahu, ale ja na tvojom mieste mu dnes zbalim kufor, vymenim zamok a zacnem zit. Ver mi tazko to len vyzera, ale uvidis ze niekde na teba caka niekto kto ta bude milovat, vazit si ta a kto bude s vami travit cas. Ak neurobis bodku za tymto chorym vztahom, nic nove a lepsie nemoze prist. TVoje dieta nanho velmi rychlo zabudne
@filipko_melanie OMG žena spamataj sa! Dá si trávu a gambluje a Ty akože myslíš na malého? Veď je to úplne naopak, ak Ti na malom záleží, utekaj od takého chlapa nech ho nezlumpaci keď vyrastie!!!!!!! Si ešte mladá, zvládneš to! Tento čo máš teraz Ťa stiahne na dno...
@filipko_melanie
Utekaaaaj......nemysli na nazory z modreho konika....nieco sa neda povedat slusne....treba otvorene aj ked to boli druheho.....
Zacni od zaciatku so synom..... potkm uvidis rozdiel.......
Skus dat na svoj pocit co chces aby sa zmenilo .....
@filipko_melanie rozmýšľam, aké povzbudivé slová sa k tvojmu príbehu dajú napísať. Neboj sa, po každej búrke musí vyjsť slniečko? Vydrž, on sa zmení? Ale veď partneri majú stáť pri sebe v dobrom aj v zlom? Veď nič z toho nie je pravda. S ním ťa nič iné ako problémy a nešťastie nečaká. Jediné plus je, že nechce dieťa ani svadbu - paradoxne je to dobre pre teba. Síce má na to iné dôvody, ale nie je to až tak dôležité.
A predsa len niečo: zvládneš to bez neho úplne v pohode. Ak dokážeš živiť a starať sa o 3 ľudí, tak zvládneš aj len dvoch. Ušetrené peniaze môžeš dať na parádne zážitky so synom, alebo opatrovateľke, ktorá sa v prípade potreby zodpovedne postará o syna ak je to potrebné (ak nestíhaš z práce). Príde ti do života niekto lepší, ale musíš mu urobiť miesto.
Držím ti palce, aby ti táto diskusia k niečomu bola, aby si si z nej vybrala to podstatné bez ohľadu na to, ako je to napísané a aby si čo najskôr prestala ničiť život sebe a svojmu synovi.
@filipko_melanie kašli naňho, ono to bude zo začiatku ťažšie ale všetko zvládneš si šikovná a ten pravý ešte len pride.😉
@filipko_melanie chapu, ze mas strach odejít, strach z toho, že budeš zase sama, jestli vůbec kdy ještě najdes někoho, kdo te bude mít rád a kdo přijme u tvé dítě. Takové pocity jsou přirozené. Není snadné najít člověka, kdo má rád i cizí dítě a je schopný se o něj postarat. Ale při tvém rozhodování by to mělo být jediné kritérium. Ty chceš další děti, chceš žít spokojený život, chces pro život partnera, co tě nebude brát jako samozřejmost, kdo si tě bude vážit, kdo ti bude pomáhat, který nebude hulit a který tě nebude finančně ani jinak zneužívat. Zasloužíš si úplně jiný život stejně jako tvůj syn. Především pro něj potřebuješ správný mužský vzor. A s tímhle partnerem ho mít nebudeš, s takovým člověkem se budeš jen trápit, už teď se trápíš, ale tvůj strach ti brání v odchodu. Nemusíš to udělat hned, dej si čas na to to pořádně rozmyslet, ale když si přečteš svůj úvodní příspěvek, tak sama uvidíš, že tohle nebude fungovat. Hodně štěstí ❤️!
@filipko_melanie myslis na maleho? A akoze v com?????? Ze mu davas priklad,aby si chlap spravil zo zeny handru,ze zena ma platit vsetko a chlap ma mat dlhy a exekucie? Co davas malemu do zivota? Ze raz maly mozno nebude mat ani strechu nad hlavou,lebo matka si narazila debila a klamara? Zenska spamataj sa aspon kvoli tomu malemu,ked uz seba nevazis. Nie ze priatel si ta nevazi,ty si samu seba nevazis
@filipko_melanie akoze máš možnosť odísť od chlapa ktorý ti je h*vno, nakoľko si sebestačná. Nad čím rozmýšľaš? Mat s ním ďalšie dieťa ? Som zvedavá kto potom bude platiť účty keď budeš na Rd... potom už nebude možnosť úniku lebo budeš mat holu rit a dve deti na krku... tak sa skonsoliduj a ty prestaň urážať ženy od ktorých si chcela počuť názor. Ak si chcela aby ta len ľutovali tak si na zlej adrese. Tu sa totiž to nájdu aj ženy ktoré majú svoju hrdosť...
@filipko_melanie a on je malého otec?
Kto chce hľadá spôsob.. Kto nechce hlada dôvod...
Mne sa čím ďalej tým viac potvrdzuje, že každý zije presne tak ako chce..zadávateľa témy ma doma gamblera,fetaka a vyzirku v jednom ale radšej sa presviedča o tom že on je dobrý a pracovitý a ešte ženy čo jej chcú poradiť sú tie blbe....omg..normálne niekedy nemám slov..chúďa dieťa, mať za vzor takeho "otca"..A hlavne, kde máš istotu že si pri tvojom synovi nepohuli keď ty nie si doma??? Nemáš, môžeš tárať čo chces
Z tv, casopisov ci internetu sa denne dozvedame o zenach kt maju nelahky osud, su opustene s detmi, bez penazi, zadlzene ... lenze zial, tieto zeny si v 90% mozu za svoj zivot same. Staci si pozriet zamenu manzeliek ci precitat modreho kona. Fakt sa necudujem ako mnohe z vas dopadli. Velmi luto je mi vsak vzdy deti. To oni su tie, kt maju nelahky osud, prave vdaka vam. Spamatajte sa kym je cas, bo ked budete vyplakavat u Rozborila, uz bude neskoro. Preto autorka mysli aj ty na svojho syna. Nie len na seba. Syna nepriamo okrada tvoj partner a je mu zlym vzorom. Vela sil a zdraveho usudku zelam
Radsej sama ako s takymto. Neviem preco sa zeny boja ostat same. MK je dobry demotivator pri hladani partnera.😂 Ale to asi zavisi aj od zien a ich “vkusu”a “narokom”. Predsa len vrana k vrane sada. Mas dieta, ktore je prednejsie, tak sa nan nevyhovaraj. Ked bude dospely tak ti moze kludne vycitat preco si s takym debilom.
@filipko_melanie píše pravdu len ty to odmietas vidiet
@filipko_melanie Radu si nechcela ale dufam ze sa uvedomis a aj ked sa budes musela uskromnit z byvania ze zoberies svojho syna a odides.Dufam ze nechces prist do stadia ked kvoly drogam (vsetci zacinaju len nevynnim fajcenim marisky) on pride za tebou a ppd hrozbou fyz.nasilia ty zoberie hned z vyplaty a o dva dni vybieli ucet,alebo zacne obvolavat tvoje kamosky a klamat ze si v nemocnici a potrebuje pre dieta peniaze na chleba,a strasne velmi vela klamstiev.Lebo zavislaci su velmi inteligentny a pre peniaze urobia vsetko.Utekaj kade lahsie to ti pisem z vlastnej skusenosti.Mne trvalo roky kym som zacala zit.Pokym som nepovedala dost a odisla nemala som na nic co mi bolo treba,ani vodicak a nic.Teraz ako stara kofa (budem mat 40) som urobila vodicak,kupila auto,zo svojich peniazi si kupim co len chcem a neskladam ucty nikomu.Odisla som z dvoma detmi cez hranice zo 700 euro vo vacku a zacala uplne novy zivot.O nedlho som nasla muza ktori nas vsetkych troch prijal,polovicku vyplaty mi dava na MOJE deti lebo ich otec zlyhal totalne a neni schopni poslat mesacne ani 100 euro na oboch a nieto este ich prist pozriet.Takze ak si co nejmenej vazis samu seba odid a to co najrychlejsie.Syn ti nebude vdacny za to ze si akoze seba obetovala a trpela abi bolo dobre.
Ďakujem za názory ešte raz... Hľadám si podnajom a odchadzam.... Nenechám sa zneužívať.... Už je toho moc za posledný rok ako sa zmenil....
@filipko_melanie hlavne mu nepodlahni, keď chlapec zistí ako sa mal pri tebe úžasné tak sa bude kajať a bude ti vraviet ako sa zmení len sa k nemu vráť.. Nebude to nič iné iba vychcanost lebo zrazu musí všetko platiť, kupovať, variť a podobne. Len mu na to neskoc, výdrž a bude vám so synom len a len lepšie 🙏

@nefertiti5843 nemám slov...