Neviem, či chcem dieťa
Ahojte, začnem úplne od začiatku. S manzelom sme sa brali velmi mlady s umyslom chvilu si este uzit a neskor zalozit rodinu. Preto sme netlacili na pilu, chodili na dovolenky a na vylety. Lenze presiel isty cas a v nas sa zacal prebudzat prirodzeny instinkt mat rodinu. Prestali sme sa chranit a dalej zili svoje zivoty. Po case prisli zdravotne problemy z mojej strany, liecba, preto sme sa znova radsej zacali chranit kvoli liekom. Moja tuzba po babatku bola uz velmi velka ale stale som bola skor zodpovedny ako spontanny clovek. Neskor ked sa vsetko ustalilo opat sme vysadili ochranu. Znova ziaden natlak, lenze casom som si zacala uvedomovat ze asi nieco nieje v poriadku. Zacala som si zistovat ako funguje zenske a muzske telo, ovulacia, ci je lepsi pravidelny sex alebo troska zdrzanlivejsi aby stihol muzsky "potencial" dozriet, kupila som ovulacne testy, doplnky vyzivy a zacali sme sa snazit, obdobie predtym akosi vobec nepocitam hoci to bol isty cas. Ja osobne som uplne v poriadku, manzel neviem lebo zatial som ho nikam nedostala. A popravde uz som sa na neho aj vykaslala aby som plakala a prosila sa mu. Ale o tom teraz nepisem takze to je jedno. Toto obdobie natlaku trva asi rok cca. Poslede mesiace boli kriticke, plac, beznadej, nemohla som vidiet kocik aby som nemala hrcu v hrdle, uz som si povedala ze sa na to znova prestanem sustredit, uz som to zvalovala na psychiku ale zas si myslim ze asi o tom to nebude kedze predtym ked sme boli relativne v pohode sa tiez nedarilo. A teraz, si vravim: chcem vobec to dieta? Tak velmi mi na tom zalezi? Mali ste baby take obdobie ze uz ste ani nevedeli co chcete? Ja neviem ci uz som taka zufala a bojim sa sklamania? Vedela som si presne predstavit ako sa budeme starat o nase babo, ako velmii ho budeme milovat. Teraz ked vidim male dieta, matku kocik, lezie mi to na nervy. Pocujem plac, lezie mi to na nervy. Uz si ani neviem predstavit seba ako matku. Och ako krasne som si to vedela predstavit, no teraz si myslim ze by som bola najhorsia mater na svete. Neviem ci sa mame teraz snazit ked to citim takto. Myslite ze keby som ostala tehotna tak by som sa vedela z toho tesit? Su moje pocity len vysledkom sklamania?
@malepivo určite, ak si do roka aj skôr neotehotnela, máte S veľkou pravdepodobnosťou problém. U nás to boli vajcovody mm šiel na spg už po pol roku, chcel vedieť, hneď sa vedelo, že je OK. Aj ja som bola, preto mi nonstop Dr hovoril, že to mám V hlave, až som to zobrala do vlastných rúk A nepriechodné vajcovody. 1 ivf zla stimulácia 2 ivf hneď tehu ešte máme 3 embryjka😀 ináč pocity? Áno, nenávidela som všetkých A všetko. Zaujímalo ma len moje telo môj muž a potencionálne baby, nič iné, nikto iný ma nezaujímal. Teraz sme šťastní nám trvalo 3,5 roka po roku som začala riešiť, ďalší rok som počúvala aká som zdravá až som si zistila chybu, poslana na operáciu, či sa predsa nepodarí prefuk vajcovodov, nepodaril, na ľavej strane úplne minimálne, napriek tomu 3 cykly snaženie, pohovor ivf neúspech, pauza, ďalšie ivf bez hormónov, zdĺhavé, neúspech, 2 ivf s hormonami zmena centra perfektný postup hneď tehotná A ešte 3 súrodenci v mraziaku.
@sono2 preto som aj napísala, aké ženy mi "nesedia". nechcem sa opakovať. je mi ľúto, ak sa niekomu nedarí roky. holt, život nie je spravodlivý. mne tiež v živote všetko nevyšlo tak, ako by som chcela... veľa nespravodlivých vecí z môjho pohľadu... čo by zase sa niekto nevedel vžiť do mojich pocitov. áno, zrovna tehotenstvo mi celkom rýchlo vyšlo.
Toto sa mi nepaci tu na mk ze k takymto temam ked sa nedari sa rady vyjadruju zeny ktore o tom s prepacenim prd vedia. Minule sme sa tu o tom bavili v jednej diskusii. Nikto sa nedokaze vzit do koze tej zeny ak to sam nezazil. Proste budte rady ze vam to vyslo tak ako vyslo a ze mate deto zdrave, lebo vsetko sa moze v okamihu zmenit a budete lutovat. Ja som teraz sice v stadiu neriesenia ale tiez mam za sebou dost tazke obdobie tak to pochopit viem.
Dobre sa niekomu hovorí, ktor týmto ,,peklom snažilkovania,, neprešiel. Dobre viem o čom píšeš, ale nádej zomiera posledná....ver tomu....aj ja som uverila, neriešila a dnes mám 2ročnú dcéru....možno by som ukončila slovami ,,ver tomu hore,,

@malepivo mo verim ti .ze po tuch 10 rokoch uz to bejby chces. no skus ho nakopnut na ten spermiogram..co ma za problem?mozes tam ist s nim.