Nikdy sa nestanem mamou
Ahojte s manzelom som juni to budu 4 roky co sme manzelia, a z toho 2,5 roka sa snazime o babo no neuspešne stale ked ze manzelovi bolo znizeny pocet spermii, velmi ma boli pocit ze vsade kde sa pohnem naokolo su tehulky alebo zeny s kocikom a my nic bojim sa ze nikdy mi nebude dopriate babo a nikdy nebudem mamou ☹ ☹ ☹
moja sestra s muzom mali ten isty problem,snazili sa 4 roky,segra prisla o jeden vajecnik kvoli mimomaternicovemu tehu a ked si mysleli,ze babo mat nebudu ostala tehotna a maju dvojrocneho syna...myslim,ze sa netreba vzdavam a ked bbude spravny cas,babo pride
To sme si mysleli aj my!Lekar povedal,ze mam sancu otehotniet len hormonalnou liecbou alebo umelym oplodnenim.Zmierili sme sa stym.Kupili sme si psa.Teraz mam 5 mesacne steniatko a ranne nevolnosti pocas celeho dna... 😀 .tj. otehotnela som,sama nechapem.Skus sa od toho odputat,uvolnit sa....... stale mate sancu!!!
@monusik73 ahoj az ma pichlo pri srdci ked som citala tvoje "nikdy" napisane asi v depresii 😝 😢 prepac, ale nikdy nehovor nikdy. VZDY sa mozes stat matkou len sa pre to musis rozhodnut. kamaratka ked nemohla otehotniet po x rokoch rozhodli sa pre adopciu, vyckali si poradovnik na novorodenca a ked si niesli z porodnice domov babatko, tak zistila ze ze tehotna 😉 😉 takze maju doma deticky s 9 mesacnym rozdielom obe neuveritelne sikovne a milovane 😵 😵 . takze chce to len rozhodnut sa BYT MATKOU A OTCOM - RODICMI
Ahojte...ja vám tiež poviem svoj príbeh...my sme sa s manželom snažili rok a pol. Ja mám hormonálnu poruchu a môj manžel znížený počet spermií. Nedarilo sa, už sme sa chystali na umelé oplodnenie a stalo sa. Ostala som tehotná. Bola to veľká radosť, konečne aj ja. Ale po troch mesiacoch radosti som V 12+1 tt potratila. Musela som dvakrát podstúpiť kyretaz. Moja psychika veľmi utrpela. Mám skvelého muža, ktorý ma podporuje a pomáha mi. Je to pre mňa veľmi ťažké, ten to to zažil, pochopi. Ale aj keď som smutná, snažím sa prekonať to a hovoriť si, že keď sa to už raz podarilo, podarí sa znovu. Verím že nás je takých veľa, a preto nám držím palce. Nikdy sa nevzdávajme aj keď je to ťažké 😔
@monusik73 nestracaj nadej nam sa Miska narodila az po 7 rokoch, presla som di vstkymi moznymi vysetreniami a manzel tiez, nikde nebola chyba teda po zdravotnej stranke. Bolo to niekde v nas, ta velka snaha a tuzba, sex bol presne naplanovany, nie spontanny az nas to prestalo vsetko bavit a povedali sme si dost takto sa jeden druhemu vzdalujeme. Dohodla som sa s dr. ze vysadim vsetky lieky dame si pauzu a potom uvidime. Vlete sme isli na dovolenku a odtial som sa uz vracala s nasou Miskou. A pozri povedala som si ze ked ti islo prvy krat pojde to aj druhy, ale limit som mala do 40_tky, a vyslo to. Dnes ma nasa Miska uz skoro 6 rokov a Tomasko bude mat 6 mesiacov.
Drzi palce urcite to pride.
@monusik73 ... ja som od puberty zila s tym, ze sa nikdy nestanem mamou. Mam predcasne zlyhanie vajecnikov, netvorim ziadne vajicka. Teraz som tehotna... Sice cez kliniku a z darovaneho vajicka, ale som. Nevzdavaj sa, niekedy staci pockat, niekedy tomu treba pomoct, zavisi od toho, na co mas trpezlivost. Ale zijeme v 21. storoci, moznosti su obrovske.
Na bozie cesty by som sa nespoliehala, ako tu niekto uviedol
Babu sa da pomoct, urcite ti tu ochotne poradia, zajdite do CAR
okrem toho poznam pary, co mali tento problem so spermiami - trvalo to dlhsie, ale podarilo
ja som mala problem, ktory mi daval nulovu sancu, jedine CAR
Ja moc nechapem preco si zalozila vlastne tuto diskusiu...lebo evidentne moznosti mate len chcete skor materialne veci....vsetko dobre 🙂
skus sa vedome tesit z tehuliek a zacni byt presvedcena, ze coskoro budes mamou a uvidis, ze veci sa pohnu..
viem, ze viaceri s tymto mali problem a nakoniec sa podarilo. prislo to vtedy, ked uz ani nedufali a prestali riesit. aj psychika vela robi
My sa s manželom snažíme už 4 roky o bábätko..Ja som od mladosti mala problémy so zápalmi a vaječníkmi...Absolvovali sme 2xinsemináciu a po neúspechom som skončila na operačnom stole s endometriózou, zistili mi aj upchaté vajcovody. Rok som mala zastavenú menštruáciu. Po tom sme hneď išli do centra asistovanej reprodukcie. Mne bolo zistené ovariálne zlyhávanie vaječníkov a odporúčané IVF. Pri prvom sme sa nedostali ani k embryu. Vybrali mi iba 4 vajíčka a len jedno bolo schopné oplodnenia a ani to sa neoplodnilo. Absolvovali sme ďalší pokus, vybrali šesť, päť bolo schopné na oplodnenie a 4 sa oplodnili. Do transferu vydržali len 3. Zavádzali mi jedno po druhom. Ani jedno nevyšlo. Posledný neúspešný pokus sa skončil pred pár dňami...Strašne ťažko sa to zvláda. Vkuse sa mi chce plakať. Priateľky sú šťastné mamičky a ja sa prizerám na to, aké jednoduché to bolo pre ne a aké strašne ťažké a možno aj nemožné je to pre mňa....Ešte máme nárok na jeden pokus IVF od poisťovne. Znova to skúsime, ale kto si tým neprechádza nedokáže pochopiť ako veľmi je to hrozné. Ja viem, že človek toho zvládne veľa, ale nemyslela som si, že vo svojich 30-tich rokoch budem tak ťažkým obdobím prechádzať....
...hm, až teraz čítam, že dom má prednosť...potom nechápem to založenie témy....
Ahoj maryjsun a dievcata. Tak ja som na tom podobne. 2 neuspesne IVF,3 neuspesne KET . Zacinam to akosi vzdavat,no neide to zodna na den. Citim,ze este musim zabojovat,len uz akosi nemam slamku,kt sa ma topiaci drzat...8 rokov manzelstva,2 roky intenzivnej snahy a stale bez vysledku. Chystame sa do Reprofit v Brne,len si musime troska nasetrit. Jaj holky...mame to dost tazke. Drzte sa
Ahojte, jedna naša známa ma skoro 3 ročnú zdravú dcérku. Po desiatich rokoch trápenia s otehotnením, 5timi IVF atd. Ked sa s manželom rozhodli tento už nemá cenu kedže roky pribúdali, mali veľa stresu z celej situácie a nikam to neviedlo, rozhodli sa zarezervovať akoby druhu svadobnú cestu. Než potvrdili objednávku zistila že je tehotná. Hneď ako sa zmierili so situáciou ako tak a stres sa uvolnil, dieťa sa im podarilo. Mala je podarena, plna života a tehotenstvo pokial viem bolo v poriadku. Držím palce

akože ich to oživí, povzbudí ? na chvilu? diky🙂