icon

Nikdy sa nestanem mamou

monusik73
9. mar 2015

Ahojte s manzelom som juni to budu 4 roky co sme manzelia, a z toho 2,5 roka sa snazime o babo no neuspešne stale ked ze manzelovi bolo znizeny pocet spermii, velmi ma boli pocit ze vsade kde sa pohnem naokolo su tehulky alebo zeny s kocikom a my nic bojim sa ze nikdy mi nebude dopriate babo a nikdy nebudem mamou ☹ ☹ ☹

zibi
15. jan 2016

@nidli
@maryjsun
baby podte do temy reprodukcna imunologia
casto je za tym imunita, ked sa nepodari tolko ivf ...

evanan
25. feb 2016

Ahoj baby, neviem či sem ešte niekto chodí ale napíšem aj tak. 3 roky, jedno mmt 2 x ivf, a stale nic. :( snažím sa hovoriť si že dieťa už ani nechcem ale nejde to. Momentálne mám chrípku a 2 dní pred MS a som zase smutná, v práci sama tehotná. Už dom odprevadila 5 kolegýň a my stále nič :( príde to niekedy?? Ja už asi ani kúsok nádeje V sebe nemám a prosím slová myslí na niečo iné nepíšte, už dom.skusala aj to. Nechápem to celé, sme zdraví. Žijeme zdravo, cvičíme, nepijeme, nefajčime a aj tak:( tak ešte raz príde to niekedy??!

zibi
25. feb 2016

@evanan a reisite nejake vysetrenia? ked to nejde , treba ist aspon na spermiogram, dnes maju muzi dost problemy so spermiami...

evanan
25. feb 2016

@zibi áno, spermiogram je zla pohyblivost ale už sa. Na tom pracuje. Ja idem na endokrino, pôjdeme ešte na repro a genetiku máme hotovú. Snažíme sa porobit čo sa dá, len stále si vravím že keď to išlo raz prirodzene (to bolo to mmt) tak prečo nejde znovu? :( môj manžel má už syna také mám pocit, že zlyhavam ja V tomto smere :(

vladinka
25. feb 2016

@evanan presne toto som zazivala aj ja,vsetky kamosky cakali uz druhe dieta a ja som nemala ani jedno...teraz maju moje byvale spoluziacky maturantov a ja mam 6r.syna...v nasom pripade to bolo nula spermii...ivf nam vyslo nastastie na prvy krat...a uz sme sa stihli aj rozviest 🙂 a som stastna s novym partnerom..uvidis,ze to vyjde aj tebe...radit ti nic nebudem,lebo mne rady z mojho okolia liezli na nervy..tak zelam apon pevne nervy..vyjde to,uvidis..
Drzim palce

evanan
25. feb 2016

@vladinka 🙂 dakujem. Možno tu depku má na svedomí Pms a chrípka 🙂 Ale dakujem ešte raz

vladinka
25. feb 2016

@evanan no vidis,a uz su tam aj smajliky 🙂 🙂 drzim palce, vyjde to,uvidis 🙂

zibi
25. feb 2016

@evanan ono niekedy to moze byt aj o tej imunite stitke hormonoch a suhre vsetkych faktorov, ekd zena otehu...si zober ze si zeny co otehotneju s jednym a druhe nic a roky nic
muz tiez nemladne a ta pohyblivost a schopnost oplodnit zenu vekom klesa..je taka sprosta nezdrava doba..
hlavne sa nestresuj, viem, ze je to tazke, ale treba si stale dat nejaky ciel , za ktorym ides, porob si vysetrenia , nech vies na com si, ci nepotrebujes nejaku liecbu, skus tu endokrinologiu ...pripadne hormonalyn profil - progesteron treba mat aj dobry aby sa babo uchytilo, cize naozaj vasetko podchytit ...a sttale mozete skusit iui alebo ivf , ked nie klasicke tak soft, a tak si mylsim ze by to mohlo vyjst...

paris3
25. feb 2016

@monusik73 ahoj 🙂 necitala som diskusiu, ale napisem ti jednu vec... treba hlavne mysliet pozitivne! nesmies si hovorit, ze ti to nebude dopriane.
poznam dost parov, co mali problem splodit dieta. a vacsinou, ked to uz najmenej cakali, tak sa im zadarilo. mam pocit, ze cim viac sa clovek o to snazi, tym je to tazsie. tazko pisat, ze skuste sa uvolnit, ale fakt vela je v psychike.
nam napriklad doktori povedali ,ze sa nam to nepodari prirodzene a podarilo sa na prvy sup. moja babka stale rozprava, ze jej vyoperovali vajecnik, ked bola mlada. plus mala este dalsie problemy, neviem presne ake.... ale doktori jej tvrdili, ze nebude moct mat deti. a ma styri kusy.... fakt je vela takych pripadov. tak mysli radsej na to, ze to bude aj ten vas... hlavu hore 😉

monusik73
autor
26. feb 2016

@paris3 Dakujem velmi pekne za povzbudenie, vies tie obavy su tam ze co ak naozaj budeme bez deti a nebude nam dopriate, viem ze vela robi psychika a to neustale chcenie hlave ze by som mala uplne vypnut a nechat to tak volne plynut, ale uz som skusala vsetko mozne aj nemysliet ale ked som zbadala vonku kociky a tehotne zeny tak znovu ma prepadla depresia, sklamanie

vydrnik
26. feb 2016

@monusik73 netreba sa hned vzdavat,babatko pride v ten spravny cas,pozri sa syn nasej susedy zo svojou zenou cakali dlhych 11r.na prve dieta,proslli vsetky vysetrenia,liecenie,on je lekar v nemocnici ona bola sestricka na ambulancii,pomohlo jim az umele oplodnenie a pred dvoma rokmiv Aprili porodila dvojicky chlapcou,a loni v Decembri porodila dievcatko ktore pocali prirodzene,ked sa chlapci narodili jemu bolo 39,jej 35,a ja so tiez 3x o dieta prisla,raz to boli dvojicky,dlho sa minedarilo potom otehotnet,az ked som to uz vzdala tak satodtalo,dceru som porodila 36,a syn sa narodil ked mi bolo 44,nemala som problem otehotnet podarilo sa na druhy pokus,takze som rada ze mam dve deti a ze suzdrave,drzim palecky nech sa zadari ajvam,nestresuj,nemyslina to,venuj sanejakym aktivitam,stres tomu nepomoze

vierka74
26. feb 2016
Používateľ vierka74 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od vierka74.

Presne tak len sa nevzdavaj

evanan
26. feb 2016

@zibi ďakujem, no idem na tu endokrino a ešte repro a uviidme. Boli sme 2x na ivf a nic ani len naznak Hcg. No každopádne ďakujem za radu ;) dnes už mi je trošku lepšie, teda pozitívnejšie. Dakujem ;)

ali223
26. feb 2016
Používateľ ali223 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ali223.

Snad ti bude uz len a len lepsie

alezbet
26. feb 2016
Používateľ alezbet je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od alezbet.

@evanan pozitivne myslenie je v tomto obdobi velmi dolezite 🙂

my_angel20
24. mar 2016

Ahojte. S manželom sme si chceli založiť rodinku.Keď som otehotnela prvýkrát hneď na prvý šup veľmi sme sa tešili..ale v 12.tt som začala krvácať a nasledovala kyretáž.o 9 mesiacov som otehotnela,ale v 9tt prišlo sklamanie,pretože som o dieťa prišla(MA).a toto sa zopakovalo každý rok už 4-krát😢😢😢😢už po druhom MA som absolvovala všetky vyšetrenia.počas tehotenstva som brala všetky možné lieky na udržanie plodu-samozrejme,že nie naraz-a pichala som si nízkomolekulový heparín.Raz mi sestra povedala,že v časopise je presne taký prípad ako máme my a nech si to prečítam.kúpila som si ho a zistila som,že pani bola po 3 potratoch na reprodukčnej imunológii.okamžite som našla najbližšie centrum a objednala som nás..posledná nádej nájsť niečo prečo stále potratím. Dnes prišli výsledky a neviem či mám plakať,alebo sa smiať.Sme obaja zdraví.nič nenašli všetko je ok..tak mi povedzte teraz,je lepšie snažiť sa 3 roky a nakoniec sa dočkať,ako byť úplne zdraví a deti napriek tomu nemôcť mať??? Viem,že každú z nás trápi ten jej problém,len som Vám chcela povedať,že pokiaľ je to len o dlhom snažení šanca je..u nás už nie je šanca žiadna.. a nikdy sa s tým nezmierim.pretože ja nikdy nebudem mama😢

mircalla
24. mar 2016

@my_angel20 preco hovoris nikdy? na zaklade coho? ze si par krat potratila? je mi to luto, ale chcem ti povedat, ze ja tiez a tiez sme zdravi, a este k tom aj nemozem prirodzene otehotniet, potraty boli po ivf. a nakoniec mam 2 deti. takto nesmies uvazovat, ved este mozes aj prirodzene otehotniet.
poznam ludi, co viacnasobne potratili a maju deti, dokonca viacero
urcite mama budes

my_angel20
24. mar 2016

@mircalla parkrát??to je ok?keby som mala na čom postavit základ z vyšetrení tak ok,ale potrácať bez príčiny???

mircalla
24. mar 2016

@my_angel20 no skus mi napisat presne ktore vysetrenia mate. moze to byt skratka smola. moja kamoska potratila 4 krat, jedno dieta jej dokonca zomrelo, teraz ma zdraveho syna. tiez vsetko ok.
mala by si mat imunologiu, hemato, genetiku, infekcne,antitofoblastove protilatky....nie si nahodou celiatik?
ja nepisem, ze je to ok, pisem, ze sa to stava a poznam pary, kde zena viacnasobne potratila a maju dieta. snazim sa len poradit, ale tak nechcem nasilu...

my_angel20
24. mar 2016

@mircalla mám všetky horevymenované vyšetrenia.od genetiky.hemato,endok.repro-imuno...všetko komplet vyšetrený spermiogram nemám žiadne protiláky infekcie zapaly..absolutne nic!preto uz neverim,že budem mať dieťa.lebo zdravej žene sa toto nestane..keby bolo všetko ok už mám deti..ale zjavne nieje..uz ani doktori nevedia čo majú so mnou robiť

mircalla
24. mar 2016

@my_angel20 ak chces dam ti kontakt na skveleho lekara v Brne, s ktorym by si to mohla skonzultovat - mozno aj emailom, ak mu posles vysledky, ale asi lepsie osobe. trufam si povedat, ze su tam o dost na inej urovni ako v SR

my_angel20
24. mar 2016

@mircalla mám známu aj ona je lekárka v nejakom centre v Brne a videla všetky vyšetrenia a vraj už viac neurobia ani oni v ČR.ale môžete mi poslať do správy kľudne na neho mail a skontaktujem sa snim

mircalla
24. mar 2016

@my_angel20 som v buse poslen

papricka33
24. mar 2016

@monusik73 nechcem zľahčovať tvoj problém, ale to este naozaj nie je nič hrozné. Máš stále nádej.

bobi3
25. mar 2016

@my_angel20 budem hnusná, ale u teba je problém v tvojej hlave. Surovo povedané, prepac mi to, no ja som bola na tom presne tak isto. Stale som to riešila, dala si spraviť milión vyšetrení, ktoré všetky dopadli fajn a predsa sa nedarilo. Manzel si pri mne už musel pripadať len ako nástroj na plodenie detí, naháňala som ho s pravidelnou zotrvačnosťou vzdy uprostred cyklu. Raz mi môj Dr v centre asistovanej reprodukcie povedal pri folikulometrii, že tento mesiac nemám žiadne vajíčko, takže si mame dať pauzu, aj tak by to nevyšlo, a prave ten mesiac som otehotnela!!! Pustila som to z hlavy a užívala si manžela tak ako sa má 😉 nie len ako "nástroj" Viem, ľahko sa hovorí, no skús to vypustiť na chvilu z hlavy a možno práve vtedy to vyjde 😉

my_angel20
31. mar 2016

@bobi3 nemyslím si,že je to v hlave!prvýkrát som otehotnela bez problémov a nikdy som na niečo také ako potrat nemyslela..a dokonca ani pri druhom tehu..no pardón,že ďalšie tehotenstvá som sa bála!nsmala som dôvod?nikdy som na nikoho netlačila ani na manžela..vždy to prišlo spontánne..chcela som sa len podeliť o svoje skúsenosti,dlho som to nikomu nepovedala a myslela som si,že aspoň niekto kto to zažil ma podporí..ale v pohode..už to nechcem rozoberať..ďakujem za všetky rady

mircalla
31. mar 2016

@bobi3 ono jedna vec je, ze sa nedari, druha je opakovane potracat....ono to u nej nejde o to, ze nemoze otehotniet, ale dieta nemoze udrzat. neviem, ci si zopar krat potratila, asi nie - takze nemozes pochopit jej pocity
ja som potracala dokonca po IVF, takze to dost chapem.

ela1919
12. apr 2016

Ahoj @monusik73 @my_angel20 chcem sa s Vami podelit, neviem či ešte je aktuálna téma, ale moja sestra mala rovnaky problem 2 roky sa pokusali otehotniet a nič, chodila na vyšetrenia a všetko v poriadku, potom otehotnela ale v 3 mesiaci potratila, sestra sa uplne opustila a nechcela uz viac otehotnie....nakoniec zacala uzivat produkty od aloe vera forever living http://aloeveraforever4.webnode.sk/o-nas/ a uspesne sa podarilo otehotnie, momentalne je maminou 3 mesacnej dcerky, uspech v otehotneni mala aj moja kamaratka ktora sa tiez pokusala otehotnieta absolvovala 4 umele oplodnenia a nic, nakoniec som jej podla jej diagnozy s lekarom ktory spolupracuje s forever odporucili produkty a podarilo sa momentalne je 7 mesiaci tehotenstva a veeelmi sa tesime.... takze nikdy nie je neskoro a v pripade ze mate takyto problem netreba sa vzdavat..... ak by ste chceli skusit alterantivnu podporu, tak ma kludne kontaktujte 🙂

ela1919
12. apr 2016

Ahoj @evanan neviem či si skusala aj alterantivnu liecbu, napríklad vynikajuce skusenosti mame s produktami od aloe vera forever living, vid moj príspevok....poprípade ma kludne kontaktujte 🙂

angelina35
15. apr 2016

skus pozriet stranky Wahlgrenis, ja mam od nej peknu knihu: Proc k nam miminko nechce, ale vela pribehov je aj na jej stranke...na umele oplodnenie by som ja nesla, ale nikoho od toho neodhovaram