Od smrti matky som neni na tom dobre po psychickej stránke
Maminy mám dvoch synov.2 ročného a skoro 9 mesačného.Mam manžela starostliveho,kutila a pomáha mi ale nadávame si kvôli mne.Od 14 po smrti matky som nato psychicky zle.Navstevujem psychiatriu a beriem antidepresiva.Navstevuje ma socialka bo v starom byte som kričala na syna a po mužovi a atď. Tak sme v druhom mestskom byte.Chceli sme prvé babo aj keď skoro to bolo. :( nemala som srdce na potrat áno ked som zistila ze čakáme druhé babo.A muž sa rozhodol a ja tiež ze sa zoberieme.Ako sa narodil druhý syn tak som sa rozhodla na sterilizaciu muž súhlasil.Ale nejak to nezvláda.Asi som zlá ale kričí po deťoch susedia počujú starší ma dva a pol je ako z divokých vajec.Mna nepocuva a muža áno .Môj otec mi pomáha ale je teraz zdravotné zle na tom tak nemôže .Vážim sitoale ked muž je na nočnej nejak to nezvládammôžem o detí prísť aj o muža bo aj jemu vadí ako sa správamdáva mi šance.Beriem lieky ale neviem ako zvládať hneď stres všetko neviem ako by som to zvládla.Neviem čo mam robit ci sa mam vzdať detí bude to lepšiepre nich i muža som skodna pre rodinu nemam kamodka nikoho niclen odsudzovanie.Sestra nemá na mna cas. Prosím neodsudzujte ma prosím.Dakujem za rady .
@hnedka
Ked uz tak historicku 😉
Ale myslim, ze jej vztah k Bohu na situacii nic nemeni.
@lindusss2016 no podla.tvojej odpobede si frajerka.Uvidime na konci😉 😂😂😂
chudera autorka - sme ju tak zmiatli, že už ani neodpovedá....Naozaj by som jej rada pomohla, viem si predstaviť, čo prežíva. Len dúfam, že si to tu prečítala a vezme si niečo k srdcu.
@hnedka
Co to trepes, prosim ta? Asi patris aj ty k tym pokrytcom, co si myslia, ze staci verit v Boha, modlikat sa a chodit do kostolika a uz bude vsetko dobre. Nemusim verit v tvoju cirkev, to neznamena, ze nicomu neverim, ale ved desatoro dodrzuje kazdy slusny clovek, na to predsa nemusim byt katolik, nie? Predstav si, religionistika je mi velmi blizky odbor, poznam svate texty viacerych nabozenstiev, nielen tvojho, to, ze sa nechodim modlikat do ziadneho chramu, neznamena, ze som zly clovek, tak sa ukludni a nesplietaj tu fanaticke dristy, autorke to urcite nepomoze. Ked tomu veris, tak sa staraj hlavne o svoj koniec. To ti pan Bozko urcite nekaze, aby si sa starala o zivoty druhych a vyhrazala sa im nepeknym koncom 😉
ja si myslim ze nemate dovod do seba tu skakat ako sliepky na dvore hnedka napisala svoj nazor tak ako ho moze napisat kazda ina ..niektorym ludom moze pomoct viera( nemyslim tazkych depkarov, a ta tvoja znama to ani nevedela ovplyvnit lebo nador jej tlacil na blbu cast mozgu) ale taka viera ze pan farar je psychoterapeutom ja som sa zatial stretla s uzasnymi fararmi...niekto si povie ze pche co ty vedia o zivote o rodine atd ze urcite hovno ked to nikdy nenazili ..a ty muzi ze roky pocuvaju tarchy inych maju taky prehlad ze niekedy neverim vlastnym usiam ....ps nechodim do kostola nemodlim sa k bohu...ale aj to je jedna z ciest najst v zivote pokoj..verit v nieco
Pises, ze mas sestru, nemoze sa ti sestra alebo otec, ked vyzdravie, postarat o deti kym sa budes liecit na psychiatrii?
Alebo manzelova rodina?
@lavieenrose
Ale o tom pokoj, ja netvrdim, ze viera alebo pan farar este nikomu nepomohla. Naopak, viera castokrat pomoze ludom dostat sa zo zleho obdobia. Ale to sa naozaj NEDA porovnavat s depresiou ako klinickou diagnozou. Ja sa tu cely cas snazim vysvetlit len tolko, ze ak ma clovek ozajstnu psychicku poruchu, tak potrebuje odbornika a aj ten je na to cadtokrat prikratky. Takze viera a farari ano, ale pomozu len zdravym ludom. Ano,.jej tlacil nador na mozog a bolo to vyvolane tym, ale depresia moze mat mnoho roznych spustacov, no ak je to stanovene ako.diagnoza, ide vzdy o vaznu chorobu. Nie je to len zle obdobie v zivote, uz to, prosim, pochopte a nesnazte sa to zlahcovat
Tak to musia byt fakt silne nadavky ked ide po tebe socialka moja sestra ma troch synov 8 rocneho 3 rocneho ktory denne vyvedu tolko nezmyslov od popisanych stien az po ocikanie koberca vyliatie oleja a podobne a treti ma pol roka no su to deti aj ona krici kto by nekrical ja by som asi skakala z balokona od zufalstva ale naucila sa vsetko zvladat s usmevom popisu ? Vyleju ? Spravia to alebo to ? Pre nu svet nespadne s usmevom mi zavola a povie mi to s usmevom vsetkych zvlada nema s nicim problem z nicplho si hlavu nerobi pre mna nepochopitelne ja na jej mieste by som zosalela asi ☺ popisana stena bola aj bude olici sa rozboty tanier kupi sa novy vyliaty olej operie je rada ze ma tie deti zdrave pri poslednom si prezila to co by nechcela ziadna od zlyhani obliciek po keby ste prisli o 5 minut neskor neprezil by ...v prvom rade musis byt vdacna vdacna zato co mas zdraveho milujuceho muza a dve zdrave deti to je prvy tvoj krok vsetko ostatne ma riesenie byt vdacnou k tomu ti antidepresiva nestacia tie deti zato nemozu ze ste si ich spravili aby teraz trpeli nadavky a socialku ano neviem ake si mala detstvo ty ale skus sa prestat motat okolo toho ako to nezvladas ty ale pozriet sa na tie deti ci to zvladaju oni dve deti nie je tak vela aby sa nedali zvladnut ty to zvladat ocividne nechces a riesenim je dovod preco to nechces a ked uz matka sama povie a prosi o radu ci im nebude lepsie bez nej potom chce sama sebe ulahcit zivot lebo asi prisla nato ze tak toto nie je to co som chcela je mi velmi luto tích deti fakt je lahke si deti robit velmi lahke kazda matka je unavena kazda je nervozna kazda krici ale aj kricat sa da s laskou a ked maju mat pri sebe matku pri ktorej trpia za jej nezodpovednost tak nech radsej ani nie su lebo z nich vyrastu depresivny ludia ktory budu vaetko riesit krikom nevies si predstavit co do vienka tym detom davas teraz ani modry konik ani ziadny psychiater ani antidepresiva ti nedaju chut sa venovat svojim detom znasat ich nalady vybuchy a somariny co robia ale im to prisluvha robit nebola si o nic ina ani ty ...skus im dat v zivote seba a byt za ne vdacna to jedine pre ne mozes urobit ak o ne nechces prist prepac ak sa ta nieco som napisala dotklo ale to je moj nazor
@lindusss2016 ja tiez viem co je to depresia ze je to choroba ale nikomu nepomozete ked sa tu budete handrkovat o tom kto ma svoju pravdu..nechaj nech ma svoju nemusi mat kazdy tu tvoju ;) ja si myslim ze depresie vznikaju aj preto ze ludia prezili zle veci nevedia akym smerom dalej atd ..nemyslim si ze by autorke uskodilo popri terapii objavit aj prekvitanie ducha..nemusi to byt nutne krestantsvo...podla tej tvojej teorie o vaznej chorob by mala zrat tabletky do konca zivota a byt stym zmierena lebo ved ma diagnozu?
@lavieenrose
Nie to.urcite nie, uz som to v predchadzajucich prispevkoch spomenula, ze podla mna by mala podporit odbornu liecbu este niecim inym. Tu tazko radit, kedze kazdemu moze pomoct nieco ine. A ked autorku nenakopla ani vlastna rodina a deti, tak to je uz naozaj vazne. Ale suhlasim.s tym, ze by mozno potrebovala nejakeho "duchovneho vodcu" ci uz psychologa, psychoterapeuta, farara alebo susedku, je to uplne jedno. Priklanam sa ale k odbornikom, kedze ti skor vedia, ako pracovat s chorymi. Ja naozaj nepatrim k ludom, co chodia do lekarne s nadsenim a celkovo nemam velku doveru k farmaceutikam . Ale tak iste aj sama uznas, ze niekedy sa musia predpisat aj ATB a tak isto su niekedy potrebne antidepresiva, tot vsio.
@lindusss2016 odpisem ti ako si ty mne minule je to dlhe ani citat sa mi to mechce
@mathias23072014 chodia do práce a keby sem tam aj bola a odišlaod tialzas by som bola v tom istom stereotypestereotype
@lavieenrose
😂
Takto som ti uviazla v pamati? Som poctena. Ale az take dlhe to nie je teda.
nechcem aby ste sa hádali ďakuje. za rady budem sa snažiť byt oporou pre deti aby mali vzor musím sa snažiť od seba nemalasom pekne detstvoale otec mi pomáha ako moze aj muž sestra ma vlastné deti ma z
cas na liečenie nepôjdem lieky len utlmuju psychikumusím začať od seba mať sa rada a začnem chodiť o psychologicke ked nemam mamu muž pomáha ale nechápe moje pocity ako sa cítim .Došla by som z liečenia a zas v stereotypy.Milujem detí len susedia ma nemajú v láske to mi lezie krkom ale budem ignorovať okolie verítverítze všetkozládnem a snáď si aj ty najdem kamarátku dobru aspoň na písanpísanie.Verim v boha a verim ze najdem nádej minulosť nezmením čo sa mi stalo stalo sa musím ísť co mam a snažiť sa dakujem
@hrdamama1995 Hlavne ver v seba.....pre teba a tvoje deti
dobre ďakujem a nehadajtesa kvôli mne
@tamara263 dakujem neurazili ste ma budem sa snažiť kvôli mne a deťmi dakujem
@hrdamama1995 Moja a ty si odkiaľ aj ja zo SE
@tslobik jo som
@hrdamama1995
Hlavne je, ze si to uvedomujes a chces s tym nieco robit. Urcite si dobry clovek. Rozhodla si sa spravne, navstiv psychologa a povedz mu o svojom probleme, o svojom.strachu, ze prides o deti. Popros o radu, sko lepsie zvladat kazdodenne povinnosti, aby si nebola taka vynervovana a skus toho starsieho umiestnit do skolky, mysl, ze by ti to pomohlo. Drzim palce, nech to co.najlepsie dopadne.
🙂 seničanky
@lindusss2016 vdaka
@tslobik no vidis
@hrdamama1995 máme to ťažké, držím palce

@hrdamama1995 a aké beries lieky na ukľudnenie či antidepresíva?
Čo bolo to bolo každý má za sebou niečo zle, áno nie si úplne sama máš otca, muža, sestru aj, keď ta má svoje starosti...ukáž deťom, že majú v mame oporu a nekrič na ne toľko🙂, lebo budú nervaci a raz Ti to vrátia.Mama sa môže hnevať kričať, ale má byť milujúca, objať, pohrať sa....možno by Ti pomohla nejaká známa z ulice, kamoška čo by ste spolu zašli s deťmi von....deti čo najviac unav vonku nech nie su takí besni🙂))
Ked budes chciet najblizsie kricat tak deti daj na chvilku do izby / postielky / niekde kde si nemozu ublizit, chod do druhej miestnosti a tam si ponadavaj 😉 len tak pre seba do vzduchu a potom sa zhlboka nadychni a chod k detom s kludom (aspon ako sa da ☺ ) a skus sa za nieco pochvalit - napr dnes - super ze si sem napisala a chces svoj problem riesit - uz si spravila prvy najdolezitejsi krok 😉
@lindusss2016 no vole ty mas sarbes v hlave.Co tu splietas vieru a kostol denominacie a kadejake zvachty!?Ty si dievca ale nie ze vedla ale mimo os!Co tu splietas dake modlikanie katolicke v kosceloch z Bohom a kadejake zadrapy!!o com tu tocis???ty vies vobec zaklady Biblie??mozno si chodila.na nabozenstvo tak vam to kaechetka alebo koho ste mavali vysvetlovala?ci si chybala?😓😫Ty si cele desatoro.Nemas pojem ani objem ani farbu zlatko.Mas co robit.ufff.A ktej poslednej vete len tolko.Co,bojis sa cooo😈

@veroni_21 no a čo je na tom? Za tým si stojím. Veľmi mi tam pomohli, len smola, že som sa vrátila do zabehaného prostredia a systému. Keby som zmenila, bola by som niekde inde.