icon

Od smrti matky som neni na tom dobre po psychickej stránke

hrdamama1995
4. dec 2017

Maminy mám dvoch synov.2 ročného a skoro 9 mesačného.Mam manžela starostliveho,kutila a pomáha mi ale nadávame si kvôli mne.Od 14 po smrti matky som nato psychicky zle.Navstevujem psychiatriu a beriem antidepresiva.Navstevuje ma socialka bo v starom byte som kričala na syna a po mužovi a atď. Tak sme v druhom mestskom byte.Chceli sme prvé babo aj keď skoro to bolo. :( nemala som srdce na potrat áno ked som zistila ze čakáme druhé babo.A muž sa rozhodol a ja tiež ze sa zoberieme.Ako sa narodil druhý syn tak som sa rozhodla na sterilizaciu muž súhlasil.Ale nejak to nezvláda.Asi som zlá ale kričí po deťoch susedia počujú starší ma dva a pol je ako z divokých vajec.Mna nepocuva a muža áno .Môj otec mi pomáha ale je teraz zdravotné zle na tom tak nemôže .Vážim sitoale ked muž je na nočnej nejak to nezvládammôžem o detí prísť aj o muža bo aj jemu vadí ako sa správamdáva mi šance.Beriem lieky ale neviem ako zvládať hneď stres všetko neviem ako by som to zvládla.Neviem čo mam robit ci sa mam vzdať detí bude to lepšiepre nich i muža som skodna pre rodinu nemam kamodka nikoho niclen odsudzovanie.Sestra nemá na mna cas. Prosím neodsudzujte ma prosím.Dakujem za rady .

inull5
4. dec 2017

@trisp podobne aj mňa🙂 a ja mam ešte taký dobrý hrubý hlas..sa cudujem ze tu ešte u nás neboli..

lindusss2016
4. dec 2017

@hnedka
😀 no si ma pobavila. Nie, na nabozenstvo som nechodila. Religionistiku som mala okrem ineho aj ako jeden z predmetov na VS 😝 inak ma tato tema zaujima aj vo volnom case 😉
Z tvojho prejavu usudzujem, ze ty si teda "pekna katolicka" si sa ukazala 😀
Ja som sa ti len snazila vysvetlit, ze ides Bohom liecit vaznu chorobu. Navyse sama zakladatelka tu pisala, ze v Boha veri, takze tam naozaj problem nehladaj. No a k tvojej poslednej vete: nie, toho, co bude po smrti sa naozaj nebojim. Netusim sice, co pride, ale predpokladam, ze potom mi to uz bude jedno. A opakujem, nepovazujem sa za zleho cloveka, takze podla tvojej teorie o nebe a pekle, sa taktiez nemam coho bat 😝
No ale teda si ma naozaj presvedcila o tom, ze si kalsicky kostolickovy pokrytec. Nech sa paci, ak ta toto naplna, zelam ti vela stastia a este pekny vecer.

katharines
4. dec 2017

@hnedka to co si svojim prispevkom chcela povedat?

lindusss2016
4. dec 2017

@katharines
Ona nevie 🙂 len nieco ccela proste

hnedka
4. dec 2017

@lindusss2016 ak poznas svate texty...tak co tu VIERU SPIEtTAS s kostolmy a fararmy a kadecim.AKO ZNALKYNA PISMA mi veru nepripadas ani s km.Ubohy cerv

lavieenrose
4. dec 2017

@hnedka linduska sa rada povysuje a rada ma vzdy posledne slovo a jej pravda je svata vo vsetkych temach..nedotknutelna...a ma potrebu o nej presviedcat vsetkych naokolo..v niektorych situaciach s nou suhlasim v inych mame diametralny rozdiel a potom treba ignorovat lebo neskonci s pouckami nikdy

hnedka
4. dec 2017

@lindusss2016 och nemam na teba cas.No s tymi katolikmi si ma tuiez pobavila😂😂poznas podla svojej babky asi co?Moja ,veru si ma neodhalila Zlatko.Ibaze by si mala schovanu carovnu gulu pod tvojim srdieckovym vankusom.No dobre kocka ,mas co robit!Daj si titul mgr.spravit na o.p. a nezabudni sa usmievat ako Mona Lisa😘ty Supernany😛😘

katharines
4. dec 2017

@lindusss2016 zjavne som stratila nit. 😣 Len lindusss, odkial vies, ze je katolicka?! Preco ta napadlo znevazovat prave katolikov?

hnedka
4. dec 2017

@katharines nooo nooo presne!!!

lindusss2016
4. dec 2017

@lavieenrose
S tymto poslednym komentom sa stotoznujem na 50% 😉
Tiez s tebou v niektorych temach suhlasim, v inych nie. V tejto konkretnej s tebou ale suhlasim, neprotirecila som ti, myslim, v nicom.
Az teda na tento zaver, nemam potrebu nikoho presviedcat o svojej pravde, to uz som sa naucila akceptovat. Vo vela temach sa nezapojim, ked nesuhlasim.
Napr.na vychovu svojho dietata mam isty nazor, ktory sa vacsinou nestotoznuje so zvyskom rodiny, ale naozaj nemam potrebu nikoho presviedcat o tom, ze to robim spravne (lebo zatial ani nvm, proste robim, co citim).
No a co.sa tyka nazorov tu v diskusiach, ok, niekedy chcu baby len nazor, niekedy radu, tak sa snazim poradit. To, ci sa podla toho niekto zariadi, je jeho vec.
Mrzi ma, ak som ta kedysi nejakym.komentom urazila (lebo citim z tvojich slov, ze sa nieco take stalo), ale asi som tym len chcela povedat, ze nema cenu sa siahodlho dohadovat o tom, ktora z nas ma pravdu, ked aj tak si kazda zachova svoj nazor.

lindusss2016
4. dec 2017

@katharines
Nechcem znevazovat ziadne nabozenstvo, to nechap, prosim, zle. Ja sa sice k ziadnemu nezaradujem, ale prechovavam ku kazdemu nabozenstvu uctu. Tym som len chcela vyjadrit, ze niektori ludia si myslia, ze staci chodit do kostola, modlit sa a vsetko bude ok, a pritom prava podstata nabozenstva im unika, lebo Boha v srdci v skutocnosti nemaju. Hnedka mi tak svojim vystupovanim pripada. Clovek, ktory uprimne veri v Boha, sa takto skodoradostne nebude vyjadrovat o druhych. Ze je katolicka som len trepla, ako ze je to tu rozsirene nabozenstvo. Predpokladam, ze k islamu sa nehlasi. Len kvoli lokalite, nie ako.znevazovanie katolikov 😉 Naozaj nemam absolutne nic proti ziadnej viere a ani veriacim a taktiez som uz vyssie vyslovila nazor, ze si tiez myslim, ze velakrat to pomoct moze, ale nie v pripade takej vaznej choroby.

lavieenrose
4. dec 2017

@lindusss2016 a preto nechapem preco si zautocila na hnedku ona to myslela dobre a myslim ze jej napisala povzbudive slova..mozno v reali nevidela nikoho s vaznou depresiou ...ale koli tomu znevazovat vieru a boha....

lindusss2016
4. dec 2017

@lavieenrose
Nie, nie, opakujem, ze som.nechcela znevazovat ani vieru a toboz nie Boha. Mne tieto smiesne nepridu, ani hodne neucty, da sa povedat, ze ja som velky fanusik nabozenstiev.
Len sa od zaciatku snazim vysvetlit, ze tu ide o naozaj vaznu chorobu. Nielen hnedke, vela bab tu pisalo rady typu: vzchop sa atd...to proste pri tejto.chorobe nejde. Tiez som to tej mne blizkej osobe cely cas vtlkala do hlavy, snazila sa ju podporit, miestami som sa na nu aj hnevala, no proste zazila dom popritom vsetky mozne pocity... Ale az ked sa ona z toho dostala a sama mi o tom povedala z pohladu uz vylieceneho cloveka, ktory si tym presiel, az vtedy som pochopila, co to vlastne ta depresia je. A to som pocas jej choroby o tom citala xy roznych clankov a kadecoho, ale neslo mi to do hlavy. Asi mas pravdu v tom, ze nevidela nikoho s depresiou a to, myslim, ze vacsina zien v tejto diskusii. Lebo naozaj je rozdiel povedat niekomu: mam depku a tu ozajstnu depku aj mat. Mam kamosku, co mava depky x krat rocne 🙂 tak ale to je naozaj nic.
Clovek s depresiou nie je schopny viest normalny zivot, bohuzial. Bez pomoci to iste nezvladne...

lavieenrose
4. dec 2017

@lindusss2016 ja si myslim ze autorku tie slova zahriali na dusi...ak by ich necitala tu tak by ich nikdy necitala..v zmysle takom ze je uzasne ze muz pri nej stoji ze koli detickam ma bojovat atd...ale ty to nemozes porovnavat s depkou svojej znamej co malo pricinu v nadore to si fakt mohla aj hrach o stenu hadzat a nador by sa nezmensil....ale taky clovek co ma depku z detstva a treba pozliepat jeho rozlamanu dusu...tak aky clovek potrebuje pocut vela vela peknych slov musi sa naucit vnimat svet pekny musi sa vyrovnat s tym co sa stalo...preto nevidim negativne komenty typu hnedky..keby tu citala komenty iba o tom ze sa ma dat zavret na psychiatriu mohla by mat dnes vecer faaaaakt velku depku ze je nemozna....

lindusss2016
4. dec 2017

@lavieenrose
Nie, no ja som od zaciatku pisala, ze ma vyhladat odbornu pomoc (nie psychiater, lebo toho uz ma a ten ju pocuvat nebude), ale niekoho, komu sa moze vykecat a kto jej.ukaze spravny smer, ale myslim, ze tu su aj lieky na mieste (a to ja som fakt proti tomu). Ano, potrebuje povzbudenia, to mas pravdu, ale ona sa musi vo svojom probleme vratit az uplne na zaciatok.
Ja som nereagovala na povzbudive slova. Tieto komentare su podla mna ok. Skor sa mi videli horsie tie, kde jej pisali: aj ja som sama s detmi a co? Zvladam vsetko atd. A hnedka (na ktoru ja uz naozaj nechcem velmi.reagovat) jej hned v prvom komente napisala, ze si ma uvedomit prave hodnoty a obratit sa na boha, ten ju povedie (parafrazujem iba, uz si to presne nepamatam). Ale hlavne zaciatok jej komentu bol o tom, ze matky sa snazia byt dokonale a su frustrovane z toho, ked sa im to nedari. Ano, toto obcas plati, ale tu to je o niecom uplne inom. Myslim, ze zakaldatelka neplace pre to, ze ma v dreze spinavy riad... A ona si asi aj uvedomuje tie prave hodnoty, vie, ze ma muza, co pri nej stoji, vie, ze ma deti, ktore lubi a jej rodina ocividne je pre nu dolezita, ale nevie sa pohnut spravnym smerom a myslim, ze ani Boh ju tade nepovedie. Ona potrebuje realnu osobu, ktora jej venuje svoj cas a ukaze jej, ako a co robit...

lindusss2016
4. dec 2017

@lavieenrose
Navyse moje prve komenty voci nej neboli utocne, az ked ona zacala znevazovat depresiu, ze to nie je choroba... kto nezazil, nedokaze si to ani len predstavit a to myslim smrtelne vazne.

hnedka
4. dec 2017

@lindusss2016 ..."si len trepla"a to ma kto vediet?Boha nosit v srdci,?a ty ho nosis ked Boha spajas z nabozenstvom?Ked ovladas svate texty tak ZREJME vies ze BOH NENAVIDI nabozenstvo@@@@nosit Boha v srdci znamena hlavne milovat druhych ci ich vidis alebo lrn si s nimi pises.Tak ked tu pisies ze ja som pokrytec tak pozri sa najskor na seba a potom sud druhych.Dusevna choroba ma VZDY svoje pozadie.Teraz sa nebudeme tahat za prsty ...alr ide tu i taumu z dectava konkretne ked jej zomrela jej matka.Tak asi to na.nej zanechalo daky nasledok.Prehlasenie ze verim v Boha stale neznamena ze sa na Neho spoliehas v KAZDEJ TVOJEJ DENNNEJ skuske.Ci uz v dobrej alebo zlej.Zober si napr.ked poznas svate pisma atd.zober si ked prisiel Jezis do dediny a videli tam mladeho muza posadnuteho demonom...Ake priznaky mal to vies.Penenie z ust,tocenie po zemi metanie sa na zemi,vyvresky triaska.Toto bolo na dennom poridku.DNES.pripisuju taketo dus.choroby epillepsii.Samozrejme nemozeme zrovnavat epilepsiu ktora nadstala napr.pri autonehode a pod.Ale existuje aj taka ktora sa zacala prejavovat napr.po tom.ako sa clovek zapojil do niecoho okultistyckeho.To je uz ale ina.tema.Nemam rada ked niekto na druhej strane .Neviem co si ty za veriaci z Bohom v srdci ako prehlasujes ked sudis druhych....

hnedka
4. dec 2017

@lindusss2016 Veeeelmi plytko rozmyslas.moja draha.Vemli.

hnedka
4. dec 2017

@lindusss2016 netahaj sa prosim ta za usi z blata von.Ja som nikde nepisala ze depresia nie je choroba !

lindusss2016
4. dec 2017

@hnedka
Naposledy ti odpisem. Ja veriaca nie som a ani neprehlasujem, ze mam boha v srdci. Pisala som len, ze to su pre mna skutocne veriaci ludia.
To je len tvoj vyklad, ze sa to spajalo s okultizmom, mohla to byt epilespia sposobena akoukolvek pricinou, ale kedze vtedy ludia nemali vela poznatkov z mediciny, pripisovali to vacsinou ciernym silam...
Ak tak dobre poznas Bibliu, urcite vies, ze pocas staroci sa jej texty veeelmi menili a prisposobovali sa tomu, co sa cirkvi zrovna hodilo. Takze taketo debaty tu nejdem ani rozvijat.
Suhlasim s tym, co si napisala, ze nosit Boha v srdci znamena milovat inych. Ale z tvojich komentarov naozaj nemam pocit, ze ty inych milujes a len tak placat okolo seba, aby ludia verili v Boha a on im ukaze pravu cestu, to je to pokrytectvo, kedze mi neprides ako clovek, ktory toto naozaj pochopil.
Je jedno, aku vieru vyznavas, stretla dom uz ludi rozneho vierovyznania, ktori naozaj vo svojho boha verili a takto sa nespravali. Ja som za tieto skusenosti vdacna, ale neznamena to, ze v boha verim aj ja. Mozno prave preto ma zaujimaju nabozenstva, ze som sa v tomto smere este nenasla.
Ale pozri sa na svoje vety, co tu pises utocne ako srsen, naozaj mas pocit, ze ty mas pravo kazat o Bohu? To je to pokrytectvo, co mam na mysli...presne to...

lindusss2016
4. dec 2017

@hnedka
No dala si koment, citujem:

Choroba....😲

Tak potom nvm, asi som ta zle pochopila, ale toto mi prislo ako vysmech

charlie1980
4. dec 2017

No baby 😅 Tak bolo vam to treba ? 😄 Zakladatelka sem Pride takmer pred psychickym zrutenim a vy jej kazete verit v Boha. Tak to ju urcite monentalne „uzdravi“ 😄 V takej Afrike sa modlia kazdy den a predsa umieraju na bezne infekcie. Mozme zrusit Aj nemocnice, staci, Ze sa pomodlime.

maminecka2
4. dec 2017

Necitala som diskusiu, ale napisem svoj nazor- vzdy je lepsie ked su deti s mamou, akakolvek mama (ked vynecham extremy ako narkomanky, tyranky...) je vzdy lepsia ako ustav. Nikto im neda tolko lasky, aj ked mas slabe chvile, a mozno ich je aj vela, ale oni tu lasku aj tak citia. Urcite ak sa to bude dat este ako-tak zvladnut tak ich neopustaj.
Teraz je to tazke, musis len vydrzat, bude lepsie ked podrastu a aspon starsie pojde do skolky.
Skus k tej psychiatricke aj psychologicku, da iny pohlad na vec, mozno nieco poradi.
Vychova deti je obrovska fyzicka a (hlavne) psychicka zataz, skus si vychutnat ked bude lepsia chvilka. Ak by sa Ti dalo ked bude muz s detmi aspon na hodinu odid sama, na prechadzku, do obchodu...
Nemate v okoli materske centrum? Lepsie vam tam prejde cas, deti sa pohraju s inymi hrackami, detmi, skor sa tam strati ich hukot.
Drzim palce.

beky1813
5. dec 2017

@hnedka prirovnavas epilepsiu k dusevnej chorobe? A k okultizmu? Uffff 😲

hnedka
5. dec 2017

@beky1813 citaj pozorne a potom sa pyataj

hnedka
5. dec 2017

@lindusss2016 co rozpravas o dakej medicine???samozrejem ze nemali medicinu ako ke teraz a mi nemame taku aka bude o 20r. ALE JEZIS TU BOL OD TOHO !Bibl8a jasne pise ze JEZIS vyhnal DEMONA z tohto cloveka !tak prosim neries ked nie si veriaca.Neviem co si ty myslis pod pojmom byt beriaca??na to mozes mat 2000 odpovedi a ani jedna sa nebude zhodovat z vierou.Ano je je mnoho vykladov ale len jeden je spravny.Cirekv napr.nebudem menovat ktore schvalne si ich sebe prisposobili podla toho co saim paci tak isto ako papez a spol .Ludoa ho nasleduju ako slepe ovce je jeno zco hlasa ludia nerozsudzuju....Koran,katolicke verzie,jehovisti a mnoho inych..hinduizmus bla bla je ich myslim bsade dost.MOJA A NIE JE JEDNO V AKEHO BOHA VERIS.LEBO JE LEN JEDEN A TI OSTATNI SU LE bohovia z malym b.Nebudem ti tu ja vysvetlovat ked neveris.To je ako ukazovat spepemu krizovatku.Nemam na teba cas!a ani to tu s tebou rozobierat.Nebudem svinam hadzat perly pred cumak.

beky1813
5. dec 2017

@hnedka ved prave, ze citam citam a nestacim sa cudovat, co za bludy tu pises

charlie1980
5. dec 2017

@hnedka Presne taki ako ti, s vymletou hlavou a nedostatkom tolerancie, boli odjakziva nebezpecni pre spolocenstvo.

charlie1980
5. dec 2017

*sorry, „ty“ - skocil mi telefon, Aby si nahodou nepochybovala o mojej gram.zdatnosti 😄

meusicka
5. dec 2017

@hrdamama1995 ahoj, chcem ti len napisat, ze uz len to, ze si uvedomujes, ze mas problem, je super. a ze sa to snazis riesit je tiez velmi dobre. ja by som ti poradila skusit chodit s detmi von, troska hoci na ihrisko, alebo nemate niekde nablizku centrum pre rodins detickami. kde by si sa mohla stretnut aj s inymi maminami. mozno by to to pomohlo troska sa zbavit stereotypu. urcite to nemas lahke, to verim, ale ked sa snazis to napravit a halvne ked mas svoje deticky rada, a verim ze mas, tak sa nevzdavaj