Odísť alebo trpieť? Nezhody s mužom..
Ahojte ženy.
Zúfalá som, neviem ako ďalej a čo robiť. S mužom máme veľké nezhody,nikedy nás vzťah nebol ideálny ale mame dve dievčatá tak som si vždy vravela že chcem aby mali rodinu...
Ale to čo je z nás doma teraz Tak to sa už nedá zvládať...môj manžel má ťažkú prácu je živnostník, bývame v prenajatom byte ( pretože je proti zadlžovaniu banke). Je to velmi ťažká povaha- baran, tvrdohlavý, samotár.
Ja som momentálne na materskej, snažím sa aby všetko fungovalo ale neviem spolu vyjsť, na ničom sa nezhodneme, na všetko mame iný názor, keď je doma je to pre mna utrpenie, reaguje na mna podrazdeně, očami prevraca keď mu niečo poviem, pred deťmi mi nadáva, na verejnosti na mna prevraca oči... no katastrofa. Na všetko čo sa ho spýtam mi odpovie NEVIEM!!!
Je to na hlavu a ja sa už bojím o svoje zdravie. Dnes som ku povedala že keď odídeš tak sa už nevrátim a on mi na to iná odvrkli že nech idem, že to bude lepšie, že mu na mne všetko vadi, ale ja môžem ísť len k našim- s dvoma deťmi???
Neviem čo mám robiť, ja takú ostudu, že ostanem sama neznesiem, na druhej strane si však uvedomujem že toto nie je ideálne pre deti...
@evica01 Ona chyby nehľadá, tie chyby tam sú. On ju ponižuje. Keby mu teraz nastavila zrkadlo, tak ako by, to u nich vyzeralo? Obidvaja by podráždene prekrucali očami? Ja sa jej nedivím, že nemá chuť byť k nemu milá. A pochybujem, že by si to začal vážiť. Ja mám takú kolegyňu, presne takéto správanie a mam jej správania po 7-mich rokoch dosť. Skúšala som už všetko - bola som milá, nápomocná, ústretová, niekedy asertivna, bola som aj ticho, pýtala sa, prečo. Buď bez odozvy, alebo na jeden deň zmena a potom zase to isté. Viem, je iné kolegyňa a manžel a otec detí. Ale na vlastnej kozí mám odskúšané, že niektorí ľudia sú tak chladni, že s nimi žiadna milota nepohne.
@snowie2 nie je to med lízať poctivo podnikať na Slovensku. Manžel tiež podniká, ja som na RD a tiež sa musí obracať ( viac pracovať a chodí neskoro domov) , keď si chceme udržať štandard, ktorý sme mali, keď som aj ja pracovala. Tu je to prioritách. Tiež by som bola rada, keby bol s nami viac doma. Ale ti si treba povedať a nastaviť pravidlá. Všetko je o komunikácii. Skús sa aj ty jeho opýtať, prečo je taký. Že ti to vadí a cítiš sa zle, keď sa k tebe takto správa. Uvidíš reakciu. Ale určite v kľude sa treba rozprávať a nie útočné.
@snowie2 Keď už, tak hanbu, nie ostudu. Sme na Slovensku, nie v Čechách. Povaha Barana je najhoršia zo znamení (prepáčte všetci v tomto znamení). Ja čo mám okolo seba Baranov, iba nezhody s nimi. Neznášam to znamenie. No ku vám. Podľa mňa by ste sa s ním mali najprv porozprávať a ak bude tvrdohlavý, odísť.
@snowie2 Ahoj,verím ti je to pre teba ťažké je to tvoj manzel.,no na druhej strane,to vidim takto ponižuje ťa pred deťmi pred ľuďmi ,není to dobrý vzor pre deti,a aj ty máš nárok na šťastie a nie nato aby prišiel z práce a tá ponižovali a urážal ,aj môj partner je živnostník a prácu cez víkendy a nenadávaj mi. Tvoj manžel si spravil dlhý je to jeho vina a nie tvoja !máš dve deti tieš sa musíš o ne starať tieš si unavená .staráš sa oň ho variš mu perieš ešte čo by nechcel? Keď sa v niečom nezhodnete aj keď sa ti to nepáči skús spraviť kompromis.Prepač mrzí ma to že ti to takto poviem ale keď už spolu neviete ani komunikovať myslím že to nemá žiadny zmysel ,myslí aj na deti.irčite choď preč,máš len jeden život ,chces bit šťastná a nie žiť v Tom čo bude zajtra zasa bude nahnevaný akú bude mať náladu ?a dávať sama sebe otázky dúfam má chápeš ako som to myslela .
Čisto teoreticky - nemohla by za takýmto nevrlým správaním muža stáť milenka? Bol váš vzťah nahouby od samého začiatku (aj pred svadbou), alebo sa manžel výraznejšie zmenil k horšiemu iba v poslednom čase?
Ostuda, že zostaneš sama? Toto je hanba ako žiješ, alebo skôr s kým žiješ, baby, niekedy prestaňte myslieť na prachy a myslite viac na deti a seba. Budeš banovať stratené roky a deťom detstvo nevrátiš.
@asia83 ostuda sa použiva bežne na zàhori Nie len v čechach. Moja starenka to bežne použivala. Aj ked je to čechizmus na nete ludia možu rozpravat ako im vyhovuje. A baran nemoze byt najhoršie znamenie lebo svokra je nieco ine 🤣 (srandujem)To je skor o tom že tvoje znamenie je v opozicii k baranom a nesadnete
Si
Ja poznam pár, ktory spolu zije uz fakt dlho. Muz zene nadáva, ponizuje ju doma aj na verejnosti. Je to hrozne,. Ona s nim uz nikde dlho nechodí. Niekto na tu zenu hladi ako na chuderu, niekto krúti hlavou preco s nim je. Jej deti vyrastali v tom prostredí. Otec hulvat na mamu aj na deti. Teraz dcera ma podobneho a z nej je utiahnuta zena co len sklopi oci a sucha nohami. Syn zas ako otec....Davno sa nerozviedla, lebo by to bola hanba, a koli detom nechcela. Neskor zas argumenty ze kde by sla s dvomi detmi a jemu necha vsetko? A teraz povie, ze im uz len dozit treba. Cely zivot trapenie, ponižovanie...sku...veny život. A clovek dostane sancu na zivot len jednu. Tak si premysli co dalej. Ja som zastanca aby rodina bola spolu, ale....pohovor s nim a povedz co ta trapi a preco sa tak sprava. Ked nebude zmena z jeho strany, nelubi ta, lebo inak muz ked miluje zenu urobi pre nu všetko.
Precitaj, si este raz co pises a pochopis,ze vam bude lepšie,ked budete od seba. Myslim,ze ak by ste platili hypoteku +najom,je to viac menej rovnake akurat by to casom bolo vase.
@snowie2 ja za zazivam presne podobne veci len v ruzovom a tiez neviem co robit...moj je ešte navyse zgrlavy na peniaze a este ma druhu starsiu dceru mne nevlastnu, cize mame spolocnu nasu rocnu dcerku a este ma tu z prveho vztahu 10rocnu...a to my sme sa rozišli uz viackrát...a ja hlupa som si myslela ze dieta ho zmeni... hovno!!!! Je to este horsie ako predtým lebo teraz je tu medzi hadkami nasa mala a mne je do revu...aj by som odisla ale sama nebudem vediet platit z rodicovskeho ziadne byvanie...k rodicom nie je kde ist a zrejme ked odidem porazi ich lebo uz sluboval ako bude dobre...je arogantný ku mne, o malu sa starat nechce a tiez mi povie hocikedy drz hubu...doma aj na ulici...vraj preto, lebo na buď ticho nereagujem...moji rodičia ho pozyvaju na všetky rodinne oslavy a mne doma nechce dat ani pohar vina lebo povie ze uz ma malo...kupime potraviny spolocne a on si musi odratat pocet parkov a polku masla ze to je jeho lebo platil polovicu...a ked to nahodou zjem je ohen na streche...dnes mi povedal, na otazku ci okupe malu, ze film co zacina neuvidi od začiatku...a ked nieco kupi a ja si chcem dat on mi to prirata tak ma prejde chuť nieco zjesť co som akoze neplatila... uplne osprostel...ja som non stop s malou sama lebo 4 dni v týždni robi od rana do vecera a kwd je doma je strasne unavený, chce si oddýchnuť, alebo ho niečo bolí lakeť alebo koleno...napr.kocik som zacala dávať do jeho stareho auta aby som ho nevlacila po schodoch a on mi po case povedal ze mam platit na to auto poistku...je nervak ked pocas rozpozeraneho filmu mala plakala ze ho nepocul a tak isto ani ja nemozem rozprávať...a taketo ine veci...ide vlhova ta lyziarka a vtedy nemoze robit nic okolo malej ani pri sagnovi v telke nemohol mi ist pomoct s kocikom lebo isiel sagan...vkuse krava sprosta a horsie a tiez ked poviem ze odidem povie chod...minule nervacil aj na malu lebo place ked ju prezliekame a normalne jej zatlacal nohy do podlozky aby ich mala od seba ked chcel dat dole plienku tak som ju isla prebalit ja...a milion inych veci co by sa sem nezmestili
@kakawah no staram sa o malu, a ano ked stiham pri nej navarim...a vsak snazim sa varit uz len mne. Malej lebo sa stava ze si to dal len čerstvé uvarene a dalsie dni nejedol a vyhovaral sa ze nie je hladný a pod. Uz som vela koli nemu vyhodila do wc alebo to jem ja nasilu aj ked som prezrata...😟 A s tym vypocitanim on vyrata z uctu co je moje, co je jeho, co spolocne...a co je spolocne platime na polku...co zje mala plati ale len co je vylucne len pre nu, ak to jem aj ja povie ze to nezaplati alebo ze zaplati len cast napr.tretinu