icon

Opakované potraty: Ako prekonať psychické náročnosti?

martina_hod
27. dec 2023

Zdravím milé ženy…
existuje z Vás nejaká, ktorá ma za sebou 2x zamlknutý potrat, 1x biochemické tehotenstvo (aspoň 2x) a z vyšetrení genetika, hematalogia, endokrinologia a reprodukčna imunologia Vam nebolo nic zistene a prinajlepšom mate nejake úspešné tehotenstvo za sebou ? Zacinam strácať nádej a púštať sa do ďalšieho tehotenstva HOP alebo TROP bude na psychiku extremne naročne.

Strana
z2
mariamagdalena9999
5. máj 2024

@any_soj ...bral len krv na potvrdenie hcg. Nič viac a predpísal anopyrin a clexane. Mala som sa ukázať o týždeň.

martina_hod
autor
9. máj 2024

@mariamagdalena9999 zdravím, hladina rezervy vajíčok Vám bola meraná ? (amh)

mariamagdalena9999
9. máj 2024

@martina_hod nie nebola.

martina_hod
autor
10. máj 2024

@mariamagdalena9999 tak skúste ešte toto vyskúšat u svojho gynekologa … ja som na zaklade tej rezervy prisla na pricinu potratov a to ze hladina je nizka, znaci nekvalitne vajička a caste priciny potratov

annna18
3. aug 2024

@no_co_uz
Dobry den, chcela by som sa opytat ci vam tie injekcie pomohli k uspesnemu otehotneniu. Dakujem😊

no_co_uz
6. aug 2024

@annna18 zatial mi nepomohlo nic :/

martaatram
7. aug 2024

@no_co_uz a genetiku embryi ?

domii43
1. mar 2025

@matus7030 ahoj, ako si nakoniec dopadla?

lussinka1907
9. apr 2025

@no_co_uz ako ste na tom ja mam za sebou 4 potraty nic mi nezistili a uz mam dcerku vdaka liecbe ktoru mi nasadili

no_co_uz
25. apr 2025
@lussinka1907

@no_co_uz ako ste na tom ja mam za sebou 4 potraty nic mi nezistili a uz mam dcerku vdaka liecbe ktoru mi nasadili

@lussinka1907 nijako :( akurat stale viac a viac tehotnych je okolo mna, tak upadam dost do depky. Od min. Roka aprila sme na vklade neboli lebo nam do toho stale nieco voslo. Teraz vo february sa podarilo pocat prirodzene, ale biochemko.ani MS nemeskala, len asi 2 dni som mala slabu ciarku. Ked mi vyjdu dojbre stery twraz tak v maji skusime vklad. Ale cista zufalcina. Dalsie dve moje blozke spolubojovnicky oznamili, ze su tehu, z coho sa tesim a prajem im, ale ja na tej pomyselnej ceste postupne zostavam sama. Dost depresivne obdobie mam poslednu dobu :/

any_soj
25. apr 2025
@no_co_uz

@lussinka1907 nijako :( akurat stale viac a viac tehotnych je okolo mna, tak upadam dost do depky. Od min. Roka aprila sme na vklade neboli lebo nam do toho stale nieco voslo. Teraz vo february sa podarilo pocat prirodzene, ale biochemko.ani MS nemeskala, len asi 2 dni som mala slabu ciarku. Ked mi vyjdu dojbre stery twraz tak v maji skusime vklad. Ale cista zufalcina. Dalsie dve moje blozke spolubojovnicky oznamili, ze su tehu, z coho sa tesim a prajem im, ale ja na tej pomyselnej ceste postupne zostavam sama. Dost depresivne obdobie mam poslednu dobu :/

@no_co_uz ahoj. Nechceš skúsiť NaPro technológiu? Úspešnosť je porovnateľná ako umelé oplodnenie, ale je neporovnateľne lacnejšia a menej náročná na ženské telo. Pointa je že idú naozaj do hĺbky v hľadaní problému a riešení.
Na Slovensku sa jej venujú myslím len traja gynekológovia (lebo na to treba drahé školenia a podobne, a hlavne pre väčšinu gynekológov je jednoduchšie problém neriešiť, ale obísť tým, že pošlú na umelé oplodnenie). Skús pozrieť plodar.sk 🙂

martina_hod
autor
29. apr 2025
@no_co_uz

@no_co_uz ja som zakladala tuto skupinu a momentalne lezim u svojho 2mesacneho babatka …
aj ked sa mi nic konkretne nezistilo … dohodli sme sa s mojou gyn ze hned po ovulacii a nechranenom pohlavnom styku sa mi nasadi vaginalne progesteron a anopyrin a teda bud pride alebo nepride menstruacia (resp. tesne pred ms urobit test ak neg lieky vysadit) … hned ako sa potvrdilo ze som tehotna boli mi k anopyrinu predpisane clexane injekcie a babatko som konecne donosila …

zelam Vam vela stastia a verim ze Vam bude dopriate 🤍

any_soj
29. apr 2025
@martina_hod

@no_co_uz ja som zakladala tuto skupinu a momentalne lezim u svojho 2mesacneho babatka …
aj ked sa mi nic konkretne nezistilo … dohodli sme sa s mojou gyn ze hned po ovulacii a nechranenom pohlavnom styku sa mi nasadi vaginalne progesteron a anopyrin a teda bud pride alebo nepride menstruacia (resp. tesne pred ms urobit test ak neg lieky vysadit) … hned ako sa potvrdilo ze som tehotna boli mi k anopyrinu predpisane clexane injekcie a babatko som konecne donosila …

@martina_hod gratulujem!!! ❤️ Toto inak - ten itrogestan presne tým spôsobom - je štandardný postup u môjho gynekológa, a celkovo u gynekológov z plodar.sk, už po prvom potrate, preventívne.

martaatram
29. apr 2025
@martina_hod

@martina_hod ja mam za sebou 11 vkladov a tiez pri poslednom úspešnom mi bol nasadený clexan a anopyrin🙏🏻🙏🏻🍀gratulujem ❤️

lussinka1907
30. apr 2025
@no_co_uz

@no_co_uz skuste sa porozpravat o takej liecbe aku som mala ja … ja mam za sebou. 4 potraty .. a jedine co mi pomohlo pref otehotennim som mala nasadene kortikoidy .. a ked som otehotnela uzivala dom ich do ukoncenia prveho trimestra a od zaciatku som si pichala clexan a mala som cipky progesteronu dost vysoke davky. Amelgen sa volali tusim . A konecne mame dcerku ktora ma terqz 16 mesiacov . Po rizikovom tehu … chodenim po pohotvostiach a lezania chcilu v nemoncici pre hrozbu predcasneho porodu sme to uspesne dotiahli do konca . A to sme si mysleli uz nikdy nedonosim lebo vzdy som potratila na zaciatku 2x 6 ty tyzden raz 8my a raz 9ty 😏 skusila by som to co nasadili mne ci vam to nepomoze .. tie kortikoidy hrali podla mna velku rolu lebo potlacia imunitu a telo nebojuje s plodom. Vela zenam to ponohlo co viem
@no_co_uz

lussinka1907
Autor odpoveď zmazal
no_co_uz
1. máj 2025
@lussinka1907

@no_co_uz skuste sa porozpravat o takej liecbe aku som mala ja … ja mam za sebou. 4 potraty .. a jedine co mi pomohlo pref otehotennim som mala nasadene kortikoidy .. a ked som otehotnela uzivala dom ich do ukoncenia prveho trimestra a od zaciatku som si pichala clexan a mala som cipky progesteronu dost vysoke davky. Amelgen sa volali tusim . A konecne mame dcerku ktora ma terqz 16 mesiacov . Po rizikovom tehu … chodenim po pohotvostiach a lezania chcilu v nemoncici pre hrozbu predcasneho porodu sme to uspesne dotiahli do konca . A to sme si mysleli uz nikdy nedonosim lebo vzdy som potratila na zaciatku 2x 6 ty tyzden raz 8my a raz 9ty 😏 skusila by som to co nasadili mne ci vam to nepomoze .. tie kortikoidy hrali podla mna velku rolu lebo potlacia imunitu a telo nebojuje s plodom. Vela zenam to ponohlo co viem
@no_co_uz

@lussinka1907 no u mna teraz idu skusit intralipidy. Nemala som diagnozu z reproimuno. Podla mna mi to idu dat lennpreto, ze nevedia co ine. No a clexan som mala pri kazdom vklade ale kombinaciu s anopirinom nikdy ani mi to lekar nechce dat ked som sa pytala.uz som sa hrala aj s myslienkou, ze si ho proste dosadim na vlastnu past kedze je to liek bez predpisu :/

lussinka1907
1. máj 2025
@no_co_uz

@lussinka1907 no u mna teraz idu skusit intralipidy. Nemala som diagnozu z reproimuno. Podla mna mi to idu dat lennpreto, ze nevedia co ine. No a clexan som mala pri kazdom vklade ale kombinaciu s anopirinom nikdy ani mi to lekar nechce dat ked som sa pytala.uz som sa hrala aj s myslienkou, ze si ho proste dosadim na vlastnu past kedze je to liek bez predpisu :/

@no_co_uz tak kombinovat anopyrin a clexan nema zmysel kedze anopyrin je tiez na riedenienkrvy ako aj clexan… ale skusila by som tie kortikoidy ako skusili u mna aj kef vysledky mam vsetky v poriadku … ale pomohlo mi to lebo led som mala nasadeny len celxan a progesteron nepomohlo mi to . Ale ked mi dali pred otehotnenim kortikodiy … konkretne medrol .. ked som ptehnotnela hned clexan som zacala pichat plus si davat cipky progesteronu a kyselinu listovu a to bolo konecne to co mi udrzalo dokopy vsetko tehitenstvo a mam krasnu zdravu dceru ktora ma teraz 16 mesiacov a uz po tych vsetkych modlidbach som ani nemyslela zenpo tych potratoch budem raz mamou

lussinka1907
1. máj 2025
@lussinka1907

@no_co_uz tak kombinovat anopyrin a clexan nema zmysel kedze anopyrin je tiez na riedenienkrvy ako aj clexan… ale skusila by som tie kortikoidy ako skusili u mna aj kef vysledky mam vsetky v poriadku … ale pomohlo mi to lebo led som mala nasadeny len celxan a progesteron nepomohlo mi to . Ale ked mi dali pred otehotnenim kortikodiy … konkretne medrol .. ked som ptehnotnela hned clexan som zacala pichat plus si davat cipky progesteronu a kyselinu listovu a to bolo konecne to co mi udrzalo dokopy vsetko tehitenstvo a mam krasnu zdravu dceru ktora ma teraz 16 mesiacov a uz po tych vsetkych modlidbach som ani nemyslela zenpo tych potratoch budem raz mamou

@lussinka1907 a tie kortikodiy mi vysadili po prvom trimestri kedze vsetky potraty som mala v prvom trimestri … co viem su zeny ktore tie kortikoidy brali aj dlhsie …

no_co_uz
2. máj 2025
@lussinka1907

@lussinka1907 a tie kortikodiy mi vysadili po prvom trimestri kedze vsetky potraty som mala v prvom trimestri … co viem su zeny ktore tie kortikoidy brali aj dlhsie …

@lussinka1907 a aky silny medrol si mala? Kolko mg? Neviem ci mi bude chciet predpisat a bez predpisu sa k tomu nedostanem :( ale navrhnut lekarovi mozem. Vdaka za tip

lussinka1907
3. máj 2025
@no_co_uz

@lussinka1907 a aky silny medrol si mala? Kolko mg? Neviem ci mi bude chciet predpisat a bez predpisu sa k tomu nedostanem :( ale navrhnut lekarovi mozem. Vdaka za tip

@no_co_uz tak mne to predpisal imunolog … tie kortikoidy … skrz opakovanych potratov… mame v rodine vyborneho gynekologa a sam povedal ze je to jedna z variant ktore skusaju a nasadzuju kortikoidy ci to pomoze .. lebo u vela zien to uspech malo . Aj ked vsetky vysledky boli v poriadku aj napriek tomu skusaju zie kortikoidy nasadit .. ja som zacala uzivat pred otehotenim ked som vedela ze sa zaciname snazit .. ja som nemala problem s otehotnenim .. cize sme mali s imunologom dohodu ze ak neotehotniem tusim po 3 mesiacoch tak ze ich potom vysadim aby som nezatazovala telo .. ale ja slm otehotnela chvala bohu cize super tak som uzivala este sa mi vidi ze bud do 20teho tyzdna slebo 14 teho. Uz neviem presne. A mala som ten 16mg ale brala som pol tabletky na den. Kazde rano. Plus amelgen cipky a tie som brala az 2 na den ked dobre pamatam… zo spodu ked som otehotnela hned som si davala .. cize takto. Bola som pn… a vela som lezaala aby som donosila. Kedze sme casto lietali po pohotovstiach ..
A celu tehu som si pichala clexan aj ked nemam hematologicky ziaden problem

lusita27
26. máj 2025

Ahoj. Nečítala som všetky príspevky. Ala ja som nevedela otehotnieť 9 rokov. Prvého sme sa pár krát pokúsili. A nakoniec ani neviem, ako sme k nemu prišli. Teraz má 9. Druhé nie a nie. Zmenila som doktorku. Začala som chodiť na tzv. creiton model. Finančne to výjde okolo 500 - 600 eur. To som brala ako poslednú možnosť. Predtým sme absolvovali odber oocytov a máme 3 oplodnené embryjka. Lenže som sa nevedela dostať na vklad. Doktorka mi vďaka creitonu (chodila som na krv, cca 6x do mesiaca) prišla nato, že sa mi nevytvára progesterón (a teda som nemala menštruáciu, ale len medzi menštruačné krvácanie). Potrebovala ma nastaviť, aby mi vedela sledovať hladiny. Hneď prvý cyklus, čo ma nastavovala, to videla na vklad. Lenže (na jej odporúčanie) som chodila do reproimunologického centra v Prešove (doktor Lešťan). Tam mi prišli nato, že mám v tele zápal a z toho zápalu mám embryotoxické cytokíny (zabránia v oplodnení a ak aj k nemu dôjde zabijú embryo). Takže ma doktorka v štvrtok potešila, že to vidí cca v pondelok na vklad a aj mi vpichla injekciu na ovuláciu (rýchlo neviem názov, pretože aj keby to nevyšlo, potrebovala mi nastaviť cyklus). V piatok ma v Prešove uzemnili diagnózou. Vklad odporúčali až po preliečení Medrolom. Cez víkend som spontánne ostehotnela. A teraz som v 7 mesiaci. Moja doktorka je p. Polomská. Touto metódou sa zaoberá doktor Wallenfels (do prehliadača daj creiton model Wallenfels alebo NaPro technology). Aj som medzitým zmenila prácu. Ale neverím, že bez nastavenia cyklu by sa to tak skoro podarilo. Možno časom, neskôr, kebyže sa dám do pokoja. Lenže ten by tak skoro neprišiel pri druhákovi a zároveň si robím rozširujúce štúdium. :D Neviem odkiaľ si. Moja doktorka robí v Poprade a spomínaný doktor tuším v Banskej Bystrici. Pohľadaj si, ak je to ešte aktuálne. Držím prsty. 🙂

Strana
z2