Otázky o stave po potrate.
Ahojte, chcem sa spýtať mamín, ktoré prešli SPONTANNYM potratom /bez nutnosti kyretáze/, kedy:
1. prišla 1. menštruácia
2. prišla 1.ovulácia
3. ako dlho cítili nejaké nezvyčajnosti v cykle
Mám takýto (ne)problém a neviem ci je to ok. Prišli sme o dieťatko 25.1. v 11.týždni tehotenstva. Po dni, kedy nastal samotný potrat, som krvácala slabo cca 3 dni, potom spinenie asi do 8. DC /nazvem to DC- aj ked to asi sa neda tak ratat. Cca na 10.DC som cítila že sa blíži ovulácia a zrejme aj prebehla na 12-13DC - z oboch vajecnikov /aj ten posledny cyklus, kedy som otehotnela, som mala z oboch vajecnikov- a viem to 100%/. Aj by to sedelo na DC, lebo mavam ovu na 12-13DC /potvrdene folikulometriou/. Asi na 14DC, ked som mala uplne suche dni, sme skúšali pohlavný styk - ale bolelo to, tak sme prestali po chvili/. Na 18.Dc ma príšerne /ale fakt des/ začali boliet a svrbiet prsia a brucho - myslela som si ze uz príde MS, no miesto toho sa spustil taky poriadny výtok - ako pred ovulaciou, v nedelu mi to nedalo, skusila som ovulacny test - pozitivny. Počas týchto dní s hlienom sme mali aj PS /sobota/- uz bolo vsetko ok. /pre tých, co by vyčítali ze v sestonedeli sex byt nemoze - dr povedal, ze ked prestanem krvacat, niej e problem/. Včera som mala jednorazovo hlien sfarbený do červena /taka mala zrazeninka/ - kedze ma bruchoa j prsia bolia, myslela som ze uz sa spusta MS, no nic 🙄 Takze ked to zhrniem: podla testu to vyzeralo ze mozno bola ovulacia /aj/ teraz, no brucho a prsia ma bolia ako pred MS /nikdy ma pred ovu prsia neboleli/.../a nie tehotna nie som, v podstate potrebujem vediet, ci taketo "divne" spravanie tela je po potrate normalne /este dodam, ze HCG som 14 dni po potrate mala uz vnorme/.

@kiki68 drzim palce, aby to teraz dopadlo do zdarneho konca ...🙂
Ahoj, ako si dopadla ? Bolo nakoniec vsetko ok?

Ja mozem porovnat s kyretom aj bez: v 25 spontanny 8 tt, iba som tusila ze som asi tehu, ale nestihla som ist k dokimu. Zrazu kramy a plod night ostal v ruke doslova. Ms prisla normalne o mesiac , nabehol cyklus a bol trosku bolestivy. V 28 molarne tehotenstvo s malym plodom, vysoke hcg, v 8 tt prve sono, potom vyckavanie na zazrak, v 11 tt ukoncene kyretom a time uz boli teploty a bola som velmi malatna. Po kyrete mi do 3 dni ustalo krvacanie, vsetko ok, o mesiac na pohotovosti skrz neskutocne krce, pichali oxytocin a nieco protizapalove. Po dvoch dnoch vsetko ok, ten dalsi mesiac sa uz plne obnovil cyklus bez krcov. Teraz v 34 tehu, uz koncim 21tt . Vsetko v poho. Akurat mam chytenu placentu dole, takze ak sa nezdvihne bude praevia marginalis. Tiez uz dost pomahali utrogestanom, magnezium do 16tt .