icon

Plánované prerušenie tehotenstva v 17. týždni

smallbubu
14. sep 2017

Ahojte, prosím je tu niekto kto podstúpil prerušenie tehotenstva v takomto stadiu? Za každú odpoveď vopred ďakujem

katka0905
23. sep 2017

nerozumiem logike ludi, ktori sa tu ohanaju Bohom. Uz ked sa mam na to pozerat z krestanskeho hladiska, tak Boh dal zivot, ale zaroven aj slobodnu volu. A samozrejme, kazdy si za svoje rozhodnutie nesie nasledky. Nechapem, ako jej to mozete este takymito dristami stazovat, ved ona ma co robit zo sebou, to fakt nie je sranda, rozhodnut sa v takejto situacii. A ona uz rozhodnuta je. A mam taky pocit, ze v tom jej rozhodnuti je viac lasky, nez v tychto krestanskych dristoch. Kto z vas vie, ze to dieta sa naozaj chce narodit? Ze bude stastne? Aky je v skutocnosti Bozi plan? Preco vobec vynasli testy na odhalenie Downovho syndromu pocas tehotenstva? To bol vynalez diabla? Ci Boha? Mam pocit, ze vela krestanov sa hra na sameho Boha, ked si trufaju sudit inych ludi.

mrtartina
23. sep 2017

Potratom sa problemy nikdy nevyriesia, prave naopak, tym sa iba zacnu...https://najmama.aktuality.sk/clanok/235031/nasl...

lucienka1981
23. sep 2017

@lalenka33 Velmi dobre si to napisala.S mojim muzikom by ste si v tomto rozumeli 🙂 Je veriaci aj sa pomodli,ale nazor na knazov ma taky isty ako ty pises.

santeema
23. sep 2017

@ewellina pises tak, lebo si sa v zivote nestarala o postihnuteho cloveka denno denne v rodine...tak sa ti lahko pise. ja ano a v momente by som sa rozhodla pre prerusenie ako kocka, ktora ide malicke porodit pre vyvojovu vadu. shulasim s nou a viem o com pisem☹..urcite to pre nu nebude lahke zit s tym cely zivot, ale ten zivot co by zila by bol 100 krat horsi pri dalsich dvoch zdravych detoch a pre to malicke 1000krat, nic by zo zivota nemalo a maminka by sa trapila co s nim ak jej nebude. este stastie , ze je moznost volby a to nie som ani nahodou fanusik interupcii.

bigbuckbunny
23. sep 2017

@lalenka33 ty máš žiaľ vygumovaný mozog proticirkevným mainstreamom a potom je tvoja viera zmes jedného veľkého chaosu, ktorý nemá zrejme ani hlavu ani pätu. To je veľmi falošná solidarita, byť chápavý k zabíjaniu vlastného dieťaťa. Podobne absurdná "chápavosť" ako keď niekto napíše, že dokáže pochopiť pedofila, ktorý so súhlasom dieťaťa si s ním zorganizoval orgie. Ja nikoho nenútim žiť tak ako žijem ja, ja len nesúhlasím s tým, aby matky zabíjali vlastné deti a následne mali problém s postabortívnym syndrómom atď.

lalenka33
23. sep 2017

@lucienka1981 tak ho pozdrav 🙂 poznam veľké množstvo ľudí,ktorí zmýšlajú tak,ako my.Verím v Boha,ale nie v cirkev,ktorá prikazuje ľuďom to,čo jej predstavitelia vo veľkom porušujú.Ved po smrti sa budem zodpovedat Bohu a nie cirkvi

mrtartina
23. sep 2017

@santeema velmi nerozumiem tomu, ako mozete predpovedat buducnost????Ako to viete? Poznam pripady, kedy mamicky sa rozhodli pre zivot svojho dietatka,aj ked im lekar povedal, ze si ho maju dat zabit, a narodilo sa zdrave... kolko zdravych deti sa teda potrati, kedze aj lekari su omylni???? Dalsia vec, v pripade tripple testov, kde sa zistuje pravdepodobnost vyvojovych chyb... nie vyvojove chyby, ale ich PRAVDEPODOBNOST! To znamena, ze ked si kupim zreb a pravdepodobnost vyhry je 1:4 tak kazdy stvrty je vyherny. Nie kazdy! Kolko je oklamanych matiek mediami a nedostatocnymi informaciami zo strany lekarov, ktore v domnienke, ze cakaju chore dieta zabiju svoje milovane zdrave dietatko?

skumavka
23. sep 2017

Odhliadnuc od autorky témy ma pri sledovaní tohto dohadovania ohľadom výchovy postihnutého dieťaťa verzus jeho potratenia napadá jediná veta: Kto chce, hľadá spôsoby, kto nechce, hľadá dôvody.

charlie1980
23. sep 2017

@bigbuckbunny Nemudruj tu a odkaz tomu tvojmu Bohu, nech mi v pondelok najneskor doobeda prevedie 400€ na ucet, ktore budem potrebovat.

mrtartina
23. sep 2017

@lalenka33
Pises, ze veris v Boha, nie v cirkev... a veris, ze Jezis je Bozi syn? Lebo ak ano, tak jedno vylucuje druhe..... Pretoze Jezis povedal Petrovi, na tejto skale postavim svoju cirkev a pekelne brany ju nepremozu... Cim ju sam Boh zalozil skrze svojho syna Jezisa. To ze clovek je omylny a hriesny a na knazov obzvlast diabol utoci je druha vec. Vsetci sme len ludia a poznam dost knazov na to, aby som vedela, ze to co ide cez media von, su len spravy na ich pospinenie, alebo aj ak sa prehresili, tak na ich odsudenie a keby sa dalo, tak by ich iste aj popravili.

lalenka33
23. sep 2017

@bigbuckbunny je mi úplne jedno čo si o mojej viere myslíš lebo ty ma na konci môjho života súdiť nebudeš.Si len obyčajný človek,tak ako ja.Každý verí v to čo chce.Pre mňa za mňa ver aj v minozemštanov,ale nevymyvaj ludom mozog tymi svojimi fanatickymi recami.A keby ste vy vsetci ukazkovi veriaci žili denno denne podla Božich prikazani,tak by ste kazdy jeden mesiac nemuseli chodit na spoved a lutovat svoje hriechy!!!Ale ved knaz ti v mene Boha odpusti,ty sa pomodlis a ides dalej od znova pachat hriechy aby si sa mal z coho vyspovedat.Ak si ovsem katolik aj ked skor by som povedala,ze patris do sekty.

lalenka33
23. sep 2017

@mrtartina verím v Boha,v to,že je.A v to,že za svoj život sa budem zodpovedať jemu a nikomu inému!Aj ja poznám veľa kňazov.A za žiadneho by som nedala ruku do ohňa lebo su to ľudia a sú omylni.A poviem ti,ze len v mojom okoli som zazila na prvy pohlad ukazkoveho knaza,ktory spaval s vydatou zenskou ale ved nic sa nedeje,prelozili ho inde,Boh mu to odpusti,dalsi 2 krat soferoval opity,dalsi gembloval a nakoniec sa obesil a mohla by som pokracovat dalej.kolko roznych nabozenstiev mame?a kazdy si mysli,ze to jeho je to jedine a spravne,ale Boh je len jeden a bude sudit vsetkych rovnako ci katolikov,ci evanielikov,moslimov alebo budhov a zamysli sa nad tym,ako velmi sa tie nabozenstva lisia..

nightrover
23. sep 2017

@bigbuckbunny Opat sa to nevztahuje na kazdu zenu.

mrtartina
23. sep 2017

@lalenka33 To ze chodi na spoved kazdy mesiac je pozitivum, nie negativum, jednak je to milost vidiet svoje hriechy, ktoru iny nemaju a za druhe je super zacinat kazdy mesiac s cistym stitom, zmireny s Bohom, pripraveny umriet.🙂 myslim si, ze viete o tom velmi malicko, iba skreslene informacie cez media. Ked by ste si chceli spravit vlastny nazor, mali by ste si vpocut aj druhu stranu. Tych knazov, ktori su taki zli 😂

charlie1980
23. sep 2017

@lalenka33 Nas farar si uzival s pani, ktora pripravovala deti na konfirmaciu, kym jeho manzelka v porodnici bola. Ba co viac, zdupkal do krajiny povodu, o dieta sa nezaujimal. Tot k neomylnosti 😀 Skandal nad skandaly 😀

mrtartina
23. sep 2017

@charlie1980
Kazdy je omylny a je cudne mysliet si, ze knazi nie su ludia omylny, cim neschvalujem jeho konanie. Knazi su nenahraditelni, pretoze su vedeni Duchom Svatym a to co sa deje pri premeneni na sv. omsi sa deje v rukach knazov. Sv. spoved je taktiez vykonavana skrze knaza. Pre veriacich su knazi nenahraditelni, velakrat si to clovek neuvedomuje, len vtedy, ked nema kto prist zastupovat.... tazko sa to vysvetluje ateistovi, resp. inak veriacemu.

lalenka33
23. sep 2017

@mrtartina vy si naozaj môžte iba myslieť to,čo ja o tom viem.To nie sú informácie z medii ale reálne skúsenosti.Pri príprave na birmovku som mala možnosť byť v našom spoločenstve ,,veriacich",takže ja písem to,čo som reálne zažila a nie to,čo som čítala alebo videla v médiach.A ano určite je super pocit začínať nový mesiac s tým,že mám čistý štít a môžem od znovu páchať hriechy a stale dookolo 12 mesiacov v roku.Viete čo mi najviac prekáža na cirkvi?Tá ich dvojtvárnosť.Napríklad,že potrat chorého dieťaťa im vadí,ale odsudzovať homosexuálov je normálne.To nie sú ľudia?Oni si nezaslúžia život?Oni nemôžu za to,aký sa narodili,tak ako plod nemôže za to,že bude postihnutý.Za jeden život cirkev bojuje a druhý ničí..

lalenka33
23. sep 2017

@charlie1980 ale oni môžu,ich len diabol pokúša,oni nie sú hriešni,oni za to nemôžu vieš to robí diabol 😂 čiže šup za mníšku alebo kňaza a za všetky chyby bude zodpovedný niekto iný😂

charlie1980
23. sep 2017

@mrtartina Cudne je mysliet si aj to, ze katolicky knaz nemoze cely zivot sulozit. Ci on je nejaky mimozemstan z inej planety ? On nema pudy ako bezny smrtelnik ? Divne bajky sa tu predostieraju. Raz moze, raz nemoze, raz ho diabol pokusal, no dakujem za taketo bajky. Na dobru noc 😀

martinkojakub
23. sep 2017

Prešvihla som niečo?Zmenila sa téma z potratu v 17.týždni na keci o knazoch a sulozenia knazov?

mrtartina
23. sep 2017

@lalenka33 Cudne, pokial viem, cirkev sa stara prave aj o homosexualov..napr. taky otec Kuffa viem, ze ich ma u seba niekolko...nikto ich neodsudzuje ako ludi, kazdy ma rovnaku hodnotu v Bozich ociach. Ci je nenarodeny, zdravy, chory, homosexual, ci iny, v tomto sme si rovny. Jedine s cim cirkev nesuhlasi a nikdy nebude je hriesne spravanie, proti Boziemu zakonu, kde dal vysadu len muzovi a zene v manzelstve, kde milovanie je dovolene, priam ziaduce... vsetkoostatne je hriesne...ci sex pred manzelstvom, ci dvaja muzi, ci pedofil s dietatom.... Cirkev sa stavia proti hriechu, nie proti ludom. Stastie sa neda postavit na hriechu, ciel nesvati prostriedky. Kazdy clovek s niecim bojuje.

mrtartina
23. sep 2017

@martinkojakub Nie, tema je ta ista, len sa dovysvetluva... 😉

mrtartina
23. sep 2017

@charlie1980 Clovek ma rozum, aby ovladal svoje pudy...ak pudy ovladaju cloveka, celkovo sa nelisi od zvierata...😉

lalenka33
23. sep 2017

@mrtartina takže bežní ľudia nemôžu mať sex pred svadbou,homosexuáli tiež nemôžu,ale kňazi môžu?Toto je choré.Kñaz,na vyssom poste,ktorý spával s vydatou ženou,bol po prepuknutí všetkého biskupom len presunutí inde a život ide ďalej.O tom celý cas píšem.Vodu káže a víno pije.A poznám aj kňaza,ktorý je gay,aj chlapa,ktorý k nemu chodí.A to je to,ze cirkev tvoria ľudia,ktorí sù omylní a robia to,čo iným zakazujú.Preto cirkvi neverím.

charlie1980
23. sep 2017

@mrtartina Och, neviem, co k tomu napisat. Ved skus nesulozit s manzelom 1 rok 😀 A nie, knazi maju miesto testosteronu progesteron a uviazali si nan uzol.

martinkojakub
23. sep 2017

@mrtartina No mne to pride ze toto co sa tu pise je uplne mimo temy 😉

extempore
23. sep 2017

@mrtartina Lenže tu ide o výsledky amniocentézy, nie tripple testu a tá sa nezvykne mýliť

elninoenmipueblo
23. sep 2017

@smallbubu
Prajem silu a uzdravenie

Hľadaj pokoj a zotrvaj v ňom – Jaques Philippe

Pocit viny – Denis Sonet

Zakázaný žiaľ – Theresa Burkeová a David C. Reardon

Prečo plačeš, Miriam: utrpenie žien po potrate

Čas k uzdravení – L.Freedová, P.Y.Salazarová

Ona si zvolila uzdravenie – Sydna Massé

Kto uverí mi? – Slovenské matky svedčia o potrate

Francisová Holly – Päť krokov na ceste k uzdraveniu z potratu