icon

Plánované prerušenie tehotenstva v 17. týždni

smallbubu
14. sep 2017

Ahojte, prosím je tu niekto kto podstúpil prerušenie tehotenstva v takomto stadiu? Za každú odpoveď vopred ďakujem

0silvia0
24. sep 2017

nerozumiem tejto slovnej prestrelke na posledných stranách, ale som presvedčená, že to vôbec nemá význam. Veriaci versus neveriaci. Pre neveriaceho je veriaci, skutočne veriaci, žijúci v súlade s Božími zákonmi takmer ako marťan a nikdy ho nepochopí... naopak veriaci, ktorý svet vidí cez Boží zákon má tendenciu varovať neveriaceho pred porušovaním napr. desatora, ale darmo to robí, neveriaci má svoj svetský zákon a neakceptuje Božie pravidlá a zákony. Stačí raz napísať svoj pohľad, ak nie je akceptovaný a pochopený, radšej nechať tak, lebo tieto posledné strany fakt nemajú význam a zbytočne sa tu chrlia takéto nenávistné reči...

erikavesela
24. sep 2017

@bigbuckbunny plod sa stava dietatom az ked je schopny dychania, co pred 24. tyzdnom nie je schopny..uz to tu.bolo tolko krat spomenute...

erikavesela
24. sep 2017

@bigbuckbunny u teba pomoze len odbornik

erikavesela
24. sep 2017

@bona_dea ty si pisala, ze jej nemal povedat svoj subjektivny nazor...a preco nie, kludne ho mohla o jeho subjektivny nazor poziadat...to ako si to ty zobrala z len jedneho uhla pohladu nie je uplne spravne

erikavesela
24. sep 2017

@bigbuckbunny ziadny Boh...je to len sposob ako udrzat.mady ludi v pomernom klude

marion09
24. sep 2017

ziadam adminku tejto stranky aby ukoncila tuto temu lebo uz velmi dlho sa ubera nespravnym smerom,namiesto osobnych nazorov vyjadrenych autorke temy tu dochadza k nezmyselnym hadkam,osocovaniu a urazaniu.dakujem

xxxkatka
24. sep 2017

@bigbuckbunny 😀 😀 no kedze citanie s porozemuenim patri do mojho profesionalneho zamerania, tato oblasť nebude mojou slabou strankou 🙂. Ale ty si mylis pojmy citanie s porozumenim s kritickym myslenim. To su dve rozdielne veci. Takze ty homosexalov milujes, ale odsudzujes to co robia, ak spravne chapem.

erikavesela
24. sep 2017

@skumavka ano v istom smere mas pravdu, ale keby som bola na jej mieste, co som aj zazila, tak by som sa opytala aj na osobny nazor lekara a keby to bol moj nejaky znamy a poslal by ma k inemu, tak by som nesla, autorka to ma tak ci tak tazke a opat rozoberat tu istu temu u noveho cloveka, ktoreho navyse nepoznam a nevie o mne nic..to nie...dakujem neprosim....ja toto presne povazujem za neprofesionalitu..

robin_claire
24. sep 2017

@bigbuckbunny Agrumenty k comu? nekonecnej, zbytocnej a neplodnej debate s tebou, ktoru som ani nezacala? Ja nepotrebujem barlicky vo forme nabozenstva, aby som sa na tomto svete citila lepsie.

bona_dea
24. sep 2017

@erikavesela v prvom rade ma lekar zabezpecit prisun objektivnych informacii a az potom zasobovat pacientky osobnymi nazormi na boha a kadeco ostatne.
Profesional v ziadnom pripade ziadnej zene nebude zdelovat osobne nazory tohto druhu.
To nie je jednostranny uhol pohladu. To je ziaduci pristup k pacientovi.
Pracujem v oblasti socialnych sluzieb a XY krat ma klienti ziadali o moj nazor a o zdelenie toho, co by som robila v ich situacii ja.
Kedze ale pracujem na odbornej urovni, nemam problem na tuto otazku odpovedat tak, aby klient porozumel, ze najdolezitejsi je pre neho dostatocny prisun faktov a informaciach o moznostiach a nie moje subjektivne nazory a postoje

ewellina
24. sep 2017

@0silvia0 Súhlasím s Tebou, avšak niektoré základné princípy dokáže pochopiť aj neveriaci, ak je k sebe samému úprimný. Zdá sa však, že toto tu už naozaj prestáva mať význam.

lalenka33
Odpoveď bola odstránená
bigbuckbunny
24. sep 2017

@erikavesela ak myslíš tých veriacich v iracionálny ateizmus, tak máš pravdu + sekularizovaní prisluhovači chorých ideológií ako nacizmus (72 miliónov), komunizmus (80 miliónov) a liberalizmus (každoročne 50 miliónov zabitých potratmi)... o týchto nás učí história, že sú zodpovední za najviac vrážd vo svete. Ak si narážala napríklad na inkvizíciu, tak tá má na svedomí maximálne 40 tisíc obetí a v tomto prípade sa jedná o protikresťanské konanie, ktoré bolo v rozpore s kresťanskou náukou.

bigbuckbunny
24. sep 2017

@erikavesela od počatia sa jedná o ľudský život, ktorý má byť chránený... slovíčka plod, dieťa nie sú rozhodujúce

bigbuckbunny
24. sep 2017

@robin_claire ak sa človek snaží žiť dôsledne v súlade s kresťanstvom, nie je to barlička, ale je to práve o dosť náročnejšie než život s vierou v ateistickú barličku...

erikavesela
24. sep 2017

@bigbuckbunny ty si neskutocny chudak...teba by sim doma mat nechcela..uz by si letel balkónov

erikavesela
24. sep 2017

@bigbuckbunny pleties dve na tri...ano plod nie je schopny samostatneho zivota, pretoze nedokaze dychat a dieta je....hoci je malicke a nefokaze sa same o seba postarat...neplet hrusky s jabkami...este raz....VERIACI ZAVRAZDILI A ZABILI NAJVIAC LUDI NA TOMTO SVETE..uz si to vtep do tej tvojej hlavy a netrep somariny o hitlerovi a co ja viem kom este

erikavesela
24. sep 2017

@alami to by najprv nejaky musel existovat...neskutocne, co tu citam

erikavesela
24. sep 2017

@bigbuckbunny nie hovorim o veriach v boha...v tu vymyslenu bytost, nieco...nazvi si to ako chces....kriziacke vypravy ti nic nehovoria?...zabijanie "bosoriek"....

bigbuckbunny
24. sep 2017

@erikavesela vidím, že okrem toho, že si nedovzdelaná z histórie si aj dosť psychicky labilná...

erikavesela
24. sep 2017

@bigbuckbunny nie je pravda....ked dokazes to, ze plod bude zit bez tvojej pomoci, tak ok...ale to sa ti nepodari...samozrejme, ze dieta je rozhodujuce....plod nie je zaujimavy, lebo nie je vyvinuty natolko, aby vedel zit samostatne....vy veriaci si prekrucate vsetko tak, aby to vyhovovali vasim chorym nazorom...

robin_claire
24. sep 2017

@bigbuckbunny To si nemyslim. Ja som zmierena s tym, ze po smrti nie je vobec nic a neutesujem sa vierou v posmrtny zivot ako krestania. Nezije sa s tym lahko, ale nie som schopna verit niecomu, co podla mna neexistuje. Podla mojho nazoru boh neexistujue, co neznamena, ze ateista nema vnutorne pravidla, ci moralne zasady. Akurat sa vzdy musi spolohiehat len sam na seba, nie na Boha

erikavesela
24. sep 2017

@bigbuckbunny ja nie, ja nepotrebujem sklanat hlavu pred niecim vymyslenym...nepotrebujem sa ohanat bohom a bibliou..ja mam vlasny nazor a nehanbim sa zan, nepotrebujem sa vyspoveduvavat so svojich hriechov a podobne debiliny, pretoze si za vlastnymi cinmi stojim...ale podla toho co tu citam, ty to v hlave nemas v poriadku...

henikav
24. sep 2017

@smallbubu je to velmi tazke rozhodnutie, viem ze by si dala vsetko preto aby bolo to dietatko v poriadku, ale ked nie je, musis sa rozhodnut tak aby to neznicilo zivot Vas vsetkych. Mas rodinu a dve deti,, ktore ta potrebuju a nepotrebuju byt stale odsuvane na vedlajsiu kolaj len preto lebo to najmladsie ma problem. Viem pochopit, ze ked ma zena chore dieta, dala by mu vsetko len aby sa citilo lepsie a miluje ho take ake je, ale je aj dobre ze sa zena moze dnes uz rozhodnut ci chce takyto zivot zit. Ty pocuvaj len seba, lebo iba ty s tym budes zit, ani jedna z tych strasne veriacich nepride a nebude s tebou/vami zdielat vsetky problemy ktore pridu. Stoji to kopu penazi, casu, nervov, slz... Poznam rodiny ktore maju mladsie deti postihnute, viem ze ich lubia, ale poznam aj dramy ktore sa tam v slabych chvilach odohrali, ze si starsie zdrave dieta chcelo siahnut na zivot, lebo uz neznieslo tie tlaky a odsuvanie. Da sa prezit prerusenie tehotenstva aj vo vyzsom stadiu, je to velmi tazke, psychicky narocne a spociatku si asi vela poplaces, ale naucis sa s tym zit. Prajem ti vela sil a mudrlantky ktore to neprezili ani necitaj. Kazdy je mudry kym to na neho samotneho nepadne.

bigbuckbunny
24. sep 2017

@erikavesela ako si prišla na to, že tí najslabší, ktorí nedokážu prežiť bez pomoci druhých môžu byť vyhlásení za nehodných života a môžme ich zabíjať? Už som to spomínal aj skôr, ak spoločnosť nebude chrániť život od počatia po prirodzenú smrť, prídu ďalší zvrátenci ktorí budú podobne ako ty bez úcty k životu u vybraných kategórií ľudí a určia, že napríklad ty nie si hodná života, lebo nemáš dosť vysoké IQ alebo nemáš dosť pekné zuby a podobne... taká spoločnosť speje do záhuby a skôr či neskôr bude nahradená inou, ako to vidíme aj dnes, kde zvrhlá západná civilizácia vraždiaca vlastné deti je postupne nahrádzaná islamskou...

robin_claire
24. sep 2017

@bigbuckbunny Zaujimalo by ma, ako by si riesil situaciu - matka caka dieta, ktore bud s istotou pri porode zomrie alebo bude zit velmi kratko so zavaznymi postihnutiami a bude fyzicky mimoriadne trpiet a zaroven pokracovanie tehotestva moze ohrozit zivot matky, ktora dajme tomu ma uz 3 deti, ktore ju potrebuju
Aj take sa stava. Som zvedava na tvoju odpoved

charlie1980
24. sep 2017

@robin_claire To je bozia vola 😀 Nasou moralnou povinnostou je toto dieta priviest na svet a preto, lebo Boh miluje svojich bliznych, tak mu ulahcil 😀

bigbuckbunny
24. sep 2017

@robin_claire ukážkový iracionálny ateizmus... odporúčam prečítať si toto: https://christ-net.sk/node/345

Ako výstižne poznamenal Dostojevskij: Ak Boh nie je všetko je dovolené. Tvoje morálne pravidlá sa v takom prípade môžu každý rok meniť a bude to ok. Bez Boha totiž morálne zákony neexistujú, iba ak tie nami vycucané z prsta a to je chodenie po veľmi tenkom ľade - viď najmä história 20. storočia. Navyše, ak Boh nie je si len kus bezvýznamnej tárajúcej hmoty, zhluk buniek v podobe trochu bystrejšieho živočícha a keby si ktokoľvek zmyslel, že ťa môže dnes alebo zajtra zabiť, nerobí nič zlé (tvoje pocity sú tu vedľajšie)... Hodnotu človeku dáva jedine Boh, tým že si nielen bezvýznamný kus hmoty, ale si osoba stvorená pre zažívanie Božej Lásky.

robin_claire
24. sep 2017

@bigbuckbunny Cize nie si schopny ani ochotny odpovedat na otazku ako by si to riesil ty, miesto toho kopirujes.
Nepodsuvaj mi dake linky, v otazke boha mam jasno a vzdy som mala a mat budem

bigbuckbunny
24. sep 2017

@robin_claire Ako by si vyhodnotila situáciu, keď dieťa s neliečiteľnou leukémiou ide zraziť električka a neďaleko je matka, ktorá keď odsotí to dieťa, dieťa prežije ale sama skončí pod električkou, aj keď dúfala, že to prežije. Pritom má 3 ďalšie deti, ktoré ju potrebujú. Bola hrdinkou, ktorá sa zachovala ako milujúca matka? Alebo si mala s chladnou hlavou vyhodnotiť šance na prežitie toho dieťaťa a len sucho skonštatovať, že keď je malá šanca to dieťa zachrániť, tak naň kašlem...