icon

Pochovanie dieťatka potrateného v skorom štádiu tehotenstva

15. máj 2022

aky mate na to nazor? (myslim potratene dietatko vo velmi skorom stadiu tehotenstva do 12tt)

Dakujem za nazor 🙂

Strana
z2
zacharovi
7. dec 2022

My sme prisli o babo v 8.tyzdni tehu, cize malo 2 cm 😢 Bol to zamlcany potrat, pytali sme si pred cistenim v nemocnici babo na pohreb, od 0.tyzdna ma kazda zena narok vypytat si ho na pochovanie (r.2022) v nemocnici pred zakrokom (cistenie pri spontannom potrate).
Som velmi rada,lebo nemala som potom pocit prazda a pod. Skor dobry pocit ze to babo "mam" tam na patologii a potom si ho cez pohrebnu sluzbu odnesiem na pohreb na miesto, kde budem chciet ♥️ mne to spravilo velmj dobre, ze viem, ze nezmizlo niekde v biologickom odpade, ale postarala som sa onho aspon takto 🥰 A mozem si ho ist na hrobik kedykovek navstivit 🌺 Ale kazda zena je ina samozrejme...ale urcite odporucam, je to pekne "mat" ho aspon takto ♥️

zacharovi
7. dec 2022

v nemocnici stacilo len povedat pred zakrokom ze ho chcem pochovat a v pohode, ziadne tlaciva netrebalo pisat.
Už je viac tych verejnych hrobcekov pre nenarodene deti, pozrite google, ale my sme chceli malemu dat vlastny hrobcek blízko nas ♥️

zacharovi
7. dec 2022

@ildiko36 vydaju, musia ale cez pohrebnu sluzbu. My sme si vybavili, len treba povedat v nemocnici. Je to zakon od 0. Tyzdna tehotenstva mas narok. My sme v 8.tehu tyzdni potratili a mame ho.

autor
7. dec 2022

@zacharovi je mi to velmi luto ze si prisla o babatko :/ prepac za otazku,ale mozem sa spytat, nieje to moc nakladne? takto riesit cez pohrebnu sluzbu? Teda vôbec neviem kolko to stoji :( ... Lebo ked som sa ja rozhodovala ci dat takto pochovat to moje, moj priatel ma odhovaral ze to bude zbytocne drahe...a potom som to dalej uz neriesila aj ked pravdu poviem obcas mi to pride luto...ze sme to nechali tak ...

zacharovi
Autor odpoveď zmazal
zacharovi
7. dec 2022

Ahoj . Dnes sme platili...no platili sme 180, ale preto lebo odvoz na hrob k mojej babke bol 130€ (z Presova 55km od nas, cize cesta tam aj spat). Ale ak by sme pochovali v meste v Prrsove, tak tam je vykop 30€ detsky hrob a za hrob na 10roky najom 80€, aj tusim cesta z patologie asi 20€...takze hrob mame zdarma kedze u babky pod kryptou bude drobec. Ale my sme na peniazky nepozerali, dala by som cokolvek aby zilo, tak aspon tak sa on postarame, ked uz nic ine nemozme spravit 😢♥️

zacharovi
7. dec 2022

@zacharovi Ale sli sme cez mestsku pohrebnu sluzbu Presov, tie su lacnejsie nez tie sukromne, ktore sa chcu len obohatiť....ale bolj velmi mili a chapavi, vraj maju asi 8 priladov rocne nenarodenych deticiek...

rachelkk
7. dec 2022

Za mňa nie . Ja som si ho ani nepytala ani nič .

zacharovi
7. dec 2022

Aj mna mrzi ze ste prisli o babatko ♥️

ildiko36
7. dec 2022

@zacharovi az v takom skorom stadiu? Keby som to vedela, ale ja som mala potrat pred ca 15rokmy a co som mala pred 2rokmy to mam doma

autor
7. dec 2022

@zacharovi az o dve tento rok, druhy krat v septembri :( ... a to druhe malo ledva 4 mm (6tt).,,a zial udialo sa to cele doma na wc...tak tam ani nebolo co pochovat :(

zacharovi
8. dec 2022

Och, to ma mrzi 😢 Inac kamoska brala od pocatia od gynekologa duphaston, to su lieky na podporu tehotenstva, mali by ich predpisovat mamickam ktore uz prekonali spontanny potrat. Obvodny gynekolog. Kamoske to pomohlo. Skus si popytat na gynekologii svoje ked budes znova tehu ♥️ Ja si tiez budem pytat pri dalsom tehu.

zacharovi
11. dec 2022

@ildiko36 No musi to byt cistenie v nemocnici, ked mas babo v sebe...nasmu nebilo srdiecko. Ale doma neviem ako to je...Ale vraj je to zakon platny len od minuleho roka alebo dva roky....ze od 0. Tyzdna tehu mas narok ho pochovat. A tie narodene predcasns ale normalne sa asi pochovavalo vzdy. Kamoska pred 3 rokmi porodila v 20. Tyzdni tehu, to normalne pochovali tiez cez pohrebnu sluzbu.

ildiko36
11. dec 2022

@zacharovi mala som kyret v nemocnici, velmi som krvacala, este som k tomu chcela nechať šancu a dr povedal keď prestanem krvacať kus počkaju ale keď som išla na wc som sa rozkrvacala, tak ma brali ako prvú.Od anestezi som dostala anafilakticku reakciu, museli ma zaintubovať a bola som pripojena a dych.pristroj, take krce som dostala.Ale to bolo už davno, chcela som vedieť aspoň pohlavie dieťaťa ani to mi nepovedali, a do teraz ma to trápi,už sa to nikdy nedozviem

autor
11. dec 2022

@ildiko36 ani ja pohlavie mojich dvoch babatiek neviem :/ tiez by som velmi chcela ale nikdy sa to uz nedozviem :/

ildiko36
13. dec 2022

Je to velmi smutne, ze nasi lekari su taky neochotny,robym tiež v zdravotnictve ale ja som stale otvorila ústa, ked som snimi nesuhlasila, radsej som isla robyt do nemecka.Naši lekari sú neskutočný, česť výnimkám ale je ich málo..napr. sme oživovali pac a lekar keď prišiel hovorim, ponáhľate sa a jeho odpoveď bol keď ma zomrieť aj tak zomrie..Som z toho smutná veď prisahali hypokratovú prísahu, ale vela z nich to nedodrží

zacharovi
5. jan 2023

@luckamjar Ahoj, ja som zase citala, ze je dobre to dieta "zhmotnit", ze nezmizlo ako vztuch...ze potom mozes lahsie prejst obdobim smutku...neviem, asi kazda to ma ine. Mne velmi pomohlo ze sme nase pochovali v 9tt zomrelo asi...mohla som mu kupovat kvietky, ozodbky na hrbobcek...mala som super pocit, ze mozem pre neho este nieco spravit ♥️ Aspon takto mu nieco kupit....dost mi to pomohlo 🤗 Ale nemam pocit zeby som bola nejako moc naviazana...skor viem ze je tam jeho telicko, ono je v nebi a som spokojna, ze je o vsetko pekne postarane 🥰

luckamjar
7. jan 2023

@zacharovi úplne ti rozumiem, ono je to o tých našich hlavách, každá to musíme nejako spracovat a každej pomoze iné. Pre mna by tvoj spôsob bol trápením, hlavne keď tých strat bolo u mna veľa ale verím, že tebe a aj iným ženám to práve môže pomáhať. Čokoľvek je fajn co pomoze vyrovnať sa s tým 🙏😊

alex93
28. júl 2023

Zdravím. Ja som potratila začiatkom 13tt, lezala som v nemocnici koli krvácaniu už bolo dobre aj domov má chceli pustiť a v ten deň som zas začala krvácať potom už aj zrazeniny a bolesti vaječníkov sa ktomu pridali bola som na veľký ultrazvuk kde bolo všetko v poriadku len ja som mala od 9tt hematom dosť veľký ale pekne sa vyplavoval, v noci som dostala veľké bolesti zrazeniny išli zo mna a ráno na wc som mala medzi nohami babo 😢 držala som ho ,videla ho, deň predtým mi na ultrazvuku povedali že je to chlapček veľmi som sa tešila a na druhý deň už nebol 😢 tak na kyret po kyrete prišli ku mne s papiermi či chcem pochovať bola som zmätená v tej chvíli ale s manželom sme sa rozhodli za pochovanie aby sme si uctili predsa len bolo naše bilo mu srdciecko a tešili sa naň, museli sme riešiť na urade miesto na detský hrob tam to nevychádzalo draho nejakých 5€ na 10rokov, ani rakvu sme nechceli predsa len mal iba 10cm kúpili sme drevenú krabičku, riešili sme s pohrebnou službou oni museli do nemocnici na patológiu po neho aj oni museli vykopať jamu všetko to vyšlo do 250€ ale je to to najmenej čo sme mohli urobiť pre neho aj pre nás aby sme to potom neľutovali že skončilo niekde v odpade. 😢

zacharovi
28. júl 2023

@alex93 Och, sucitim s Tebou , to je velmi smutne a velmi tazke 😞 Aj nas to vyslo tak na pochovanie, presne ako Vas, my sme nase dali do hrobceka pod kryptu nasej pratety...vraj aj tak robia. Som vdacna, ze ked mi je smutno, mozem mi tam nieco zaniest (kvietky s detskym vzorom, detske keramivke mile sošky ...). A verim, ze je v nebicku ♥️

Strana
z2